Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

m_c_fast 14-06-12 11:14

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

sal...o antrebare...cand sa dus pompa abs se aude cumva un click cand pun contactu?..[am becul aprins an bord si nu ami intra abs]...sau este vreun releu care nu merge cum trebuie?

florineluspr 14-06-12 21:44

Quote:

Originally Posted by m_c_fast (Post 5065390)
sal...o antrebare...cand sa dus pompa abs se aude cumva un click cand pun contactu?..[am becul aprins an bord si nu ami intra abs]...sau este vreun releu care nu merge cum trebuie?

Cel mai probabil un senzor de la o roata ceva.Vezi poate iti da pe diagnoza.

bmw4bl 14-06-12 22:05

Salut all,

O problema: am un 318is 05/93 am montat un 2.8 din 98 ..am montat ceasurile de 2.8 tot din 98 si nu imi m.ai functioneaza abs.... imi ramane aprins .

Ms

OdorogLGV 14-06-12 22:19

salut.am o problema enervanta(zic eu) la geamul din dreapta.este cu modul de confort.doar ca pe la jumate se opreste si da un pic inapoi,mereu!trebuie sa stau sa "ciupesc" butonul pana trec de acea zona!aveti idee cum se poate repara?si mai ales de la ce este?butonul?vreun senzor ceva m-am gandit eu.dar pe unde sa fie?ms mult,seara buna!

bebe no1 14-06-12 22:52

incearca asta cu usile inchise fa o cursa completa a geamului inchis deschis tinand in permanenta degetul pe pe buton cat timp urca si cobaora geamul si vezi daca merge functia de comfort dupa

69WRX 15-06-12 11:21

Quote:

Originally Posted by mike_4tuning (Post 5063911)
Merge pus ecu de m42 pe motor m43? castigi cv?( in afara de bataie de cap) Banuiesc ca are alte grafice ale avansului. Sau mai bine il resoftez fara sa ma mai complic cu ecu.

mai bine iti cumperi un cip, vindea cineva pe 4tuning nu mai stiu unde este topicul, era in jur de 150 de lei castig intre 7 si 15cp in functie de motor....eu am unul dar l-am luat sh cu 100 de lei. mi-a ridicat limitarea in turatie la 6600 de ture trage mai bine in ture joase si medii. se schimba cel vechi dupa placa dureaza 30 de min treaba asta...tot m43 am 1.8

StelarPhunk 15-06-12 14:13

Quote:

Originally Posted by OdorogLGV (Post 5066155)
salut.am o problema enervanta(zic eu) la geamul din dreapta.este cu modul de confort.doar ca pe la jumate se opreste si da un pic inapoi,mereu!trebuie sa stau sa "ciupesc" butonul pana trec de acea zona!aveti idee cum se poate repara?si mai ales de la ce este?butonul?vreun senzor ceva m-am gandit eu.dar pe unde sa fie?ms mult,seara buna!

am avut si eu problema asta dar cu geamul de la sofer. imi facea la fel, tot la jumatea cursei se oprea.. dupa ceva timp a ramas blocat in portiera si a trebuit sa schimb macaraua cu tot cu motoras. daca nu merge cu resetarea geamurilor vezi in masina, dupa torpedu are un modul,,poate la tine e de la ala..
salut

remus_bv 16-06-12 14:17

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5057108)
Iti dau dreptate ; eu sunt pentru !

Sunt aproape convins, ca poti monta cutia de la 330d e36, cineva le vindea pt transformari turbo pe m50 m52, cutiile de la 330d sunt proietate pt un cuplu mult mai mare si fac fata cu brio unui turbat, si foarte probabil merge si cea de 320d in 6 trepte, cardanul se rezolva intro forma sau alta cat despre priza de putere, iti iei disc de 330 sau 320 depinde ce cutie ai, nu am cautat pe net sa vad cu coduri au, sar putea sa ai probleme la rulmentul de presiune.

Uitate bine la coduri pe realoem

zpzpzpo 16-06-12 15:27

Quote:

Originally Posted by StelarPhunk (Post 5066882)
am avut si eu problema asta dar cu geamul de la sofer. imi facea la fel, tot la jumatea cursei se oprea.. dupa ceva timp a ramas blocat in portiera si a trebuit sa schimb macaraua cu tot cu motoras. daca nu merge cu resetarea geamurilor vezi in masina, dupa torpedu are un modul,,poate la tine e de la ala..
salut

Aceeasi problema am avut o si eu cam jumatate de an.uneori cand ajungea la jumatatea cursei o lua inapoi in sus geamu.
Pana la urma si a dat viata macaraua si s-a indoit un brat.

