![]() |
Re: Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare
Rectificare....960 de kg in talon...in realitate 1100 kg masurate. Diferenta de 85 de cai pe hartie nu se pune? :). Cursa am facut-o ca sa ii demonstrez proprietarului ca este posibil sa il fac....numai ca diferenta ne-a uimit pe amandoi :))
|
oricum... nu multi fac fratii golesti-u sa rasune in sunete de esapament asa bine...:lol::lol:
|
Dupa ce timp de un an si jumatate am avut grija de masina ca de ochii din cap, am incercat sa o tin cat mai originala , sa fie cat mai tipla, fara zgarieturi si alte cele......dupa doua vtm-uri facute cu ea unde nu s-a intamplat nimic.....dupa multe situatii in care puteam sa o lovesc....astazi o participanta la trafic, cu permis de 1 an si doua luni, BLONDA, s-a gandit ca e momentul sa nu mai fie chiar asa tipla masina mea si neavand destul loc in parcare mi-a facut muci usa de pe dreapta spate. Explicatia...."m-am uitat decat in spate dreapta sa vedem daca vine cineva"......in stanga nu obisnuim sa ne uitam....pt ca sare rimelul si fondul de ten maybelline (plm nici nu stiu daca am scris bine). asigurare are la asiban.....si presimt ca o sa am mult de furca cu ei......maine ma duc sa deschid dosar de dauna. Nu doresc nici dusmanilor mei sa treaca prin ce am trecut eu cand am fost anuntat ca am masina lovita.
Nu pot decat sa urez multa bafta viitoarelor soferite si sa stea linistite....mereu imprejur se vor gasi masini care "sa le ghideze" pe drumul care numai ele il vad. |
asta este din cauza ca vrei sa o dai! :|
|
eu o puneam pe domnisoara sa imi faca masina far asigurare....
|
:( e bn ca la tn s-a gasit vinovatul. la mine a fugit cine mi-a infundat usa .
se rezolva cu usa repede. |
Pe domnisoara as pune-o sa imi faca altceva, dar astept sa imi treaca supararea pe ea. Pai ea oricum a plecat.....dar au vazut-o multe persoane...si chiar daca nu o vedeau.....stiam langa ce masina o parcasem. cand o sa am timp pun si poze....nu o sa va vina sa credeti cum a putut sa mi-o strambe....sincer credeam ca e putin zgariata si infundata...dar e mai mult de atat. Cu asigurarea o sa am belele ca vor sa imi puna chit pe ea si nu concep asa ceva. Asta este :( ma duc la vtm la paltinis cu ea stramba.
|
2 Attachment(s)
Locul 5 la 1600-2000 si 22 la general. Sunt foarte multumit de rezultat avand in vedere ce masini au participat.
|
frumoase jentile nu te lua dupa nimeni da extrordinar pe rosu frumos cum se aseaza capota la faruri bv superba masina ;)
|
si apropo: cam cat te-au costat jentile cu tot cu cauciucuri ?
|
Jantele le-am luat la o combinatie si nu pot aproxima. Cauciucurile sunt marangoni zeta linea, 1,9 mil bucata parca.
|
nu ne zici si ce masini au fost peste tine la grupa!? sau cate masini au fost in total!? (22 oare!? :P )
|
Nu va zic :)......masini au fost vreo 49 parca......restul detaliilor nu conteaza....poate data viitoate va tine Cel de Sus cu mine sa fac si eu ultima urcare pe uscat.
