Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

stratus 09-12-08 09:48

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1909624)
suspensie reglabila pe inaltime e disponibila si la astra caravan deci, nu e imposibil
cand ma refer la plecat tare nu exagera si nu te gandi la fum din roti, ma refer ca nu face o plecare confortabila. crede-ma, am condus

nimic nu e imposibil amphe dar cu precizarea ca trebuie sa facem diferenta intre un caraus si un sportiv!diferenta este foarte mare intre cele doua tipuri de suspensie!cea de la caravan se limiteaza la a pastra o garda la sol constanta indiferent de incarcatura pe cand cea pt gtc e cu totul altceva. si atentie amphe garda la sol nu se modifica prin apasarea butonului sport se intareste doar suspensia adica daca treci peste o denivelare cursa telescopului va fi mai scurta nu o sa simti acel balans pe care il simti cand butonul sport nu este activat. si apro po stiti pretul unui telescop pentru acest tip de suspensie?

pilula20 09-12-08 12:21

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1910551)
imi cer scuze vroiam sa spun gtc nu opc, in virtutea inertiei am scris opc ,iar vis a vis de garantia de la kia E FOARTE GRATIS dar daca tu spui ca se plateste ceva pt ea atunci spune-ne si noua cat si pentru ce nu de alta dar acesta este un atu important pt kia deci argumenteaza-l nu ne lasa asa in coada de peste pt ca se poate intelege orice dintr-o astfel de afirmatie! iar daca spui ca pe planeta asta nu e nimic gratis banuiesc ca vorbesti la modul general si atunci pot sa fac si eu afirmatia ca la opel acei 2 ani de garantie fara limita de km se PLATESC fara a argumenta aceasta afirmatie! ceea ce sincer ma indoiesc nu cred ca ti -au cerut sa platesti garantia de 2 ani! sau afirmatia ca nimic nu e gratis e valabila doar pt pro? intelegand ca la celelalte e gratis?

ma refeream la faptu ca garantia aceea de 7 ani de la kia este inclusa in pretu masini cum de altfel se procedeaza si la celalalte firme...diferenta este de ani i-ar faza e ca la kia esti obligat sa faci toate reviziile la ei care costa destul de mult tinand cont ca o sa fie pe o perioada de 7 ani si incepe si masina sa se uzeze ;)

i-ar la faza cu nimic nu e gratis pe planeta asta si totu se plateste cand cumperi ceva e o parere generala a mea tinand cont ca sunt taxe peste taxe si multe alte chestii...

orlando 09-12-08 21:30

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1909743)
pai cand apesi butonu ala.... vine marmota printr-o magie si transmite un shoc catre suspensii..care , acestea, se intaresc atunci cand shocul este transmis catre ele! dar oftica si invidia sunt la moda

Din ce s-a exprimat mai sus prietenul nostru de pe forum,dadea de inteles ca este o suspensie foarte performanta ca la bmw de altfel iar cand butonul Sport este activat masina isi modifica centrul de greutate(mai bine spus il coboara) ceea ce ma duce cu gandul la o suspensie hidraulica.Invidie si oftica?sincer...atata timp cat masina mea merge bine de ce as fi invidios pe o masina care este concurenta?nu prea e valabila treaba asta.
Si apropo de acei 7 ani mult discutati...si apropo de ce a zis pilula acum...sincer pilula tu ti-ai lasa o masina de 14000 de euro pe mana lu mitica sau gigel din coltul strazii sa iti faca reviziile?crede-ma eu nu as lasa...
Am studiat atent si preturile de intretinere ale masinilor astea si cam toate au acelasi tabel de revizii si implicit acelasi pret.La cat este prima revizie la astra gtc 1.6?la asta nu m-am uitat...si va intreb pe voi...fara vreun apropo sau ceva...

dolb 09-12-08 21:37

eu imi las masini de ceva ori mai scumpe decat proceedul asta , pe mana lu nea mitica si faza tare e ca nea mitica face treaba mai buna !

PS: ti-am zis povestea cand mi s-a stricat bamveu si nu a putut sa il repare nimeni, nici cei de la bavaria .. si mi l-a reparat nea mitica de la campulung ?

22VIN 09-12-08 22:05

nea mitica auzi...
orice mecanic din tara asta e mai bun decat cei de la reprezentante...
si lasand gluma deoparte... sa stii ca daca tu cunosti numai nea mitica asta nu inseamna ca si noi la fel. pai dupa ce a iesit masina din garantie si am facut revizia altundeva masina parca a reinviat. sa nu mai spun de atentia cu care lucreaza si ce masini sunt la service-ul ala in curte de multe ori: maserati grand turismo, porsche 911, corvette etc. pentru cine stie, e service-ul kappa budeasa, acelasi cu reprezentanta subaru-corvette-cadillac-hummer.
decat sa ma duc la reprezentanta de unde de fiecare data o luam cu cate o problema, mai bine ma lipsesc. mentionez ca podeaua masinii mele a fost gaurita in "incercarea" de a-mi monta alarma de iluminatii de la opel. acum mi-au astupat gaurile (pana sa le astupe, cand ploua aveam balta in masina). si cu ce ma incalzeste pe mine asta? si cu ce m-a incalzit si cand am fost la opc si am aflat ca nu aveam nici o sansa deoarece seful era bun prieten cu seful de service opel?
prefer sa-mi las masina pe maini bune, unde primesc si sfaturi si unde optiunile imi sunt prezentate si explicate clar inainte.
deci pentru mine si multi altii garantia este FIX PIX, 0 barat, daca n-ar fi ar fi poate chiar mai bine. garantia este pentru telefoane mobile si alte aparate, pentru masini exista reprezentante (extrema negativa) sau service-uri adevarate

stratus 10-12-08 10:16

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1910814)
ma refeream la faptu ca garantia aceea de 7 ani de la kia este inclusa in pretu masini cum de altfel se procedeaza si la celalalte firme...diferenta este de ani i-ar faza e ca la kia esti obligat sa faci toate reviziile la ei care costa destul de mult tinand cont ca o sa fie pe o perioada de 7 ani si incepe si masina sa se uzeze ;)

i-ar la faza cu nimic nu e gratis pe planeta asta si totu se plateste cand cumperi ceva e o parere generala a mea tinand cont ca sunt taxe peste taxe si multe alte chestii...

oricat de uzata ar fi masina in cei 7 ani tu ai garantie! deci avantaj pt tine deoarece vei plati doar manopera nu si piesele !iar vis a vis de piese ai garantia ca sunt originale nu fabricate sub licienta!manopera o platesti la orice service dar daca nu mai ai garantie vei plati si piesele !asta in cazul in care nu faci mai mult de 150.000km in cei 7 ani iar daca nu faci mai mult de 150.000 in 7 ani masina nu are cum sa fie f.uzata!. daca totusi faci 150.000km in 4 ani nu mai esti obligat sa mergi la reprezentanta dupa aceea:D deci pica teoria pe care o sustii cum ca ai plati f. mult daca mergi la reprezentanta.

