Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 29-03-11 14:24

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4209278)
Parca nimic nu mai este cum a fost odata.
Cum duminica a inceput noul sezon al F1, ca tot omul pasionat am stat sa vad prima etapa. Dezamagire mare si ca o refulare am scris pe blogul meu un articol care cred ca prin extensie se potriveste si aici.

Imi permit sa il reproduc aici, integral, deorece adresa mea(linkul meu de blog) e cenzurat de patru tuning !:arrow:

Articol: F1 - Marele Circ a devenit acum doar un Mare circ

bai esti de groaza si iar am ras cu lacrimi de ce ai scris mai sus dar am si plans un pic pt ca ai dreptate...nu se poate reedita ce a fost pe vremuri si e mare pacat ..si iar imi bag ...in ea de supertehnologie cu 7000 de senzori si calculatoare...e razboi intre priceperea pilotului si tehnologia moderna...ori ne fac roboti ori suntem piloti...ei(FIA) au ales prima varianta...nu ai ce sa faci pt ca sunt interese materiale aici si ASTA LE OCUPA TOT TIMPUL !!! noua nu :))....oricum nu e 4tuning de vina cred ca e un soft antivirus ...ai ceva pe blog si asta e explicatia...aici tiau postat mesajul...nu stiu dar cred ca asta e explicatia :(

cornel1955 29-03-11 17:38

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4209145)
1. Sa recunoatsem si sa-l felicitam pe Ioan09, care , in dec 2009 a deschis acest forum pentru circuite, si istorii nescrise inca.
Si sa le tzina Dumnezeu obiceiul celor care posteaza impresii, amintiri, poze, documente... Bravoo baieti ! Eu il gasesc foarte interesant si poate, pentru ca imi amintesc de anii tineretii, iar numele pilotilor imi sunt cunoscute.
Nu cred ca astazi se mai gaseste atata pasiune ca in acei ani, pentru performanta cu materiale si posibilitati materiale limitate.

2. Pentru a tzine pasul cu amintirile si ritmul actual, dar si pentru perfomerii de ieri pe formulele Eastern, postez, ce am gasit : 2 poze din Circuitul Albena Bulgaria.
El se desfasura la mijlocul lunii septembrie, iar subsemnatul, am participat 4-5 editii consecutive ( intre oficialii invitati ). Poate Dvs recunoasteti dupa numerele de start si masini pilotii si ii identificam.
Din pacate nu am mai gasit ( inca ! ) un clasament sau o grila de start.

Imi mai aduc aminte ca am lacrimat, in ' 87 ( parca ) fiind martor la abandonul in ultimul tur a lui Grogoras Nicu, dupa o cursa senzationala. Atunci a fost ""tradat " de aprinderea electronica, care, i-a anulat un podium mincit si meritat.

sa traiesti Valentin !!! primul din dreapta este nr23 ,Vaclav Lim , in dreapta lui cred ca e Manfred Gunther sau Berndt Kasper, in spate pe pozitia 4 +Ulli Melkus cine mai stie numerele de licenta de atunci poate sa ne ajute ...sorry dar am fost fara curent 4 ore ...acum am iesit :(... bineintzeles ca tot Dl Rusanescu ne va scoate din impas :)) si ne va spune cui apartin numerele respective dar nu cred ca ma insel

cornel1955 29-03-11 17:51

Quote:

1. Sa recunoatsem si sa-l felicitam pe Ioan09, care , in dec 2009 a deschis acest forum pentru circuite, si istorii nescrise inca.
Si sa le tzina Dumnezeu obiceiul celor care posteaza impresii, amintiri, poze, documente... Bravoo baieti ! Eu il gasesc foarte interesant si poate, pentru ca imi amintesc de anii tineretii, iar numele pilotilor imi sunt cunoscute.
Nu cred ca astazi se mai gaseste atata pasiune ca in acei ani, pentru performanta cu materiale si posibilitati materiale limitate.

2. Pentru a tzine pasul cu amintirile si ritmul actual, dar si pentru perfomerii de ieri pe formulele Eastern, postez, ce am gasit : 2 poze din Circuitul Albena Bulgaria.
El se desfasura la mijlocul lunii septembrie, iar subsemnatul, am participat 4-5 editii consecutive ( intre oficialii invitati ). Poate Dvs recunoasteti dupa numerele de start si masini pilotii si ii identificam.
Din pacate nu am mai gasit ( inca ! ) un clasament sau o grila de start.

