Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

xxdadixx 25-10-08 12:10

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Ambele masini au implementate aceleasi sisteme de calitate pentru a fi vandute in Europa deci comparatia cu DVD-urile chinezesti pica.
Eu sunt pro Kia pentru ca am fost in situatia de a alege intre kia si astra. Astra are renume, kia are o fabrica de productie noua printre cele mai avansate tehnologic din europa, pret mic, calitate mare, optionale mai ieftine, motoare de generatie noua ( eficiente ), o caruta de ingineri de la VW inclusiv designerul sef de la Audi ( si se vede cu ce noutati de design au aparut in ultima vreme ( LED_URI, golf 6 etc ), garantie mare.
Ca o paranteza - foarte putine piese sunt produse "in casa kia" si foarte multe vin de la subcontractori. Toti subcontractorii pentru kia sunt europeni si ati fi mirati sa vedeti ca in mare parte sunt aceeasi ca pentru alte masini - opel, bmw, vw, renault etc.

bmwM8 25-10-08 12:21

nu as risca sa dau banii pe un kia, cel putin acum. ii las pe altii sa fie pioneri sa testeze intr-un timp mai lung aceasta marca, cica de masini.
sa vedem rezultate pe termen mai lung.

am mers de curiozitate cu un ceed 1.4 si 109 cp, dar mi se pare mult umflata de unii dintre voi. sincer nu mi-a placut sa o conduc, nu se simte-au cei 109 cp, dar poate ca era dimineaza si cativa dinte ei(cp) erau mai adormiti in grajd.

3Xtreme 25-10-08 14:00

Toti cei 109 cai se simt mult mai tare in treapta a3-a si la turatii mai mari. Si daca te uiti pe alte forumuri despre kia, ai sa vezi rezultate pe termen lung a modelului cee'd si toate sunt numai de bine.
Si pentru cei care nu stiau, Kia cee'd este masina anului 2008 in Romania, iar pentru cei care nu stiau Kia a fost infiintata in anul 1944, deci nu chiar de ieri, alaltaieri, chiar daca opelul e de prin 1860 si ceva.

bmwM8 25-10-08 15:40

Quote:

Originally Posted by 3Xtreme (Post 1826094)
Toti cei 109 cai se simt mult mai tare in treapta a3-a si la turatii mai mari. Si daca te uiti pe alte forumuri despre kia, ai sa vezi rezultate pe termen lung a modelului cee'd si toate sunt numai de bine.
Si pentru cei care nu stiau, Kia cee'd este masina anului 2008 in Romania, iar pentru cei care nu stiau Kia a fost infiintata in anul 1944, deci nu chiar de ieri, alaltaieri, chiar daca opelul e de prin 1860 si ceva.

ce termen lung? termenul lung inseamna macar 5 ani, nu 2 ani ;)

premiul castigat in romania este egal cu 0>barat.nu zic ca este un lucru rau, ba din contra, dar romania nu prea conteaza pe nicaieri!!!!!

nu imi doresc ca kia sa dea gres, pt ca nu am dc sa imi doresc asa ceva, doar ca sunt sceptic tot ce inseamna kia.
kia nu este o marca de referinta, nici pe departe, vad un brand intr-o usoara ascensiune.

_anaconda_ 25-10-08 17:03

@ dolb, da ai dreptate ce zici ,dar chestia asta are 0 legatura cu topicul, mai degraba Opel este chinezarie, cu motoarele de capacitate mica lesinate, fata de 1.4 109 CP de la Kia, si interiorul Ceed'ului arata foarte bine la banii astia, overall orice s-ar abera pe un forum, fie ca va place sau nu, masina merita toti banii, de aia a primit si anumite premii, si este apreciata. O zi buna

robertinho 25-10-08 17:29

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1826420)
mai bine taceai.

@ dolb, da ai dreptate ce zici ,dar chestia asta are 0 legatura cu topicul, mai degraba Opel este chinezarie, cu motoarele de capacitate mica lesinate, fata de 1.4 109 CP de la Kia, si interiorul Ceed'ului arata foarte bine la banii astia, overall orice s-ar abera pe un forum, fie ca va place sau nu, masina merita toti banii, de aia a primit si anumite premii, si este apreciata. O zi buna

...iti mai spun ceva,motorasul ala de 1.4 109 cai arata bine doar pe hartie(l-am condus si nu m-a impresionat absolut deloc)...cand m-am urcat iar pe golful meu de 105 cai am zis ca e racheta

vacaroz 25-10-08 17:42

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1826420)

motorul ala de 1.4 si infinit de multi cai e un motor sugrumat care are putere decat la turatii mari, restul e lesinat. din cate am obs pana acum poti face un motor bine exhilibrat cuplu vs cai putere dar nu atrage atentia cu aia multi cai sau ceva de imagine, ceed`ul de fatza. plus ca acum sa vedem si cat e de fiabil. si daca u zici ca e frumos interiorul de golf ce zici? ca e copie leita de golf :)

