Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

ciprian7777 04-01-11 12:30

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3813295)
Da, deprecierea e undeva la 11 milioane.
Nu ai nevoie de fisa fiscala ca s-o inscrii.

noroc si la multi ani
o intrebare mai am si eu dar de data asta nu e pe aceeasi tema
mi sa rupt cureaua de disatributie in mers si acum ma intreb daca motorul a patit ceva sau doar schimb cureaua si gata
e vorba de unmotor de 1,7 d
la un opel astra din 92
da-mi o idee sau cu cine sa vb despre asta
merci

samolapraga 20-01-11 16:06

Salutare baieti!

Am si eu o intrebare. Vreau sa aduc din zona Berlin o masina in tara cu numere permanente germane, luand cu mine contractul de vanzare, brief-ul si fahrzeugschein-ul. Apoi sa trimit brief-ul inapoi in Germania pentru a fi radiata, si sa mi-l trimita, stampilat, inapoi. Valoarea masinii este mica, iar proprietarul de la care o cumpar este cunoscut, deci imi pot asuma, zic eu, riscul cu trimisul brief-ului.

"Intrebarea" mea sunt de fapt doua: Este posibil sa fac asa ceva, si doi, in zona Berlin este necesar neaparat brief-ul in original pentru a fi radiata masina?

multumesc pentru raspunsuri!

ionut_cluj 22-01-11 20:14

Quote:

Originally Posted by samolapraga (Post 4004525)
Salutare baieti!

Am si eu o intrebare. Vreau sa aduc din zona Berlin o masina in tara cu numere permanente germane, luand cu mine contractul de vanzare, brief-ul si fahrzeugschein-ul. Apoi sa trimit brief-ul inapoi in Germania pentru a fi radiata, si sa mi-l trimita, stampilat, inapoi. Valoarea masinii este mica, iar proprietarul de la care o cumpar este cunoscut, deci imi pot asuma, zic eu, riscul cu trimisul brief-ului.

"Intrebarea" mea sunt de fapt doua: Este posibil sa fac asa ceva, si doi, in zona Berlin este necesar neaparat brief-ul in original pentru a fi radiata masina?

multumesc pentru raspunsuri!

Da, este posibil, si , da, este necesar, peste tot:)

brownshark 22-01-11 20:18

si daca proprietarul isi scoate duplicat, ii da romanului brieff-ul vechi si radiaza masina cu cel nou ?

ionut_cluj 26-01-11 17:10

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 4011169)
si daca proprietarul isi scoate duplicat, ii da romanului brieff-ul vechi si radiaza masina cu cel nou ?

Problema intervine in caz de accident. Romanul va prezenta un brief valabil, neamtul unul radiat. Tare ma tem ca neamtul da de dracu in situatia asta.

oandrey20 23-02-11 18:40

Salut,
Am vorbit cu un tip (cred ca se ocupa cu v/c de masini) sa cumpar un Polo adus de el din Germania.
Omul zice ca a adus masina "pe roti" (nr de tzoll) ca are brief mare, mic, contr c-v...tot ce trebuie...
Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa verific eu ca sa nu iau o teapa de genul sa nu mai pot imatricula masina in RO?!
Omul nu are RAR facut.
Din ce am citit pe net trebuie ca masina sa fie radiata in germ, si pe Brief sa scrie ca "este radiata pentru export". Intrebarea e unde scrie (traducerea in germ daca o stie cineva) asta pe brief ul ala, si eventual alte chestii care trebuie sa le verific.
Totodata am inteles ca imi trebuie certificat fiscal (si/sau??) stampila pe fisa de imatriculare...este adevarat??
Multumesc anticipat 8)

ionut_cluj 23-02-11 18:46

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113957)
Salut,
Am vorbit cu un tip (cred ca se ocupa cu v/c de masini) sa cumpar un Polo adus de el din Germania.
Omul zice ca a adus masina "pe roti" (nr de tzoll) ca are brief mare, mic, contr c-v...tot ce trebuie...
Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa verific eu ca sa nu iau o teapa de genul sa nu mai pot imatricula masina in RO?!
Omul nu are RAR facut.
Din ce am citit pe net trebuie ca masina sa fie radiata in germ, si pe Brief sa scrie ca "este radiata pentru export". Intrebarea e unde scrie (traducerea in germ daca o stie cineva) asta pe brief ul ala, si eventual alte chestii care trebuie sa le verific.
Totodata am inteles ca imi trebuie certificat fiscal (si/sau??) stampila pe fisa de imatriculare...este adevarat??
Multumesc anticipat 8)