Imi mai aduc aminte ca am lacrimat, in ' 87 ( parca ) fiind martor la abandonul in ultimul tur a lui Grogoras Nicu, dupa o cursa senzationala. Atunci a fost ""tradat " de aprinderea electronica, care, i-a anulat un podium mincit si meritat.

apropos !!! cine stie cine e IOAN 09 pt ca eu miam dat numele real dar multi mielushei pe aici umbla ascunsi si sunt sigur ca sunt fosile ca si mine si cel putin unu' care lam depistat cu nasul de vulpoi batran a si alergat la curse pe vremuri ...si umbla cu plapuma pe cap :)) poate ma enervez si va chem pe toti la un gratar la tzara :)) :)) :))

cornel1955 29-03-11 17:59

Si acum ca mia venit curentu' la tzara si ma incitat Valentin la "vechituri" sa scanez alte poze de exceptie si unicate (fara drept de copyright)...diseara sau maine dimineatza le bag aici ca sa nu cumva sa uitam ce vremuri frumoase au fost :)...oricum cei care sunt aici pe forum este clar ca nu au uitat...referirea era la cei mai tineri care acum vor sa faca ceva in auto

cornel1955 29-03-11 19:50

3 Attachment(s)
mai bagam ceva pe aici (poze)...ca cu bagatu' ii lasam pe cei tineri...sorry sunt spurcat la gura dar in suflet sunt curat :) prima din stanga e (cred)22 Irji Moskal, 23 e Vaclav Lim si mielu' cu 112 e moshu (beheheheee) primele 2 sunt resitza 1983 ultima e riga '86

nelutz69 29-03-11 20:27

Quote:

Si sa le tzina Dumnezeu obiceiul celor care posteaza impresii, amintiri, poze, documente... Bravoo baieti !

Bineinteles ca recunoastem meritele atat lui Ioan09 cat si celor ce citesc si contribuie la dezvoltarea acestor topice... si ma bucur ca v-ati alturat si aici in sectiunea "Vitezistilor"... va urmaresc cu interes si dincolo posturile la "Raliisti" ,
cu respect Nelutzu...
Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4209278)
Parca nimic nu mai este cum a fost odata.

:) il citisem pe Blog deja :-) fain....

nelutz69 29-03-11 20:40

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4210558)
primele 2 sunt resitza 1983 ...

Resita 1984 :) ... faine poze, sant pe linia dreapta imediat dupa START, pe malul Barzavei... sa dea Domnu sa gasesti cat mai multe, si poate ma vad si eu prichindel prin vreo poza :twisted:

http://s1.4tuning.ro/?mmid=b78bbbb83cd0984c0 http://s1.4tuning.ro/?mmid=c5a53bb83cc0f0927

valentin.nemtanu 29-03-11 22:02

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4210122)
apropos !!! cine stie cine e IOAN 09 pt ca eu miam dat numele real dar multi mielushei pe aici umbla ascunsi si sunt sigur ca sunt fosile ca si mine si cel putin unu' care lam depistat cu nasul de vulpoi batran a si alergat la curse pe vremuri ...si umbla cu plapuma pe cap :)) poate ma enervez si va chem pe toti la un gratar la tzara :)) :)) :))

totul e in schimbare :
- protagonisti mai ieri in grila de start...astazi , cu ""plapuma-n cap "":D dar vin pe net,
- eu, ieri printre arbitri in coaste sau circuite, iar astazi, la startul raliurilor ( inca ) printre concurenti - amanunte dincolo ! tot pe cel pastorit de Ioan09.
- maine ...cine va scrie istoria de astazi?

Rusanescu 30-03-11 01:28

Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Salut Valentin,
Hai, te rog, să īncercăm şi o istorie a Raliului DUNĂRII, cum ne cere Robert din Ungaria.
Poate mai ai şi tu nişte info şi date despre această cursă.
Şi cine mai are, poate posta la Raliul DUNĂRII-Historic

Rusanescu 30-03-11 01:41

Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

Bună dimineaţa,
Are cineva colecţia completă a revistei AUTOTURISM din perioada 1969....1989?
Aştept răspunsuri,
Mulţumesc,

cornel1955 30-03-11 05:16

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4210738)
Resita 1984 :) ... faine poze, sant pe linia dreapta imediat dupa START, pe malul Barzavei... sa dea Domnu sa gasesti cat mai multe, si poate ma vad si eu prichindel prin vreo poza :twisted:

http://s1.4tuning.ro/?mmid=b78bbbb83cd0984c0 http://s1.4tuning.ro/?mmid=c5a53bb83cc0f0927

chiar acolo sunt pozele facute de mine in '83 cand alergam la grupa N si A...hai ca mai am destule...vam zis ca pregatesc surprize placute !!!