sa luam cazul in care dupa expirarea garantiei nu mai vrei sa mergi la reprezentanta.
cred ca toata lumea e de acord ca prefera un mecanic bun sau f.bun pt a lucra pe masina personala. daca este asa va intreb un mecanic bun sau f. bun isi permite sa lucreze IEFTIN? niciodata!pt simplul motiv ca risca sa se blocheze si sa nu mai faca fata cererilor!pt a evita acest lucru sau lucreaza scump pt ca e f. bun sau se limiteaza la o anumita (e) marca(i) restul sunt factori si pareri subiective. nimeni nu spune ca un mecanic de la vw de exemplu nu poate rezolva o problema de la mercedes dar asta implica in primul rand bunavointa acestuia de a o rezolva+SDV-istica pt respectiva problema(daca o are)=> un timp mai indelungat pt rezolvarea problemei fata de cel care lucreaza doar pe mercedes asta in cazul in care si cel de la vw si cel de la mert sunt MECANICI. repet a nu se generaliza faptul ca cei de la reprezentante nu sunt buni . bineinteles ca sunt si exceptii dar totul depinde de conducerea respectivului service. vrea sau ii este indiferent daca respectivul client pleaca multumit. de obicei aceasta se intampla la firmele mari si foarte mari unde volumul de lucru este f. mare si unul 2 clienti nu sunt o problema daca sunt nemultumiti. aceasta este marea problema la noi pt ca daca 2 clienti nu sunt multumiti nu va fi o problema de bani dar va fi o problema de nume si renume. in alta ordine de idei pt ati forma un renume ai nevoie de hai sa spunem 100de clienti multumiti , iar pentru ati stirbi acest renume e suficient doar 1! pt ca genul acesta de stiri circula in progresie geometrica! aceasta regula este valabila nu numai pt reprezentante! totul tine repet de abilitatile celor implicati si de profesionalismul lor.nimeni nu o sa ma poata convinge de ex ca un mecanic care lucreaza pe orice model va fi mai bun decat cel care lucreaza doar pe acelasi model ! diferente semnificative de profesionalism pot sa apara si intre reprezentantele aceluiasi producator deoarece intervine factorul uman!in concluzie nu poti sa generalizezi sunt cazuri particulare.
referitor la preturi
1. intr-o reprezentanta se lucreaza cu piese ORIGINALE(daca masina este in garantie) sau ramane la latitudinea clientului sa aleaga daca este iesita din garantie.
2. mai apare si factorul TVA-pt ca intr-o reprezentanta se lucreaza pe hartii
3. adaosul comercial difera
4.probabilitatea de ati rezolva o problema la reprezentanta este mai mare decat daca ai merge la un alt service asta in cazul in care vorbim de profesionisti

stratus 10-12-08 11:01

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1911917)
nea mitica auzi...
orice mecanic din tara asta e mai bun decat cei de la reprezentante...
si lasand gluma deoparte... sa stii ca daca tu cunosti numai nea mitica asta nu inseamna ca si noi la fel. pai dupa ce a iesit masina din garantie si am facut revizia altundeva masina parca a reinviat. sa nu mai spun de atentia cu care lucreaza si ce masini sunt la service-ul ala in curte de multe ori: maserati grand turismo, porsche 911, corvette etc. pentru cine stie, e service-ul kappa budeasa, acelasi cu reprezentanta subaru-corvette-cadillac-hummer.
decat sa ma duc la reprezentanta de unde de fiecare data o luam cu cate o problema, mai bine ma lipsesc. mentionez ca podeaua masinii mele a fost gaurita in "incercarea" de a-mi monta alarma de iluminatii de la opel. acum mi-au astupat gaurile (pana sa le astupe, cand ploua aveam balta in masina). si cu ce ma incalzeste pe mine asta? si cu ce m-a incalzit si cand am fost la opc si am aflat ca nu aveam nici o sansa deoarece seful era bun prieten cu seful de service opel?
prefer sa-mi las masina pe maini bune, unde primesc si sfaturi si unde optiunile imi sunt prezentate si explicate clar inainte.
deci pentru mine si multi altii garantia este FIX PIX, 0 barat, daca n-ar fi ar fi poate chiar mai bine. garantia este pentru telefoane mobile si alte aparate, pentru masini exista reprezentante (extrema negativa) sau service-uri adevarate

garantia nu e pentru nimeni FIX PIX sau 0 barat nici chiar pentru tine chiar daca nu vrei sa o recunosti! pe opel am inteles ca ai 2 ani garantie fara limita de km(fara sa platesti in plus:D)dar ca poti sa iti extinzi aceasta garantie inca unul sau doi ani pt o anumita suma(sa zicem 5E:D) ai plati-o?
ceea ce vreau sa spun e ca daca acesta garantie este oferita de kia multa lume incearca sa ii caute bube, dar daca aceiasi garantie ar fi oferita de opel multi ar fi extaziati:D
ce te obliga sa iti faci reviziile la reprezentanta? frica de a pierde garantia? daca este fix 0 de ce mai mergi la reprezentanta?
sau poate neincrederea in modelul respectiv?
ce te faci daca ti se sparge motorul din cauza unui defect de fabricatie in perioada de garantie iar tu bravand ai facut un banal schimb de ulei la un alt service?
spre deosebire de tine eu tind sa cred in utilitatea acestei garantii!
referitor la gaura din podea , nu este problema opelului nici macar problema importatorului este problema respectivului mecanic , electrician si O MARE PROBLEMA a respectivului patron care nu stie ce angajati are si prin aceasta nu isi da seama ca isi pierde clientii! aceasta problema nu ar fi aparut la o alta reprezentanta opel sau la fel de bine s-ar fi putut intampla la un alt service!

pilula20 10-12-08 13:51

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1911827)
Din ce s-a exprimat mai sus prietenul nostru de pe forum,dadea de inteles ca este o suspensie foarte performanta ca la bmw de altfel iar cand butonul Sport este activat masina isi modifica centrul de greutate(mai bine spus il coboara) ceea ce ma duce cu gandul la o suspensie hidraulica.Invidie si oftica?sincer...atata timp cat masina mea merge bine de ce as fi invidios pe o masina care este concurenta?nu prea e valabila treaba asta.
Si apropo de acei 7 ani mult discutati...si apropo de ce a zis pilula acum...sincer pilula tu ti-ai lasa o masina de 14000 de euro pe mana lu mitica sau gigel din coltul strazii sa iti faca reviziile?crede-ma eu nu as lasa...
Am studiat atent si preturile de intretinere ale masinilor astea si cam toate au acelasi tabel de revizii si implicit acelasi pret.La cat este prima revizie la astra gtc 1.6?la asta nu m-am uitat...si va intreb pe voi...fara vreun apropo sau ceva...

orlando iti zic daca vrei cat au costa revizile la astra H 5usi
prima revizie 4.3 mil cu tot cu manopera i-ar a doua revizie a costat 6.7 mil cu tot cu manopera doar ca masina nu mai era in garantie ...motorul era unu 1.4 de 90cp ;)
au fost schimbate toate filtrele uleiul curatate franele etc...

orlando 10-12-08 16:33

pai este ok...
cam asa sunt reviziile si la kia...
la cati km se face prima revizie?

pilula20 10-12-08 17:03

1 an sau 10.000 de km...cel putin asa a fost la mine ;)

Lecca 10-12-08 17:25

offf v-a luat 28 de pagini ca sa ajungeti la o concluzie care era logica de la inceput...

ai 15000, proceed e cea mai buna varianta . ai 20.000 un gtc turbo e clar de preferat. intre astea doua preturi , e o chestiune doar de gust.

mie imi place cum arata proceed'ul stock, cu jante de 16. la gtc ash umbla putin... chiar am vazut niste tuning-uri de exterior care m-au lasat masca... dar si proceed-ul poate fi tunat ulalaaaa...

eu lucrez in domeniul auto, am multe masini pe mana si conduc/testez tot ce imi pica...

mi-am luat un proceed 1.6 pt ca efectiv doar 13000 euro aveam si chiar m-am imprumutat pt extraoptiuni inca 500 de euro...

dar am tot ce vreau... un look superb, o masina care se infige (nu e sport, for fck sakes , cum ar putea sa fie sport o masina sub 150 de cp???:rolleyes2), confort si dotari peste medie....

fiti oameni rationali, n-are rost sa va certati aiurea. proceed e pt un buget, astra pt altul.

fara sa se supere cineva, dar trebuie sa iti lipseasca luciditatea sa iti iei c4 sau astra gtc cu motor aspirat de 1.6, clar fiind ca ai mai putina putere si mai putine dotari decat proceed'ul la aceeasi motorizare...

