Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

_anaconda_ 18-11-09 18:45

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Quote:

Daca A3 o sa fie construit pe o platforma, iar alta masina o sa fie construita pe o platforma DERIVATA din ea asta nu inseamna ca platforma tehnica este aceeasi

Cam asta era ideea pe care vroiam sa o exprim intr-un post precedent...

~ EWN ~ 18-11-09 18:54

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2818982)
Cam asta era ideea pe care vroiam sa o exprim intr-un post precedent...

Cam asta era ideea pe care vroiam sa o exprim intr-un post precedent

"“It gives us the possibility to produce models from different segments and in varying sizes using the same basic front-end architecture,” said Hackenberg."

Gixer 18-11-09 21:18

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2816906)
Vad ca tu continui in nestiinta. Nu e mare chestie sa nu stii, nimeni nu s-a nascut invatat, dar sa persisti in asta cand ti-a fost exemplificat clar...e....hilar.

1) Masinile cu tractiune fata nu sunt facute la ieftineala. Te-ai gandit ca la puteri mici e avantajos sa traga fata iar cand puterea creste si FWD sucks poti sa bagi 4WD ? La puteri mici, 90-150-180 CP nu se pune problema de "fun" la condus sau alte aberatii asociate cu RWD de unii. Deci un FWD, mai usor de stapanit, controlat, subvirarea mai usor de contracarat ca supravirarea, este o miscare destul de logica. La next level cand puterea creste ai 4WD care rezolva lucrurile. Pana la urma asta este alta discutie si tine de preferinte dar din punctul meu de vedere RWD nu reprezinta un avantaj fata de FWD la sedan-uri de genu' (Passat, A4, Seria 3) care au puteri cuprinse intre 110 si 180 CP in general, multe fiind diesel.

2) Pe mine nu ma intereseaza ce cred expertii din popor, pe mine ma intereseaza realitatea. Faptul ca tu si cei ca tine au impresia ca A4 e tot una cu Passat nu influenteaza cu nimic realitatea. Eu doar mi-am pierdut 10-12 minute din viata mea pana acum sa iti explic ca de fapt nu ai deloc dreptate si tu continui in...nestiinta.

3)A4 B8 este construit pe o platforma tehnica complet noua si diferita de A4 B7 si B6. VW Passat nu are si nici nu cred ca o sa aiba ceva de a face cu platforma asta. Daca ai pune mana putin pe www.google.com si te-ai docuemnta ai vedea ca Passat e Passat iar A4 B8 nu are absolut nicio legatura cu el.

4)Hint => uita-te la modul in care este amplasat motorul, cutia de viteze la A4 B8 apoi uita-te si la Passat. Hmm...aceeasi platforma :rolleyes2

5)Daca tu nu vezi vreo diferenta intre ele nu inseamna ca ea nu exista. De asemenea faptul ca VAG le face pe amandoua nu inseamna ca au vreo legatura intre ele, dovada ca nu vad legatura intre Seat Leon si Audi A8 desi ambele sunt facute de VAG, asta pana vii si incerci sa imi explici cum de fapt ambele impart platforma tehnica :lol:.

6)Sper ca pentru ultima oara sa iti spun, daca intelegi e bine, daca nu tot bine, nu ma deranjeaza ca esti slab informat in situatia de fata (dar macar nu mai "imprastia" astfel de informatii pe forum) => A4 este pe o platforma complet diferita de Passat si NU are NICIO legatura cu el. Doar Audi A5 imparte platforma cu A4, este evident de ce, A5 fiind practic A4 coupe, la fel cum E92 este E90 coupe. Ah, si Audi Q5 este facut pe aceeasi platforma tehnica ca A4, la fel cum GLK foloseste platforma de C Classe. Passat este in alta liga, inferioara. Daca pentru tine conteaza opinia "Expertilor din popor" sau "majoritatea oamenilor" (cunoscatori din punctul tau de vedere), bazata pe te miri ce si nu fapte concrete care se gasesc la 2-3 click-uri distanta...sa fii sanatos.

7)PS: Imi place cum ai standardizat diferenta de costuri intre FWD si RWD...le ai :lol:.

8)PS2: Dupa cum s-a spus, acum suntem in 2005. Nu mai avem A4 B6, nu mai avem A4 B7, nu mai avem 2.5 TDI, nu mai avem Passat din 2001. Hello si welcome in 2009 / lumea reala, avem A4 B8 relativ nou si un Passat de cativa ani.