cornel1955 30-03-11 05:32

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4211617)
Bună dimineaţa,
Are cineva colecţia completă a revistei AUTOTURISM din perioada 1969....1989?
Aştept răspunsuri,
Mulţumesc,

colectia completa de la nr 1 o are cineva din Targoviste dar o da pe bani grei...am pe undeva adresa lui

cornel1955 30-03-11 06:44

[QUOTE=Rusanescu;4209019]
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4208454)

Ulli Melkus a murit īntr-un accident rutier pe autostrada la 18 iunie 1990.

este trist cum pot muri mari piloti nu pe pista unde e pericol mare si mor pe sosele sau autostrazi...Stefan Iancovici '89...cade un tir peste masina lui+...Ludovic Balint ...cel mai stupid accident posibil cand au evitat amandoi accidentul si sau intalnit la 100 de m pe camp si acolo a avut loc impactul fatal :(....Ulli Melkus...si multi altii care nu au murit in curse....deci strada e mai periculoasa....ODIHNEASA-SE LINISTITI...PACAT !!!

cornel1955 30-03-11 06:51

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4210738)

ia daici de la moshu' poate te recunosti pe undeva "PRICHINDELULE" :)) HEHEHEEEEE !!!...mai prelucreazale un pic pt ca sunt scanate la o rezolutie buna...ma rog...cat putea un ORWO pe vremea aia

THUNDER77 30-03-11 08:30

:(:(:(:(:(:(

Rusanescu 30-03-11 10:25

Quote:

Originally Posted by cornel1955
este trist cum pot muri mari piloti nu pe pista unde e pericol mare si mor pe sosele sau autostrazi.......deci strada e mai periculoasa....ODIHNEASA-SE LINISTITI...PACAT !!!

Şi din păcate lista e mai lungă:
- Dorin MOTOC - fratele lui Cornel MOTOC, cu un camion militar,
- Horst GRAEF - undeva pe un drum īn judeţul Braşov,
- Ilie OLTEANU-Petre VEZEANU-pe autostradă īn Franţa (tot tir).

cornel1955 30-03-11 11:05

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4212186)
Şi din păcate lista e mai lungă:
- Dorin MOTOC - fratele lui Cornel MOTOC, cu un camion militar,
- Horst GRAEF - undeva pe un drum īn judeţul Braşov,
- Ilie OLTEANU-Petre VEZEANU-pe autostradă īn Franţa (tot tir).

Olteanu si Vezeanu alt accident din cele mai stupide posibile....si am mai uitat pe cineva, tot un om de exceptie : Alexandru Solomonescu, ziarist la Autoturism si nelipsit la curse care daca mai traia era o enciclopedie in materie de auto....

cornel1955 30-03-11 12:09

5 Attachment(s)
Si sa va mai dau ceva "vechituri" dar de mare valoare ....mie dor de o Dacia sau Oltcit (sau Easter) !!!! daca leam mai postat scuze... ma lasat memoria...e normal :)...urmeaza maine niste poze cu Easter CPP Estonia, Metalex , Narva "naked" unde se vede parte mecanica , tip de suspensii si altele...

cornel1955 30-03-11 12:31

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4211131)
totul e in schimbare :
- protagonisti mai ieri in grila de start...astazi , cu ""plapuma-n cap "":D dar vin pe net,
- eu, ieri printre arbitri in coaste sau circuite, iar astazi, la startul raliurilor ( inca ) printre concurenti - amanunte dincolo ! tot pe cel pastorit de Ioan09.
- maine ...cine va scrie istoria de astazi?

Valentin dami si mie te rog linkul "de dincolo" ( pastorit de Ioan09 care inca nu miai zis cine este...e asa secret mare ???) la rally ca nu il am...eu stau numai aici "la viteza" :)) dar vreau sa intru si pe acolo !