1.4 face si el treaba, dar come on, e 1.4.... :rolleyes2
(doamne dumnezeule cine isi ia gtc de 90cp????? :shock: )

22VIN 10-12-08 19:56

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1912881)

in general mai nimeni (la noi in tara), dar uite, daca ar aparea urmatoare situatie (la straini apare des):
un om are o masina puternica pt familie si calatorii. dar vrea si ceva pt oras, si pur si simplu nu-l intereseaza puterea ci doar aspectul. ii place gtc-ul si el nu vede nici un sens in a avea peste 100cp, el vrea acea masina doar pentru aspect si pentru a se folosi de ea in oras. aici multi ar zice ca ar fi bun un 1.3cdti, dar unora nu le place dieselul. astia sunt cei care cumpara acel motor.

dar sa iei astra gtc "cheala" parerea mea ca nu e bine, pentru ca dupa cum am mai zis, de astra gtc te bucuri cel mai mult cand ai optiuni si putere. in acest caz vine proceed si te "salveaza": ai optiuni in plus pentru acei bani. chiar daca ti-ar placea mult mai mult aspectul gtc, ar fi mult mai logic sa iei proceed

iar stratus, cu garantia ai perfecta dreptate, dar pentru mine (asta nu inseamna ca si pentru altii), garantia de 7 ani nu este un argument si un avantaj solid. si cu faza cu picatul motorului... majoritatea reprezentantelor ar gasi nod in papura sa faca sa para ca tu ai fost vinovatul, deci nu se incadreaza in garantie

stratus 10-12-08 20:23

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1912838)
1 an sau 10.000 de km...cel putin asa a fost la mine ;)

la astra h cu 5 usi sa inteleg si la noul gtc de 1.6 ? la cati km faci prima revizie si cat costa?

pilula20 10-12-08 21:01

la gtc inca nu stiu cat costa din cauza faptului ca masina mea inca nu a venit deoarece o sa se fabrice undeva la jumatatea luni ianuarie din cauza culori...nu mai se fabrica alb casablanca ci au schimbat-o cu alb olimpic despre care nu stie nimeni nimic...banuiesc ca se fac la fel reviziile si la asta si costa cu putin mai mult din cauza cursului de la EURO

stratus 10-12-08 21:36

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1912881)
offf v-a luat 28 de pagini ca sa ajungeti la o concluzie care era logica de la inceput...

ai 15000, proceed e cea mai buna varianta . ai 20.000 un gtc turbo e clar de preferat. intre astea doua preturi , e o chestiune doar de gust.

mie imi place cum arata proceed'ul stock, cu jante de 16. la gtc ash umbla putin... chiar am vazut niste tuning-uri de exterior care m-au lasat masca... dar si proceed-ul poate fi tunat ulalaaaa...

eu lucrez in domeniul auto, am multe masini pe mana si conduc/testez tot ce imi pica...

mi-am luat un proceed 1.6 pt ca efectiv doar 13000 euro aveam si chiar m-am imprumutat pt extraoptiuni inca 500 de euro...

dar am tot ce vreau... un look superb, o masina care se infige (nu e sport, for fck sakes , cum ar putea sa fie sport o masina sub 150 de cp???:rolleyes2), confort si dotari peste medie....

fiti oameni rationali, n-are rost sa va certati aiurea. proceed e pt un buget, astra pt altul.

fara sa se supere cineva, dar trebuie sa iti lipseasca luciditatea sa iti iei c4 sau astra gtc cu motor aspirat de 1.6, clar fiind ca ai mai putina putere si mai putine dotari decat proceed'ul la aceeasi motorizare...

de acord cu tine cu precizarea:intreaga gama ceed este pt cei cu un anumit buget intradevar dar, apare si ca o alternativa interesanta pt cei cu buget de astra sau c4 aici este marele castig al modelului ceed!

stratus 10-12-08 21:52

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1913318)
la gtc inca nu stiu cat costa din cauza faptului ca masina mea inca nu a venit deoarece o sa se fabrice undeva la jumatatea luni ianuarie din cauza culori...nu mai se fabrica alb casablanca ci au schimbat-o cu alb olimpic despre care nu stie nimeni nimic...banuiesc ca se fac la fel reviziile si la asta si costa cu putin mai mult din cauza cursului de la EURO

k atunci probabil asa e nu cred ca va fi o dif semnificativa. sa facem atunci o comparatie cu astra H cu 5 usi

prima revizie la pro costa in jur de 5-6 mil(depinde de adaos:D) caz concret la baia mare costa 5,3 mil.(manopera +filtre+ulei mobil1 5w30+verificare generala) deci aproape la jumate de pret fata de opel ! deci si aici pro-ul sta mai bine!

22VIN 10-12-08 21:57

pai si la astra h 4mil si ceva... de unde jumatate de pret?

Evil Yuri 11-12-08 00:01

Mai baieti, treaba cu garantia este discutabila. Ai 7 ani la ProCeed, daca nu iti convine, dupa 3-4 ani iti iei talpasita si te duci la nea Dorel la service. La GTC in schimb fie ca vrei sau ai mai mult, fie ca nu, mai mult de 4 ani nu ai cum sa ai.
Iar cat timp nu platesti nimic in plus, nu vad care e problema daca KIA ofera o garantie mai mare.
E ca si cum ai fi revoltat pentru faptul ca primesti un set de cauciucuri in plus la aceiasi bani, pe care poti pur si simplu sa le arunci la gunoi in cazul in care nu iti sunt utile.

Haideti sa fim un pic realisti si sa nu mai cautam nod in papura:
- ba e garantia prea mare, si nu e bine, e dubios
- ba are prea multi cai, si iarasi nu e bine, ca o sa crape motoarele si nu au cuplu (lol).

TURBOSS 11-12-08 10:25

eu unul nu mi-as lua niciodata kia, hyundai...chiar daca are un cost mai mic, pt ca dupa parerea mea sunt niste bani aruncati pe geam.
1 la mana arata a chinezismele din obor, iar (cica)"senzatiile" tind catre 0!

daca nu aveau preturi mult mai mici ca alte marci consacrate, mureau ca un prunc subnutrit in sala de nastere!

stratus 11-12-08 13:46

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1913445)
pai si la astra h 4mil si ceva... de unde jumatate de pret?

da dar la 10.000km pe cand la proceed-urile fabricate din 16 oct 2008 incoace se face la 20.000km prima revizie

stratus 11-12-08 15:42

dolb pe tine nu pot sa ma supar!cu tine trebuie sa fiu indulgent! dar la fel cum se lauda careva ca poate sa posteze niste carti de garantie de la cele 3 modele SI NU A FACUT-O asa si tu MI-AI RAMAS DATOR CU NISTE RASPUNSURI pe care probabil nu le voi primi pt simplu motiv ca nu le stii. in NSF nu scrie daca le cauti tot acolo! incearca altundeva!

stratus 11-12-08 15:55

Quote:

Originally Posted by TURBOSS (Post 1914188)
eu unul nu mi-as lua niciodata kia, hyundai...chiar daca are un cost mai mic, pt ca dupa parerea mea sunt niste bani aruncati pe geam.
1 la mana arata a chinezismele din obor, iar (cica)"senzatiile" tind catre 0!

daca nu aveau preturi mult mai mici ca alte marci consacrate, mureau ca un prunc subnutrit in sala de nastere!

