Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Audi R8 2008 vs. Porsche 911 Carrera 4 2006 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/33228-audi-r8-2008-vs-porsche-911-carrera-4-2006-a.html)

_anaconda_ 30-08-07 16:29

Re: Audi R8 2008 vs. Porsche 911 Carrera 4 2006

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 1072470)
Adica pana la urma concureaza cu 911T si ii este superior. Daca nu concureaza cu el, atunci nu exista termeni de comparatie, cum nu poti sa compari Logan cu A6. Hotaraste-te.

Vad ca nu ai inteles ce am vrut sa zic....
R8 4.2FSI nu are performantele lui 911 T,fiind si foarte putin mai ieftin,alegerea tine de gusturi dar repet ca la performante 911T>R8
Cand am zis ca va fi superior la 911T m-am referit la R8 cu motorul de pe Lamborghini Gallardo(5.2 V10 530 CP,probabil asta va fi disponibil),si da cu acel motor va depasi 911T si ca performante si ca pret!Momentan ea se vrea alternativa la Carrera 4S,deci nu cu Turbo...

EDIT:la exemplul ala de x si y faceam o paralela la perla spusa de bloodfart,anume ca nivelul la care a ajuns audi se vede din faptul ca cea mai buna masina audi concureaza cu un porsche de nivel mediu,si asta e o aberatie,ca marca supersport audi are lambo...

3SGE 30-08-07 20:10

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 1073048)
Cand am zis ca va fi superior la 911T m-am referit la R8 cu motorul de pe Lamborghini Gallardo(5.2 V10 530 CP,probabil asta va fi disponibil),si da cu acel motor va depasi 911T si ca performante si ca pret!Momentan ea se vrea alternativa la Carrera 4S,deci nu cu Turbo...

Nu uita ca performantele unei masini nu se masoara doar in cai putere. O masina trebuie sa ofere foarte multe sa fie peste 911turbo care aproape ca poate fii considerat un etalon, afirmatii de genul celei de mai sus fiind total nefondate. 911Turbo este o masina care este in largul ei pe circuit. Nu este o masina de fitze ca si R8.

FloRio 30-08-07 22:16

Audi R8 clar,fara dar si poate.din punctul meu de vedere,R8-ul are cel mai frumos si mai agresiv design din clasa in care concureaza.audi the best car

Evil Yuri 30-08-07 23:26

Quote:

Originally Posted by FloRio (Post 1073571)
Audi R8 clar,fara dar si poate.din punctul meu de vedere,R8-ul are cel mai frumos si mai agresiv design din clasa in care concureaza.audi the best car

Asa e. Ai dreptate. GG man !!! You're the best. Dar pana nu-si ia Nicu Gutza unu tot nu e asa jmeker !!! :peace:

Si totusi sa-mi raspunda cineva la intrebarea de mai sus. Daca primesc un raspuns pertinent la ea, o sa accept fara nici un comentariu suplimentar faptul ca R8 concureaza cu Carrera4.

Repet intrebarea (sper sa fie ultima data, dar nici o problema, ca mai am caractere pe tastatura sa o mai repet de cate ori e nevoie):

de ce as lua un R8 cand as putea sa iau cu aceiasi bani un 911 Turbo? Iar 911 Turbo e cu o clasa peste. Sa nu ziceti ca nu e asa, ca asta rezulta din declaratia aia, anume ca nu concureaza cu 911 Turbo ca e prea bun :lol:.

3SGE 30-08-07 23:57

911Turbo este cu 2 clase peste , nu una. :D Nici nu are rost sa le compari.

FloRio 30-08-07 23:57

de ce as lua un R8 cand as putea sa iau cu aceiasi bani un 911 Turbo? Iar 911 Turbo e cu o clasa peste. Sa nu ziceti ca nu e asa, ca asta rezulta din declaratia aia, anume ca nu concureaza cu 911 Turbo ca e prea bun :lol:.[/SIZE][/QUOTE]
iti raspund eu de ce:pt ca audi e quattro,una la mana,apoi pentru ca design-ul isi merita toti banii,e mult mai frumos decat 911 turbo,si chiar daca nu e asa puternic,420 de cai nu sunt destui?in plus si marca conteaza,audi sunt masini scumpe in general,pt ca sunt de f buna calitate

3SGE 31-08-07 00:04

Quote:

Originally Posted by FloRio (Post 1073783)
de ce as lua un R8 cand as putea sa iau cu aceiasi bani un 911 Turbo? Iar 911 Turbo e cu o clasa peste. Sa nu ziceti ca nu e asa, ca asta rezulta din declaratia aia, anume ca nu concureaza cu 911 Turbo ca e prea bun :lol:
iti raspund eu de ce:pt ca audi e quattro,una la mana,apoi pentru ca design-ul isi merita toti banii,e mult mai frumos decat 911 turbo,si chiar daca nu e asa puternic,420 de cai nu sunt destui?in plus si marca conteaza,audi sunt masini scumpe in general,pt ca sunt de f buna calitate