Budy_ 17-06-12 10:05

Cum se facea omologarea de motor ?
Am 1.6 in acte...pe masina 2.0 (fara serie) ... Imi poate explica careva care sunt pasii ? Precizez ca nu mai am motorul 1.6 ! Multumesc

OdorogLGV 17-06-12 16:56

2 Attachment(s)
mai exista cineva pe acest forum cu aer conditionat after market?aveti idee de unde pot procura piese?de exemplu,asta e radiatorul de a.c(defect)....pozitia lui este in bara,exact in dreptul plasei de la bara m.aveti idee de vreunul asemanator macar?ma intereseaza ca dimensiune(L:57cm,l:25cm si grosime de 2,5) si sistemul de conectare la restul instalatiei.daca aveti idee,nu-mi pasa de pe ce masina este,electroventilatoarele vor ramane acestea.ma gandeam sa il pun pe cel original,dar pt inceput voi cauta unul asemanator cu acesta.

djrooney 18-06-12 21:41

Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5068640)
Cum se facea omologarea de motor ?
Am 1.6 in acte...pe masina 2.0 (fara serie) ... Imi poate explica careva care sunt pasii ? Precizez ca nu mai am motorul 1.6 ! Multumesc

Problema sta in felul urmator pentru omolagare:
1.Ca sa se poata omologa trebuie ca puterea motorului care il montezi pe masina sa nu depaseasca cu 40% puterea motorului tau,insa tinand cont ca tu aveai la 1.6i 101cp si la 2.0 ai 150 cp depasesti cei 40% trebuia sa ai undeva la 141 cp dar nu ar fi o problema mare
2.De la rar cer ca atunci cand montezi alt motor sa il faci la anumite firme care zic ei
Asta este de baza,ce se platesc taxele si altele prostii nu stiu sa iti zic pret dar daca vrei iti las in pm numarul meu de telefon sa ma suni daca esti din bucuresti sa vorbim sa te ajut

mike_4tuning 23-06-12 12:14

Care este diferenta dintre sonda lambda de m40b18 si cea de m43b18?

a3ds 23-06-12 16:59

Diferenta este de 3 cocofifi

mike_4tuning 24-06-12 08:08

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5076834)
Diferenta este de 3 cocofifi

Adica? Cocofifi? Pe romaneste te rog.

GJ-77-WVW 24-06-12 11:02

Salutaree.....
De ce cand dau in frana imi trage partea stanga???:cry:

R1s3 24-06-12 11:08

Quote:

Originally Posted by GJ-77-WVW (Post 5077416)
Salutaree.....
De ce cand dau in frana imi trage partea stanga???:cry:

Pentru ca nu-ti tine frana pe dreapta, sau tine, dar mai prost decat pe stanga. Verifica si tu franele pe fiecare roata, fa o aerisire etc.

GJ-77-WVW 24-06-12 11:13

Quote:

Originally Posted by R1s3 (Post 5077423)
Pentru ca nu-ti tine frana pe dreapta, sau tine, dar mai prost decat pe stanga. Verifica si tu franele pe fiecare roata, fa o aerisire etc.

Le am aerisit in X.......... e posibil sa fie de la capu de bara???

Budy_ 25-06-12 16:51

Salut,care ma poate ajuta cu niste sfaturi.
Am dat fetele de usi jos..am vrut sa imbrac partea alba in folie de carbon portocaliu dar are un material textil peste fata de usa..si nu merge lipita folia...am incercat cu diluant sa duca lipiciul de pe materialul ala textil..dar intr-un final am cedat...acum vreau sa imbrac in material textil portocaliu partea aia alba...ma poate ajuta careva cu niste sfaturi..unde gasesc un atelier si cat m-ar costa la cele 4 fete de usi ? multumesc

Budy_ 30-06-12 14:24

Salut,interiorul de pe E46 SPORT...
http://is02.thegumtree.com/image/extrabig/129087598.jpg
Merge pus pe E36? Si invers..interior recaro de pe E36 Merge pus pe E46?

RIcKO 30-06-12 17:48

Buna tuturor , am o dilema , mai nou vad ca multi folosesc ulei pt motor fabricat de BMW , multi recomanda Castrol ....poate cineva sa ma lamureasca putin de ce ulei BMW si nu Castrol? ( sau alta marca ).Multumesc

alexxss 30-06-12 21:59

Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5085263)
Salut,interiorul de pe E46 SPORT...
http://is02.thegumtree.com/image/extrabig/129087598.jpg
Merge pus pe E36? Si invers..interior recaro de pe E36 Merge pus pe E46?

din cate stiu eu merg adaptate dar cele de e46 au o pozitie mai inalta si o sa stai cam cocotat pe el.sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate.