|
as participa si eu la o etapa, dar cu motor 1.6 D nu cred ca fac mare combinatie ... :|
|
Tu o iei pe urma lu' BNZ, cu participările la curse :lol:
Felicitări Bobby ! Maşina arată foarte bine în stadiu' ăsta (mai puţin cele 2 uşi în plus :-P)... exact cum trebuie să fie un GSi. |
felicitari nene. Las ca data viitoare o sa fie un loc mai bun. Multa bafta pe viitor si nush ce sa mai zic....:) ai grija de GSi si daca te gandesti vreodata sa il vinzi contact me pls. Stima:)
|
Masina e pusa la bazar....pretul nu cred ca vrei sa il stii....4000 de euro asa cum este acum....sau 3000 stock. Nu stau sa enumar acum ce e schimbat pe ea si ce modificari are. Pretul stiu ca este mare.....dar nici asa nu recuperez decat o mica parte din banii bagati in ea......crede-ma ca si daca as avea 4000 de euro pe ea.....m-as gandi mult timp daca sa o dau sau nu. Cat despre vtm...nu locul ocupat m-a interesat, chiar ma asteptam ca primul loc sa fie ocupat de un sibian....e ca si cum s-ar organiza ceva pe aici prin zona....te asigur ca le-as da ceasul de la gara in brate. Am zis sa imi imbunatatesc timpul de la urcare la urcare...numai ca la ultima am avut ghinionul sa urc pe ud....si am preferat sa o las mai moale k sa nu am surprize. Oricum cine a stat pe viraje a vazut ca in toate urcarile am incercat sa fac si putin spectacol.....si am fost rasplatit la coborare cu aplauze si felicitari......bineinteles ca acest spectacol mi-a mai "luat" din secunde.
Gabi....exista si gsi in 4 usi......fiecare cu gusturile lui....daca era cu doua usi sigur nu o cumparam :) iar cu participarile la curse......demult visam la asa ceva...si se pare ca sunt sanse si pt noi astia mai saraci. Multumesc inca odata tuturor pt aprecieri. |
Ştiu că există GSi şi în 4 uşi, da' pe mine, personal, mă atrage mai mult varianta cu 2 uşi. De mic am o fixaţie pe 2 maşini: Opel Kadett şi VW Golf (I, II), dar Kadettu' e de departe una dintre maşinile pe care mi-aş dori-o.
|
Tie ti-o dau cu cea mai mare placere cu 4000 :). Acum vb la modul serios....si eu am avut o fixatie pt golf 1 si 2 dar numai gti. Preferam 1 gti.....gasisem unul...dar pana am venit eu in tara...s-a vandut. iar de 2...nu aveam la momentul respectiv bani...si printr-o intamplare fericita...am ajuns posesor de gsi. Cu mana pe inima iti spun ca nu m-as intoarce la iubirile mele vechi.....chiar tin la masina asta si pe langa multi bani am pus suflet in ceea ce am facut. Dar se pare ca orice i-as face...intotdeauna e loc de mai bine......pana imi mai revin cu banii...ramane asa....apoi urmeaza frane si suspensie, scaune de curse, centuri si alte cele. Acum sa vedem daca pot sa duc la bun sfarsit ce am in cap.....daca nu.....consider ca e ok asa cum e.....s-a facut cunoscuta si admirata peste tot unde am fost pentru originalitatea ei . Puteam sa o fac aspirator de tarfe......dar nu ma atrag modificarile exteriorului :)
|
sincer daca s-ar gasi un client la a mea as mai strange o diferenta....bafta la vanzare DAR gandeste-te bine ca una ca asta nu mai gasesti, ma refer la cat de intretinuta e si e pacat, numai tu sti cat suflet ai pus si cat ai tras pt ea:)
|
Am zis k daca as avea banii pe ea as sta f mult sa ma gandesc. Dupa o saptamana de cand am luat-o......am avut 600 de euro in plus pe ea si nu am dat-o....deja imi intrase la inima.....si nici nu ma apucasem de ea. la un calcul simplu.......peste 1500 de euro bagati in motor.....plus aproape 1000 de euro vopsitul plus tinichigeria plus 1900 pretul ei deja am sarit de 4000. daca mai pun jantele la socoteala.......Sincer as prefera sa o dau cu 3000 dar sa o fac apropape stock......chiar si asa ar trage bine ca mai are anumite chestii care raman pe ea. parca mi-e dor sa ma apuc de alta......dar vreau ceva cu abs si peste 150 de cai.....dar oricum as da-o........tot mi-e f greu sa ma despart de ea. in aproape doi ani m-a lasat decat o singura data...si atunci era releul de la pompa de benzina. Oricum e cam greu sa ma lase.....ca are majoritatea pieselor noi. Stiu ca nu e o masina perfecta....dar mie imi este f drag de ea si unii ma stiu.....am alta masina in parcare mai "socotita" dar eu tot cu ea prefer sa merg.
