Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

VENOX 15-12-09 14:22

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Si imi miroase toata casa... si imi rupe capu' nevasta :lol:

_Cox_ 15-12-09 18:15

Uite ca eu nu am gasit,prietene :P

Racer21 15-12-09 21:52

Apropo, scuze ca tot continui discutia cu vopsitul dar intervin probleme pe parcurs, fiind si la prima "experienta" :lol:

Decapantul cum da jos vopseaua, trebuie sa il pun pe o carpa si sa dau pe macheta? merge usor, sau trebuie sa frec mult de tot?
Problema e ca la macheta respectiva, nu ii pot da jos unele piese din plastic (este un Ferrari 456GT 1/24 Bburago Italy), pot sa incerc si cu acele piese sa o revopsesc? (adica sa pun ceva hartie peste sa nu le atace decapantul si sa nu se vopseasca si ele:lol:)

VENOX 15-12-09 22:18

Eu personal dau decapantul cu pensula bine bine pe toata macheta si pe urma las sa actioneze, dupa maxim juma de ora toata vopseaua e branzita si se ia jos sub jetul de apa. Nu stiu sa iti zic care este efectul lui asupra pieselor de plastic insa.

Martinos 16-12-09 08:25

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2893713)
Incearca solutia sugerata de tine sa vezi ce se intampla cu vopseaua...asta ca sa nu mai spun ca se creaza condens instantaneu pe metalul caroseriei...

.....daca tu zici :lol:.....eu nu ma prea stiu la din astea :lol: VENOX..fa cum crezi tu ca e mai bine ;) :D

bmwh548 16-12-09 13:52

Decapantul ataca piesele din plastic (vorbesc din experienta)... Din cate tin eu minte se demonteaza toate piesele de pe 456GT. Deschide un topic (daca nu ai unul) si pune cateva poze cu zonele cu probleme.

vn-08-nen 16-12-09 23:14

Quote:

Originally Posted by VENOX (Post 2890841)
...aproximativ 40 de apartamente in bloc, oameni care nu par prea binevoitori si eu abia m-am mutat acolo, e greu sa fac rost de cheie. Oricum cred ca o sa incerc sa imi vopsesc machetele in alta parte pe perioada iernii. :D

Da-i ma draq ! Fa-ti treaba linistit . Daca ai baie si e aerisita bine , cauta ceva carton sa pui pe cada si pe faianta si vopsete acolo , din cate am inteles ai prietena sau sotie , daca o deranjeaza mirosul , las-o sa adoarma seara si dupaia vopsesti. Iar dimineata ii zici ca curge apa in baie sa nu intre sau gasesti tu ceva ... fai un cadou ceva sa nu se supere .

Martinos 29-12-09 21:43

Am o intrebare : stiu..am mai intrebat..dar inca nu m-am lamurit.....Boxele le fac din niste casti vechi ,nefunctionabile.....dar cum le fac sa arate mai realistice? https://www.youtube.com/watch?v=UIRfbshoWXM de exemplu : boxe ca in acest video!

Martinos 30-12-09 10:23

Quote:

Originally Posted by VENOX (Post 2895316)
Eu personal dau decapantul cu pensula bine bine pe toata macheta si pe urma las sa actioneze, dupa maxim juma de ora toata vopseaua e branzita si se ia jos sub jetul de apa. Nu stiu sa iti zic care este efectul lui asupra pieselor de plastic insa.

eu am bagat-o sub jetul de apa si s-a infundat chiuveta....mai bine iti iei un lighean si il pui in vana si cu jetul de la dus speli masina

cca_golf 30-12-09 11:57

1 Attachment(s)
As avea o întrebare pentru voi... cum as putea face/vopsi și eu dungile roși pe jante de macheta 1/24 ? m-am gândit la pensula dar ar arata aiurea deoarece ar ieși tremurate ..... :sad:

bmwh548 30-12-09 13:05

Depinde de pensula...cauti ceva foarte fin (pentru detalii folosesc una de 00000 luata de la un magazin cu articole pentru pictura), te antrenezi putin pe o bucata de plastic sa te obisnuiesti cu ea si apoi nu prea mai ai probleme.

cca_golf 30-12-09 14:06

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2934092)
Depinde de pensula...cauti ceva foarte fin (pentru detalii folosesc una de 00000 luata de la un magazin cu articole pentru pictura), te antrenezi putin pe o bucata de plastic sa te obisnuiesti cu ea si apoi nu prea mai ai probleme.

mersi, am sa incerc... :D as mai vrea sa te intreb cum o pot lasa mai jos ? :rolleyes2

bmwh548 30-12-09 14:08

Depinde de producator...

cca_golf 30-12-09 14:27

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 2934221)
Depinde de producator...

motor max .....