B]eu unul nu mi-as cumpara niciodata bmw audi mercedes opel...chiar daca au un pret mai mare pt ca dupa parerea mea sunt mult mai multi bani aruncati pe geam!
1 la mana arata a: manelisme , becalisme din obor sau de unde vrei tu, iar cica senzatiile depind de sofer nu de masina!

daca nu aveau preturi mult mai mari decat valoarea reala(management defectuos) acum nu erau nevoiti sa isi vanda avoianele personale si sa cerseasca ajutoare pt a nu intra in faliment. as fi f. fericit sa nu moara ca si obezul in usa la mcDonalds![/B] sper sa nu il mai stergi aleks nu de alta dar atunci ar trebui sters si postul lui turboss

aleks 11-12-08 15:57

nu îl şterg, ai dat un raspuns complet acum, aia era cearta curată mai devreme, de aia am şters

dolb 11-12-08 16:20

ma repet! nu stiam ca opel gtc, merc a klasse , seria 1 si golf 6 sunt masini care arata a manelisme, becalisme !

TURBOSS 11-12-08 18:42

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1914828)
B]eu unul nu mi-as cumpara niciodata bmw audi mercedes opel...chiar daca au un pret mai mare pt ca dupa parerea mea sunt mult mai multi bani aruncati pe geam!
1 la mana arata a: manelisme , becalisme din obor sau de unde vrei tu, iar cica senzatiile depind de sofer nu de masina!

soferul ca soferul, dar cand este la volanul unui kia, hyndai...si alte marci dinastea, nu prea ai ce sa arati!!!!! FII REALIST!

ce kia(cazul de fata) ofera senzatii cat de cat tari! doar cat de cat, nu lungesc comparatie!?!?!?
da stiu: NICI UN MODEL DIN GAMA KIA, HYUNDAI...nu ofera senzatii tari, pt ca modelele lor INTRU-TOATE sunt pt oameni modesti!
nu este nimic rau in asta, DAR MA DERANJEAZA EXAGERAREA ASTA SF CU SI DESPRE KIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

au inceput sa faca masini ok, cat de cat, dar nu mai spuneti neadevaruri!
fac masini MODESTE!

~ EWN ~ 11-12-08 23:29

Kia este pentru coreeni cum este pentru noi Logan....ca sa dezvolt....pentru noi Logan-ul este o masina modesta buna normala dar pentru cei din Chile, Somalia, Republica Dominicana tari din astea...este cum e Kia la noi....wow 109 cp din 1.4 la 425325423 de rotatii pe minut....asa si somalezii (vorba vine) wow 75 de cp la 4000 rpm din 1.4! Am mai spus-o Kia e cea mai buna alegere pana intr-o anumita suma (14 mii)....porma poate sa puna 100000 de optiuni la acelasi pret cu restul....calitatea si istoria fac diferenta!

Deci cred ca am ajuns toti la o concluzie

< 14000 Kia
> 14000 - Citroen/Opel!

...pana si voi posesorii de Kia daca ati avea mai mult de 14 mii pentru o masina noua nu cred ca v-ati lua tot Kia....ci o masina mai buna...multtttt mai buna! Si cum zicea cineva mai sus...
Numai bine.

Lecca 12-12-08 07:56

ca sa ma exprim frumos, ca ma devreme n-am reusit, prietene, si la 15-16000 proceed'ul are dotari mai bune decat concurenta...
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Ope...-115-CP-Cosmo/
vs.
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Kia...-122-CP-Style/
adica, sincer, citeste (stu ca ti-e scarba, dar hai incearca...)
si aici , cand iti permiti un astra gtc 1.6 cosmo sau c4 coupe 1.6, intervine si gustul... ai auzit de ala? sistemul acela care permite oamenilor sa faca alegeri bazate pe preferintele personale de design si confort? ca un gtc sa fie scos din banalitate are nevoie de tuning, la fel si c4.... proceedul arata deja stock cu jante 16-17 super marfet...
am si spus mai inainte cu cateva posturi, daca as fii avut ~20.000 evident ca m-as fii gandit la turbo pe gtc... dar asa....
o sa piarda foarte mult opel pe partea asta, cu tot discountul...
p.s. care-i masina aia muuuuuuuuult mai buna la 15-16000 de care zici tu?
salutare

pilula20 12-12-08 09:28

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1915916)
salutare

frate ai si tu idee cat costa un opel astra gtc 1.8 16v cu optiunile pe care le are si pro'ceed ala de 16 mii de euro....????iti spun eu masina costa undeva la 15 mii de euro...varianta enjoy cu pachet sasiu sport cu pachet vizibilitate & lumini oglinzi rabatabile electric si pachetu enjoy extra...configuratia asta am facut eu pentru un prieten cand mi-am comandat masina acum 3 sapt si la atat a ajuns masina...las-o balta la faza cu jantele casetofonu si alte nimicuri dastea...eu unu de exemplu nu aveam nevoie nici de casetofon si nici de jantele lor care ti le baga pe gat si sunt urate...asa ca mai depinde si de fiecare persoana care isi cumpara masina...opel la momentu actual are un discount frumusel de 2200 de euro si cred ca daca stii sa vb cu aia de acolo iti fac unu de 2500 de euro asa ca nu mai comenta cu care e cea mai buna si care e cea mai proasta...

stratus 12-12-08 11:58

Quote:

Originally Posted by TURBOSS (Post 1915160)
soferul ca soferul, dar cand este la volanul unui kia, hyndai...si alte marci dinastea, nu prea ai ce sa arati!!!!! FII REALIST!

ce kia(cazul de fata) ofera senzatii cat de cat tari! doar cat de cat, nu lungesc comparatie!?!?!?
da stiu: NICI UN MODEL DIN GAMA KIA, HYUNDAI...nu ofera senzatii tari, pt ca modelele lor INTRU-TOATE sunt pt oameni modesti!
nu este nimic rau in asta, DAR MA DERANJEAZA EXAGERAREA ASTA SF CU SI DESPRE KIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

au inceput sa faca masini ok, cat de cat, dar nu mai spuneti neadevaruri!
fac masini MODESTE!

ma limitez sa spun doar atat ARGUMENTEAZA AFIRMATIILE PE CARE LE FACI pt ca se pare ca daca raspund in acelasi mod posturile imi sunt sterse.
deci argumenteaza: EXAGERAREA ASTA SF CU SI DESPRE KIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dar nu mai spuneti neadevaruri!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1914869)
ma repet! nu stiam ca opel gtc, merc a klasse , seria 1 si golf 6 sunt masini care arata a manelisme, becalisme !

daca cineva face urmatoarea afirmatie despre un model(cazul de fata KIA)ca este o "chinezarie" (KIA neavand nimic in comun cu china)si nu te deranjeaza nu vad de ce te-ar deranja exprimarea folosita de mine in postul de mai sus atata timp cat nu ai reactionat la fel si la acel post unde se folosea apelativul chinezarie.sau sa inteleg ca functioneaza doar unilateral?
repet nu stiam ca pro-ul e facut in china si ca ,KIA este un brand chinezesc

