![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
6 Attachment(s)
Asta este chestie de gust, mie Pro'CEED in afara de Civic mi se pare cea mai frumoasa din clasa, deci vezi, e chestie de gust, iar in privinta copiei dupa Golf aberezi rau mai baiatule, nu are nici un fel de legatura, nu are aceeasi linie, nu seamana stalpii, nu seamana farurile, luneta, grila, stopurile si nici macar interiorul.
Ai sa fi surprins sa vezi ca, Kia seamana foarte mult cu modelul anterior de Corolla asa ca nu are cum sa semene cu Golful. |
a trebuit sa ajungem la penalizari, pur si simplu unii useri nu au suficiente argumente pentru a putea purta o discutie referitoare strict la cele 3 masini, trebuie sa foloseasca orice cred ei ca i-ar putea aduce in fata, inclusiv injurii si catalogari nu tocmai ortodoxe la adresa celorlalti colegi de forum.
va anunt doar ca urmatoarea etapa este infraction, si apoi banare pana se calmeaza spiritele |
am si eu o intrebare:
cel care vrea putini cai, nu il intereseaza 109cp, el vrea masina strict pentru oras, nu vrea sa alerge, vrea sa mearga incet si opteaza pt pro_ceed strict datorita aspectului. ce face? e fortat sa ia varianta de 109cp care pot sa fac pariu ca are un consum mai mare decat un 1.4 de 90cp. si aici apare marele dezavantaj... sincer sa fiu, nici eu, adeptul motoarelor mici, nu mi-as lua un 1.4 aspirat de 109cp. mi se pare prea mult, prea fortat si nu m-ar mira sa nu dea randament atunci cand incerci sa scoti fiecare strop de putere din el, si sa aiba sunet de motor supraexploatat. vrei motor mic cu putere mare, alegi varianta turbo de la vw pe langa care cel de la kia pare jucarie. de fapt, daca stau sa ma gandesc: opel si vw pastreaza de multi ani aceeasi putere pe motorul de 1.4 aspirat. de ce? pentru ca cine cumpara un 1.4 nu vrea sa-l foloseasca pe post de masina sport. dar, au ceva si pentru cei care vor acest lucru: 1.4 turbo vag-ul si 1.6 turbo de 150, 180 respectiv 192 cp opel. probabil au realizat dinaintea kiei ca lumea nu cer eputeri mari pe motoare mici aspirate. si sincer, tind sa ma incred in opel si vag care au atata experienta si au scos de-a lungul timpului suficiente masini de succes spre deosbire de kia, care dupa ani de esecuri si vanzari aproape de 0 in romania scoate un model de succes, si gata toata lumea o baga in aceeasi oala cu marii producatori |
Quote:
sunt destui pe forum care ma cunosc foarte bine si care au vorbit cu mine si care pot sa confirme ca eu nu sunt fan vw sau fan masini nemtesti(din contra pe unele le chiar detest)...si am mai spus exista multe marci mai bune ca vw,opel,ford, dar Kia nu se afla printre ele...si oricat as incerca sa fiu de obiectiv si corect nu am cum sa nu remarc diferenta astronomica intre golful meu(proprietate personala,nu alte golfuri) si kia cee'd masina unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei(diferenta constate si remarcate si recunoscute chiar de el)... ...deocamdata la kia cee'd se poate vorbi doar de raportul pret/calitate,fiabilitatea nu are cum sa fie testata inca,iar dragul meu GTR la varsta ta ar trebui sa constientizezi ca "acea garantia de 5 sau 7 ani de la kia,hyundai,etc" este o strategie de marketing si de crestere a profiturile,obligand intr-o mare masura posesorul sa depinda de service-urile marci pe toate aceasta perioada(pacat ca nu poti vedea dincolo de reclamele mari care iti iau ochii)... motorul acela de 1.4 si 109 cai,cred ca numai e nevoie sa repet si eu si altii pentru a nu stiu cata oara ca nu este ajea senzational cum arata pe hartie...cuplu si reprize sacrificate pentru niste cai care oricum nu dau randamentul pe care ar trebui sa-l dea...in fine oricum va veni unul si va zice"kia e cea mai tare ca are 7 ani garantie si costa putin si are 109 cai si multe dotari standard si e masina anului in romania"...vedeti ca e o vorba"cat dai atata face" |
bine punctat cu garantia. eu unul de-abia am asteptat sa iasa masina din garantie s-o pot duce la un service adevarat, sa pun ce ulei vreau la revizii si tot asa, pentru ca service-urile reprezentantelor sunt niste porcarii execrabile indiferent ca e vorba de dacia sau bmw. si cand vine vorba de componente inlocuite pe garantie majoritatea service-urilor incearca sa bage tot vina ta, deci tu sa scoti banii.
