Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - bmwh548 (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/104092-machete-lucru-bmwh548.html)

bmwh548 12-02-11 11:36

Re: Machete in lucru - bmwh548

Multumesc baieti.

alynex: adica sa le fac clare complet? Sa elimin dunga aia galbena de la semnalizare?

alynex 12-02-11 11:48

Da,eu zic ca va arata mult mai bine.Si marginile putin finisate ca parca iasa umpic inafara caroseriei.

bmwh548 12-02-11 11:56

Nu cred ca am sa le las fara banda aceea, in schimb cred ca am sa o curat si voi revopsi cu Tamiya Clear Orange (cum am facut si pe spate).
Cam ai dreptate cu iesitul in afara, nu observasem, dar m-am uitat mai atent la poze si marginile nu sunt la nivel, iar am de lucru:lol:

alynex 12-02-11 13:18

Ops:lol: n-am vrut:lol:.
Sa faci dunga acea finuta(poate mai ingusta umpic)si daca ,culoarea e mai deschisa decat asta de fabrica cre`ca va iesi super.

FED express 12-02-11 16:01

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4077333)
Nu cred ca am sa le las fara banda aceea, in schimb cred ca am sa o curat si voi revopsi cu Tamiya Clear Orange (cum am facut si pe spate).
Cam ai dreptate cu iesitul in afara, nu observasem, dar m-am uitat mai atent la poze si marginile nu sunt la nivel, iar am de lucru:lol:

aceeasi problema la faruri o am si eu la e61-le meu cabrio, doar ca 1/18, cum ai de gand sa elimini partea, aceea care iese in afara, o pilesti, pur si simplu, ma gandesc ca raman ceva zgarieturi urate.la ce te-ai gandit, ca mi-ar prinde bine si mie un sfat legat de "problema" asta...

bmwh548 12-02-11 16:23

alynex: mai bine ca mi-ai atras atentia acum decat dupa ce terminam:lol:

FED express: cam asta am de gand sa fac, doar ca adaptez putin metoda. Voi pili partea exterioara a sticlei (e mai usor de finisat), voi polisha bine sticla apoi voi vopsi semnalizarea cu vopseaua speciala mentionata mai sus.

alynex 12-02-11 16:53

Cum am facut eu la Ford,am gasit boxele dupa ce l-am terminat:lol:.

Exact ca la 330 m-am referit sa le faci,asa curate:D.
Asteptam.
Bafta!

FED express 12-02-11 18:16

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4078097)
alynex: mai bine ca mi-ai atras atentia acum decat dupa ce terminam:lol:

FED express: cam asta am de gand sa fac, doar ca adaptez putin metoda. Voi pili partea exterioara a sticlei (e mai usor de finisat), voi polisha bine sticla apoi voi vopsi semnalizarea cu vopseaua speciala mentionata mai sus.

ceva tot nu mi-e clar, nu trebuie sa pilesti sau sa le faci ceva colturilor de la faruri, care ies in afara? le aplici acelasi tratament ca si la taierea niturilor?

bmwh548 12-06-11 15:58

12 Attachment(s)
Pssst, pssst (sunet de compresor care sufla praful de pe topic).

Dat fiind ca am cam terminat cu E65 si l-am si prezentat, sa trecem la altceva. Ce altceva ar putea fi daca nu tot un 7ar? De data asta avem:

BMW 750iL E38 Paul's Model Art 1:24

Prezentarea am facut-o aici acum ceva timp in urma. De atunci a trecut printr-o revopsire completa atat la exterior cat si la interior.

Nemultumit de rezultate am zis ca ar merita ceva mai bun. Incep cu modificarile aduse (momentan) interiorului.
Cam asa arata dupa ce l-am revopsit:

Attachment 2042566 Attachment 2042567

Nu imi facea placere sa ma uit la el asa ca am trecut din nou la treaba. Am curatat vopseaua anterioara si am taiat sezuturile scaunelor fata care erau dintr-o bucata cu restul interiorului. Am montat in loc bucati de plastic (potrivite aproximativ) si am chituit zona pentru a obtine suprafete plane.

Attachment 2042568 Attachment 2042569
Attachment 2042570 Attachment 2042571

Sezuturile scaunelor au fost si ele reparate cu plastic si chit (unul din sezuturi e mai inalt, am zis ca ar fi ok sa le fac putin diferite pentru a sugera setari diferite ale scaunelor sofer/pasager).

Attachment 2042572 Attachment 2042573
Attachment 2042574

Polita de sub luneta spate a fost partea cea mai dificila (si inca nu e gata). Din ce am reusit sa gasesc pe internet exista mai multe variante (in functie de echipare si de anul fabricatiei probabil), am ales pana la urma sa folosesc un model facut dupa preferintele mele. Ce se vede in poza e doar o "asamblare" de proba.

Attachment 2042575 Attachment 2042576
Attachment 2042577

2010 12-06-11 22:35

asta faci tu noaptea...
interesanta treaba facuta pana acum la interior
astept sa vad ce mai faci cand nu ai somn...

FED express 13-06-11 18:15

Interesant.
Am si eu o intrebare, probabil mai idioata.
Prin ce procedeu se prinde styrena aia pe obiect ? (pe ce vrei sa lucrezi/finisezi)

bmwh548 13-06-11 18:29

3 Attachment(s)
Mersi Costi.
@FED: lipesc polita facuta de mine peste polita existenta deja (de asta am si "frezat" tentativele alea de difuzoare facute din fabrica). Oricum ar fi trebuit sa o inalt, asa ca e destul de simpla treaba. Sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie grunduit interiorul si gata pentru vopsea.

Barele de protectie au fost si ele aranjate. La bara spate a trebuit doar sa frezez degajarile pentru tevile de esapament, in partea din fata am avut ceva mai mult de lucru, nimic exagerat totusi. Ia sa vedem cine ghiceste ce bodykit incerc sa reproduc...

FED express 13-06-11 18:57

Daca vine vorba de simplitate...sa fie Alpina sau Hamann? :confused:
si...Radu, eu ma refeream in general...cum pun styrena aia pe fier ? se lipeste cu ceva ? poxipol sau ceva ?

bmwh548 13-06-11 19:04

Pe metal eu o lipesc cu Picatura sau Loctite Gel (gelul iti permite sa o misti putin pana gasesti pozitia exacta) si daca spatiul imi permite dublez lipitura cu Poxipol clasic. Daca nu am loc adaug direct chit auto peste (chitul se prinde bine si de metal si de plastic si intareste lipitura foarte mult).

Kitul va fi Alpina (mi se pare cel mai potrivit pentru E38 ).

FED express 13-06-11 19:08

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4394752)
Pe metal eu o lipesc cu Picatura sau Loctite Gel (gelul iti permite sa o misti putin pana gasesti pozitia exacta) si daca spatiul imi permite dublez lipitura cu Poxipol clasic. Daca nu am loc adaug direct chit auto peste (chitul se prinde bine si de metal si de plastic si intareste lipitura foarte mult).

Kitul va fi Alpina (mi se pare cel mai potrivit pentru E38 ).

bun.mersi de lamurire.
bine ai ales kitul Alpina, o sa iasa frumos.spor la treaba.

All times are GMT +2. The time now is 19:37.

- Copyright 2026 4Tuning