Lecca 12-12-08 12:11

eu lucrez in domeniul auto , tester/manager/agent rent pt hertz, care are o flota de 400 de masini in romania... am o gramada de opel'uri, de la corsa la astra, si stiu ce fel de masina e opel, ce fel de masina e ford, ce masina e kia, le conduc in fiecare zi... ca si confort, variantele stock de opel nu stau prea bine, e si cazul gtc'ului...
daca cineva prefera sa stea intr-o masina cu dotarile astea:

astra gtc 1.8 enjoy 140cp
Bandouri laterale de protectie în culoarea caroseriei
Bara de protectie spate cu bandouri de protectie în culoarea caroseriei
Carcase oglinzi în culoarea caroseriei
Mânere exterioare usi în culoarea caroseriei
Oglinzi exterioare reglabile electric cu încalzire
Grila frontala cu bara cromata (5 usi, Caravan)
Grila tip fagure cu bara cromata (3 usi)
Plafoniera cu lampi citit fata si spate
Ornamente panou bord „Satin Stone”
Scaun sofer reglabil manual, 4 directii
Tetiera centrala spate, textil, reglabila
Tetiere scaune spate, tapiterie textil, doua, la exterior
Scaune fata confort
Cadrane bord negre cu inele negre cu decor cromat
Servodirectie electrohidraulica, efort variabil
Volan cu 3 brate, doua capace de culoare gri închis
Aer conditionat, manual
Pachetul Fumatori (bricheta si scrumiera)
Radio CD30 cu CD player
Afisaj info triplu (timp, data, temperatura exterioara)
Roata de rezerva din otel, full size
Jante din otel 16"
Cheie de contact pliabila
Închidere centralizata cu telecomanda
ABS
Airbag-uri frontale sofer si pasager si airbag-uri laterale fata

versus:

proceed 2.0 145 cp

Jante si anvelope - 225/45R17 V
Anvelope Michelin
Roata de rezerva de dimensiuni reduse
Grila radiator cromata (2 bare cromate)
Bara de protectie in culoarea caroseriei
Carlig remorcare
Oglinzi exterioare cu reglaje si pliere electronica, incalzire, vedere panorama, oglinda albastra
Oglinzi exterioare in culoarea exterioara caroseriei
Aparatoare noroi
Antena pe plafon
Proiectoare ceata
Lampi de ceata - spate
Manere exterioare usi in culoarea caroseriei
Spalator luneta intermitent
Faruri interior negru
Ceas digital, calendar, temperatura exterioara
Computer de bord - distanta, consum de combustibil, viteza, timp, sistem avertizare usi deschise
Parbriz - geam cu tenta (fara banda de protectie)
Geam usa spate si luneta cu tenta
Luneta incalzita
Tapiterie - stofa + piele
Tetiere active scaune fata; suport lombar cu maneta; scaun sofer reglabil pe inaltime
Buzunare pe spatele scaunelor din fata
Cotiera centrala pentru scaunele spate - fara cutie
Fascia centrala, maner schimbator viteza tip aluminiu
Consola centrala tip DLX (2 compartimente de stocare;cotiere + suport pahare spate (tip retractabil)
Suport pahare consola centrala fata
Priza
Parasolar cu suport de acte (sofer) si oglinda cu carcasa retractabila
Parasolar cu iluminare
Plasa bagaje
Torpedou cu amortizor si iluminare fara incuietoare
Lumina de avertizare nivel scazut de lichid spalator de parbriz
Pedale aluminiu
Scrumiera + bricheta cu iluminare
Suspensie fata – amortizoare gaz si suspensie McPherson
Suspensie spate – amortizoare gaz si suspensie multilink
Servodirectie
Coloana de directie cu reglaje in inaltime si adancime
RDS Radio + CDP + MP3 (2-DIN)
Dispozitiv USB 2.0 + AUX
Boxe usi fata spate
Difuzoare pentru frecvente inalte - fata
Dispozitiv reglare faruri
Dispozitiv tip escorta (stingere tarzie)
Lampa lectura la parasolar
Cheie de contact cu telecomanda si deschidere la distanta (2 butoane, lama interioara)
Geamuri electrice fata spate + sistem siguranta
Climatronic (include spatiu refrigerare in torpedou)
Comenzi audio pe volan, maner schimbator de viteza, buton frana de mana - cromate
Maner interior usa - cromat
Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana, consola podea - imbracate in piele
Culoare interioara - Classic Black (2 tonuri : negru + gri)
Sistem de sistare a combustibilului in caz de coliziune
E.S.P - (Program de stabilitate electrica)(include BAS)
Airbag frontal sofer
Airbag frontal pasager cu posibilitatea de dezactivare
Airbag-uri laterale si tip cortina
Imobilizator
Inchidere centralizata
Senzor inchidere automata usa in functie de viteza
Senzor deschidere usa in caz de impact
Centuri fata cu pretensionare si limitare in functie de volum
Centuri spate cu prindere in 3 puncte pentru 3 ocupanti

