Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/113864-oltcit-12trs-ph-10-cgh-and-julaikos-customs.html)

julaikos 07-07-10 08:45

Re: Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs

asa e,nu neg,dar diferenta nu e atat de mare ca la mine :D

fasso 07-07-10 09:49

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 3498876)
da man dar desi ai codu vopseaua in timp se matuieste, daca o faci la cod ai un element ca nou si restu cu vopsea imbatranita(ex. albu de la seat deja e alb galbui)

si asa se poate lua toata masina cu smirghel fin (p 2000 ) si apoi polish si nu se mai observa diferenta chiar asa de mare, poate chiar deloc . intrebare : ai facut scoala de pilotaj sa stii sa folosesti toate butoanele alea? :lol:

julaikos 07-07-10 22:36

o ia pulea spataru la frecat cu smirlgher fin si apa :lol:
cand i-o veni sorocu o vopsesc toata si gata ;) oricum,daca o las 2-3 zile si se pune prafu pe ea nu se mai observa asa tare :lol:

b01uxd 07-07-10 22:48

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3501073)
cand i-o veni sorocu o vopsesc toata si gata ;) oricum,daca o las 2-3 zile si se pune prafu pe ea nu se mai observa asa tare :lol:

sau poti s-o colantezi ;)

DaNn.ZyX 08-07-10 01:04

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3501073)

Las-o asa frate ca doar nu mergi la expo cu ea. vb ta cand i-o veni sorocu' si sa fie $$ vopsita toata si stii o treaba!Pana atunci Keep Work!

fasso 08-07-10 09:46

vorba ta, o lasi putin sa se murdareasca si nu se mai observa nimic. e buna si alternativa colantarii care oricum te duce mai ieftin decat o vopsire integrala .momenan masina e beton asa cum e, keep up the good work ;)

julaikos 08-07-10 10:16

stiu ca varianta colantarii este ieftina si cu rezultate decente,dar tabla masinii nu e perfecta,si o sa se vada fiecare denivelare,asa fiind vopsita lacul mai ascunde din ele :D
exact,nu e masina de show,important e sa fie intreaga si sa arate decent,sa nu dea impresia de rabla :twisted:

julaikos 08-07-10 22:49

astazi i-am montat un separator de gaze dinasta aftermarket,sa vedem ce branza o face...o sa-i fac poze maine probabil,astazi mi s-au terminat acumulatorii la camera...

julaikos 17-07-10 01:40

astazi am fost harnic
am schimbat puntea spate cu cea de pe fosta masina,dar cu
amortizoare noi
etrieri reconditionati
gresat cu vaselina
conducte frana noi intre racordurile flexibile si etrieri

a fost nevoie si de schimbat conducta lunga de frana

am dat jos rezervorul ca sa-i montez stuturile pentru tur/retur benzina ,acum merg cu 10mm tur si 7.5 retur,sa speram ca nu mai raman fara benzina la talpa grea :lol:
am apucat sa scot si furtunele in habitaclu,dar mai departe de scaune n-au trecut din lipsa de timp

am asezat finala mai bine,adica am infipt-o mai mult in teava care tine loc de intermediara

am aerisit frana,si am strans rotile la ploiesti,ca am uitat sa fac asta acasa :oops:

mai am sa duc furtunele in fata,sa schimb pompa de benzina,sa mut stutul de gpl mai jos pe corpul carburatorului,ca sa functioneze mai bine(sper) si sa-i dau forje...daca gasesc benzina :lol:

White_Dragon 17-07-10 08:51

Harnic baiat :).

XtreZz 17-07-10 08:53

am vazuto si eu...v-am vazut la billa acolo...stii la un momentdat au venit o vectra alba un audi si un glf 3 :D eram si eu cu ei acolo...sta bine numarul ala asa :D

7thRaven 17-07-10 13:05

Bre, am uitat sa-ti zic.
Aseara, cand mergeam in spatele tau, roata stanga nu parea stransa asa bine, parea "descentrata" Si de atunci, nu cred ca ai mai strans tu rotile.
Sa mai verifici.

