![]() |
Re: Autohtona Noua vs SH Strain
Quote:
O MASINA NOUA E NOUA! |
Quote:
|
Quote:
|
Fratilor ce va mai contrati....E clara treaba !!! Vrei o masina in care sa nu bagi decat consumabile iti iei Logan nou.Vrei o alta masina mai performanta dar care mai cere ceva pe ici pe colo in cel mai bun caz iti iei sh ,ce atatea polemici ...Sant la a 6 a masina second hand si toate au cerut cate ceva,acum am un Mondeo din 2007 la care trebuie sa ai schimb volanta..si nu e ieftina va asigur.Am un Logan din 2006 dci si pana acum nu a cerut decat motorina,filtre si ulei la modul in care are 86 000 km..deci fiecare isi ia ce vrea si cum al tine punga :P
|
Quote:
|
Quote:
|
Mondeo mk4 are probleme de fiabilitate la volanta. Nu este iesit din comun daca la nici 50mii trebuie schimbata. In special variatan 1.8 tdci e mai problematica. Oricum probleme sunt la multe modele cu volanta cu masa dubla.
|
Quote:
Mesajul era destinat posesorilor de Logan si a fanilor acestuia. :) |
Quote:
|
Buna ziua...
Ma numesc Gabriel.De mult timp urmaresc topicul acesta.Pentru ca am implinit 18 ani,si vreau sa ma apuc si eu de scoala de soferi (odata ce voi avea banii,bineinteles).Am discutat cu parintii,si mi'au spus ca imi vor da niste bani pentru masina.Bineinteles,fiind in perioada asta grea din punct de vedere financiar (si nu numai),bugetul nu este foarte mare.Si voi opta pentru un SH,foarte posibil un ford mondeo din '98,sau un ford focus dupa 2000.Astea m'ar bucura pe mine.Deci tinand cont de asta,cred ca intru in tabara celor cu Sh'uri. Si chiar daca as avea bani mai multi,tot nu mi'as lua Logan.Sunt de aceeasi parere cu Sax. |
Quote:
|
Quote:
|
Am urmarit topicul de la inceput pana acum..si o sa imi exprim si eu parerea in legatura cu aceasta comparatie:
Daca ar fi sa aleg intre un logan nou (facelift)cu ceva dotari si sa zicem un opel astra din 2004 full option(ca sa fie o comparatie echilibrata ca si pret)as lua in considerarea urmatoarele: -la Astra chiar daca o pun pe tester si iese ok..poate sa mi se arda o siguranta la computerul d bord(a patit tata...na..nu e mare lucru,te lasa in drum schimbi siguranta aprox 1 mil...toate bune si frumoase),dupa cateva luni i-a picat nush ce la roata dreapta(telescop sau nush..ca se blocase roata)a venit 16-17 mil cu tot cu mana de lucru treaba si cam atat a schimbat la astra in ultimii 2 ani,in rest masina 1.7 tdi...merge bine..consum bun de 4-5 % la drum lung jos palaria,nu zic ca nu imi place.. -la Logan am siguranta ca 4 ani cat am garantia nu imi pica nimic la el.. totodata stiu ca eu il dezvirginez:))eu ii fac rodaj..eu bag piciorul in el si stiu cum mi-l pastrez de la inceput,confortul e mai scazut ca la opel,piesele sunt asemanatoare sau mai ieftine ca ale unui opel SH ca pret,Si din cate stiu la taxiuri e plin de logane..am vzt logan cu 300 000 km 1.4 benzina care mergea super bine inca,si peugeot sau alte marci carora le pica poate ambreiajul inaintea loganului(stiu cazuri). Deci per total intre nou si vechi la aceiasi bani as alege ceva nou :) :-P..parerea mea App daca putea lua logan break nou la banii care i-a dat pe astra si tata ar fi facut aceiasi alegere,pt ca lui ii plac breakurile,dar logan break nou chel era atunci 11 000 de euro..si mi se pare cam scump :) |
Cred ca inca de la inceputul sau, acest topic nici nu mai avea sens, cred ca ar fi trebuit inchis de la prima pagina de catre moderatori. Mai exista cel putin 3 subiecte asemanatoare in care se discuta si despre logan VS sh, si in toate s-a ajuns la off topic si aberatii. Sunt putine si aici parerile avizate, obiective si pertinente. Multe sunt de genul afirmatiilor lui "sageata" care crede ca "LOGAN = CACA", si uite asa se umple topicul pagina cu pagina.
Era clar inca de la inceput ca logan "full" nu poate concura cu aproape nici un SH mai nou de 2000, din simplul motiv ca logan este o masina de familie ieftina la care s-au facut multe compromisuri de genul:aspect interior ieftin si rudimentar, injectie Delphi, baterie romaneasca, multe alte componente romanesti, rezervor de plastic, conducte de plastic, mai nou bara de torsiune lipseste la modelele mai ieftine etc DAR aceasta masina este adresata in principal unei anumite categorii de populatie, saracii: romani, turci, sirieni, jordaniei, libanezi, egipteni, marocani, sud-americani etc. Nu veti putea compara niciodata o masina care la lansare a costat 16-17 mii E: VW, Opel, Audi cu una noua, dar la care suma investita de uzina in construirea ei probabil ca e undeva la 3-4.000 E. Pai neamtul cheltuie ca sa scoata o masina de pe linia de asamblare 13-14.000 E si o vinde cu 17.000E si romanul cheltuie de 4 ori mai putin. Nu e logic, ca aceste masini nu suporta din start comparatie? Comparatia ar fi corecta daca am pune fata in fata un SH cu un Renault Fluence de ex. care costa vreo 14.000E, in rest orice masina pana in 10.000E nu suporta comparatie cu un SH care a costat 15-17-19.000E. Multi dintre voi probabil vedeti loganul voluminos si gata ca ganditi ca il puteti compara cu A4, BmW 320, passat, astra din 2004 dar la banii lui ca sa fie o masina decent probabil ca loganul ar fi trebuit sa aiba dimensiunea unui 207 sau corsa si nici asa nu cred ca ar fi egalat calitatea acestora. Imaginati-va ca Daewoo nu ar fi intrat in faliment si ca in acest moment ar mai fi produs un cielo facelift de 100CP la pretul de 9.000E. Ce credeti, ar fi fost el mai bun decat un astra din 2004? Ce ati fi ales? |
Quote:
2. Pretul reparatiei este aberant, poate a fost la o reprezentanta proasta Opel. 3. 4 ani garantie al ce? se vede ca esti paralel 4. eu am gasit masini 2007-2008 pana in 60k de km la pret de Logan. Pa. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:06. |
- Copyright 2026 4Tuning