AMBELE AVAND PRETUL DE ~16000

atunci ii urez multa sanatate pe drumuri si sofat placut! :D

stratus 12-12-08 12:14

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1916040)
~~~o sa piarda foarte mult opel pe partea asta, cu tot discountul...
salutare

frate ai si tu idee cat costa un opel astra gtc 1.8 16v cu optiunile pe care le are si pro'ceed ala de 16 mii de euro....????iti spun eu masina costa undeva la 15 mii de euro...varianta enjoy cu pachet sasiu sport cu pachet vizibilitate & lumini oglinzi rabatabile electric si pachetu enjoy extra...configuratia asta am facut eu pentru un prieten cand mi-am comandat masina acum 3 sapt si la atat a ajuns masina...las-o balta la faza cu jantele casetofonu si alte nimicuri dastea...eu unu de exemplu nu aveam nevoie nici de casetofon si nici de jantele lor care ti le baga pe gat si sunt urate...asa ca mai depinde si de fiecare persoana care isi cumpara masina...opel la momentu actual are un discount frumusel de 2200 de euro si cred ca daca stii sa vb cu aia de acolo iti fac unu de 2500 de euro asa ca nu mai comenta cu care e cea mai buna si care e cea mai proasta...

te rog configureaza acel gtc de 1.8 si da-ne un pret fara reducere si unul cu reducere ca sa putem vb concret

dolb 12-12-08 12:17

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1916343)
daca cineva face urmatoarea afirmatie despre un model(cazul de fata KIA)ca este o "chinezarie" (KIA neavand nimic in comun cu china)si nu te deranjeaza nu vad de ce te-ar deranja exprimarea folosita de mine in postul de mai sus atata timp cat nu ai reactionat la fel si la acel post unde se folosea apelativul chinezarie.sau sa inteleg ca functioneaza doar unilateral?
repet nu stiam ca pro-ul e facut in china si ca ,KIA este un brand chinezesc

am raspuns si la acel post cu "chinezaraie" insa mi-a tot fost sters! daca vrei iti zic pe privat ca aici nu mai scriu ca e la moda sa se stearga posturi.

pilula20 12-12-08 13:32

ASTA CA SA COMPARAM DOUA MODELE DIN ACEASI GAMA ;) CE TI-AI ALEGE LA BANI ASTIA PRO CEED LA 16989EURO SAU ASTRA GTC LA 16685 EURO CU MULTE OPTIUNI IN PLUS
SPER SA NU SE STEARGA POSTU ASTA
PT TINE Lecca care le stii pe toate;)

KIA PRO'CEED 2.0 GSL 143cp
STYLE VARIANTA DE TOP DE LA EI
PRET : 16989 EURO

Exterior cee'd
Anvelope Michelin
Grila radiator cromata
Carlig remorcare
Aparatoare noroi
Antena pe plafon
Lampi de ceata - spate
Oglinzi exterioare in culoarea caroseriei
Proiectoare ceata
Manere exteriare in culoarea caroseriei
Faruri interior negru
Jante si anvelope - 225/45 R17V
Oglinzi exterioare tip convex, reglaj electronic, incalzire,vedere panorama, oglinda albastra
Interior cee'd
Computer de bord
Parbriz - geam cu tenta(fara banda protectie)
Luneta incalzita
Centuri fata cu pretensionare si limiatre de volum
Suport pahare consola fata
Priza
Parasolar sofer si oglinda cu carcasa retractabila
Torpedo cu amotizor si iluminare fara incuietoare
Consola centrala DLX(2 compartimente de stocare;cotiera+suport pahare spate)
Scrumiera si bricheta cu iluminare
Tetiere activefata, suport lombar, scaun sofer reglabil pe inaltime
Buzunare pespatele scaunelor din fata
Fascia centrala, maner schimbator viteza metalizate
Lumina avertizare nivel scazut lichid parbriz
Cotiera centrala spate - fara cutie
Parasolar cu iluminare
Plasa bagaje
Pedale aluminiu
Siguranta si confort cee'd
Suspensie fata - amortizoare cu gaz si suspensie McPherson
Suspensie fata - amortizoare cu gaz si suspensie multilink
Servodirectie
Air frontal sofer
Air frontal pasager cu posibilitatea de dezactivare
RDS Radio+CDP+MP3 (2-DIN)
Imobilizator
Inchidere centralizata
Dispozitiv USB+AUX
Difuzoare pentru frecvente inalte-fata
Boxe usi fata spate
Climatronic(spatiu refrigerare in torpedou)
E.S.P.(include BAS)
Cheie de contact cu telecomanda(2 butoane,lama interioara)
Maner interior usa-cromat
Comenzi audio pe volan, maner schimbator de viteza, buton frana de mana-cromate
Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana, consola podea-imbracate in piele
Culoare interioara-Classic Black (2 tonuri:negru+gri)

OPEL ASTRA GTC 1.8 16V 140 CP
VARIANTA : COSMO
PRET : 18885 pret de catalog din care se mai scad 2200 de euro discount pe care il aud toate modelele astra
PRET FINAL : 16685 EURO

Servodirectie progresiva; ABS; Sistem de franare cu discuri ventilate fata, discuri spate (nu si pentru 1.4i si 1.6i), Inchidere centralizata cu telecomanda Radio si immobilizer; Preechipare pentru radio (2 difuzoare si antena), Airbag frontal si lateral pentru locurile din fata; Geamuri actionate electric fata; Oglinzi electrice si incalzite, Reglarea electrica a inaltimii farurilor; Jante otel 16", anvelope 205/55 R16,Rezerva de dimensiune normala, cu janta din otel; Centuri de siguranta pretensionate fata-spate, cu limitator de efort; Sistem de recirculare a aerului din habitaclu; Bancheta spate fractionabila asimetric; Avertizor sonor pentru faruri aprinse; Geamuri atermice cu tenta verde; Reglarea coloanei volanului; Carcasele oglinzilor in culoarea caroseriei, Instrumente de bord negre, Ornamente exterioare in culoarea caroseriei, Display triplu - data, ora, temperatura exterioara / frecventa radio, Sasiu Sport coborat Aer conditionat, Jante din aliaj usor 6.5 J x 16"-Dynamic, Scaun sofer reglabil pe inaltime, Suport pentru ochelari, Radio CD player CD30, Parasolare iluminate, Carcasele oglinzilor in culoarea caroseriei, Clantele exterioare in culoarea caroseriei, Prima cheie pliabila, Volan imbracat in piele, cu 3 insertii metalice, Ornamente laterale in culoarea caroseriei, Instrumente de bord cu inele cromate, Ornamente interioare "Micro Tech Silver", Rama inferioara a geamurilor laterale cromata, Tapiterie mixta stofa + piele
Sight & Light Pack 1 (senzor de ploaie, oglinda retrovizoare interioara sensibila la lumina, faruri cu aprindere automata)- nedisponibil cu parbriz panoramic (WP1)
Sport Chassis Pack (ESP, buton "sport", servodirectie sport, jante cu 5 prezoane); - standard pentru motorul 2,0iTurbo 170CP si 200CP; -nedisponibil cu 1.4i si G67/XL4
Oglinzi electrice rabatabile
Cosmo Plus pack (bancheta din spate rabatabila 40/20/40, comenzile sistemului audio pe volan, climatizare electronica, scaunul soferului reglabil in 6 moduri (AH4), faruri de ceata, spatiu pentru depozitare sub mocheta din portbagaj)
Pachet de iarna 1 (sistem de spalare faruri, scaune incalzite fata, conducte pentru incalzire spate)

robertinho 12-12-08 13:55

...buey oameni buni,reveniti-va!...nu cred ca e nevoie sa postati de 20 ori aceleasi idei( si aici am refer la stratus )...domnule draga ne-am lamurit deja care este optiunea si alegerea ta(ai si argumentat alegerea,chiar in exces) dar vezi tu, ai pretentia sa iti fie respectate parerile si ideile in timp ce parerile altora si gusturile altora la ataci mereu si le comentezi,incercand practic sa-i faci sa-si schimbe orientarea...cum tu ai niste gusturi si alegeri ,ajea si ceilalti au si nu cred ca subiectul topicului este "haideti sa va bage stratus pe gat ideile lui" pentru ca tu practic asta faci...
on topic acuma:
...este foarte foarte clar
pana in 16 mii de euro kia pro'ceed e cea mai buna alegere(datorita raportului pret calitate si dotari oferite)