Brieful mic, pe spate, trebuie sa aiba o stampila pe care scrie UNGULTIG. Asta atesta faptul ca masina e radiata. Certificat fiscal nu trebuie.
Sa vezi cand e adusa masina. Daca e trecut de 30 de zile de la data la care au fost scoase numerele de zoll, atunci vei avea nevoie de certificat fiscal de la roman.

oandrey20 23-02-11 18:49

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 4113981)
Brieful mic, pe spate, trebuie sa aiba o stampila pe care scrie UNGULTIG. Asta atesta faptul ca masina e radiata. Certificat fiscal nu trebuie.
Sa vezi cand e adusa masina. Daca e trecut de 30 de zile de la data la care au fost scoase numerele de zoll, atunci vei avea nevoie de certificat fiscal de la roman.

Pai stai cum nu trebuie certificat fiscal caci am citi pe www.taxaauto.net ca , citez: "fisa de inmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale"

Una peste alta, daca se poate te rog zi-mi ce sa verific eu la omul asta ca sa fie totul in regula, sa merg cu masina dupa la RAR, sa platesc blestemata aia de taxa auto si dupa aia la "curcani" sa o imatriculez...si totul fara nervi si batai de cap (ma rog lasand la o parte pe cei care tii provoaca sistemul birocratic de cacao al Ro).
Multumesc

oandrey20 23-02-11 18:59

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113991)
Pai stai cum nu trebuie certificat fiscal caci am citi pe www.taxaauto.net ca , citez: "fisa de inmatriculare a vehiculului, al carei model este stabilit conform reglementarilor legale, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale"

Una peste alta, daca se poate te rog zi-mi ce sa verific eu la omul asta ca sa fie totul in regula, sa merg cu masina dupa la RAR, sa platesc blestemata aia de taxa auto si dupa aia la "curcani" sa o imatriculez...si totul fara nervi si batai de cap (ma rog lasand la o parte pe cei care tii provoaca sistemul birocratic de cacao al Ro).
Multumesc

PS: si daca depaseste 30 zile , sa zicem ca eu iau de 3 ori nr rosii? pot eu sa o declar cumva inainte la finainciar si dupa sa iau 3 numere, apoi cand o imatriculez peste 2-3 luni sa nu mai fie nevoie sa iau certificat fiscal de la omul asta?
Multumesc

ionut_cluj 23-02-11 19:02

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4113991)

Multumesc

Deci, ca sa fie cat se poate de clar:
Tu ai nevoie de: brief mare + mic si contract de vanzare-cumparare.
Daca masina o iei de la un intermediar (adica o persoana care nu este trecuta in brief) atunci vei avea nevoie de contract de v/c intre tine si persoana respectiva, si intre persoana respectiva si ultimul proprietar din brief.
NU este nevoie de certificat fiscal decat daca masina este intrata in tara de mai mult de 30 de zile. Acest lucru se poate verifica dupa data de pe contractul de v/c, sau data inscrisa pe numerele de zoll.
Daca masina e intrata de o saptamana in tara, nu ai nevoie decat de actele mentionate mai sus.

oandrey20 23-02-11 19:04

OKi,
Multumesc pentru informatii.
O seara placuta!

oandrey20 25-02-11 16:37

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 4114029)
Deci, ca sa fie cat se poate de clar:
Tu ai nevoie de: brief mare + mic si contract de vanzare-cumparare.
Daca masina o iei de la un intermediar (adica o persoana care nu este trecuta in brief) atunci vei avea nevoie de contract de v/c intre tine si persoana respectiva, si intre persoana respectiva si ultimul proprietar din brief.
NU este nevoie de certificat fiscal decat daca masina este intrata in tara de mai mult de 30 de zile. Acest lucru se poate verifica dupa data de pe contractul de v/c, sau data inscrisa pe numerele de zoll.
Daca masina e intrata de o saptamana in tara, nu ai nevoie decat de actele mentionate mai sus.