_anaconda_ 25-10-08 18:12

da, ok motorul ala de Kia e praf, in schimb 1.4 80 CP de la Golf, sau Astra, sau mai stiu eu ce sunt mai vivace nu e asa ?

pai normal ca nu te impresioneaza, ca totusi este un 1.4, dar este peste concurenta . (punct)

am avut ocazia sa merc cu o Ceed echipata cu motorul de 1.4, si a lasat o impresie placuta, fata de alte panarame 1.4 (gen Golf 4/5, Ford Focus, etc)

22VIN 25-10-08 18:13

****** opel are motoare lesinate?******
ai fi uimit sa vezi cat de viu e un 1.4 twinport. pana la urma, 16v si 2axe cu came = lesinatura?
hai sa-ti zic ce inseamna "twinport": "variable length intake manifold"
pe ce mai e montata tehnologia asta: motoarele VR6 si W8 de la vw, porsche 964, 993, 996, boxster, mercedes-benz, FERRARI 360 modena, 550maranello, 4.2 v8-ul audi, alfa 2.0twinspark si lista continua... convinge-te: http://en.wikipedia.org/wiki/TwinPort

_anaconda_ 25-10-08 18:17

crezi ca motorul ala face minuni ca are quad port sau hexa port ?tot 50 de CP are, diferente semnificative fate de alte motoare de cilindree asemanatoare nu are, am mers cu Astra modelul precedent 1.4, si nu se poate lauda cu reprize decente******
ps: o privire aruncata la 'performantele' unui opel 1.4/1.6, la 0-100, 80-120 si ce se mai masoara, arata cat de vivace este fata de concurenta******

Alexc2vtr 25-10-08 18:17

Ohoo e atat de fiu un 1.4 twinport...in comparatie cu ce cu Dacia 1310?
Inutil de spus ca opel nu e in stare sa faca o saracie de 1.6 cu distributie variabila, in testele de ams amaratul ala de 115 cp iesind cu o secunda mai slab pana la 100 de km/h pe langa anticul 1.6 de 102 de pe vag.

22VIN 25-10-08 18:30

exista motoare cu valve variabile la opel, si anume 1.8. 1.6-le este prea bun asa cum este, si daca tu esti capabil decat sa tragi concluzii din timpi publicati si netestati de tine, atunci iti spun si tie ca e cam nasol...

robertinho 25-10-08 19:34

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1826532)
cata frustrare :)

da, ok motorul ala de Kia e praf, in schimb 1.4 80 CP de la Golf, sau Astra, sau mai stiu eu ce sunt mai vivace nu e asa ? =)

pai normal ca nu te impresioneaza, ca totusi este un 1.4, dar este peste concurenta . (punct)

am avut ocazia sa merc cu o Ceed echipata cu motorul de 1.4, si a lasat o impresie placuta, fata de alte panarame 1.4 (gen Golf 4/5, Ford Focus, etc)

...1.4,80cai de pe golf,este un motor pentru cei care nici macar nu isi doresc mai mult..este un motor pentru simplul fapt ca trebuia sa existe si ajea ceva...si sunt multi care cumpara golf cu motor 1.4 80 cai pentru simplul fapt ca nu au nevoie de mai mult/nu sunt pasionati de ceea ce inseamna domeniu autmobilistic/nu ii intereseaza performantele si pentru care masina este o necesitate si nu o fita,lux sau pasiune...
eu ti-am spus ca am CONDUS(spre deosebire de tine care nu ai permis => nu ai condus si ai ZERO experienta si ZERO criterii de evaluare obiective) kia cee'd de 1.4 109 cai dupa care m-am suit pe golful meu si mi s-a parut racheta(exceptand tinuta de drum ,stabilitatea,confortul net superior si calitatea materialelor) si asta s-a intamplat atunci cand golful meu era stock pe partea de motor,acuma clar numai conteaza...
...daca tie ti se pare o inovatie atat de mare acesti 109 cai dintr-un motor de 1.4 atunci ce zici de 1.4 de la vag? 170 cai pe golf gt sport,mai nou 180 cai pe seat ibiza cupra,si exemplele pot continua...
si corecteaza-ma daca gresesc,dar parca inca nu ai implinit 17? corect? expert,care caracterizeaza masini dupa ce a mers si el in dreapta