Martinos 30-12-09 18:01

Quote:

Originally Posted by cca_golf (Post 2934246)
motor max .....

fa poza la sistemul de prindere sa ne dam seama cum e facut..:rolleyes2

Martinos 30-12-09 18:02

Quote:

Originally Posted by Martinos (Post 2932879)
Am o intrebare : stiu..am mai intrebat..dar inca nu m-am lamurit.....Boxele le fac din niste casti vechi ,nefunctionabile.....dar cum le fac sa arate mai realistice? https://www.youtube.com/watch?v=UIRfbshoWXM de exemplu : boxe ca in acest video!

Dar raspuns la intrebarea mea nu primesc?

Cudy 02-01-10 15:32

6 Attachment(s)
Doua tuburi nos din capace de pixuri mecanice Rotring.
Lista de ustensile:2 capace rotring, 2 suruburi, chit auto(sau poxilina),banda de aluminiu,si multa rabdare.
Pasul 1-se ia un capac, se cresteaza putin cu dremelul pentru ca burghiul sa nu fuga,dupa care se da gaura cu burghiul de 0.15 mm, dupa care se introduce surubul pentru proba.
Pasul 2-se umple cu chit auto sau cu poxilina(eu nu am avut),se gaureste iar dupa care se introduce surubul
Pasul 3-se acopera fundul capacului care a fost umplut cu chit auto cu putina folie de aluminiu.
Aceleasi etape se aplica si la al doilea tub de nos, dupa care se introduc in masina.
Multa bafta.

edinho_realmadrid 02-01-10 18:39

Te felicit pentru tutorial, numai ca nu este asemanator ci identic cu al meu !

inchains0 02-01-10 18:45

Quote:

Originally Posted by edinho_realmadrid (Post 2940494)

:peace: upppsss!!! l-ai prins!!!

Cudy 02-01-10 19:12

Da stiu ca e ca al tau, dar trebuia sa imi fac si eu doua tuburi de nos, si leam facut publice.Fara suparare edinho_realmadrid.

georgeboss98 14-01-10 16:01

Eu am un range rover sport Maisto > Vreau sal vopsesc si sa-l dau cu umpik de kit .....1 )TRB SA CURAT MACHETE DE CULOARE ??? .... 2) SA O DAU CU KIT 3) SA AI ADAUG VOPSEAUA ??????? >..>>>> SI TOT pt range .... cum pot sai fac usile sa se ridice in sos ??? Cu ce tai tabla .... de acolo ???? de la usa ???

manu_96xls 14-01-10 16:03

Cu limba română rezolvi totul! Pune mâna și citește regulamentul mai întâi!;)

georgeboss98 15-01-10 16:54

CUM TAI TABLA DE LA O MACHETA SA SE RIDICE USA IN SUS ???? DEFAPT CU CE ??? HELP

CHIAR NU INTELEGI SA NU MAI SCRII CU LITERE MARI?

zN3u 15-01-10 19:24

Cred ca pispirelu asta mic de sus merita deja un war sau un ban de cateva zile sa ia vacanta sa aiba timp sa intaleaga treaba asta ;)
Acu deja e chiar intrecuta masura =)) :lol:

"CHIAR NU INTELEGI SA NU MAI SCRII CU LITERE MARI?" (ce dura a fost asta razvane:D)

coman razvan 16-01-10 02:20

Cat de curand ... daca nu intelege romaneste ... :)

green_e30 16-01-10 18:01

Tutorial pentru a putea schimba sistemele de prindere de la welly ptr bburago....!!!!
Se iau niste roti bburago cat mai praf se ia setul de roty welly...se taie setul de roti welly pana raman doar 3 mm din janta sa nu aruncati nimic.....se tai si sistemul de prindere o data cu janta...se taie si sitemul de prindere de la bburago adica janta in sine:lol:....se pileste sistemul bburago cat sa raman doar acel tub de prindere....se pune pe janta welly si se lipeste(cel mai bine se lipeste cu poxipol)se asteapta 10 min pe janta si dupa aceea se pune cauciucul doar cu "discul"(janta)si dupa ce s-a pus cauciucul se pune si cealalta jumatate din spate....!!!!!Poze din pacate nu am o sa pun mai pe seara...!!!! by GRIN