Revin cu niste intrebari..poate par mai greu de cap dar vreau sa fiu cat mai sigur posibil..
Am gasit pe www.taxaauto.ro la sectiunea imatriculari masini straine urmatoarea chestie: "cartea de identitate a autovehiculului pe care sa fie stipulat ca masina este radiata pentru export " . Unde scrie asta pe brief, si este obligatoriu sa scrie asta pentru imatriculare? (fac "curcanii" galagie daca nu este asa?)
Omul cu care am vb eu zice ca nu e obligatoriu sa scrie "ungultig"(am inteles ca inseamna radiat pe export) pt. ca masina este deja radiata, a adus-o cu numere din alea de tzoll si are si hartiuta aia rosie care insoteste nr de tzoll. E bine ca el sau nu e bine?
O alta chestie care o zice el, este ca nu trebuie sa fie el trecut pe cartea de identitate ca fiind ultimul propietar(pe carte este doar o baba din "nemtia"). Are intradevar un contrct de v-c cu baba si zice ca pot sa fac si eu unul (ca mi l-a aratat si nu avea stampile sau alte chestii...era ceva ce pot scoate si eu la imprimanta si sa-l scriu de mana..lucru care cred ca l-a facut el) ca sa nu mai mearga el sa declare masina la fisc. Adik cu alte cuvinte el imi da asa:
-brief mare+mic (nu scrie nicaieri "ungultig");
-nr de tzoll (valabile din 11.02 - 15.02);
-taolonul ala rosu care mi-a zis ca vine cu numerele;
-verificarea TUV(ca masina mai are TUV pana in august anu asta);
-contr de v-c cu "baba" (care eu zic ca e facut de el)

The bottom line is: e in regula sau nu e in regula?
Multumesc anticipat :rolleyes2

oandrey20 25-02-11 16:39

PS: ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc

ionut_cluj 25-02-11 20:05

Quote:

Originally Posted by oandrey20 (Post 4120103)
Revin cu niste intrebari..poate par mai greu de cap dar vreau sa fiu cat mai sigur posibil..
Am gasit pe www.taxaauto.ro la sectiunea imatriculari masini straine urmatoarea chestie: "cartea de identitate a autovehiculului pe care sa fie stipulat ca masina este radiata pentru export " . Unde scrie asta pe brief, si este obligatoriu sa scrie asta pentru imatriculare? (fac "curcanii" galagie daca nu este asa?)
Omul cu care am vb eu zice ca nu e obligatoriu sa scrie "ungultig"(am inteles ca inseamna radiat pe export) pt. ca masina este deja radiata, a adus-o cu numere din alea de tzoll si are si hartiuta aia rosie care insoteste nr de tzoll. E bine ca el sau nu e bine?
O alta chestie care o zice el, este ca nu trebuie sa fie el trecut pe cartea de identitate ca fiind ultimul propietar(pe carte este doar o baba din "nemtia"). Are intradevar un contrct de v-c cu baba si zice ca pot sa fac si eu unul (ca mi l-a aratat si nu avea stampile sau alte chestii...era ceva ce pot scoate si eu la imprimanta si sa-l scriu de mana..lucru care cred ca l-a facut el) ca sa nu mai mearga el sa declare masina la fisc. Adik cu alte cuvinte el imi da asa:
-brief mare+mic (nu scrie nicaieri "ungultig");
-nr de tzoll (valabile din 11.02 - 15.02);
-taolonul ala rosu care mi-a zis ca vine cu numerele;
-verificarea TUV(ca masina mai are TUV pana in august anu asta);
-contr de v-c cu "baba" (care eu zic ca e facut de el)

The bottom line is: e in regula sau nu e in regula?
Multumesc anticipat :rolleyes2

Contractul de v-c este fix pix. Nu trebuie stampilat, nici autentificat nici nimic. Si daca l-a facut el, nu te incurca cu nimic pe tine.
BRIEFUL MIC trebuie sa aiba pe spate o stampila mica, trasa in plastic. Pe ea scrie UNGULTIG. UNGULTIG inseamna in romaneste INVALID, si e obligatoriu sa fie prezent, pentru ca asta atesta defapt ca masina e radiata.
"Radiata pentru export" nu e obligatoriu.
Cu brieful are dreptate, nu trebuie sa apara el. El era trecut in brief daca masina avea numere nemtesti cu banda rosie. Cele galbene se elibereaza pe ID, nu pe masina.

E in regula ce-ti ofera el. Chiar si in ideea in care masina nu e radiata, aceasta se radiaza de politie intr-o saptamana. Doar sa ceri sa verifice daca nu e furata sau pusa sub sechestru.

oandrey20 25-02-11 22:25

Multumesc pentru informatii... sper sa iasa ce trebuie :???:

-----------------------
"si uite ca nu's buruieni peste tot in tara asta...mai sunt si flori" ;)

All times are GMT +2. The time now is 01:37.

- Copyright 2026 4Tuning