![]() |
|
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Quote:
Nu o sa stau sa compar un motor cu downgrade, normal ca oriunde in lumea asta cand vorbim de performanta ne uitam la motorul cel ami performant. de ce sa compar un motor cu aceesi cilindree dar cu putere mai mica de la BMW, pt. ca Audi nu are unul la fel de performant!? Tocmai asta era discutia, daca vrei ceva mi performant BMW iti ofera, Audi inca nu. Referitor la R8, nu trebuie sa-l comparam numai cu GT-R ca este prea trist (apropo, GT-R nu este Corvette, este foarte bine finisat interior si cu materiale de calitate), sa-l comparam cu Porsche 911 Carrera S. R8 V10- ~154 000 EUR Porsche Carrera S ~ 102 000 EUR Porsche are o imagine incomparabila Porsche nu este mai prejos nici ca materiale nici ca finisari Power/weight ratio Porsche 279 - bhp/tonne R8 - 320 bhp/tonne Performantele sunt cam acolo pe pista, cu un mic avantaj pentru R8 Istoria nu o mai bagam in seama Pentru ce este mai scump R8 cu 50.000 (50%) Referitor la comparatia cu SLS chiar cei care au facut testele au spus ca Mercedes a vrut altceva de la masina. Exprimarea lor in marea majoritate a fost de genul ca SLS este o masina unica prin ce ofera si prin ce-ti transmite si practic este o categorie separata in lumea supercarurilor. Pentru mine a fost si ramane un *** de masina si asa cum la noi exista o gramada de prosti figuranti cu bani asa exista si in alte tari. Este tipic Audi, mai mult marketing si putina masina. Faptul ca au vanzari este irelevant si Fiat si Alfa Romeo au vanzari. Cand iti vand un A1, adica un Polo cu alta carapace dar cu 40% mai scump, mai scump chiar si decat un Golf cu aceeasi echipare si aceeasi motorizare, este corect, nu!? Masini care-si merita banii la Audi sunt A6 si A8, restul mi se par supraevaluate in comparatie cu concurenta. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
BMW vinde un Seria 7 cu alta carapace (RR Ghost) cu adaos 100% fata de un 760i, cum este ? De cacao ? Sau acum pretul este justificat ? Nu stiu de ce mereu faceti voi sa para ca Audi face manevre desi aceleasi lucruri se intampla si la MB sau BMW dar aparent acolo e in regula. |
Quote:
Dar la aceeasi motorizare si optiuni A1 este mai scump cu 30-40% decat un Polo si cam cu 10% decat un Golf. Foarte corecti. Sa mai vorbim si de "noul Passat" la care au uitat sa schimbe interiorul? Chiar citisem o statistica din 2010 in care Toyota cu incasari si vanzari ceva mai mari decat VAG avea profit aproape jumatate. Oare de unde vine profitul asta? Sa ne mai uitam si la Seatul Leon care chipurile este orientat spre sportivitate, care la un exterior foarte frumos au bagat probabil unul din cele mai urate si mai proaste interioare din clasa si al un pret echivalent cu al Golfului. Economie pe banii fraierilor. VW UP, VW Polo, Skoda Superb, Skoda Fabia, Skoda Roomster, Audi A6, poate si A8, VW Touareg cam astea sunt masinile care-si merita pretul din concernul VAG, vis-a-vis de ce ofera si in raport cu concurenta, restul mi se par supraevaluate, unele chiar exagerat. |
BMW a anunţat că va expune la Salonul Auto de la Geneva gama de accesorii M Performance pentru modelele Seria 1, Seria 3 şi Seria 5.