Insinuezi ca intr-un versus de prestigiu, Audi e mai sus ca si porsche? Audi e quattro? Porsche nu? Nu e porsche quattro dar e AWD. Aceasi supa! Sau nu, mai buna supa:D :D Baiete, ia manualul un pic te rog si citeste!!!

boy_wonder 31-08-07 12:53

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 1073738)
Asa e. Ai dreptate. GG man !!! You're the best. Dar pana nu-si ia Nicu Gutza unu tot nu e asa jmeker !!! :peace:

Si totusi sa-mi raspunda cineva la intrebarea de mai sus. Daca primesc un raspuns pertinent la ea, o sa accept fara nici un comentariu suplimentar faptul ca R8 concureaza cu Carrera4.

Repet intrebarea (sper sa fie ultima data, dar nici o problema, ca mai am caractere pe tastatura sa o mai repet de cate ori e nevoie):

de ce as lua un R8 cand as putea sa iau cu aceiasi bani un 911 Turbo? Iar 911 Turbo e cu o clasa peste. Sa nu ziceti ca nu e asa, ca asta rezulta din declaratia aia, anume ca nu concureaza cu 911 Turbo ca e prea bun :lol:.

poate pentru ca esti fan audi si nu stii cu ce se mananca porsche 911 turbo :lol:

AlliedComposites 31-08-07 19:45

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 1073048)
Vad ca nu ai inteles ce am vrut sa zic....
R8 4.2FSI nu are performantele lui 911 T,fiind si foarte putin mai ieftin,alegerea tine de gusturi dar repet ca la performante 911T>R8

EDIT:la exemplul ala de x si y faceam o paralela la perla spusa de bloodfart,anume ca nivelul la care a ajuns audi se vede din faptul ca cea mai buna masina audi concureaza cu un porsche de nivel mediu,si asta e o aberatie,ca marca supersport audi are lambo...

mai rafineaza-ti raspunsul de vreo 20 de ori, si poate ajungi la ceva care cat de cat sa faca sens...

gallarado din 2007 are motor 5L V10 cu 500 de cai putere, nu ce ai zis tu... 911T o avea 40-50 de cai mai putin, dar pun pariu ca la capitolul cuplu rupe rotile de pe R8....sau RS8... DACA, va fi produs.... si CAND va fi produs in sfarshit, parca vad ca apare 911T RS sau inca un balaur cu 4 capete de la porsche, care sa-i dea muie si lu ala....

deci eu cred ca 911T tot are bate acest minunat gallarado engine, pentru ca nu are nici un pic de turbo lag, deci e la putere maxima aproape continuu...

dar e ok, esti prea mic ca sa ai experienta cu adevaratelea, deci inca mai crezi ca numerele zic totu, si ca daca pe hartie o masina e mai buna ca alta, atunci probabil ca asa e si pe strada/circuit..... :rolleyes2

FloRio 01-09-07 00:11

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1073971)
poate pentru ca esti fan audi si nu stii cu ce se mananca porsche 911 turbo :lol:

nu m-ai inteles,sunt intr-adevar fan audi,da nu de asta l-am laudat,eu iti ziceam pt ca e quattro si pentru ce designe-ul isi merita banii,nu am zis ca e peste 911 turbo nicaieri si nici ca e mai bun ca acesta,eu ziceam de ce ar merita sa dai aceiasi bani pe r8

AlliedComposites 01-09-07 00:14

Quote:

Originally Posted by FloRio (Post 1075164)
nu m-ai inteles,sunt intr-adevar fan audi,da nu de asta l-am laudat,eu iti ziceam pt ca e quattro si pentru ce designe-ul isi merita banii,nu am zis ca e peste 911 turbo nicaieri si nici ca e mai bun ca acesta,eu ziceam de ce ar merita sa dai aceiasi bani pe r8

pentru design ai arunca 40,000 EURO? cum s-a mai zis, daca costa cam cat un carrera 4 ar fi meritat si ar fi fost laudata de absolut toata lumea! dar cu 40,000 iti mai iei un BMW sa te plimbi cu el iarna in stil si lux ;)

FloRio 01-09-07 00:15

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1073796)
Insinuezi ca intr-un versus de prestigiu, Audi e mai sus ca si porsche? Audi e quattro? Porsche nu? Nu e porsche quattro dar e AWD. Aceasi supa! Sau nu, mai buna supa:D :D Baiete, ia manualul un pic te rog si citeste!!!

poate ca esti fan porsche,da cred ca m-ai inteles gresit.nu am insinuat ca audi quattro l-ar face pe porsche 991 turbo awd sa zic asa,io ziceam de ce ar merita audi r8 aceiasi bani ca si pe 991 turbo chiar daca e cu o clasa sub porsche,si ma refeream aici la faptu ca audi e quattro si ca designeul si motorul isi merita aceiasi bani,nu trebe neaparat sa fi cel mai puternic ca sa iti meriti banii,nu am spus niciodata ca r8 ar fi peste 911 turbo