gyovannniy 02-07-12 20:19

buna seara la toti. am si eu o problema cu pisica mea. (320 i vanos), am pus/o pe tester si m/a gasit cu debitmetru si sonda lambda. problema e ca debitmetrul il pot proba cand il cumpar(il pun pe masina) dar imi poate spune cineva cum pot proba sonda lambda?treaba cu testatul la un tester electronic ma depaseste. as putea observa ceva daca o pun pe masina?

florineluspr 02-07-12 20:40

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 5087760)
buna seara la toti. am si eu o problema cu pisica mea. (320 i vanos), am pus/o pe tester si m/a gasit cu debitmetru si sonda lambda. problema e ca debitmetrul il pot proba cand il cumpar(il pun pe masina) dar imi poate spune cineva cum pot proba sonda lambda?treaba cu testatul la un tester electronic ma depaseste. as putea observa ceva daca o pun pe masina?

https://forum.4tuning.ro/290-zona-teh...i-senzori.html

R1s3 05-07-12 14:13

Aveti probleme cu directia cand puneti anvelope mai late de 225? Jantele de vara le am pe 16, 8J toate 4, 225/45 fata si 245/50 pe spate. Problema e ca masina are tendinta sa urmeze toate denivelarile de pe sosea si e foarte neplacut sa merg cu ea pe drumurile noastre. La viteze mai mari chiar ma sperie uneori cand urmeaza denivelarile mai ales cele create de tiruri. Este o problema generala la e36, sau am eu ceva defect? Cand pun rotile de iarna, 205/65 r15 x7j, parca e alta masina si o conduci de placere. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de aiurea ar fi fost daca mi-as fi pus 17x10J pe spate cum ma batea un gand acum ceva timp. Astept raspunsurile voastre in legatura cu aceasta problema si daca nu e ceva general, care ar fi rezolvarea ei. Va multumesc.

Sparkle_81 05-07-12 14:39

Quote:

Originally Posted by R1s3 (Post 5091413)
Aveti probleme cu directia cand puneti anvelope mai late de 225? Jantele de vara le am pe 16, 8J toate 4, 225/45 fata si 245/50 pe spate. Problema e ca masina are tendinta sa urmeze toate denivelarile de pe sosea si e foarte neplacut sa merg cu ea pe drumurile noastre. La viteze mai mari chiar ma sperie uneori cand urmeaza denivelarile mai ales cele create de tiruri. Este o problema generala la e36, sau am eu ceva defect? Cand pun rotile de iarna, 205/65 r15 x7j, parca e alta masina si o conduci de placere. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de aiurea ar fi fost daca mi-as fi pus 17x10J pe spate cum ma batea un gand acum ceva timp. Astept raspunsurile voastre in legatura cu aceasta problema si daca nu e ceva general, care ar fi rezolvarea ei. Va multumesc.

Nu este numai la e36 problema asta .
Totusi, parerea mea este ca exagerezi cu dimensiunile enumerate de tine : 225/45 fata si 245/50 pe spate. Si cele de iarna mi se par ... prea mari : 205/65 r15. Eu as fi mers pe 205/60 sau chiar 205/55.
Eu am 8,5 cu 10j si nu am probleme. Toata treaba este sa alegi fitment-ul potrivit.
Verifica bucsa de la brat ce vine pe caroserie si bieletele antiruliu, fata.
Tramling parca ii spune la fenomenul asta .

R1s3 05-07-12 15:12

Cu rotile de iarna merge perfect. O sa verific si bucsa aia. Bieletele le-am schimbat. Cam toata bucsaraia este noua. Si cu rotile pe care le-am avut inainte, pe 18 am avut aceiasi problema...

gyovannniy 05-07-12 23:43

ultimul consum la 320 dupa ce am ars sonda ca in reply-ul de mai sus.
150 lei bezina,430 km parcursi.am traversat bucurestiul iar la intoarcere pe centura bara la bara mai tot timpul. plus ceilalti km la drum intins. mers linistit. 100-120 kmh. in localitati 50/60kmh. cum vi se pare? ma gandeam s/o dau ca sa imi iau diesel dar consumul asta mie imi convine. merg linistit cu consum mic.
asta ca s nu mai aud motorul diesel cum face zgomot si daca o dau cine mai stie ce iau. cum vi se pare?
P.S.
am debitmetrul defect.

da_joint 06-07-12 05:13

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 5085452)
Buna tuturor , am o dilema , mai nou vad ca multi folosesc ulei pt motor fabricat de BMW , multi recomanda Castrol ....poate cineva sa ma lamureasca putin de ce ulei BMW si nu Castrol? ( sau alta marca ).Multumesc

E simplu.Uleiul BMW este tot Castrol (sau cel putin asa ar trebui sa fie...ce ajunge pe piata noastra dracu stie...) iar lumea prefera sa ia ulei BMW deoarece e usor mai ieftin decat Castrol. Intre BMW si Castrol exista un parteneriat,de aia si scrie pe busonul de ulei ca BMW recomanda Castrol. Ca sa fii 100% sigur ca pui un ulei bun in masina vorbeste cu cineva care are drum prin Germania sau alta tara mai din Vest sa iti ia uleiul de acolo.Bag mana in foc ca Uleiul BMW care il gasesti acolo e altceva fata de uleiul BMW care il gasesti la noi.

