Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

dolb 16-12-08 14:48

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

da frate dar macar dai 863 de euro in plus si stii macar ca iti iei ceva mai bun! crezi ca romanu se uita la 900 de euro si zice..aaa nu imi iau opel ca e cu 900 euro mai scump.. iau kia ca n-am auzit de ea!

pilula20 16-12-08 15:01

stratus mai citeste o data comparatia intre cele 2 masini te rog ;) ca ai sarit de multe chestii...cosmo are radio cd mp3 si stai linistit ca si opelul are senzor inchidere usi in functie de viteza -deschidere usi in caz de impact -sistare combustibil in caz de impact -sistem electric degivrare parbriz parte inferioara ca si pro ceed-ul ....sa fim seriosi astea sunt niste banalitati pe care toate masinile de clasa medie le au sa zic asa....hmmm pei poate sa fie si opelul low cost cum zice lumea la un anumit model dar aici vorbeam de o varianta medie sa zic asa de la opel...ca asa pun modelu sport de la opel care are ce are si varianta aia de la pro ceed si costa doar cu vreo 100 de euro mai scump care cuprinde pedale sport si mai stiu eu ce chestii;) la opel pe langa reducerea aia iti mai da un pachet ceva gratis iti zic din proprie experienta...si sa incetam iarasi cu certurile ca nu ajungem iarasi nicaieri...fiecare isi cumpara masina in functie de buget de gusturi si de combinatiile pe care le are ....eu unu am dat 11.500 de euro pe masina mea si dasta am ales astra gtc...pt ca la 1.6 16v cu ce am eu pe ea la pro'ceed nu aveam nici o sansa sa cumpar asa ceva...si sper sa nu mai apara discutii de genu cum ai dat atat pe ea si bla bla bla ;) eu am argumentat cu ceva alegerea mea si asta e cel mai important....nu am zis uite pro'ceed e cel mai prost si astra gtc e cea mai buna...imi plac ambele masini si nu sunt diferente mari intre ele si daca as fi avut bani le-as fi luat pe amandoua ;)
APROPO VEZI CA PT DOAR 450 de euro in plus la opel iti poti lua IDS+ si atunci nu mai comentam nimic ;)

stratus 16-12-08 15:24

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1924334)
da frate dar macar dai 863 de euro in plus si stii macar ca iti iei ceva mai bun! crezi ca romanu se uita la 900 de euro si zice..aaa nu imi iau opel ca e cu 900 euro mai scump.. iau kia ca n-am auzit de ea!

sal dolb!

se cam uita romanul!:D

cee'd cu toate variantele de caroserie a vandut 794 buc. in oct
astra cu toate variantele de caroserie a vandut 268 buc. in oct

iar pe 2008 pana in noiembrie cee'd 6910 buc.
astra 3641 buc.

22VIN 16-12-08 16:13

e si normal, pentru ca c'eed este o aparitie proaspata, astra e aici din 2004. si sunt sigur ca din acele 6910buc vreo 2 treimi sunt variantele de baza, pe cand la astra majoritatea nu sunt modelul de baza.
si in legatura cu ce zice pilula: are mare dreptate si nu cred ca am atins punctul asta: la masinile low-cost (cum e si logan) sunt prezentate toaaaate dotarile inclusiv prostii ca centuri spate, paraqsolar pasager etc pentru ca lista trebuie "imbogatita" cumva, si trebuie sa ia ochii clientului. mentalitatea omului e urmatoarea: aaa, lista asta e mai stufoasa, deci e clar peste cealalta. nu sta sa se gandeasca daca oare la celalalta sunt considerate banalitati si nu sunt trecute pe lista. cum nici la mercedes e-classe de exemplu nu iti va scrie in veci: "geamuri electrice spate" sau "abs". opel are foarte multe dotari de siguranta standard, pe cand marcile low-cost prefera sa includa standard "jucarelele" care iau ochii rapid