9)LE : Daca vreau RWD si masina de la o firma care respecta clientii de ce sa imi cumpar BMW ? Si constructorul nostru autohton are masini cu tractiune spate, o adevarata tehnica pe ele, sunt Dacia Papuc RWD daca nu ma insel.

1. BMW 316 de 102 cai e tot RWD si ursu 324d de 86Cp.....oare si cei de la bmw sunt neinformati cum ma facu tu pe mine......esti mai destept sa inteleg si decat cei de la BMW.....ahaaaaaa :lol:

2. Pana la urma poporul cumpara 90% din masini nu doar "expertii" (lu peste in cea mai mare parte....deci tot oameni din popor)

3.Ce tat platforme si alte minciuni cu care te-au indoctrinat reclamele....uita-te la ele! sunt practic LA FEL!!!

4. Oare nu tot fix aceeasi grosime are tabla la ambele, si aceleasi tratamente anticoroziune au??? :-P Cum e amplasat motorul......stramb la ambele....macar e transversal si nu misca lateral caroseria la accelerari(variatii ale cuplului) ci o apleaca in fatza ca la motocicletele japo cu 4 cilindrii

5. Era vb strict de passat si a4 .....nu abate subiectul si nu intra in offtopic

6. Am raspuns la pct 2 si 3

7.Scuze, am uitat de 4X4 .....my bad, recunosc ;) ....aia e the best

8.Nu avem A4 nou, pt ca eu nu am chiar atatia bani sa iau modelul nou....poate tu ai, da eu as prefera un orice BMW decat orice Audi

9.Poate tu nu stii, dar daciile alea chiar erau robuste fatza de papucul cu FWD

_anaconda_ 18-11-09 21:42

Ok, am inteles.

- Passat si A4 totusi impart aceeasi platforma contrar celor spuse mai sus, doar tie ti se par la fel, de asemenea si fiindca tu aveai A4 de o seama cu mine acum 10 ani, nu conteaza ca acum e o alta lume
- A4 are motorul amplasat gresit, stramb
- Tabla de asemenea este la fel
- Eu sunt mintit de reclame desi nu am vazut reclama sa mentioneze de platforma tehnica folosita
- Tu in schimb esti bine informat si te iei dupa expertii din popor, doar ei cumpara 90% din masini deci ignoram pe aia bine informati si ne luam dupa turma

Multumesc pentru toate astea, acum totul imi este mult mai clar, trecem mai departe :).

dolb 18-11-09 22:01

anaconda..in ultimele zile, numai de platforme vorbesti! ai invatat si tu ceva nou? ca ai 5 thread-uri in care vorbesti de platforme.

_anaconda_ 18-11-09 22:07

Da, am avut o revelatie in vis i m-am gandit sa o impart cu voi. Daca observi nu eu am deschis subiectul asta in niciunul din threaduri. Bingo !

PS: Parca erau fo' 2 nu 5, ce iti e si cu matematica asta...

beck 18-11-09 22:15

anaconda dupa ce o sa ai si tu carnet o sa te mai fascineze loganul?

Gixer 18-11-09 22:35

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2819637)
anaconda..in ultimele zile, numai de platforme vorbesti! ai invatat si tu ceva nou? ca ai 5 thread-uri in care vorbesti de platforme.

Daca ma luam numai eu de el(parerile lui), era ciudat desi el m-a citat prima data ca urmare la o afirmatie, dar vad ca nu-s singurul :o
Vb de platforme ca si cum tinea "ne-a Nelu cotrocelu" mai demult un discurs.....cu limba de lemn.....macar sa nu se apuce sa vb si de platforme politice ca atunci chiar a dat-o in bara de tot :)))))

@anaconda: sper ca ai mai inteles ceva din ce am zis, si ceea ce ai scris mai sus nu era totul numai la mishto....oricum noi sa fim sanatosi fie in BMW fie in VAG fie in MBz :joy:

_anaconda_ 18-11-09 22:43

Se pare ca aici chiar se manifesta fenomenul de "vorbim impreuna si ne intelegem separat". De asemenea vad ca in ultimul timp se practica mentalitatea de turma...la greu. O sa incerc sa fiu succint.