aiureala... garantii... sa le ia ochii romanilor... sa va ia ochii o garantie atunci cand cumparati un telefon sau un frigider, nu atunci cand cumparati masina, pentru ca ajungeti la concluzia ca exista n service-uri mai bune decat cele la care sunteti obligati sa va duceti si n componente mai bune decat cele pe care sunteti obligati sa le inlocuiti. |
...mie mi s-a defectat pentru a 2 oara intr-un an de zile claxonul la golf(unul dintre claxoane cel de inalta)...prima oara mi l-au reparat pe garantie desi au incercat tot felul de chestii"cum ca as fi mers masina off-road si a intrat apa si mai stiu eu ce alte bazaconii" cand eu din cauza garzii la sol nu prea pot sa urc multe borduri,in fine...acum 5 zile mi s-a defectat pentru a 2 oara,si m-am dus iar la ei de data asta pus pe scandal si iar au inceput"pai s-o fi defectat domne' cine stie pe unde ati mers si a luat apa",moment in care am cedat nervos si i-am facut cu ou si cu otet,nesimtiti,jegosi si ordinari ce sunt..marti m-au chemat sa mi-l schimbe dar le-am zis ca vreau sa verifice sigurantele si circuitele pentru ca nu vreau sa am surprize si sa merg de 2 ori pe an sa schimb claxonul,(oricum cred ca e ultimul vw care mi-l voi mai cumpara vreodata)...nu am ce sa -i reprosez,e impecabil din foarte multe puncte de vedere dar pur si simplu nu mai vreau,vreau sa incerc opel
|
Quote:
consum in oras la kia motor 1.4 VVT 109 cp...7.3,7.4 masurat la pompa,si in acelasi timp...acelasi consum este aratat si p calc.de bord,cu mers oarecum sportiv...schimbat la 3000 ture minim.daca tie ti se pare consum mare...inseamna k nu ai vazut cat ia opel cu motorul de 1.4 in aceleasi conditzii...mentionez k sunt posesor de ambele masini,numa k opel este in 5 usi si sta mai mult in curte acuma k nu mai are cine sa il conduca.singurul lucru care merita mentionat despre opel este k in 2 ani jumate si 80000km nu se aude nici un plastic in el. si in legatura cu motoarele de 1.4 d p vw sau opel sau seat...informeaza-te...seat leon motor 1.4 consum declarat de 9 si ceva...acelasi motor este si p golf aici este facuta o comparatie intre modele pana la urma urmei...nu intre motoare...dc lanseaza kia un motor de peste 200 cp pt cee'd...u vei zice k tot naspa este.opel la nemti este k un fel de logan la noi...daca nu...mai rau...faptul k masinile nemtesti sunt recunoscute pentru calitate nu se datoreaza lui opel sau vw ci bmw,audi si mercedes,asa k mai lasati-o cu masina nemteasca incercati mai intai toate masinile si apoi sa va dati cu parerea |
stii, chestia asta cu "opel este dacia nemtilor" o spun de obicei cei ce poseda "enorm" de multe cunostinte in materie auto. pe nemti sincer nu ii intereseaza, ei daca au un salariu de 4000euro de caciula pe luna nu isi cumpara ca romanasul un bmw sau audi, isi cumpara ce le place si ce au nevoie
|
Quote:
