![]() |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
cel mai bun raport pret/calitate ar fii o masina de 2-3 ani!
|
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
de ce nu apare si optiunea masina noua cu banul jos? ca sunt si oameni care prefera sa stranga banii pentru masina in loc sa se imprumute
|
Quote:
|
daca ai bani cumperi cash. nu vad rostul sa faci leasing sa platesti tot felul de chestii inutile dobanzi...decat daca ai tiruri, camioane...pe care tragi din greu si dupa 3-4 ani cand sunt cam rupte dai diferenta si iei altele noi.
daca vrei sa iei o masina buna iei una de 2 max 3 ani, care are pretul la jumatate cat este una si in principiu ar trebuii sa fie buna. leasingul este alunecos, este posibil ca perste 1 an sa fii rupt(sa nu mai ai $ indeajuns) si sa privesti pe geam cum masina ta este incarcata pe platforma de la firma de leasing si atunci te intrebi dc nu ti-ai luat o masina pe care ti-o permite-ai si dormeai linistit, gaseai masina mereu in parcare! |
Quote:
|
Nu iti intaleg logica , adica o dobanda de 10% de ex. este mai avantajoasa pentru o masina de 100.000 euro decat la una de 10.000 ?
|
Vorbeste si el ca sa se afle in treaba, la pariu ca nu a vazut nici macar o factura de leasing in viata lui, de spune ca platesti de 2ori masina in final.
|
Quote:
|
Nu stiu cine nu a vazut in viata lui o factura la un leasing. Cert e ca la un Santa Fe luat in leasing acum 3 ani , masina care costa cash 30keuro atunci, s-a platit dupa leasing , cu val reziduala si tot tacamul 46 k euro. O fi putin ,o fi mult numai voi cei care ati vazut o factura puteti spune.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Pai stai asa, de ce-ai calcula casco la pretul final al masinii? Casco este oricum ceva ce platesti la o masina noua indiferent de modul de achizitie, asta daca esti om normal. Doar n-o sa-ti iei masina noua si o s-o carpesti cu piese de dezmembrari daca o lovesti. Uite la mine o reparatie, masina Opel Vectra: bara fata + aripa + far + becuri, proiector, cablaraie si alte maruntisuri = ~14000ron daca tin minte bine. Nu a fost facuta pe casco, ci pe rca-ul celui vinovat, dar considerand ca eram vinovat si nu aveam casco, ce faceam? Aia 14000ron fac cat cativa ani de casco platit. Sau la Opel Astra: am rata casco 400eur/an. O bara fata vopsita face cam 2200ron deci deja sare de rata/an; o tamponare banala frontala de oras implica minim alta bara fata. Nu mai bine am casco si stau linistit ca stiu ca si daca-mi cade un copac pe masina sunt acoperit? Sau daca ma loveste un nesimtit asigurat la carpatica stiu ca nu stau sa ma tarasc prin plangeri ca sa-mi recuperez banii, apelez la casco si ii las pe ei sa-si recupereze banii. |
Quote:
|
Apropo de CASCO, am eu aşa o impresie, după ceva priviri pe primele de asigurare ale unora, că ăla de ţi-l bagă pe gāt lesorul e lejer mai scump decāt cel pe care l-ai putea face tu singurel īn aceleaşi condiţii (număr de rate, valoare asigurată, franşiză la daună parţială etc).
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:17. |
- Copyright 2026 4Tuning