Rusanescu 30-03-11 15:17

https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...e-romania.html

valentin.nemtanu 30-03-11 15:45

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4212467)
Valentin dami si mie te rog linkul "de dincolo" ( pastorit de Ioan09 care inca nu miai zis cine este...e asa secret mare ???) la rally ca nu il am...eu stau numai aici "la viteza" :)) dar vreau sa intru si pe acolo !

desigur : Cand au inceput raliurile in Romania ,
dar acolo au cam..." scos din viteza " in ultima vreme protagonistii ..tastelor :lol:

cornel1955 30-03-11 16:29

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4212969)
desigur : Cand au inceput raliurile in Romania ,
dar acolo au cam..." scos din viteza " in ultima vreme protagonistii ..tastelor :lol:

imi pare rau ca "nu se mai tasteaza" pe acolo....ramanem atunci noi pe baricade aici si sa va mai dau ceva "vechituri" si sper sa apara si Ioan09 sami spuna cine e cu adevarat :D in poza cu cerc urmariti inclinatia masinii mele si a celui din spate...am facuto special sa se vada materialul sportiv si daca te ducea mintea sal aplici unde trebuie :) dar cel din spate dupa numar era mai vechi ca mine ..nu stiu din pacate cine este...:( daca fortza mai tare se rasturna...era la limita dar nu ma prins :D :D

cornel1955 30-03-11 16:46

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4212910)

multumesc mult Nea Mitica ...ma duc un pic si acolo dar tot aici vin ca e de viteza :))

valentin.nemtanu 30-03-11 18:05

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4213071)
imi pare rau ca "nu se mai tasteaza" pe acolo....ramanem atunci noi pe baricade aici si sa va mai dau ceva "vechituri" si sper sa apara si Ioan09 sami spuna cine e cu adevarat :D in poza cu cerc urmariti inclinatia masinii mele si a celui din spate...am facuto special sa se vada materialul sportiv si daca te ducea mintea sal aplici unde trebuie :) dar cel din spate dupa numar era mai vechi ca mine ..nu stiu din pacate cine este...:( daca fortza mai tare se rasturna...era la limita dar nu ma prins :D :D

" vechituri " zici, dar din anii '80, las ca -n < tura urmatoare > te iau la un ...viraj cu ceva vechituri din anii '75... doar sa caut :lol:

cornel1955 30-03-11 18:37

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4213276)
" vechituri " zici, dar din anii '80, las ca -n < tura urmatoare > te iau la un ...viraj cu ceva vechituri din anii '75... doar sa caut :lol:

heheheeeee !!! imi plac provocarile altfel nu aveam ce cauta prin sportul asta...abia astept pozele :)

cornel1955 30-03-11 18:53

1 Attachment(s)
cine mai are poze cu Renault 8 Dophine preparat pt coasta sau circuit(precis Nea Mitica sau Valentin sau fosila de Road Empire) ???...sau poate vine Nelutzu cu surprize placute...o masina care mia placut extraordinar...2 motorizari 900 si 1000 cmc este modelul asta

cornel1955 30-03-11 19:40

uitati-va si la rating sus dreapta...e full ...numai Ovidiu Mazilu nu apare sa dea ochiii cu mine sau cu noi :D nu e barbat daca nu iese pe aici...mai depanam si noi aventuri din epoca de piatra....avem 32 de pagini si este in crestere threadul acesta !!!

nelutz69 30-03-11 21:05

Nu stiu, o sa caut :-) ... dar eu raman fidel anilor '80 si '90 cand au aparut in arena Dacia 1300 si Easterele si pana au disparut, las pe altii sa se chinuie cu perioada anilor '70 ...

Acea perioada am traito si imi pare rau ca atunci nu am fost asa de atent si interesat de ea cum sant acum :-P ...

nelutz69 30-03-11 23:09

Imi spune si mie cineva cine e pilotul ? :twisted:
https://lh4.googleusercontent.com/_r...NE/Image71.jpg

valentin.nemtanu 31-03-11 01:51

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4213859)
Nu stiu, o sa caut :-) ... dar eu raman fidel anilor '80 si '90 cand au aparut in arena Dacia 1300 si Easterele si pana au disparut, las pe altii sa se chinuie cu perioada anilor '70 ...

Acea perioada am traito si imi pare rau ca atunci nu am fost asa de atent si interesat de ea cum sant acum :-P ...

