![]() |
Re: Nissan Skyline GT-R vs. Porsche GT2
ok. ori nu ai inteles ce vroiam sa spun ori ai inteles dar vroiai sa`ti expui punctul de vedere ;)
acum crezi ca va face porsche un concurent direct pt gt-r care sa aiba aceleasi performante si un pret asemanator... cu o diferenta infirma sa zicem? sau sa punem problema altfel toyota sau lexus ar face un concurent direct pt x sau y hyundai doar ca sunt in aceleasi clase cu un pret asemanator? :) eu unul vad un design net superior al porsche`ului, cat la exterior si la interior (care cred ca e un mare pct minus pt gt-r) fata de nisan. si la incasarile lor nu ma int ca apar, ca asa apar si de toyota de ex care banuiesc ca are ceva incasari record si ei.... dar nu prea se vb de asta. pan la urma.... bravo lor. daca dau faliment asa pe zi ce trece cate un brand anume ce se intampla? doar de dragul sa aiba un pret competitiv pt concurenta |
Quote:
Exterior e chestie de gust, eu nu am zic ca este mai frumos GTR decat Porsche, am spus doar ca-mi place foarte mult GTR, iar vorbind de interior, designul este in favoatrea Porsche dar la finisari ramane de vazut iar informatiile pe care le ofera GTR sunt de 2 ori mai multe decat la Porsche. 2.Nu confunda incasarile cu profitul, Toyota a avut incasari si profit mare pentru ca a fost nr. 1 in vanzari. 3.Este o diferenta intre faliment si profit mare, iar cei care dau faliment poate si merita. Daca nu exista VAG si Fiat cred ca si Ferrari si Porsche dadeau faliment pana acum. |
Numai in Romania se incurca borcanele chiar asa:))
"Profit record" nu inseamna mai mult profit decat restul firmelor de masini!!!!!!!!! Si BMW face un "profit record" in fiecare an, asta inseamana ca producatorul a facut fata de anii trecuti un record...iar asta este simplu cand ai mereu modele noi... |
firmele dau faliment pantru ca costurile de producere cresc in continuu de la piesele si subansambele care se folosesc la salariile angajatiilor...si Lambo ar fi dat faliment la fel si Jaguar Aston Martin Bentley Rolls Royce..Porsche a avut cea mai mare rentabilitate : profit de 7.4 miliarde de euro la o productie de 97515 de unitati
|
Quote:
Desi mi se pare eronata declaratia ta, ar insemna 75885 de eur in plus de unitate vanduta ceea ce e exagerat, sa nu fie cumva vorba de incasari nu de profit. Quote:
|
[QUOTE=GTR;2330821]Pai la asta ma refeream, profit mare la nr mic de bucati vandute inseamna adaos mare ca altfel nu se poate.
Desi mi se pare eronata declaratia ta, ar insemna 75885 de eur in plus de unitate vanduta ceea ce e exagerat, sa nu fie cumva vorba de incasari nu de profit. http://www.curierulnational.ro/Speci...tru+Porsche+AG http://www.zf.ro/prima-pagina/porsch...aceri-3176372/ profitu din anul 2007 l-au mai facut si pe seama cresterii actiunilor VW pe care le-au cumparat Potrivit Capital, constructorul german Porsche a inregistrat un profit operational de peste patru miliarde de dolari in anul fiscal 2006-2007, iar veniturile companiei au atins 7,4 miliarde de euro. In mare parte, aceasta crestere a profitului s-a datorat investitiei efectuate in Volkswagen |
Am gasit aici profitul Porsche pe primul semestru al anului 2008.
http://www.corporatenews.ro/articol/...ru-fiscal.html Conform Wall-Street, Porsche Automobile Holding SE a inregistrat in primul semestru fiscal un profit inainte de impozitare de 1,66 miliarde de euro.In semestrul similar al anului fiscal precedent, Porsche a obtinut un profit inainte de impozitare de 1,34 miliarde euro. Veniturile obtinute in primul semestru al anului fiscal curent au crescut cu 14%, la 3,49 miliarde euro.Vanzarile s-au majorat si ele cu 19%, la 46.736 automobile. Adica 1.66 miliarde Euro impartit la 46736 automobile = 35518 adaos mediu de automobil. Sau daca faceti un simplu calcul intre incasari si profit o sa vedeti un adaos mediu de peste 90% - foarte mic :)) Si aici se refera la profit din vanzari, deci ce cumparam masina sau brand ??? Prefer GTR + Nokia + Diesel, Levis, Replay etc. decat Porsche + Vertu + Versace, Gucci, Luis Vuitton, etc. . |
Ce simplu este sa vorbesti pe banii altuia....