stratus 16-12-08 16:16

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1924371)
stratus mai citeste o data comparatia intre cele 2 masini te rog ;) ca ai sarit de multe chestii...cosmo are radio cd mp3 si stai linistit ca si opelul are senzor inchidere usi in functie de viteza -deschidere usi in caz de impact -sistare combustibil in caz de impact -sistem electric degivrare parbriz parte inferioara ca si pro ceed-ul ....sa fim seriosi astea sunt niste banalitati pe care toate masinile de clasa medie le au sa zic asa....hmmm pei poate sa fie si opelul low cost cum zice lumea la un anumit model dar aici vorbeam de o varianta medie sa zic asa de la opel...ca asa pun modelu sport de la opel care are ce are si varianta aia de la pro ceed si costa doar cu vreo 100 de euro mai scump care cuprinde pedale sport si mai stiu eu ce chestii;) la opel pe langa reducerea aia iti mai da un pachet ceva gratis iti zic din proprie experienta...si sa incetam iarasi cu certurile ca nu ajungem iarasi nicaieri...fiecare isi cumpara masina in functie de buget de gusturi si de combinatiile pe care le are ....eu unu am dat 11.500 de euro pe masina mea si dasta am ales astra gtc...pt ca la 1.6 16v cu ce am eu pe ea la pro'ceed nu aveam nici o sansa sa cumpar asa ceva...si sper sa nu mai apara discutii de genu cum ai dat atat pe ea si bla bla bla ;) eu am argumentat cu ceva alegerea mea si asta e cel mai important....nu am zis uite pro'ceed e cel mai prost si astra gtc e cea mai buna...imi plac ambele masini si nu sunt diferente mari intre ele si daca as fi avut bani le-as fi luat pe amandoua ;)
APROPO VEZI CA PT DOAR 450 de euro in plus la opel iti poti lua IDS+ si atunci nu mai comentam nimic ;)

in primul rand nu vreau sa ma cert cu nimeni si cu atat mai putin cu tine
ACEASTA ESTE O DISCUTIE CONSTRUCTIVA nu o cearta!!!!! si cum am spus fiecare alege ce vrea ! daca iti aduci aminte te-am felicitat pt alegerea facuta!

varianta cosmo vine standard cu radioCD cu 6 difuzoare!
pentru radioCDmp3 7dif. se plateste daca nu ai cosmo pack 130E iar daca il ai 90E!
spuneai ca are si astra acele sisteme de siguranta ,eu inclin sa cred ca nu ! si spun asta pt ca mi se pare extrem de bizar faptul ca se mentioneaza ca are suport pt ochelari,conducte de incalzire pt spate;)etc dar nu se mentioneaza nimic despre sisteme de siguranta!!! si cu siguranta nu are sistemul electric de degivrare al parbrizului!!!!

FE4 - IDS-Plus pentru Caravan / 5 usi 1.260
FE4 - IDS-Plus pentru GTC 1.095
FE4 - IDS-Plus pentru Caravan / 5 usi cu motoarele 1,9L CDTI / 1,6L Turbo 805
FE4 - IDS-Plus pentru GTC cu motoarele 1,9L CDTI / 1,6L Turbo 640
FE4 - IDS-Plus pentru 2,0L Turbo / OPC 660

referitor la cat ai dat tu pe opel ai spus cum ai ajuns la suma aceasta DAR nu poti sa spui acest pret unui client de exemplu pt ca asta ar insemna sa ii vinzi masina FARA tva iar aceiasi regula de calcul se poate aplica si in cazul proului!!! si mici pachete gratuite se ofera si la pro(senzori de parcare,alarma etc) dar asta variaza de la dealer la dealer or noi vorbim despre oferte clare nu despre intelegeri care sunt valabile doar pt unii!!

repet nu vreau sa ma cert cu tine dar daca vrei sa vb hai sa vorbim despre ofertele oficiale nu despre micile intelegeri ca acestea depind de factorul uman!

inca o data te felicit pt alegerea facuta si sa o stapanesti sanatos!
P.S. apropo ti a ajuns gtc-ul?

Lecca 16-12-08 16:25

oricat de pompoase si stufoase ar fii dotarile, nu cred ca e cineva care sa se lase pacalit... daca dai un ban , pai analizezi fiecare chichita si decizi ce iti foloseste tie mai bine ... romanii nu sunt chiar asa de prosti, singura lor prostie e fudulia si dragostea de marca... :lol: nu ma refer aici la comparatia de fata, pt ca sunt niste alegeri echilibrate... ma refer la audi, bmw, gucci, armani , versace, etc, marci despre care multi dintre posesori nu stiu nimic efectiv si folositor... (vezi becali+maybach+ranga...)