Sunteti in stare sa..."luati start anticipat !!" numai poze cu amintiri sa vina !
M-ati mobilizat , caut.....:rolleyes2

cornel1955 31-03-11 05:52

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4214304)
Imi spune si mie cineva cine e pilotul ? :twisted:
https://lh4.googleusercontent.com/_r...NE/Image71.jpg

pai din cate stiu eu #2 la avut Eugen Peteanu in '87 ....nu stiu pt ca atunci eram "in pauza"...am incercat sa filtrez imaginea dar tot nu se vede ce sicrie acolo

john17 31-03-11 09:25

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1301495240
C'm on, formula 1, 250 km/h... Zici ca-i scris de Miki & Boni! :-)

cornel1955 31-03-11 10:01

8 Attachment(s)
Hai sa mai bagam ceva sai speriem pe cei batrani :) sau poate nu....vam promis ieri si ma tin de cuvant....si mai am o gramada de poze facute de mine sau de altii...din pacate alb-negru... :( ia vezi Nelutzu poate te vezi si in pozele astea pe acul de par sus pe casa !!! heheheeee va dau numai unicate :)) ...din colectia personala...

cornel1955 31-03-11 12:34

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 4214926)
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1301495240
C'm on, formula 1, 250 km/h... Zici ca-i scris de Miki & Boni! :-)

au gresit ei dar la Schleitz 86 pe linia de coborare spre start mau inregistrat cu 210...iar tu sati vezi de treaba ta sa nu mai comentezi daca esti outsider ..ba tampitule la 8000 de ture cu diametrul rotilor si cu cutie 8/36 cat crezi ca se ducea masina mea...stai dracu si dormi ca habar nu ai de astea...mai invatza si engeza nu ma iei pe mine cu C'm on limbaj de tigani...sau poate esti cioara si atunci te trimit la postul de mai sus cu arbaleta...aia e pt tine...dispari !!!

cornel1955 31-03-11 12:55

vad ca deja au aparut "intruderi" care habar nu au de curse si vin sa conteste vehement si la misto' ce am facut noi cand ei se jucau cu aia in nisip , iar noi construiam masini....asa ca daca moderatorii acestui thread nu ii taie pe prostii astia ,eu cu parere de rau dispar...CEL MAI DESTEPT CEDEAZA !!! se pare nea Mitica ca e mana diavolului care il stim amandoi si nu ma feresc sa o zic pe aici...chiar mam enervat RAU ca vine un neavenit sami spuna ce ? am postat ce sicria in revista la vremea respectiva cand el probabil era nici pe tzeava...daca formula alfel interventia lasi fi iertat, dar este la mishto' si cu rautate...pe mine nu ma prosteste...asa ca asta este civilizatia in care traim..astia trebuie impuscati cu arbaleta !...IN CAP

Rusanescu 31-03-11 13:32

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4214639)
pai din cate stiu eu #2 la avut Eugen Peteanu in '87 ....nu stiu pt ca atunci eram "in pauza"...am incercat sa filtrez imaginea dar tot nu se vede ce sicrie acolo

Cred că foto cu nr.2 Easter este la circuitul de la Oradea şi ar putea fi Peteanu. Īn 1986, Peteanu a cāştigat titlu de campion la E.
Şi īn 1988 Peteanu a avut nr. 2.
Ataşez cronica din 1986 AUTOTURISM nr. 12-Clasamente Galati şi Finale 1986.

THUNDER77 31-03-11 13:48

Moshule nu te mai enerva , ca te enervezi degeaba......"Specialisti" ca cel de sus vor fi intotdeauna , parca mai acum cateva pagini tocmai spuneam lucrurilor pe nume si cum stau treburile cu "pilotii experimentati" si "specialistii in automobilism sportiv".....Asa ca......Si ca sa ii raspund si lui john17 voi spune urmatorul aspect : prietene , cand masinile Easter au fost comparate cu Formula 1 sa stii ca nu a fost nici o confuzie sau "preamarire" . Daca analizezi putin compozitia denumirii ai sa observi urmatoarele doua cuvinte : East - est , si Er - European , mon ami , ceea ce adunand iti va da Formula EAST EUROPEAN mai pe limba noastra Formula Est-Europeana care , desi nu avea performantele "zburatoarelor" din F1 G.P. iti spun eu ca , in ziua cand o cursa din "Marele Circ" era difuzata pe la "tele" si in paralel pe circuitele stradale de la noi sau "de afara" erau cursele de viteza cu Easter-ele , spectatorii stateau pe case , in copaci sau pe marginea traseului sa le vada pe astea "ale lor" nu G.P.-ul de F1 .
Ca performante ti se pare greu de crezut ca atingeau peste 200 km/h , dar gandeste-te ca autoturismele Dacia care erau la Circuit se apropiau de aceasta viteza , si aici vorbim de niste masini cu kilograme bune , si cu aceasta imagine in mana fa comparatia cu Easter-ele care aveau aproape aceleasi motorizari , unele chiar mai bune - Lada ( Bibiri ) , Alfa Romeo ( Hirschvogel ) s.a.m.d , si care pe langa Dacia erau kart-uri ca si greutate. Nu erau decat tubulatura si fibra de sticla cu motor in spate si roti mari.....Ce zici....te-ai lamurit cat de cat ?