orlando 26-10-08 02:12

Vad ca discutia a luat o intorsatura destul de urata, dar in acelasi timp asteptata...
Am facut acest topic pentru a ma lamuri cu explicatii concrete,care dintre cele 3 masini este mai buna,dar se pare ca s-a intrat in polemici,in atacuri directe si tot felul de prostii de genul asta...
Mi-am ridicat masina acum o luna de la dealer si am deja 1000 de km parcursi cu masina doar in Bucuresti,nu am apucat sa ies cu ea in exterior si pot spune ca nu regret alegerea facuta deloc...spun asta gandindu-ma cate nopti am stat pe net si am studiat toate variantele posibile.
Acei posesori de masini nemtesti au un sindrom foarte agresiv,acela ca exista 2 feluri de masini...nemtesti si restul,si daca nu ma credeti uitati-va pe absolut toate forumurile dedicate masinilor nemtesti.Se pare ca alegerea mea a fost una proasta din punctul multora de vedere,care privesc problema foarte superficial,sau care nu cunosc datele problemei.
Am vazut ca s-a ajuns la sume de 20k de euro...eu VORBEAM DE 15.000 de euro ddp...dar asa este cand nu ai ce motive sa invoci pentru a arata lumii ce masini bune fac nemtii.
Departe de mine gandul ca nemtii fac masini proaste...chiar ii stimez,dar in acelasi timp nu pot fi de acord cu mentalitatea asta a romanilor ca restul masinilor de pe piata nu sunt bune si cele nemtesti sunt incredibile.
Inca o chestie observata de mine prin oras a fost aceea ca sunt foarte multe astra GTC care deja au devenit banale,iar pro_ceed-uri sunt mai putine(asta poate depinde si de anul de fabricatie).
Masina mea are foarte multe piese luate de la alte firme decat KIA...numai eu am vazut vreo 10 piese pe masina pe care scria altceva decat Kia...am vazut si foarte multe piese in compartimentul motor pe care scria Hyundai si Bosch...Eu am avut(si inca posed) un Hyundai accent 2005 si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema(stiu ca acum vor veni posesorii de opel si vor spune ca e una dintre cele mai proaste masini...si ca mai bine ma plimbam cu skate-board-ul prin bucuresti decat cu conserva aia).
Sa lasam timpul sa decida daca alegerea mea(sau a altora) a fost de bun augur sau a fost o alegere de moment fara prea multa ratiune,dar mi-e teama ca cei care vorbesc acum de rau aceasta firma nu vor mai recunoaste peste cativa ani ca au facut-o.
Inca odata subliniez ca nu ridic in slavi Kia!
Oricum nu stiu cum se face dar opel e in cadere libera din cate am auzit: cica ar inchide 2 fabrici deoarece nu mai au comenzi destule sau ceva de genul asta(acest lucru fiind accentuat si de criza economica) pe cand galbejitii astia care fac mopede cu 4 roti au avut in septembrie niste vanzari record...dar ma rog...inca odata spun...sa lasam timpul sa decida!
Numai bine!

P.S:Acum astept injuraturi si tot felul de remarci la adresa mea din partea fanilor Opel(deja m-am obisnuit).

GTR 26-10-08 15:07

1 Attachment(s)

Am atasat o comparatie intre Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR)

Si ca rezumat sa aratam ce are in plus ProCeed fata de GTC

1.Pret mai mic cu >1500 Euro la ProCeed

2. ProCeed -
- garantia din bara in bara 5 ani SAU in limita a 150.000 km
- garantia 7 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 150.000 Km
(Kia si Hyundai au garantia oferita corect fara ascunzisuri )

Astra GTC
- garantia din bara in bara 2 ani SAU in limita a 50.000 km
- garantia 2 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 100.000 Km
- exista posibilitatea maririi garantiei contra cost cu maxim 2 ani

(date despre Garantie - cartea masinii + informatii producatori)

Alte plusuri Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR)

1. Putere motor +19 CP Cuplu motor +12 NM
2. Acceleratie 0 - 100 km/h (s) -2.2 sec V max + 7 km/h
3. Suspensie spate independenta (Multilink)
4. Jante aliaj
5. ESP
6. Climatronic fata de AC
7. Airbag-uri tip cortina
8. MP3 + Comenzi audio pe volan
9. Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana in piele
10. Dispozitiv USB+AUX

Si astea nu sunt toate, am cosiderat necesar sa le trec pe cele mai importante.

Oare care merita mai mult?

Astept contra argumente in comparatie de fata (subiectul topicului)

All times are GMT +2. The time now is 22:33.

- Copyright 2026 4Tuning