BMW va expune la Salonul Auto de la Geneva noua linie de accesorii M Performance, dedicată celor care vor să dea un aer sportiv modelelor Seria 1, Seria 3 şi Seria 5. Vedeta standului va fi īnsă, după cum puteţi intui, noul reprezentant bavarez al segmentului mediu, Seria 3 urmānd să īnglobeze mare parte din elementele disponibile īn noua gamă. Pentru a evidenţia cāt mai bine modificările aduse, BMW a ales un exemplar de culoare albă, individualizat prin contrastul cu nuanţa de negru aplicată grilei, extensiei spoilerului şi fundalului blocurilor optice. Pachetul vizual este completat de două dungi de culoare neagră, care pleacă de pe capotă şi se opresc pe portbagaj, şi de jante speciale cu dimensiuni de 19, respectiv 20 de inch. Modificările sunt disponibile şi pe celelalte culori existente īn gama lui Seria 3, dar şi pe fraţii Seria 1 şi Seria 5. Alături de elementele estetice noi, divizia M a pregătit şi o serie de īmbunătăţiri pentru suspensii, motor şi chiar a găsit soluţii pentru reducerea masei totale. Pentru Seria 1 şi Seria 3, BMW introduce şi un pachet de frānare nou, cu discuri ventilate de 370x30 mm pe faţă şi 345x25 mm pe spate. Cei care au ales versiunea 320d a noului Seria 3, vor putea trece de la cei 184 de cai oferiţi standard, la 200 de cai şi 420 de Nm, disponibili de la 1750 rpm. Plusul de putere este oferit de un intercooler nou şi de un sistem ECU recalibrat. Dacă emisiile şi consumul rămān neschimbate, trebuie să ştim că sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizează mai repede cu o secundă. Astfel de pachete destinate propulsoarelor vor fi disponibile īn viitor şi pe versiunile benzină. |
Partea buna e ca majoritatea celor care posteaza aici au argumente. Chiar au, stiu despre ce vorbesc, au date exacte, unii au si experiente concrete.
Partea proasta e ca dialogul dintre voi a fost fotografiat recent: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...6auZjamEL2ybuz Limbajul trupului v-a tradat, s-a vazut ca interactionati, VA ASCULTATI UNII PE ALTII SI VA INTELEGETI ARGUMENTELE RECIPROC, chiar tineti cont de ce spun ceilalti. |
6 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
si poza asta mi se pare misto
|
Quote:
:) |
2012 BMW 328i Track Test - Inside Line
https://www.youtube.com/watch?feature...v=6rG62grWr7o#! Cam dezamagitor pe slalom :( |
Mi se pare mie sau cand franeaza se "balangane" cam mult ?
|
dar ce are slalomul ?
mie mi se pare ca a mers ceas. 67.1mph e prea putin ? |
Quote:
Nu am fost atent ce varinta este, dar orice varianta ar fi tot slab mi se pare, iar cauciucurile nu cred sa fie atat de slabe. Asteptam alte teste. |
mda,
nu urmaream niciodata cu atentie testele de la inside line. imi place doza asta a ta de realism. uite ca m-am uitat si eu acum pe testele cu a6 3.0T si intr-adevar desi are minim 200kg in plus fata de seria 3, rezultatele sunt usor mai bune desi nu ar fi trebuit. inside line chiar testeaza capacitatile dinamice ale unei masini( acceleratie, franare, slalom, forta G). seria 5 este chiar mult in spatele lui a6. mi s-a intarit ideea ca a6 chiar este best buy la clasa lui. ma uitam ca 335i e90 a avut 68.4 mph la slalom si nu prea ar fi trebuit sa fie atat de clar peste 328i mai ales ca 328i are avans tehnologic si masa inferioara. 335i cu siguranta vine cu o setare mai dura a suspensiei. in ceea ce priveste anvelopele, cred ca sunt Potenza RE050A. asa par dupa design. si bmw si audi vin in standard cu aceasta anvelopa. |
bmw incepe sa minta grosolan in cifrele pe care le dau si supraliciteaza performantele masinilor:
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/...ata/index.html de la 7.5s pana la 8.3 e cale lunga pt 320d. si la 328i se pare ca se supraliciteaza, masina nereusind 5.9 ci tot timpul peste 6.0 |
| All times are GMT +2. The time now is 05:36. |
|
- Copyright 2026 4Tuning