Rusanescu 31-03-11 13:53

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 4109122)
Are cineva poze cu echipa si masinile celor de la AS Motorul Oradea ? Sau de la ultima cursa de viteza in circuit de la Pitesti din 1989 ? Ma intereseaza o anume masina care a participat in anii '80 la cusele de viteza , si anume o Dacia 1310 , galbena , cu numar de concurs 59.....Era masina unchiului meu.....

Īn 1988, Niculae Eugen, a avut nr. de concurs 195 şi s-a clasat pe locul 12 la finalul sezonului la grupa C 1. A participat la 3 etape de circuit: Reşiţa-IX, Baia Mare-neclasat, Satu Mare-loc VI, acumulānd 185 de puncte.
La coastă 1988: locul 13, a participat la Gutāi-XII şi Rāşnov-VII.
Deocamdată atāt.

cornel1955 31-03-11 14:10

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 4215649)
Moshule nu te mai enerva , ca te enervezi degeaba......"Specialisti" ca cel de sus vor fi intotdeauna , parca mai acum cateva pagini tocmai spuneam lucrurilor pe nume si cum stau treburile cu "pilotii experimentati" si "specialistii in automobilism sportiv".....Asa ca......Si ca sa ii raspund si lui john17 voi spune urmatorul aspect : prietene , cand masinile Easter au fost comparate cu Formula 1 sa stii ca nu a fost nici o confuzie sau "preamarire" . Daca analizezi putin compozitia denumirii ai sa observi urmatoarele doua cuvinte : East - est , si Er - European , mon ami , ceea ce adunand iti va da Formula EAST EUROPEAN mai pe limba noastra Formula Est-Europeana care , desi nu avea performantele "zburatoarelor" din F1 G.P. iti spun eu ca , in ziua cand o cursa din "Marele Circ" era difuzata pe la "tele" si in paralel pe circuitele stradale de la noi sau "de afara" erau cursele de viteza cu Easter-ele , spectatorii stateau pe case , in copaci sau pe marginea traseului sa le vada pe astea "ale lor" nu G.P.-ul de F1 .
Ca performante ti se pare greu de crezut ca atingeau peste 200 km/h , dar gandeste-te ca autoturismele Dacia care erau la Circuit se apropiau de aceasta viteza , si aici vorbim de niste masini cu kilograme bune , si cu aceasta imagine in mana fa comparatia cu Easter-ele care aveau aproape aceleasi motorizari , unele chiar mai bune - Lada ( Bibiri ) , Alfa Romeo ( Hirschvogel ) s.a.m.d , si care pe langa Dacia erau kart-uri ca si greutate. Nu erau decat tubulatura si fibra de sticla cu motor in spate si roti mari.....Ce zici....te-ai lamurit cat de cat ?

in primul rand multumesc ca "ai sarit" sa aparam threadul de mare valoare :) si in al doilea rand el nu stie cum e sa fie masina cu motor 124 CP la 420 de kg...asa ca nui mai explica pt ca nu intzelege...el are un opel manta si se da cu el si zice ca face curse..pfffffff si nui spune de "mon ami" ca iar nu intzelege......toata admiratia...dar sa nu se lege de cei care erau inainte si erau constructori , indiferent de cine...

cornel1955 31-03-11 14:31

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4215616)
Cred că foto cu nr.2 Easter este la circuitul de la Oradea şi ar putea fi Peteanu. Īn 1986, Peteanu a cāştigat titlu de campion la E.
Şi īn 1988 Peteanu a avut nr. 2.
Ataşez cronica din 1986 AUTOTURISM nr. 12-Clasamente Galati şi Finale 1986.

hahhaahaaaaa in anul ala resitenii au batut uzina de la Pitesti (sa nu se supere Mascatu' pe mine ) :))))))....si Werner a mers pe Easter si ar fi putut avea #2...dar asta din poza e fostul Easter al lui Peteanu ...Metalex cred...

All times are GMT +2. The time now is 16:50.

- Copyright 2026 4Tuning