Nu este chiar asa usoara contabilitatea asta, nu se imparte castigul simplu pe masini vandute.....mai ales ca firmele mari ca porsche au si alte venituri din accesorii,piese de schimb...etc. "Recordul" se datoraza cheltuililor mici si veniturile mai mari...adica au cheltuit mai putin ca in anii anteriori si au avut un venit mai mare...din anumite motive, productie mai rapida,masini mai scumpe,angajati mai putini, piese de schimb mai multe vandute,accesori...etc. |
Quote:
Asta nu se numeste contabilitate, vanzari 3,49 miliarde euro din care profit 1,66 miliarde de euro, crezi ca iti trebuie vre-o facultate sa calculezi adaosul mediu (90.71 %) ??? Recordul se datoreaza adaosului mare, alti producatori cand cheltuiesc mai putin, cand maresc productia, cand fac reduceri de personal si micsoreaza cheltuileile micsoreaza si pretul masinilor, Porsche eventual mareste adaosul daca reduce cheltuielile ca pretul nu-l scade. |
Porsche's 1995/1996 fiscal year's net profit was €4.2 billion. Out of this €3.6 billion was from stock option transactions, most presumably from Volkswagen and its dividends
eu zic ca profitu din vanzari nu e asa mare porsche holding mai cuprinde si porsche austria si care detine niste reprezentante porsche romania ungaria polonia care comercializeaza SEAT VW AUDI LAMBO SI SKODA |
Quote:
|
Profit 90% ?? Nu exista asa ceva nicaieri in lume, poate la droguri :)) Cred ca glumesti, nici nu viseaza cineva la asa ROI, s ar apuca toate corporatiile mari de facut masini..
Ma rog, si cand spui 911 Turbo = performante mai slabe e parerea ta, nu si a mea ;) .. Din fericire fiecare alege ce vrea, eu chiar admir un Vertu, ai vazut cum e fabricat? Pt aia imi place, pt munca aia migaloasa "impachetata" in el, e ca o bijuterie care poate fii purtata de barbati, o bijuterie tehnologica (prefer varianta titan, nu aur..) Nu pt ca trebuie sa platesc 30k Euro pe el. La fel si cu un Turbo/GT2, daca mi l permit, mi l iau, simplu. Daca nu, caut ceva mai ieftin care sa mi ofere senzatia aceea speciala. Pe care GT-R ul nu mi o ofera (l am condus, pe pista inca, nu din auzite) Chestiune de gusturi? Poate unii se uita numai la raportul pret/performante..dar atunci mai bine iei un Z06 sau un Evo sau un Lotus, nu? sau o Skoda RS TDI? pana unde impingem asta? Pana unde ne tine buzunarul..Comparatia e intre GT2 si GT-R, daca vb de performanta GT2 castiga, daca vb de raport pret/performanta castiga GT-R, daca vb de feeling, castiga GT2 din nou..alegerea e a voastra. |
Quote:
Cum am mai spus, eu imi cumpar 99% un GTR dar asta nu inseamna ca GT2 este mai prost. Foarte multe produse sunt vandute cu un pret mai mare decut unul isftin asemanator, nu numai masinile...dar asta pt ca au un nume, daca Porsche are un nume si Nissan inca nu, atunci meritul trebuie respectat. Cine isi cumpara un GT2 vrea ceva mai exclusiv si mai deosebit.... Un GTR isi cumpara mai mult generatile noi...o sa gasim foarte putini doctori si avocati in varsta care isi vor lua un GTR, in schimb multi tineri cu un pic de succes in viata. |
Cine cauta gaseste:))
Porsche a avut ca singura firma din lume pana acum un castig mai mare decat incasari!!!!! Au avut incasari de 8,6 Miliarde si un castig de 11 miliarde!!!! Asta din cauza actiunilor cumparate de la VW....deci nu bani incasati din vanzarile de GT2:)) http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,568257,00.html |
Quote:
Porsche va castiga doar 1,2 miliarde de euro din vanzarea modelelor proprii, insa optiunile si dividendele de la Volkswagen, cel mai mare producator de autoturisme din Europa, vor contribui la profit |
| All times are GMT +2. The time now is 00:54. |
- Copyright 2026 4Tuning