julaikos 17-07-10 21:49

sa stii ca roata e stransa,dar am vazut si eu astazi ca bate putin...trebuie sa o dau jos sa verific butucul,si apoi sa o pun pe partea cealalta si sa o rotesc,mie imi pare ca e janta indoita...dar sper sa nu :rolleyes2 oricum bate putin si fiind neechilibrata nu se simte in mers :lol:
cu chiu cu vai am reusit sa schimb astazi
amortizoarele fata,
un pivot superior,
o bieleta de directie,
o bucsa la caseta de directie
si sa trag furtunele de benzina,sa pun cealalta pompa si sa refact traseul de admisie sa pot merge pe turbo...n-am facut teste,urmeaza :twisted:

iuli_stl 18-07-10 07:16

se vede multa munca aici,si rezultate pe masura,vad ca esti tatic si la partea electrica ,ce sa zic f frumos,nici numi imaginam atatea pe un oltcit!!!!!!!bafta in continuare!!!!!!

julaikos 18-07-10 09:13

multumesc ;)
am iesit aseara la alergat...dar pompa de benzina nu s-a amorsat si a trebuit schimbata cu cea veche si intr-un final a ajuns zeama in carburator;
bun si dupa asta am plecat sa vad ce presiune face...ioc presiune...abia un 0,1 tras de par :shock: dau avansu mai mic si a inceput sa mearga dracia :twisted:
dar tot nu se alimenteaza corect,si acum cred ca e de vina furtunul intre regulator si carburator,ca altceva nu poate fi :evil:
sa vad astazi ce timp am de bibilit la ea

Victor_Is 18-07-10 10:21

de cateva paginu tot citesc, nimeni nu raspunde (exceptie ultima pagina unde au scris 2) dar..ideea e ca...poze, vrem si noi poze sa vedem cum arata bestia. Tot citesc, am schimbat, am pus, am am am... te intreb acuma, ce ai mai avea de schimbat?
Spor la modificari, cred ca o sa iasa noua si turbata masinuta, bravo.

julaikos 18-07-10 11:50

am pus niste poze ceva mai in urma,imediat dupa ce am reparat-o de la lovitura in aripa spate :P
o sa incerc sa mai pun niste poze
nu-mi place sa fac poze cu masina doar de dragu de a face poze,iar faptu ca schimb amortizoare,ca mai bibilesc pe ici colo la ea nu se vede din poze :P
bestia arata aproape ca atunci cand am cumparat-o,nu fac poze dupa orice stiker pus pe dansa :P

julaikos 18-07-10 22:53

10 Attachment(s)
poze?poze! :P
amortizor fata- nou,pe gaz,nu e lemn,dar nici moale nu e
Attachment 1573459
amortizor spate-a fost pe fata,cam 10mii de km cred ca au,sunt destul de tari,dar masina sta bine pe drum cu ele si bare de cs
Attachment 1573458
1001 stuturi :lol:
Attachment 1573465
ansamblu pompa de benzina -furtun-filtru benzina-furtun :lol:
Attachment 1573461
modalitate de bagat furtunele din habitaclu in compartimentul motor
Attachment 1573464
modificare carburator,initial gazul il bagam prin gaura acoperita de acel dop,acum se vede ca gaura e mai jos
Attachment 1573463
frana de relanti -adaptare de pe carbul de oltcit,nu am pricepu de ce la carbul de dacie sau asta de r5 nu exista asa ceva,e utila
Attachment 1573462
pata de ulei datorata spargerii furtunului de retur ulei din turbinica
Attachment 1573460
"apendicele" extirpat-furtunul de retur ulei
Attachment 1573456
ceas de presiune ulei adaptat pentru masurarea presiunii de benzina,manufacturat astazi,dar nu am apucat sa-l folosesc inca
Attachment 1573457

am iesit o tura acum seara cu rabla si merge muuult mai bine pe gaz,raspunde foarte bine la acceleratie si surprinzator,daca inainte nu trecea de 3000 de ture,acum merge in 3500 foarte bine,basca am impresia ca nu mai afecteaza asa mult vajul care il face turbina cu wastegate-ul deschis :D

B3lzh3bout 18-07-10 23:19

Bravo man!Mi se pare putina dezordine pe acolo,dar cel mai important este sa functioneze cum trebuie!:-)

andreimorocos 19-07-10 02:01

iti dau eu un ceas de presiune de benzina .... suna-ma si vedem cum facem;)

julaikos 19-07-10 09:42

ok morolete merci,s-ar putea sa ajung prin bucuresti zilele astea ;)

freestyle rider 23-07-10 18:59

2 Attachment(s)
Am vazut azi masina la sinaia, arata foarte bine, am facut si cateva poze, sper ca nu te superi. Mult succes in continuare!