stratus 16-12-08 16:27

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1924535)
e si normal, pentru ca c'eed este o aparitie proaspata, astra e aici din 2004. si sunt sigur ca din acele 6910buc vreo 2 treimi sunt variantele de baza, pe cand la astra majoritatea nu sunt modelul de baza.
si in legatura cu ce zice pilula: are mare dreptate si nu cred ca am atins punctul asta: la masinile low-cost (cum e si logan) sunt prezentate toaaaate dotarile inclusiv prostii ca centuri spate, paraqsolar pasager etc pentru ca lista trebuie "imbogatita" cumva, si trebuie sa ia ochii clientului. mentalitatea omului e urmatoarea: aaa, lista asta e mai stufoasa, deci e clar peste cealalta. nu sta sa se gandeasca daca oare la celalalta sunt considerate banalitati si nu sunt trecute pe lista. cum nici la mercedes e-classe de exemplu nu iti va scrie in veci: "geamuri electrice spate" sau "abs". opel are foarte multe dotari de siguranta standard, pe cand marcile low-cost prefera sa includa standard "jucarelele" care iau ochii rapid

gresesti foarte mult amphe am explicat in replica la pilula20 si gresesti si vis a vis de mercedes chiar spune ca are tot ce are inclusiv geamuri electrice! este o foarte mare eroare vand mercedez e220CDI full!!!!!! foarte multi fac aceasta greseala mercedesul chiar specifica foarte exact ce dotari are!!!!! pt ca inclusiv SLR are extrauri si de foarte multi bani!!!! iar vis a vis de pro VS opel nu se aminteste despre suport ochelari , tubulatura incalzire spate cum nu s a spus nici despre pro ca are cotiera dublucompartimentata !!!!
toate acestea nu i au ochii clientilor ci fac diferenta intre modele a se vedea si goana dupa compartimente de depozitare !!!! egal daca e vorba despre low-cost sau premium!!!!

pilula20 16-12-08 17:24

ms mult pt urari...masina nu a ajuns o sa ajung undeva in luna februarie...
eu nu ma cert cu nimeni doar ca vreau sa fie o discutie corecta si sa isi spuna fiecare strict punctu lui de vedere cand stie despre ce vorbeste si nu din auzite...
faza la opel cu acele conducte este ca la astra nu exista deloc cotiera si daca nu are cotiera nu are sistem de ventilatie nici in acea cotiera cum au multe masini...au pus niste conducte de incalzire pt locurile spate care se platesc separat...suportul de ochelari am impresia ca e valabil doar la varianta cosmo deci daca iti iei alta varianta trebuie sa il platesti.
Referitor la ce zici tu ca nu crezi ca opelul are senzori aceia...vrei sa imi zici ca la opel astia nu sau gandit deloc si in caz de un incident in care masina se rastoarna sau intra cineva nu se deschid usile si nu se taie alimentarea cu benzina ???? adica mai pe romaneste bubuie....eu nu cred asta sincer....
am spus ca IDS+ costa cu vreo 600 de euro mai mult pt ca daca iti iei acest pachet el include si pachetu sasiu sport care costa 435 de euro si care contine ESP directie sport buton sport , deci tai pachetu sasiu sport si iei IDS+ care cuprinde si asta ;)

Uite sa iti zic ce dotari pt siguranta are opel astra

Specificaţii: dotare standard bogată şi pachetul de siguranţă SAFETEC

În completarea şasiului avansat şi a motorizărilor performante, noul Astra impresionează şi prin dotările standard de siguranţă care includ şi SAFETEC. Acest sistem de protecţie cuprinzător este alcătuit din dotări de siguranţă active şi pasive cum ar fi caroseria cu zone de deformare controlată, şasiul IDS cu ESPPlus, controlul tracţiunii TCPlus, CBC şi ABS cu sistem de asistenţă la frînare. Airbag-urile frontale şi cele laterale pentru şofer şi pasager, airbag-urile tip cortină pentru protecţia capului pentru pasagerii din faţă şi spate, tetierele active pentru scaunele din faţă, cele două dispozitive de montare a scaunului pentru copil ISOFIX, pedalele cu eliberare automată în eventualitatea unei coliziuni frontale (PRS, Pedal Release System) şi coloana de direcţie ajustabilă pe înălţime şi în profunzime fac toate parte din pachetul SAFETEC. Semnalele de avertizare vizuale şi acustice îi amintesc şoferului şi copilotului să-şi pună centurile de siguranţă.

pt detalii legate de vanzarile de masini useri pot intra pe site www.apia.ro unde explica cate modele si ce masini sau vandut ;)

stratus 17-12-08 13:01

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1924725)
ms mult pt urari...masina nu a ajuns o sa ajung undeva in luna februarie...
eu nu ma cert cu nimeni doar ca vreau sa fie o discutie corecta si sa isi spuna fiecare strict punctu lui de vedere cand stie despre ce vorbeste si nu din auzite...
faza la opel cu acele conducte este ca la astra nu exista deloc cotiera si daca nu are cotiera nu are sistem de ventilatie nici in acea cotiera cum au multe masini...au pus niste conducte de incalzire pt locurile spate care se platesc separat...suportul de ochelari am impresia ca e valabil doar la varianta cosmo deci daca iti iei alta varianta trebuie sa il platesti.
Referitor la ce zici tu ca nu crezi ca opelul are senzori aceia...vrei sa imi zici ca la opel astia nu sau gandit deloc si in caz de un incident in care masina se rastoarna sau intra cineva nu se deschid usile si nu se taie alimentarea cu benzina ???? adica mai pe romaneste bubuie....eu nu cred asta sincer....
am spus ca IDS+ costa cu vreo 600 de euro mai mult pt ca daca iti iei acest pachet el include si pachetu sasiu sport care costa 435 de euro si care contine ESP directie sport buton sport , deci tai pachetu sasiu sport si iei IDS+ care cuprinde si asta ;)