|
io zic sa continui ce ai inceput si bag`o la pastrat in garaj ceva ca nu se stie niciodata cand o faci campioana ( deja ai inceput ) :)
|
La linii a fost campioana....la vtm e mai greu....deoarece tre sa fortez putin limita....am fortat-o la slatina si era sa dau cu ea de parapeti :) Acum merg curat si fara riscuri....am stat si am analizat bine......mai bine cu ea intreaga decat stramba si pe locul 1. Momentan suspensia si franele ma tin in loc....dar promit ca odata cu schimbarea lor ma bat la locul 1. Totusi e masina de strada si nu poa` sa concureze de la egal la egal cu suratele de curse. Am vazut ca la Paltinis se purta decat scaunul soferului pt usurarea masinii....a mea avea insa si portbagajul plin de diferite chestii :). Deja m-am plictisit pe mine cu poezia asta....dar daca faceam ultima urcare pe uscat......eu zic ca eram pe podium. Scadeam sigur cel putin 8-9 secunde fata de cel mai bun timp al meu. Ata ete...nu a fost sa fie....poate data viitoare.
|
bobby, tu ai suspensia stock ?
|
Nu e stock......e sport dar eu vreau ceva mai tare sa pot sa ma bazez pe ea. Amortizoarele sunt sachs( ulei si gaz) iar arcurile sunt jom. In nebuniile mele mi se parea ca nu e chiar stabila......dar m-am dat cu un golf stock si era sa il pun pe pavilion.......cand m-am urcat inapoi in masina mea parca era altceva. Pentru strada e super buna.....dar vreau ceva mai "reising" ca in viraje si la denivelari "topaie" roata si pierd aderenta. Daca iau alta suspensie....o scot la vanzare pe a mea.
|
Cu o suspensie sport in adevaratul sens al cuvantului nu prea ai ce face pe strada zi de zi cu ea.. eu am suspensia asemanatoare cu a masinilor de VTM si e cu dus si intors.. Intradevar masina sta foarte foarte bine pe strada si in curbe dar cea mi mica denivelare sau gropita o simti pana in varful antenei de pe plafon :D .. iar in timpul unei curse de accelerare daca drumul este foarte putin denivelat e dezastru..
|
Stiu cum e si cu suspensie de curse....de asta ma gandeam ca daca tot dau un ban sa iau reglabila inaltime duritate....dar cele mai accesibile la pret prin care si kw am aflat ca sunt ineficiente.....nu sunt chiar asa tari...si daca le reglez.....raman la fel....deci reglajul e degeaba. Poate m-oi lipi si eu de ceva piese de la prietenii mei participanti la sporturile astea cu motor :)
|
1 Attachment(s)
Dupa cum am promis.....poza cu indoitura. Acum ca s-a nimerit sa prind un cwr interesant in poza......e partea a doua :)
|
pt gsi cel mai bun compromis este bilstein pe gas cu unibale pe spate (articulatii rigide la prinderea amortizorului in punte). din ce am testat pana acum. masina mea e luata de la ionescu cristea si el stie mai bine ca noi ce sa puna pe masina. asta e recomandarea lui. cat despre fata e o mare problema cu gsiurile pt ca sunt foarte moi din articulatii.a mea schimba convergenta unghiurilor de fiecare data cand pun gazul tare pe ea desi am si strutbar si tot nou pe fata inclusiv flanse la amortizor. asa sunt facute si se poate remedia problema cu bucsi proflex( dar costa cam mult). oricum masina e supraviratoare din fabrica.cat despre frane poti sa iti pui puntea de gsi 16 v si doar placute de curse si tin excelent.