Danutz Bratosin 23-07-10 19:26

La cat a muncit omu la masina o merita si el un week-end la munte:lol:

julaikos 25-07-10 20:40

Multumesc de aprecieri...ce bine ar fi fost sa merg la sinaia pentru relaxare...acolo unde a fost masina parcata era parcul de service pentru etapa de coasta...si am avut scule prin dansa...nu-mi place sa ma dau mare,dar cat am stat pe acolo pot sa bag mana in foc ca mai bine de 60% din cei care treceau pe langa ea se uitau la ea,prin ea... :rolleyes2 si na,masina nu e tocmai in cea mai buna forma estetica :lol:
astazi inainte sa plec din sinaia imi spune un amic care trecuse pe langa masina "bai iulica ai un roi de spectatori la masina ceva de speriat" :lol:

ca sa vorbesc putin si despre trocarici...
acum merge foarte bine pe gaz,cu admisia legata si turbina doar cu wastegate deschis merge pana in 4000 de ture in primele 3 trepte,si cam 3500 in treptele 4 si 5,suficient ca sa ma misc economic dar sa nu-i incurc pe cei care se grabesc,e greu la deal sa mai faci depasiri,chiar si in linie dreapta,dar la vale are niste reprize :twisted:

pe benzina n-am mai mers,urmeaza zilele astea in functie de timpul care il am sa testez ceasul de presiune la benzina,si sa vad daca raman fara benzina la forja continua sau se petrece altceva necurat de nu mai trage dupa ce dau blana tr 1,2,3...

cu amortizoarele pe gaz masina sta foarte bine pe drum,desi e inalta pe fata nu e barca dar nici cart,suficient sa aibe o tinuta de drum ok;trebuie in schimb sa reglez unghiul de deschidere la roti ca scartaie la cel mai mic viraj chiar si la viteze mici....
revin cu noutati cand mai am ;)

julaikos 27-07-10 21:52

2 Attachment(s)
am dat de niste jante prin curte,si le-am pus repede niste gume si le-am aruncat pe masina,poate asa am mai multa tragere sa reconditionez jantele de tabla :rolleyes2
nu le-am spalat,nu le-am curatat decat pe interior cu peria de sarma,ca aveau cam mult noroi...o sa vad maine si daca trebuiesc echilibrate :lol:

Acc3l3ratoR 27-07-10 22:27

cred ca sunt jante de R5 gt turbo... seamana foarte mult;)

julaikos 27-07-10 22:51

1 Attachment(s)
nu crezi,chiar sunt ;)

Attachment 1585385
din pacate nu am si capacele din mijloc,dar cred ca bricolez eu ceva :twisted:

p.s. de curios am facut o comparatie la greutate intre o janta de oltcit,una in 4 prezoane(din setul de 4 care le-am avut pe masina) si una dinasta de aliaj,toate echipate cu 145/80 r13...
cea de oltcit 12.5kg
cea de opel 13.5kg(dar este si muuult mai groasa)
astea de aliaj 10 kg :D

Acc3l3ratoR 28-07-10 08:36

se pot confectiona.... ori din plastic....(din niste capace de roti .. care sa fie pline) sau din tabla asa cum am facut la mine pt ca le-am ratacit...:rolleyes2

ALEX_BZN 28-07-10 08:50

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3547114)
nu crezi,chiar sunt ;)

Attachment 1585385
din pacate nu am si capacele din mijloc,dar cred ca bricolez eu ceva :twisted:

p.s. de curios am facut o comparatie la greutate intre o janta de oltcit,una in 4 prezoane(din setul de 4 care le-am avut pe masina) si una dinasta de aliaj,toate echipate cu 145/80 r13...
cea de oltcit 12.5kg
cea de opel 13.5kg(dar este si muuult mai groasa)
astea de aliaj 10 kg :D