Uite sa iti zic ce dotari pt siguranta are opel astra

Specificaţii: dotare standard bogată şi pachetul de siguranţă SAFETEC

În completarea şasiului avansat şi a motorizărilor performante, noul Astra impresionează şi prin dotările standard de siguranţă care includ şi SAFETEC. Acest sistem de protecţie cuprinzător este alcătuit din dotări de siguranţă active şi pasive cum ar fi caroseria cu zone de deformare controlată, şasiul IDS cu ESPPlus, controlul tracţiunii TCPlus, CBC şi ABS cu sistem de asistenţă la frînare. Airbag-urile frontale şi cele laterale pentru şofer şi pasager, airbag-urile tip cortină pentru protecţia capului pentru pasagerii din faţă şi spate, tetierele active pentru scaunele din faţă, cele două dispozitive de montare a scaunului pentru copil ISOFIX, pedalele cu eliberare automată în eventualitatea unei coliziuni frontale (PRS, Pedal Release System) şi coloana de direcţie ajustabilă pe înălţime şi în profunzime fac toate parte din pachetul SAFETEC. Semnalele de avertizare vizuale şi acustice îi amintesc şoferului şi copilotului să-şi pună centurile de siguranţă.

pt detalii legate de vanzarile de masini useri pot intra pe site www.apia.ro unde explica cate modele si ce masini sau vandut ;)

sal pil !

cred ca ai observat ca nu vorbesc aiurea sau neinformat iar eu am facut o oferta pentru varianta de gtc pe care ai propus-o tu. acum daca vrei sa pui si IDS+pe acel opel ok. la un calcul simplu opelul va ajunge la ~ 19.000E cu tot cu reducere. in acest caz pro-ul va avea un avantaj de ~1500E dar opelul va avea avantajul IDS+.in aceste conditii intervine factorul uman si fiecare alege in functie de preferinte si prioritati.unii vor alege varianta cu IDS daca au un condus mai sportiv altii vor alege varianta fara IDS si vor face ceva economii:D
cunosc foarte bine ce inseamna sistemul SAFETEC la opel diferenta intre pro si gtc este ca la pro multe din aceste dotari vin pe varianta de baza pe cand la opel trebuie sa le platesti.ceea ce nu are pro-ul este IDS+ dar si la opel trebuie sa platesti pt aceasta(intradevar la opel poti opta pt el la pro nu)
ce inseamna la pro sistem de siguranta(pt care nu platesti in plus) la o varianta de 13.150E de exemplu

ABS+EBD
ESP+BAS
centuri pretensionate cu limitator de efort+senzor de prezenta
caroserie cu zone de deformare controlata
airbag frontal sofer+pasager
airbag lateral sofer+pasager
cortina airbag
tetiere active
sistem ISOFIX
coloana directie ajustabila pe inaltime si adancime
semnale acustice si vizuale pt centuri atat pentru sofer si pasager cat si pentru ocupantii locurilor din spate

PT ACESTEA NU SE PLATESTE NIMIC IN PLUS ASA VINE CONFIGURATA

acum vezi si tu cate dintre aceste sisteme se platesc la opel
pe pro intradevar nu este disponibil controlul tractiunii,adaptarea continua a amortizoarelor si sistemul de elberare automata a pedalelor

daca cineva prefera o varianta sau alta cu oricare dintre dotari, performante,istorie,nume ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga! fiecare stie ce este mai bun pt el si ce urmareste prin achizitionarea respectivului model.

apropo de apia cred ca mai ai nevoie si de un abonament ;)

stratus 17-12-08 15:51

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1924535)

ai dreptate in privinta cee'd ca vanzari in ceea ce priveste motorizarea 90%sunt motorizarila de 1.4 si 1.6 benzina si aproape 10% cele diesel dar ai fi surprins ce se vinda si la astra cel mai bine! 68% motorizari de1.4 si 1.6 benzina aspirate 29% diesel restul de 3%fiind cele de 1.8! cu precizarea ca s-au vandut 2 cu motorizarea de 2.0T si nici unul de1.6T. deci si vanzarile astrei sunt facute tot de motorizarile mici intr-o proportie semnificativa!