peste 16 mii de euro masina asta nu are sanse in fata concurentei,exista variante mult mai interesante si atractive
...designul este un criteriu strict subiectiv,mie personal nu imi place de nici o culoare cum arata pro'ceed,dar e parerea mea ...si aici aleg pe primul loc c4 dupa care astra gtc si la urma pro'ceed

Lecca 12-12-08 14:49

poate nu o fi mergand site-ul la opel...
nici nu am bagat toate optiunile enumerate de tine, dar am incercat sa ajung aproape de proceed'ul style de 2.0 si mi-a dat cu virgula, peste 19000...
macar ca au discount-ul asta... care expira de la 31dec...

in fine. pana una alta e clar, gusturile nu se discuta! :lol:

~ EWN ~ 12-12-08 17:14

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1915916)
ca sa ma exprim frumos, ca ma devreme n-am reusit, prietene, si la 15-16000 proceed'ul are dotari mai bune decat concurenta...
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Ope...-115-CP-Cosmo/
vs.
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Kia...-122-CP-Style/
adica, sincer, citeste (stu ca ti-e scarba, dar hai incearca...)
si aici , cand iti permiti un astra gtc 1.6 cosmo sau c4 coupe 1.6, intervine si gustul... ai auzit de ala? sistemul acela care permite oamenilor sa faca alegeri bazate pe preferintele personale de design si confort? ca un gtc sa fie scos din banalitate are nevoie de tuning, la fel si c4.... proceedul arata deja stock cu jante 16-17 super marfet...
am si spus mai inainte cu cateva posturi, daca as fii avut ~20.000 evident ca m-as fii gandit la turbo pe gtc... dar asa....
salutare

Si totusi de ce esti arogant?

Mi-am expus punctul de vedere, chiar nu o pot face ca vii tu si ma iei la misto?

De ce la 20 de mii nu preferi tot o Kia? spune si mie ca parca vorbeam de gusturi (chestia aia pe care eu nu o cunosc), daca tot iti place atata Kia cum arata, banuiesc ca iti place si la suma de 20 de mii de euro ca doar are jante super ¨marfet¨, sau incepand de la suma aia nu iti mai place? Numai are aceleasi linii moderne etc. ?

Numai bine.

Lecca 12-12-08 17:59

pt ca si tu fusesei in postul dinainte... si nu numai arogant. in fine, eu imi cer scuze, am intrat pe forum sa ascult pareri si sa raspund just si cu calm. imi pare rau daca m-am ambalat ...

de ce la 20 de mii nu mai prefer kia? pai ok, imi place cum arata mai mult decat gtc, dar asta nu inseamna ca gtc nu-mi place deloc... kia merge pana la o anumita performanta, pana la un anumit pret.... nu poti sa vrei doar aspect si confort, trebuie sa vrei si SPORT. iar kia , chiar si cu 2.0 nu prea e sport... poate doar cu un tuning la motor sa o duca pana in 160-170... dar si asa , tot un 2.0 turbo ruleaza... asta e clar. cand va veni si kia cu un turbo, atunci sunt de laudat, dar pana atunci nu sunt Performeri pe piata auto, insa dau niste ALTERNATIVE INTERESANTE pt cei care nu au banutzu chiar asa gros in portofel...

mie nu mi-a placut de tine si de altii care au mai zis ca , vezi, kia varza, chinezarie etc. si nu e asa, sunt onesti acolo in performantele lor. ca si opel, doar ca opel face SI masini cu un nivel doua mai sus decat kia.
dar asta nu inseamna ca automat toate masinile Opel sunt mai bune decat Kia...

cu tot respectul
salutare

~ EWN ~ 12-12-08 19:46

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1917154)
pt ca si tu fusesei in postul dinainte... si nu numai arogant. in fine, eu imi cer scuze, am intrat pe forum sa ascult pareri si sa raspund just si cu calm. imi pare rau daca m-am ambalat ...

de ce la 20 de mii nu mai prefer kia? pai ok, imi place cum arata mai mult decat gtc, dar asta nu inseamna ca gtc nu-mi place deloc... kia merge pana la o anumita performanta, pana la un anumit pret.... nu poti sa vrei doar aspect si confort, trebuie sa vrei si SPORT. iar kia , chiar si cu 2.0 nu prea e sport... poate doar cu un tuning la motor sa o duca pana in 160-170... dar si asa , tot un 2.0 turbo ruleaza... asta e clar. cand va veni si kia cu un turbo, atunci sunt de laudat, dar pana atunci nu sunt Performeri pe piata auto, insa dau niste ALTERNATIVE INTERESANTE pt cei care nu au banutzu chiar asa gros in portofel...

mie nu mi-a placut de tine si de altii care au mai zis ca , vezi, kia varza, chinezarie etc. si nu e asa, sunt onesti acolo in performantele lor. ca si opel, doar ca opel face SI masini cu un nivel doua mai sus decat kia.
dar asta nu inseamna ca automat toate masinile Opel sunt mai bune decat Kia...

cu tot respectul
salutare

Vezi tu, cam asta am spus si eu, mai precis... Kia este o optiune buna pana intr-o anumita suma de bani, pentru mine Kia ar fi o optiune pana in 14-15 mii de euro, pentru tine pana in 20 de mii, fiecare cu gusturile lui si cu ce ii place, si nu am spus de Kia ca este o chinezarie sau ca e varza pentru ca as exagera daca as spune asta, doar am spus ca as prefera ASTRA GTC in dauna Pro Cee´d-ului...pentru ca imi place mai mult....daca astea´s gusturile mele nu am ce sa fac...

Numai bine.

stratus 16-12-08 12:04

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1916621)
...buey oameni buni,reveniti-va!...nu cred ca e nevoie sa postati de 20 ori aceleasi idei( si aici am refer la stratus )...domnule draga ne-am lamurit deja care este optiunea si alegerea ta(ai si argumentat alegerea,chiar in exces) dar vezi tu, ai pretentia sa iti fie respectate parerile si ideile in timp ce parerile altora si gusturile altora la ataci mereu si le comentezi,incercand practic sa-i faci sa-si schimbe orientarea...cum tu ai niste gusturi si alegeri ,ajea si ceilalti au si nu cred ca subiectul topicului este "haideti sa va bage stratus pe gat ideile lui" pentru ca tu practic asta faci...
on topic acuma:
...este foarte foarte clar
pana in 16 mii de euro kia pro'ceed e cea mai buna alegere(datorita raportului pret calitate si dotari oferite)
peste 16 mii de euro masina asta nu are sanse in fata concurentei,exista variante mult mai interesante si atractive
...designul este un criteriu strict subiectiv,mie personal nu imi place de nici o culoare cum arata pro'ceed,dar e parerea mea ...si aici aleg pe primul loc c4 dupa care astra gtc si la urma pro'ceed

kia sau ca sa fiu mai exact pro-ul nu este optiunea si nici alegerea mea asta ca sa fie foarte clar dar erau prea multi care sustineau celelalte 2 modele si cunosteau prea putine despre pro si atunci m am hotarat sa vad totusi ce este cu pro-ul acesta.daca ma repet in posturile mele imi cer scuze fata de tine dar nu este vina mea ca altii care posteaza nu citesc ce s a scris inainte si departe de mine de a impune ceva cuiva:D nici nu as putea!Vreau doar o sa port o discutie obiectiva cu argumente pro si contra! aceasta inseamna o discutie constructiva in opinia mea restul afirmatiilor de genul mie imi place asta si asta sunt chestii care tin de gusturi si preferinte.ceea ce incerc eu sa fac este strict o analiza a modelelor respective. la fel de bine puteam sa studiez opelul sau citroenul dar repet sunt prea multi care vorbesc doar despre cele 2 modele(sustin cele 2 modele):D

sper sa nu te superi pe mine!:D

stratus 16-12-08 14:12

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1916536)
