![]() |
Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi
Quote:
N-ai pe nimeni prin Ungaria? Acolo cica e mai convenabil. |
Quote:
Daca spui ca sunt probleme cu asigurarea alta solutie decat inmatricularea in tara nu imi ramane. Chiar daca as renunta la ideea aducerii masinii din germania, presupun ca din cauza taxei, in 2011 vor creste preturile la masinile inmatriculate. |
Quote:
|
pai cand o radiezi iti da banii de asigurare inapoi? specifica fratele meu, ca la noi nu merge asa!
|
Quote:
|
am si eu nevoie de niste sfaturi daca va rog frumos.
Vreau sa imi aduc un Hyundai S-coupe motor de 1.5 , an 1994 din germania ; orasu Wiesbaden si am vorbit cu proprietarul masini si mi-a spus ca acu cateva zile a mai vrut cineva din polonia sa cumpere masina si a anulat TUV-ul si asigurarea. Mi-a precizat ca daca vreau sa cumpar masina o voi putea aduce in romania doar cu numerele rosii de acolo...Stie cineva cam la ce pret sa ma astept pentru numerele rosii? Este pentru prima data cand cumpar o masina din Germania ;chiar din strainatate si nu stiu la ce sa ma astept sau ce sa fac... |
Eu mi-am luat in iulie 2009 numere tzoll pe o luna si m-au ajuns vreo 125euro cu tot cu asigurare. Banuiesc ca pe 3 luni sunt in jur de 350E, iar din cate am auzit se pot face si pe 6 luni dar te va costa vreo 600E cu asigurare.
P.S.: Mare grija, preturile difera de la o regiune la alta. |
Am si eu o intrebare.
Daca am luat o masina, masina este radiata din Germania, cu nr Zoll, dar apare romanul, cel care a trecut granita cu ea pe brieful nou si talon pentru numerele de Zoll, pot sa o inscriu daca fac un contract direct intre mine si cel de pe cartea masinii (germanul)? Sau trebuie sa am o copie de pe contract-ul romanului care a trecut granita cu germanul si apoi un contract intre mine si roman? PS: Masina a fost la RAR, a trecut cu brio, si mi-a facut cartea la masina si sunt trecut eu. Dar cand am mers la politie sa o inscriu, a zis ca mai trebuie nu stiu ce factura. LE: Daca fac pierdute numerele te Zoll si actul respectiv, ca sa nu mai apara romanul si ma duc cu un contract stampilat intre mine si german, pot sa o inscriu? |
iti trebuie kaufvertrag intre romanu din brieful nou si tine !!!
|
am si eu o intrebare
am o masina care am cumparat.-o de la un roman care a luat-o dintr-un autohaus din austria masina acum se afla in germania cum pot ajunge cu ea in romania? ce fel de numere trebuie sa scot pentru a putea circula pana in tara de aici din germania? are vreo importanta ca e din austria masina si eu vreau sa scot numere din germania? pot face numere pe 1 luna de aici? tuv nu stiu daca are ca nu prea inteleg ce e scris pe brief am contractul de vanzare cumparare intre roman si autohaus si apoi cel intre mine si roman plus brief mare si brief mic adica doau cartoane unul mai mare si unul mai mic pot face ceva? si cum anume procedez multumesc ps. masina vreau sa o inmatriculez pe romania e un opel astra din 93 |
Quote:
2. se pot face numere pe o luna DACA: ai brief nemtesc ; TUV este valabil pe perioada pe care iei numere. 3. Fa contract de vanzare-cumparare dintre tine si ultima persoana din brief, ca sa scapi de complicatii. 4. daca are brief austriac, ia numere galbene si gata. |
Quote:
am fost la astioa cu n umerele aici in germania si merge sa fac numere galbene ca pentru numar rosu nu am tuv valabil a expirat in iulie anul asta ca am inteles ca la ei e valabil pe 3 ani tuv-ul cu numerele o rezolv dar cum sa fac contract intre mine si ala de pe brief ca ala e austriac si cine stie unde il gasesc cu contractul care il am intre minje si roman si cel dintre roman si autohaus exista vreo problema? daca nu ar fi probleme nu are rost sa ma complic am inteles ca o sa am ceva de platit daca am mai multe contracte intermediare decat pe al meu asta e singuru dezavantaj mai e vreo problema? |
Quote:
|
Quote:
asta inseamna ca masina nu a fost inscrisa nicaieri o perioada si cel care a luat-o adica autohausul a tinut-o si a vandut-o in baza unei facturi care o are cu austriacul sau ceva de genu nu prea ma pricep doar zic si eu asa o fi oare? austriacul de exemplu cand a vandut masina lu autohaus ala de la autohaus tre sa scoata vreun brief pe numele lui si tot asa toti care o cumpara intre timp? |
Quote:
Scrie numele lui la vanzator, adresa (ca e trecuta in brief) si inventeaza o semnatura. Nu e mare branza si e un lucru uzual, oricum acel contract are valoare simbolica. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:36. |
- Copyright 2026 4Tuning