RIcKO 06-07-12 06:26

Quote:

Originally Posted by da_joint (Post 5092192)
E simplu.Uleiul BMW este tot Castrol (sau cel putin asa ar trebui sa fie...ce ajunge pe piata noastra dracu stie...) iar lumea prefera sa ia ulei BMW deoarece e usor mai ieftin decat Castrol. Intre BMW si Castrol exista un parteneriat,de aia si scrie pe busonul de ulei ca BMW recomanda Castrol. Ca sa fii 100% sigur ca pui un ulei bun in masina vorbeste cu cineva care are drum prin Germania sau alta tara mai din Vest sa iti ia uleiul de acolo.Bag mana in foc ca Uleiul BMW care il gasesti acolo e altceva fata de uleiul BMW care il gasesti la noi.

Am inteles, e aceelas lucru, o sa imi aduc eu cand vin la finele lunii , il iau din spania , merci de raspuns joint

rdy4ever 06-07-12 08:32

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 5092104)
150 lei bezina,430 km parcursi.am traversat bucurestiul iar la intoarcere pe centura bara la bara mai tot timpul. plus ceilalti km la drum intins. mers linistit. 100-120 kmh. in localitati 50/60kmh. cum vi se pare? ma gandeam s/o dau ca sa imi iau diesel dar consumul asta mie imi convine. merg linistit cu consum mic.
asta ca s nu mai aud motorul diesel cum face zgomot si daca o dau cine mai stie ce iau. cum vi se pare?
P.S.
am debitmetrul defect.

Consum 6% cu 320 ha? Si cu debitmetrul defect. Eu zic TROMBON.

florineluspr 06-07-12 09:03

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 5092288)

Eu cu 2.0 faceam cu 150 lei aproximativ 300-320 km.Campulung-Bucuresti dus-intors!
Si asta nu numai odata, saptamanal!

Sparkle_81 06-07-12 12:05

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 5092104)
P.S.
am debitmetrul defect.

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 5092288)

Depinde foarte mult de stilul de mers/trafic/viteza/inclinatia drumului .
Nu este imposibil de scos consumul asta, mai greu dar nu imposibil.

GOGU_VL 06-07-12 12:18

Quote:

Originally Posted by da_joint (Post 5092192)

CORECT !!!

a3ds 07-07-12 01:15

Stiu ca nu e locul potrivit, dar poate stiu pasionatii de BMW : un 320i din 2002 la ce categorie de euro e incadrat de RAR-ul nostru, pisa-i-as in gat, euro 3 sau 4?

Multam fain.

Florian328 07-07-12 10:24

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5093393)
Stiu ca nu e locul potrivit, dar poate stiu pasionatii de BMW : un 320i din 2002 la ce categorie de euro e incadrat de RAR-ul nostru, pisa-i-as in gat, euro 3 sau 4?

Multam fain.

depinde ce e trecut in acte 3 sau 4,acum o luna jumate am inscris un opel din 2001 1.6 si la scos euro 4 k asa era trecut in actele de germania si pe parbriz era lipit acea bulina verde cu e4

GJ-77-WVW 23-07-12 11:12

Salutare!
Am si eu o problema cu e36-le meu care azi noapte sa umplut de apa in interior din cauza ploilor.
Tin sa precizez k masina e lasata foarte mult( 5-6 cm pana la asflat) si podul masini este perfect fara rugina.
:?::?::?::?::?::?:

djrooney 23-07-12 12:21

s-au infundat canalele de scurgere,ti-a intrat mizerie acolo,apuca-te si curata

zoly_bike 23-07-12 16:39

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5093393)

Multam fain.

Euro 3 100% , nu iti da euro4, daka cumva iti da inseamna k ai mare noroc dar nu cred, tu conteaza pe euro3 , si daka cumva in carte scrie k e 4 tot la 3 ti-o baga , SUNTEM IN ROMANIA :(

djrooney 23-07-12 22:02

Euro 3 sigur.

All times are GMT +2. The time now is 20:21.

- Copyright 2026 4Tuning