ASTA CA SA COMPARAM DOUA MODELE DIN ACEASI GAMA ;) CE TI-AI ALEGE LA BANI ASTIA PRO CEED LA 16989EURO SAU ASTRA GTC LA 16685 EURO CU MULTE OPTIUNI IN PLUS
SPER SA NU SE STEARGA POSTU ASTA
PT TINE Lecca care le stii pe toate;)

KIA PRO'CEED 2.0 GSL 143cp
STYLE VARIANTA DE TOP DE LA EI
PRET : 16989 EURO

Exterior cee'd
Anvelope Michelin
Grila radiator cromata
Carlig remorcare
Aparatoare noroi
Antena pe plafon
Lampi de ceata - spate
Oglinzi exterioare in culoarea caroseriei
Proiectoare ceata
Manere exteriare in culoarea caroseriei
Faruri interior negru
Jante si anvelope - 225/45 R17V
Oglinzi exterioare tip convex, reglaj electronic, incalzire,vedere panorama, oglinda albastra
Interior cee'd
Computer de bord
Parbriz - geam cu tenta(fara banda protectie)
Luneta incalzita
Centuri fata cu pretensionare si limiatre de volum
Suport pahare consola fata
Priza
Parasolar sofer si oglinda cu carcasa retractabila
Torpedo cu amotizor si iluminare fara incuietoare
Consola centrala DLX(2 compartimente de stocare;cotiera+suport pahare spate)
Scrumiera si bricheta cu iluminare
Tetiere activefata, suport lombar, scaun sofer reglabil pe inaltime
Buzunare pespatele scaunelor din fata
Fascia centrala, maner schimbator viteza metalizate
Lumina avertizare nivel scazut lichid parbriz
Cotiera centrala spate - fara cutie
Parasolar cu iluminare
Plasa bagaje
Pedale aluminiu
Siguranta si confort cee'd
Suspensie fata - amortizoare cu gaz si suspensie McPherson
Suspensie fata - amortizoare cu gaz si suspensie multilink
Servodirectie
Air frontal sofer
Air frontal pasager cu posibilitatea de dezactivare
RDS Radio+CDP+MP3 (2-DIN)
Imobilizator
Inchidere centralizata
Dispozitiv USB+AUX
Difuzoare pentru frecvente inalte-fata
Boxe usi fata spate
Climatronic(spatiu refrigerare in torpedou)
E.S.P.(include BAS)
Cheie de contact cu telecomanda(2 butoane,lama interioara)
Maner interior usa-cromat
Comenzi audio pe volan, maner schimbator de viteza, buton frana de mana-cromate
Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana, consola podea-imbracate in piele
Culoare interioara-Classic Black (2 tonuri:negru+gri)

OPEL ASTRA GTC 1.8 16V 140 CP
VARIANTA : COSMO
PRET : 18885 pret de catalog din care se mai scad 2200 de euro discount pe care il aud toate modelele astra
PRET FINAL : 16685 EURO

Servodirectie progresiva; ABS; Sistem de franare cu discuri ventilate fata, discuri spate (nu si pentru 1.4i si 1.6i), Inchidere centralizata cu telecomanda Radio si immobilizer; Preechipare pentru radio (2 difuzoare si antena), Airbag frontal si lateral pentru locurile din fata; Geamuri actionate electric fata; Oglinzi electrice si incalzite, Reglarea electrica a inaltimii farurilor; Jante otel 16", anvelope 205/55 R16,Rezerva de dimensiune normala, cu janta din otel; Centuri de siguranta pretensionate fata-spate, cu limitator de efort; Sistem de recirculare a aerului din habitaclu; Bancheta spate fractionabila asimetric; Avertizor sonor pentru faruri aprinse; Geamuri atermice cu tenta verde; Reglarea coloanei volanului; Carcasele oglinzilor in culoarea caroseriei, Instrumente de bord negre, Ornamente exterioare in culoarea caroseriei, Display triplu - data, ora, temperatura exterioara / frecventa radio, Sasiu Sport coborat Aer conditionat, Jante din aliaj usor 6.5 J x 16"-Dynamic, Scaun sofer reglabil pe inaltime, Suport pentru ochelari, Radio CD player CD30, Parasolare iluminate, Carcasele oglinzilor in culoarea caroseriei, Clantele exterioare in culoarea caroseriei, Prima cheie pliabila, Volan imbracat in piele, cu 3 insertii metalice, Ornamente laterale in culoarea caroseriei, Instrumente de bord cu inele cromate, Ornamente interioare "Micro Tech Silver", Rama inferioara a geamurilor laterale cromata, Tapiterie mixta stofa + piele
Sight & Light Pack 1 (senzor de ploaie, oglinda retrovizoare interioara sensibila la lumina, faruri cu aprindere automata)- nedisponibil cu parbriz panoramic (WP1)
Sport Chassis Pack (ESP, buton "sport", servodirectie sport, jante cu 5 prezoane); - standard pentru motorul 2,0iTurbo 170CP si 200CP; -nedisponibil cu 1.4i si G67/XL4
Oglinzi electrice rabatabile
Cosmo Plus pack (bancheta din spate rabatabila 40/20/40, comenzile sistemului audio pe volan, climatizare electronica, scaunul soferului reglabil in 6 moduri (AH4), faruri de ceata, spatiu pentru depozitare sub mocheta din portbagaj)
Pachet de iarna 1 (sistem de spalare faruri, scaune incalzite fata, conducte pentru incalzire spate)

buna varianta aleasa de la opel!
dar sunt cateva mici inadvertente! in primul rand din ce ai postat reiese ca pro-ul nu ar avea ABS iar la opel geamuri laterale atermice?poate vroiai sa spui ceva de parbriz.spatiu de depozitare sub podea portbagaj in cosmo plus pack? poate cotiera fata in acest pachet!dar in fine neESSENTIAl.:D

pro-ul cu optiunile de la opel costa 17.327E
opelul cu optiunile pe care le ai pus 18.885E-2200E=16.685E

sa nu fie oare pro-ul atat de low-cost cum spuneau unii?
sau e si opelul la fel de low-cost cel putin pe o anumita gama de modele?

daca facem o diferenta intre cele doua preturi => 642E in favoarea opelului dar asa nu sunt echivalente ca si echipare! la opel ar mai trebui adaugate cate ceva
-jante pe 17" -std pt pro cu cauc.225x45x17 la opel 215x45x17 305E
-vopsea metalizata-std la pro la opel 375E
-MP3 -std la pro la opel 90E
-computer bord -std la pro la opel 165E
-tetiere active -std la pro la opel 270E
-airbag cortina -std la pro la opel 300E

daca ar fi sa echipam opelul asa atunci ar=> un pret pt opel de 18.190E cu tot cu reducerea de 2200E

de aici un avantaj (ca si pret) pt pro de 863E:D

mai raman niste dotari care nu sunt oferite pe ambele modele si anume:
ce are opel-ul si nu are pro-ul
-sistem de spalare faruri
-buton sport:D
nu vreau sa minimalizez importanta acestui buton dar a se vedea ce face exact si in ce pachet este oferit!
a nu se confunda SPORT CHASSIS PACK(esp+buton sport) cu IDSplus care intradevar este un sistem BETON!!! dar costa:cry:
eu personal ma intreb daca acest pachet costa 435E(esp+buton) iar ESP costa singur 455E care este valoarea financiara a butonului sau nu este decat putin marketing din partea opelului! sau daca totusi exista diferente de performante semnificative in modul activat cum de nu mentioneaza nimeni aceste diferente?spunea careva in ceva post ca ar creste puterea mot. cu 15-20cp:D repet nu vreau sa minimalizez importanta acestui buton pt ca este un atu f important pt opel

ce are pro-ul si nu are opel-ul
-suspensie independenta
-dispozitiv tip escorta
-senzor inchidere usi in functie de viteza
-deschidere usi in caz de impact
-sistare combustibil in caz de impact
-sistem electric degivrare parbriz parte inferioara
-cotiera spate
-pedale aluminiu
-acea garantie:D care pt unii este mai putin imp. iar pt altii f. imp.

si aici a nu se uita ca vorbim de un model care va fi inlocuit in curand=reduceri(opel) vs model nou=fara reduceri

si apropo de acea culoare alb olimpic 2009 este culoarea pt care nu platesti la opel;)

parerea mea este ca si aceste 2 modele sunt comparabile restul tinand de preferintele si gusturile fiecaruia

All times are GMT +2. The time now is 01:36.

- Copyright 2026 4Tuning