speculand putin cate astre au la aceasta motorizare IDS+?si mergand putin mai departe nu putem trage concluzia ca dintr-o data acea echipare de baza a cee'd-ului devine foarte atractiva si binevenita pentru unii?

ce va fi foarte interesent de observat este daca cee'dul se va vinde peste 3 ani intr-o cadenta de 3000de buc:D

ionut_cluj 17-12-08 17:50

adunand majoritatea argumentelor, Ce'ed mi se pare mai masina decat Astra, dar eu oricum, tot C4 as lua.

3Xtreme 28-12-08 12:53

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1926614)
ce va fi foarte interesent de observat este daca cee'dul se va vinde peste 3 ani intr-o cadenta de 3000de buc:D

Nu se stie daca mai ajunge acest model de cee'd pana la 3 ani de existenta. Am vazut acum vreo 3 luni intr-o revista ca deja se testeaza un nou model de cee'd. Nu am mai auzit nimic de asta de atunci, dar sunt sigur ca va aparea acest nou model in mai putin de 3 ani. Dar are cineva vanzarile astrei(model actual) din primul an? Sa le comparam cu cele ale cee'd-ului din primul an de la aparitie. cee'd is the best :peace:
Edit: Am gasit poze cu "noul" cee'd: http://www.channel4.com/4car/gl/gall...y+shot/23505/4

dolb 28-12-08 13:08

frate ... tu te iei dupa vanzari?!? pai daca e sa o luam asa , logan e mai bun ca serie 3 pentru ca logan a vandut la 2 milioane de romani! bmw la doar 100.000. TU TE AUZI?!

3Xtreme 28-12-08 13:16

Era o discutie pe pagina precedenta in cara se zicea ca cee'd are vanzari mai mari ca astra si cineva zicea ca cee'd e aparut nou si de aia e mai vandut. Eu nu ma iau dupa vanzari ci dupa masina pe care o am. Are peste 12000 de km si nici macar o mica problema nu a avut. E absolut extraordinara. Cu astra nu am mers pt ca nu cunosc pe nimeni care sa fi optat pt ea.

dolb 28-12-08 14:55

eu am avut cu o astra chipuita si modificata peste 250.000 km si la fel.. nu am avut probleme neobisnuite!

PS: ce ai aratat tu in link : este vorba de C'eed MPV .. care e un fel de logan MCV :)

xxdadixx 28-12-08 15:21

Un fel de golf plus

stratus 29-12-08 19:08

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1945971)
eu am avut cu o astra chipuita si modificata peste 250.000 km si la fel.. nu am avut probleme neobisnuite!

PS: ce ai aratat tu in link : este vorba de C'eed MPV .. care e un fel de logan MCV :)

sal dolb! ma vad nevoit sa te contrazic putin daca vorbim de ce se vede in acel link atunci acel cee'd MPV seamana mai mult cu un megan scienic,golf plus.. nicidecum cu loganul MCV. iar daca tot vorbeai de logan MCV atunci cred ca opelul astra caravan seamana ceva mai mult cu MCV-ul:D.iar aici nu are rost sa comparam vanzarile de la logan cu cele de la bmw este "putin" cam fortata comparatia! si tin sa iti reamintesc faptul ca vorbim de masini noi nu de second asa ca nu are rost sa pomenesti de cele 100.000 buc de BMW ! ar vrea ei sa vanda atatea in rom.in fine SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI!

dolb 29-12-08 19:13

de cele 100.000 de bucati ( bmw ) si 2 milioane bucati ( logan ) vorbeam "literalmente" . Nu stiu cifrele si nici nu ma intereseaza , ii demonstram omului ca nu poti compara o masina dupa numarul unitatilor vandute! :) ca asa se vinde un ferrari ( nou ) pe an in romania .. asta inseamna ca e o masina proasta? :)

scuze cu MCV-ul.. nu imi venea in cap golful PLus sau scenicul :) dar ai dreptate.. acolo se invarte si c'eed MPV ( total irelevant cu proceed - nu inteleg de ce s-a adus aminte ) :)