rudolf.s 17-01-10 00:04

Pai cu poze am intelege mai bine lucrarea. :)

edyopel 23-01-10 13:24

pt rollcage 1/43
Se iau cateva agrafe de birou sau sarma se indreapta bine se face pe forma masinii si se lipesc cu super glue sau picatura de caroserie
Pt X ala din geam daca faceti ca mine va va iesi perfect.
trebuie sa le lipiti de celelalte 2 bari din lateral.Poze o sa pun maine ca astept sa se usuce bine lipiciul pt. ca masina sa fie si intreaga

khrysty@n 29-01-10 18:32

1.) Un site de pe care as putea lua un decapant bun, stie cineva va rog?

2.) Caut o persoana care imi poate face rost de faruri pentru BMW M3 de la Bburago, scara 1/24, farurile sunt lipite intre ele si au o forma de bagheta. Ofer oricat! Cine are sa imi dea un PM.

Multumesc Anticipat!

VENOX 30-01-10 14:04

De ce trebuie sa iei decapant de pe site? Nu ai un Praktiker in oras? Cel mai bine pui o poza cu ce ai nevoie pentru M3... daca tu nu iti dai silinta sa oferi cat mai multe informatii, incluzand poze cu macheta, locurile libere etc, nu te astepta ca altcineva sa isi dea silinta sa iti gaseasca ce ai nevoie...

khrysty@n 31-01-10 11:52

Este un BMW M3 de la Bburago, care a fost "sters" de toate abtibildele, si acuma doresc sa il revopsesc. Am Praktiker in oras, dar daca ma duc acolo nu stiu dupa ce anume sa ma uit. Exista o formula pentru acel decapant, din ce anume este facut?

Poze am sa pun diseara.

khrysty@n 31-01-10 11:59

Scuze pentru dublu post... Intreg farul are forma de "bagheta", pe care sunt lipite amandoua farurile propriu-zise. Prostia pe care am facut-o, a fost ca am tras excesiv de el si s-a rupt in partea din dreapta, si acuma numa nu mai am o parte mica care tine farul.

Pe langa asta farul e si matuit acuma, de la tentativa mea de al lipi cu super glue.

Cum am promis revin cu poze diseara, sau maine dimineata, cu problema respectiva si masina.;)

alynex 31-01-10 13:05

Nu este nici o formula...
Ceri spray decapant, sau solutie decapanta.

expres 31-01-10 22:02

o idee cum sa fac vopseaua mata?

zN3u 31-01-10 23:32

Vezi ca exista spary culoare mata direct fara nici o treaba si multe probleme un doi rezolvi problema asa .

Martinos 02-02-10 12:10

Quote:

Originally Posted by zN3u (Post 3036632)
Vezi ca exista spary culoare mata direct fara nici o treaba si multe probleme un doi rezolvi problema asa .

Corect.....

vn-08-nen 02-02-10 22:50

Vopseaua mata in special cea neagra are un dezavantaj mare :D

SE VEDE PRAFUL IMEDIAT DACA NU E STEARSA MAI MEREU ... nu stiu de ce ... da o nota de eleganta masinii si un alt look dar partea nasoala cu praful ... eu am 2 machete mate si le sterg de praf saptamanal ...

zN3u 03-02-10 14:03

Daca ai vitrina nu e asa mare praf acolo unu si mana si 2 la mana nu poti fi si cu saci in caruta si cu bani luati ;))
Mai e nevoie si care un pic de efort care pana la urma se dovedeste mereu a fi util si placut.

world_eye007 04-02-10 16:18

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva :-)
Multe dintre machetele Bburago au aceasta problema: nu le stau usile inchise. Mai ales la cele cabrio. Am un BMW M Roadster si as vrea sa stiu ce pot sa ii fac pentru a-i sta usile inchise.

bmwh548 04-02-10 16:47

Ce firma? Pune poze cu balamalele eventual.

All times are GMT +2. The time now is 01:08.

- Copyright 2026 4Tuning