FloRio 01-09-07 00:17

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1075170)
pentru design ai arunca 40,000 EURO? cum s-a mai zis, daca costa cam cat un carrera 4 ar fi meritat si ar fi fost laudata de absolut toata lumea! dar cu 40,000 iti mai iei un BMW sa te plimbi cu el iarna in stil si lux ;)

acuma noah fiecare cu gusturile sale,mie imi place mai mult ca si porshe 991 turbo,chiar daca e sub acesta cu o clasa

Evil Yuri 01-09-07 01:41

Pentru a avea rost sa continuam discutia pe acest topic, ar trebui sa reluati si sa il cititi de la cap. Si ar fi bine sa incepeti cu titlul. Acest titlu se refera la Audi R8 vs Porsche 911 Carrera 4.
Comparatia intre cele doua modele ar trebui sa se faca pe baza raportului pret / performanta / calitate.

Eu, personal, am afirmat ca aceasta comparatie nu este cea mai buna. Si consider ca am adus si cateva argumente. Am asteptat argumente contra din partea altora, si am spus ca ma retrag si accept comparatia daca mi se raspunde la o intrebare, care mi se pare logica.

O repet (e a patra oara cred): de ce as lua un R8 cand as putea sa iau cu aceiasi bani un 911 Turbo? Iar 911 Turbo e cu o clasa peste. Sa nu ziceti ca nu e asa, ca asta rezulta din declaratia aia, anume ca nu concureaza cu 911 Turbo ca e prea bun :lol:.

Dupa parerea mea, daca nu se gaseste raspuns la aceasta intrebare, rezulta ca acest topic nu isi are rostul, si ca daca cineva vrea sa faca un comparativ R8 versus alta masina, sa deschida alt topic dedicat, deoarece acesta este gresit, inca din titlu.

Zicea cineva mai sus ca R8 nu a fost facut mai tare pentru ca nu vrea sa concureze cu Lamborghini, ca Audi il are pe Lamborghini ca marca super-sport. Dar daca stau un pic sa ma gandesc, probabil ca nu a fost facut mai tare, si pentru a nu concura cu Porsche, deoarece daca nu imi joaca memoria feste, Porsche face parte din acelasi grup VAG, alaturi de Lamborghini si Bugatti.
Asadar, R8-ul s-a dorit a fi o masina...o masina. Nu e ceva spectaculos, ca nu cumva sa concureze cu Porsche, Lambo sau Bugatii. Deoarece si-ar lua painea de la gura. Asa ca ramane sa concureze cu americanele. Oh dar vai...nu cred ca or sa fie americanii prea interesati de R8. De fapt nici nu cred ca au auzit prea multi de aparitia acestui model. Asa ca stau si ma intreb, daca acolo nu, aici iar nu, apai R8-u asta cui se adreseaza ? Cine sa mai cumpere R8 ?

Ok, pana acum am zis numai de rau, parca nici de Logan nu s-a zis atata. Si totusi, daca as avea bani, as da fuga pana la dealer si mi-as lua si eu un R8. De ce ? Pentru ca are un aer aparte. Are stil (si are quattro :lol:). In schimb...imi face cu ochiul si 911Turbo, care desi are un design mai clasic, e o masina adevarata. Ire***abil. Pe aici se taie firul. Toti zic ca Audi e cel mai tare, ca arata "belea". Ei bine fratilor, subiectivismul nu isi are loc in astfel de comparatii. Nu poti sa zici ca "Audi iz tha best" doar ca ti se pare tie "marfa", si ca Porsche este prosti ca folosesc aceleasi linii traditionale pe masini de 50 de ani.

Nu. Aici comparam aceste masini strict din punct de vedere al pretului, si a ce ofera pentru pretul respectiv.

Sa nu uit, inca astept raspuns la intrebarea de mai sus. Pana atunci, consider ca nu isi are rostul nici o discutie aici.

PS: daca e vorba sa vorbim de design, apai R8 nu este altceva decat un Bugatii Veyron subnutrit, cu juma de caroserie de plastic nevopsit. Adica nu e nici sportiva, nici luxoasa, nici nici.

AlliedComposites 01-09-07 01:53

daca nu-ti place porsche, de cu nu ai lua un F430 la banii astia? aia masina, si imi pare rau, dar mai sus de ferrari nu poti ajunge ;) e-diff, launch control, etc, etc, e cu ani lumina in fatza tuturor

deci la intrebarea de ce concureaza cu carrera 4, raspunsu nu poate sa fie decat ca aia e singura care a mai ramas si pe care are shanse sa o bata in teste... e ok, sunt sigur ca o sa se vanda ca o gramada de lume are o tona de bani si nu le pasa, doar nu o sa fie masina pentru cunoscatori/entusiasti... nimic rau in asta, deasta unii prefera luxul si comfortul la masina, si altii sa ia curba cu o zecime de secunda mai repede 8)

All times are GMT +2. The time now is 11:40.

- Copyright 2026 4Tuning