Sarbatori fericite si tie ! Un an nou plin de bucurii si asfalt uscat :)

stratus 29-12-08 19:26

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1947980)
de cele 100.000 de bucati ( bmw ) si 2 milioane bucati ( logan ) vorbeam "literalmente" . Nu stiu cifrele si nici nu ma intereseaza , ii demonstram omului ca nu poti compara o masina dupa numarul unitatilor vandute! :) ca asa se vinde un ferrari ( nou ) pe an in romania .. asta inseamna ca e o masina proasta? :)

scuze cu MCV-ul.. nu imi venea in cap golful PLus sau scenicul :) dar ai dreptate.. acolo se invarte si c'eed MPV ( total irelevant cu proceed - nu inteleg de ce s-a adus aminte ) :)

Sarbatori fericite si tie ! Un an nou plin de bucurii si asfalt uscat :)

perfect de acord cu ce spui prin exemplul dat cu ferrari ul
acum ca si comparatie se poate judeca putin si prin prisma vanzarilor cu conditia sa fie din aceleasi clase aceleasi motorizari aceleasi preturi. si da cam irelevant acel cee'd MPV in topicul de fata.
merci pt asfaltul uscat:Dsper sa ai si tu parte de el ! pt ca se pare ca la voi e mai multa nevoie de el voi mai aveti si ceva "dealuri" pe acolo:Dla noi e ceva mai plat! si sa iti aduca 2009 ce ti ai dorit in 2008 si nu s a rezolvat:D

nigger 29-12-08 22:10

interesant toppic,mi-a luat juma' de zi sa citesc,in fine
Foarte frumos kia ceed,au facut un pas urias cu acest model,oricum mai au de muncit la capitolul credibilitate(SPER SA NU SE OFTICE VREO UNU,ASTA E PAREREA MEA),un pic cam exagerat 7 ani de garantie,din cate stiu eu insusi mercedes sau bmw nu dau atata garantie.Probabil asa e politica la noi nu stiu acum in germania cata garantie se da.
Eu sincer nu cred ca as fi dat 14 mii pe el,as fi avut alte optiuni
Oricum din versus-ul asta KIA CEED as alege

JohnnyX 29-12-08 22:33

La credibilitate au de muncit pentru cei care nu detin un cee`d. Posesorii sunt mai mult decat convinsi de masina pe care o au. Garantia arata cat de increzator este producatorul in masina pe care o ofera . Ca masina germana nu dau exemplu BMW si Mercedes in ceea ce priveste garantia, ci pe Volkswagen care are 2 ani garantie la modelele sale, o perioada foarte scurta pentru o masina "nemteasca".
Un lucru e sigur: daca va continua treaba buna pe care o face, viitorul KIA suna foarte bine.

stratus 30-12-08 12:07

Pro cee'd named car of the year 2008 by Auto Mundial

Shown in over 40 countries worldwide, Auto Mundial has spent the last year testing and reporting on a wide range of machinery from across the globe. Despite the gargantuan range of new cars on offer, from sports cars to 4×4s and city cars to people movers, the Auto Mundial team put the pro_cee’d up against them all but chose the Kia as their number one.

Auto Mundial producer, Guy Hicks, said; “Making our choice on that basis put it up against very stiff opposition because we haven’t confined it to a small group of newcomers but made a choice based on anything that’s crossed our path during the last 52 weeks.

“That means the Kia, which stood out not just for its looks and driving entertainment but also for technical innovations, was matched against cars as diverse as the Porsche 911 and the BMW M3, beating all of them to the top of the podium on a range of criteria which had to include price and purpose.”
Hicks also added: “It would have been easy to give the award to an expensive saloon or sports car, but we always felt we had to look deeper than power and performance.”

Journalist on the Auto Mundial programme, Richard Nichols, said; ‘The fact that the Kia defeated the BMW M3 is a clear indication of its all-round excellence. We were all convinced the BMW would be hard to beat, if not impossible, but in the end the Kia pro_cee’d was clearly the winner.’

The three door Kia pro_cee’d, which comes with a choice of 1.6-litre petrol and diesel and a 2.0-litre diesel engines, only went on sale in early 2008 and has been a runaway success ever since. Designed, developed, engineered and built in Europe, the pro_cee’d is the only three door car on sale in Europe with a seven year, 100,000-mile warranty.