- dolb nu s-a "luat de parerile mele", nu prea ar fi avut cum sa conteste ceva in postul ala avand in vedere ca tot ce e scris e cat se poate de real. Daca lui nu i-a convenit ca eu am vorbit de platforme mai mult decat si-ar fi dorit el si a vrut sa mai marcheze +1 la postcount asta nu are nicio legatura cu discutia noastra. Mai mult, putea sa fie tot forumul impotriva "ideilor mele", atata timp cat ce scriam era adevarat nu vad cu ce ar fi influentat veridicitatea afirmatiilor, atata timp cat nu ne bazam prea mult pe turma si expertii din popor.
- eu speram ca dupa fo' 38921459235 cuvinte sa fi priceput si tu cum sta treaba cu platformele alea, dar vad ca e o cauza pierduta, nu e nimic, trecem mai departe. Pamantul se invarte si daca unii useri nu au cunostinte minime intr-un anumit domeniu, nu e sfarsit de lume. Totusi, poate mai RE citesti si tu posturile alea, apelezi la goagal, prietenul tuturor...si poate...POATE...se mai lipeste cate ceva.

Pana atunci numai bine ;).

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswa...oup_B_platform

Incearca asta, poate te ajuta wikipedia, sunt foarte clar si concis formulate toate datele de care ai nevoie sa iesi din ceata. Poti sa incepi de la B6, urmand B7 / PL6 apoi MLP8. Daca nici asta nu are efect...:wave:

dolb 18-11-09 22:48

n-a zis nimeni ca e adevarat sau nu ce ai scris! dar m-am plictisit, m-ai obosit..

PS: sunt 5 thread-uri!

_anaconda_ 18-11-09 22:50

Dragul meu coleg forumist, nu te obliga nimeni sa imi citesti posturile. Daca te deranjeaza poti sa ma pui pe ignore list sau sa dai scroll cand nu vrei sa citesti ceva scris de mine. E cat se poate de simplu, un forumist cu experienta ca tine ar trebui sa stie asta ;).

aleks 19-11-09 07:37

Aş vrea să găsiţi o rezolvare la discuţia asta, de exemplu, _anaconda_, să fii puţin mai concis în posturi, şi să te opreşti o secundă să-ţi răspunzi la o întrebare: cum de reuşeşti DOAR tu să te pricepi la toate tipurile de maşini şi motoare despre care există versusuri? Nu că e ceva rău, doar mă întrebam eu aşa...

ionut_cluj 19-11-09 11:20

Pentru ca la restul nu ne pasa, simplu:)

_anaconda_ 19-11-09 12:38

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2820307)
Aş vrea să găsiţi o rezolvare la discuţia asta, de exemplu, _anaconda_, să fii puţin mai concis în posturi, şi să te opreşti o secundă să-ţi răspunzi la o întrebare: cum de reuşeşti DOAR tu să te pricepi la toate tipurile de maşini şi motoare despre care există versusuri? Nu că e ceva rău, doar mă întrebam eu aşa...

Pai nu ma pricep doar eu dupa cum stii, sunt o gramada care se pricep, mult mai bine ca mine dar nu inseamna ca trebuie sa si posteze. Totusi e destul de enervant sa dai mura in gura, link-uri, chestii verificabile la 2-3 click-uri distanta si sa fie ignorate ca doar ne bazam pe expertii din popor ca ei reprezinta 90% din cumparatori.

Daca ai timp poti arunca o privire pe posturile precedente, si ale lui Gixer sa vezi ce si cum, fapte cat se poate de clare, discutie care in mod normal se rezuma la 10-15 propozitii se duce de rapa cand pur si simplu se vine cu niste pseudo-argumente de te doare mintea...

Din toate astea eu nu as trage concluzia (ironica) ca DOAR eu ma pricep la masini. De asemenea se intampla sa fie 4-5 pe langa si unul singur care are dreptate, asta nu inseamna ca se aplica regula mentalitatii de turma si ala singur fiind in minoritate are "o problema" ca doar el se pricepe. Vorbesc in general, doar o idee asa :).

aleks 20-11-09 01:32

Bun, din păcate am reuşit doar să inflamez discuţia, îmi cer scuze, nu asta era intenţia mea, hai să o lăsăm aşa şi să ne întoarcem la cele 3 branduri...

All times are GMT +2. The time now is 04:04.

- Copyright 2026 4Tuning