Cand ma uit la numaru lu asta cu renaultu ma ia foamea:)))

julaikos 28-07-10 12:09

tare asta,nu m-am gandit ca o sa va fac pofta de mancare :lol:
vazute pe lumina imi par asa urate jantele...dar se conduce bine cu ele fiind usoare :twisted:

julaikos 01-08-10 21:14

dupa un drum prin tara,jantele se invart ok,dunlopurile de pe fata scartaie mai tare decat michelineurile de iarna care le am pe jantele de tabla,dar masina sta bine pe asfalt :twisted:
am prins joi pe la pranz aglomeratie intre sinaia si comarnic,s-a dus temperatura la ulei in 120 de grade(sau mai mult...ceasul doar atat arata...) si uite asa garnitura dintre turbina si evacuare s-a fisurat si tot pe acolo a inceput voios sa iasa ulei incins :evil: am decuplat conducta de ulei,am blocat turbina cu o surubelnita si mi-am vazut de drum.
astazi m-am intors din drumetie si am dat jos si intercoolerul si pana nu desfac turbina sa vad ce se petrece in dansa o sa merg tot cu ea blocata... :rolleyes2

fasso 01-08-10 22:55

apropos mestere, ne-am intalnit azi prin rasnov in trafic. eram prea ocupat la craterele din asfalt si te-am observat destul de tarziu ca sa te mai salut. oricum, la o prima vedere live, bestia arata ca o bestie 8)

julaikos 02-08-10 07:51

atunci nu e bine,ca nu eu nu vreau sa arate ca o bestie :D trebuie sa mai lucrez la ea :lol:
uite ca n-am remarcat vreo hondita :D

fasso 02-08-10 10:01

pai cred ca si tu aveai aceeasi preocupare ca si mine, sa fii atent la gropi :lol:

XtreZz 02-08-10 22:46

te-am vazut si eu pe valea prahovei duminica :)) frumos olteanu!

julaikos 02-08-10 23:42

3 Attachment(s)
multumesc multumesc,era cam murdara duminica :lol:
Attachment 1594040Attachment 1594041Attachment 1594042
daca tot i-am dat intercoolerul jos,a trebuit sa fac iar traseu scurt la admisie si deci iar reglaj la gpl,ca nu mai tinea relantiul,acum merge brici :D

DaNn.ZyX 02-08-10 23:47

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 3560277)
multumesc multumesc,era cam murdara duminica :lol:
Attachment 1594040Attachment 1594041Attachment 1594042
daca tot i-am dat intercoolerul jos,a trebuit sa fac iar traseu scurt la admisie si deci iar reglaj la gpl,ca nu mai tinea relantiul,acum merge brici :D

Unde prinzi un loc liber(ex in seara asta) nu pierzi niciodata ocazia sa ii mai faci mici reglaje...oricum e tare Oltcitul...pune mana apuca-te de turbinca aia :lol::D

julaikos 02-08-10 23:51

m-oi apuca si de dansa,doar ca momentan circul cu masina,iar ca sa dau turbina jos inseamna sa o trag pe dreapta,si nu-mi permit acum... :rolleyes2

julaikos 03-08-10 22:45

7 Attachment(s)
poze cu banchetele de la oltcitul gri :D am si scaune imbracate la fel,poze cu ele cand o sa le montez,am masurat azi si am facut cateva probe si fara sa tai traversele stau cu capul in tavan :???: asa ca ma inarmez maine cu cateva discuri pentru debitat si o sa ciopartesc si masina asta :twisted:
poze si cu bordul schimbat,pus unul imbracat,nu pot spune ca e cel mai reusit,dar decat cel crapat asta arata mai bine de 10 ori;si daca tot am pus bordul superior am pus si pe cel inferior tot negru,reglajul de climatizare luminat...urmeaza sa fac alte fete de usi,bandourile de deasupra fetelor de usi le am facute,dar nu le montez inca :D
Attachment 1595379Attachment 1595380Attachment 1595381
iar la rabla turbata...se vede transeul "scurt" de admisie , turbina "impiedicata" de surubelnita si banda termoizolanta imbibata in ulei(acum deja a fost ars 99% din ulei,dar culoarea persista :lol: )
Attachment 1595382Attachment 1595383 Attachment 1595384
pentru cine e curios ce se ascunde intr-o sonda de presiune ulei,se poate vedea poza;este un potentiometru cu rezistenta bobinata si un cursor care se misca impins de o membrana in care intra uleiul cu presiune...
am desfacut-o fiindca cineva a scapat o surubelnita in dansa si cursorul era indoit facand sonda inutilizabila...acum functioneste bine ;)
Attachment 1595385

FXA- 06-08-10 01:23

Mesterul Iulica, face si desface tot :D Bafta omule cu masina, imi place ca nu te opresti :)

All times are GMT +2. The time now is 07:47.

- Copyright 2026 4Tuning