Paul Philpott, Managing Director, Kia Motors UK Ltd., said: “This global award is recognition for the hard work and dedication our design, development and manufacturing teams have put into creating this European product. We’ve been saying for some time that the pro_cee’d is very special - a Kia you can brag about to your mates in the pub. Now it’s beaten the likes of 911 and M3 to this award, it just goes to show that you need good value and excellent quality, not just horsepower, to create a winning performance.” [Source: Kia UK]

JohnnyX 30-12-08 12:30

Am postat deja stirea pe topicul KIA

nigger 30-12-08 13:26

Quote:

Originally Posted by JohnnyX (Post 1948357)
La credibilitate au de muncit pentru cei care nu detin un cee`d. Posesorii sunt mai mult decat convinsi de masina pe care o au.

probabil ca posesori sunt multumiti

Lecca 30-12-08 14:03

foarte multumiti, dar nu e o masina sport.... un pro 2.0 stage 1 pe la 170 ar fii... in rest e o masina f buna care se infige frumos si cu care iti faci treaba... si mai arata f fain pe deasupra... and it's fucking cheap!!! :lol:

pilula20 30-12-08 14:21

iarasi ati luat-o de la capat cu discutia asta...e normal daca e masina ta sa zici ca e cea mai buna si ca nici una nu e mai buna ca a ta....gusturile alea or mai conta si ele....bani pe care ii ai si alti factori de genu asta...noi ne certam pe aici ca aia e mai breaza decat cealalta si multi fac ceva pe parerile noastre si se duc si isi iau bmw & vw la mana a doua din germania ca e mai bun decat opel & citroen & kia (care sunt masini noi )la un loc chit ca e la mana a doua si unele sunt vai de capu lor si sunt mai scumpe ca astea noi si au 10 ani... mie imi place ca lumea a inceput sa nu isi mai cumpere masina ca e buna si isi face treaba cu ea si doar din simplu fapt sa ii arate lu vecinu ce mare si tare este el si ce masina smechera are;)
La urma urmei toate masinile sunt niste fiare care te ajuta in viata asta sa te deplasezi dintr-u loc in altu ;)
OMU ISI ALEGE MASINA IN FUNCTIE DE BANI GUSTURI SI MAI STIU EU CE...cred ca am ajuns sa ne contrazicem degeaba in loc sa avem niste discutii construtive
RESPECT toti posesori de KIA & CITROEN & OPEL si le doresc sa aiba parte de ele si sa se bucure cat mai mult de ele

Dodo_998 31-12-08 03:31

am mers cu kia ceed, varianta normala, in 5 usi, motorina 1.6 parca 90 de cai. tragea bine de tot de caii aia si chiar mi s-a parut stabila. exteriorul nu ma incanta prea tare, interiorul e destul de reusit, dar nu stiu daca putem sa comparam gtc`ul cu kia... eu as alege gtc fara indoieli

Lecca 31-12-08 08:50

pai ia incearca un proceed 1.6 de 126 ... vezi daca se poate compara cu gtc-ul de 1.6(115), 1.7cdti(100, 110), 1.8(140), 1.9cdti(120cp).... :D

JohnnyX 31-12-08 09:40

Sau daca vrea mai poate sa incerce 2.0 si 144 de cai. Singura problema e ca ar fi addicted instantaneu....

pilula20 31-12-08 12:44

LECCA te-ai mare cunancator de masini si vad ca de la 115 cai la gtc ai ajuns la 110
cum poti compara motoru ala de 1.6 126 de cai cu 1.9 cdti de 120cai cu turbo si cu un cuplu nesimtit 280 NM , asta ca sa nu zic si ca 1.8 ala de 140 fuge mai tare , dar fie cum zici tu...daca tu ai kia pro'ceed de 126 de cai e normal sa zici asta ca a ta fuge rau si ca e cea mai buna
JohnnyX - i-a incerca 1.6 turbo 180cai 1.9cdti de 150cai 2.0 turbo 170cai 2.0 turbo 200cai 2.0 turbo OPC 240cai sa vezi ce tare fug alea

robertinho 31-12-08 12:48

...subscriu...aici ii dau dreptate lui pilula...toata lumea cazuse de acord ca pro_ceed e cea mai buna alegere dpdv al raportului pret_calitate...DAR sunt unii care nu se multumesc cu asta si acuma vor sa scoata pro_ceed-ul hot hatch...fratilor reveniti cu picioarele pe pamant...REVENITI-VA!!! e doar o masina buna si corecta care ofera multe la bani putini...performanta fac alte marci

22VIN 31-12-08 12:52

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1950816)
...subscriu...aici ii dau dreptate lui pilula...toata lumea cazuse de acord ca pro_ceed e cea mai buna alegere dpdv al raportului pret_calitate...DAR sunt unii care nu se multumesc cu asta si acuma vor sa scoata pro_ceed-ul hot hatch...fratilor reveniti cu picioarele pe pamant...REVENITI-VA!!! e doar o masina buna si corecta care ofera multe la bani putini...performanta fac alte marci

raspuns corect
nu cred ca va scoate kia un hot hatch pentru ca acest lucru impune costuri mari si nu renteaza.