cautatzi p topgear sa vedeti ce zic aia de kia cee'd...si aia chiar se pricep la masini...nu ca majoritatea d p aici care doar dau din gura dar nici makr nu stiu d c masina merge cu benzina si nu cu apa,sau d c are rotzile rotunde si nu patrate. documentatzi-va inainte de a critica o masina doar pt k nu este nemteasca. mentionez iar k am ambele masini de care se discuta aici,kia pro_cee'd dai si opel astra,ambele cu motoare de 1.4...numa k opelul sta in curte acuma cu stratu de praf de 2 degete p el...astept sa isi ia sormea carnet sa aiba ce conduce |
Quote:
2. Poti sa pui ce ulei vrei (cu specificatiile din carte) si la reprezentanta. 3. Daca nu te pricepi te pacalesc jegosii de la service-urile reprezentantelor (mai ales la renumitii de la Porsche Romania), dar daca te pricepi si te iei cu ei in gura se mai intoarce roata. Quote:
Prea fortat??? de ce ar fi prea fortat 109 CP, fortat ar fi 90 CP, ti se par multi 109 CP pt. un aspirat de 1.4, adica 77.85 CP/ 1000 CMC ??? ****** "Vrei motor mai mare alegi varianta turbo" adica + ~2000 de Euro Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kia - citeste ****** vezi ca au inceput sa faca masini, motociclete si camioane de prin 1952. ****** Quote:
Pai depinde de service-urile marcii doar pt. intretinere nu si pentru reparatii pt. ca, garantia e reala nu doar pe hartie. Deci unde sunt profiturile alea, daca nu in fiabilitate ???? Nu-ti convine, renunti cand vrei la garantie, acum ce facem, criticam perioadele mari de garantie? :)))) 3.Motorul ala de 1.4 109CP da un randament perfect pentru o masina de 1350 KG si acceleratia de 11.4 pana la 100 KM/h este chiar reala si testata. Ma repet "cat dai atata face, se zicea si de Honda, Toyota si Mazda prin 90 si au aratat ca faceau mai mult decat dadeai sau cealalta varianta alte marci faceau mai putin decat dadeai" |
fiecare aveti partea voastra de dreptate, e evident, dar de aici si pana la a va comporta ca niste copii de 5 ani razgaiati, e cale lunga.
lasati oamenii, discutati masinile. |
mai pana la urma e clar pana in 15.000 euro Kia e cea mai buna alegere ce naiba,daca discutam la sume catre 18.000 euro avem si alte alternative :)
|
pana in 15.000 cea mai buna alegere e GOLF 6 daca e sa o luam asa... ******
|
Quote:
GOLF 5 este identic si asemanator cu KIA C'EED ! deci nu proceed cum s-a scris mai sus! PS: frumos din partea ta ca ai ales cele mai frumoase poze si OFICIALE.. pt proceed iar la golf ai ales niste poze de pe mobile.de ..de la o masina SH si cu poze prost realizate |
Cam ce primesti pe un golf5 care costa pina in 15 mii? (motorizare, dotari...).
Observ ca incepe psihologia inversa.La un 1.4tsi laudam cati cai s-au scos dintr-un motor de 1.4, fiind considerat mai merituos decat un motor de 1.8 sa zicem care ar fi tot turbo si ar avea cca 180cp sa zicem.Dincoace insa un 1.4 109cp e inferior unuia de 1.4 si 80 sau 90cp.Greu de priceput.Putere mai mare, cuplu mai mare si totusi e mai prost si mai lesinat!!!Ca poate ar fi de preferat fie si la acei cai (la aceiasi) sa fie un motor mai mare, un 1.6, asta pentru fiabilitate poate mai mare, asta e alta mancare de peste.Asta e putin o atitudine de gica-contra ..."e negru"..."ba e alb"..."bine, ok, e alb"..."ba nu, esti fraier, nu vezi ca e negru?". |
| All times are GMT +2. The time now is 22:34. |
- Copyright 2026 4Tuning