Lecca 31-12-08 12:55

ii raspunsesem lui enigma boy care nu se daduse cu pro. si i-am spus efectiv pana unde pro se compara cu gtc. am scris frateee motorul si puterea, e greu de citit? deci se compara, pana la un punct, asta e clar, asa si am scris!
am scris eu altceva? am scris eu ca e kia mai buna decat un gtc 1.6 turbo sau 2.0 turbo sau 1.9 cdti de 150? am scris ca 1.6 il face pe 1.8? am scris ca se COMPARA, NU? atunci de ce te ataci?
nush ce aveti fratilor, a citit cineva ce am scris in posturile anterioare? nu am zis exact lucrurile care le urlati voi atata? ... chill out. toata lumea a inteles ca pro-ul e mai hot ca gtc pana la un punct, care se numeste motor aspirat, iar gtc beneficiind de turbo evident ca RULEAZA!! cine de aici a spus ca nu e asa?

Lecca 31-12-08 13:02

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1950816)

s-a mai spus asta de vreo cateva ori in paginile anterioare, chiar eu am zis cel putin o data. asa e, asa va fii mult timp de acum incolo, caci kia mai are multa paine de mancat sa ajunga la nivelul de performanta al opel. dar va ajunge, eu o astept sa creasca , si astept si turbo pe pro. ei acum se lanseaza, asteapta sa ii cunoasca lumea, asteapta ca lumea sa spuna, ne place , da, bagati un turbo pe pro si dam 20 de mii de euro pe el. pana atunci MAI E, CACI 90% DIN SOFERI TOT AR PREFERA UN OPC DECAT UN PRO TURBO DE ACEEASI PUTERE. ar fii o sinucidere pt kia sa faca asta acum cand sunt atat de necunoscuti. dar va venii si vremea lor, si pana atunci calmati-va, tot opelul performeaza.

nigger 31-12-08 15:49

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1950489)
pai ia incearca un proceed 1.6 de 126 ... vezi daca se poate compara cu gtc-ul de 1.6(115), 1.7cdti(100, 110), 1.8(140), 1.9cdti(120cp).... :D

Deci pana la urma lasa pro ceed-ul la status-ul care e,ca-i sta bine,mai au ceva drum de parcurs pana sa ajunga la ceea ce vrei tu sa faci din KIA.

vacaroz 04-01-09 02:42

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1950838)
s-a mai spus asta de vreo cateva ori in paginile anterioare, chiar eu am zis cel putin o data. asa e, asa va fii mult timp de acum incolo, caci kia mai are multa paine de mancat sa ajunga la nivelul de performanta al opel. dar va ajunge, eu o astept sa creasca , si astept si turbo pe pro. ei acum se lanseaza, asteapta sa ii cunoasca lumea, asteapta ca lumea sa spuna, ne place , da, bagati un turbo pe pro si dam 20 de mii de euro pe el. pana atunci MAI E, CACI 90% DIN SOFERI TOT AR PREFERA UN OPC DECAT UN PRO TURBO DE ACEEASI PUTERE. ar fii o sinucidere pt kia sa faca asta acum cand sunt atat de necunoscuti. dar va venii si vremea lor, si pana atunci calmati-va, tot opelul performeaza.

aia sar numi o reclama buna pt coreeni.
cate firme nu au scos masini care sau vandut doar in cateva mii de unitati dar se vorbea pe orice forum despre ele?

Lecca 04-01-09 11:05

dar despre ce firme era vorba? :rolleyes2 daca honda ar fii scos un model care sa arate ca proceed si nu asa mega futurist ca civicul de acum, rupea piata! kia inca mai are un renume de marca ieftina si neinteresanta, abia cu ceed si mai ales proceed a inceput sa trezeasca ceva interese.... momentan are nevoie sa-si construiasca un renume si sa puna motoare mai puternice, cu adevarat sport.
pot sa spun eu non-stop ca motoarele aspirate de 1.4 si 1.6 pe benzina(majoritatea vanzarilor si la opel si kia) de proceed le fac p'alea de gtc, atata vreme cat gtc are si turbo pe alte motoare, automat si alea aspirate de gtc par pentru unii ca fiind mai bune :shock:, desi au cai si performante mai slabe...

ionut.popescu 17-01-09 21:11

Consider ca a fost greseala cand a fost bagat in discutie acel "GTC". In rest comparatia "Ceed" (Pro Ceed) poate fi facuta cu un C4:)

dolb 17-01-09 21:32

Adevaru e ca GTC e varza iar proceed e cel mai cel ! :| mi s-a luat de d'astia ca tine

JohnnyX 17-01-09 21:36

Cred ca ai inteles gresit dolb....

All times are GMT +2. The time now is 02:24.

- Copyright 2026 4Tuning