|
am uitat ceva. daca pui bilsteinurile astea iti trebuie gume bune.macar aproape de curse.yokohama advan a039 spre exemplu.altfel pe gume normale glisezi intr-una. oricum pe ploaie derapeaza masina tare cu suspensiile astea dar pe uscat sta f bine.
|
Vlad tu ma sfatuiesti ce in mare parte stiu, dar din pacate cu masina merg zi de zi...si tre sa fac si unele compromisuri. Daca era "masini de duminica" crezi ca nu avea carburatoare demult pe ea, suspensie intarita si multe altele? Totusi am reusit un echilibru intre masina de strada si masina de participat la unele competitii de amatori.
De luni masina e pedepsita in parcare pt ca nu mai vrea sa mai invarta roata stanga spate, si am preferat sa o mai las pana o fac...cu toate ca isi revenea in mers....dar nu risc. am cumparat preventiv cilindru si sambata cred ca ii fac o revizie la franele spate. In alta ordine de idei ma gandesc daca sa trec la de la Castrol Rs 10w60 la Motul 10W40. Si-au pus mai multi prieteni si sunt foarte multumiti de el. Daca stiti careva ceva.....sfatuiti-ma si pe mine. |
Recomand cu încredere Motul. Noi numai aşa ceva folosim la motociclete ! Spor la treabă ! :wink:
|
pai chiar de motociclete e....m-ai prins :). Faza e ca un bun cunoscator m-a sfatuit sa merg pe un ulei care nu isi pierde proprietatile la temperaturi inalte, am mers inainte pe 10w40 si cred ca a fost alegerea proasta si e posibil ca axa de pe masina lui micutzu de la ulei sa fi cedat, plus ca am observat o cadere de presiune la ulei. Cum am trecut pe 10w60 si-a revenit si am presiune maxima. Dar ma gandesc din ce in ce mai mult sa incerc si motul.....daca nici motocicletele nu-l incing?......atunci cine? :).
|
tractoarele... :P
tot vorbeam cu pisti d 10w60 ca am pus castrol in rs-u lu craca si pisti zicea ca nu e neaparat bine. ca 10w60 ar fii un pic mai gros mai ales la rece iar proprietatile lui la rece sunt cam slabe. ceea ce ar insemna ca atunci cand masina e rece nu prea e indicat sa o calci...iar pt o masina d zii cu zii...e cam aiurea... |
toate pregatirile pe care ti le-am propus le am eu pe masina si e masina de zi cu zi. cu merg si la competitii . e un pic mai rigida dar nu ca cele de vtm. e compromisul ideal pt strada sport din punctul meu de vedere. singura mare problema nu e neaparat confortul din cauza denivelarilor cat faptul ca masina devine foarte supraviratare pe suprafata uda. deci pe ploaie trebuie sa fii tot timpul super atent la intrarea in viraj. e un ulei foarte bun motulul. dar si castrolul se comporta excelent pe gsi(10w60).si eu am .eu zic sa ramai pe 10w60( e si mai ieftin)
|
pt vara il recomand.......
|
Nici nu stiu ce sa fac....sunt cam satul sa pun ulei....si sa il schimb la maxim 5000 de km......semeringul de palier imi face figuri....oricum la urmatorul schimb....motul va intra in motor...il incercam si pe asta ca prea il lauda toata lumea. s-a rezolvat si problema cu roata spate, schimbat cilindrul, si reglat sabotii k-lumea. In rest asteptam dupa tinichigiu sa imi scoata cutele de pe usa, apoi revopsit pragurile si mai mult ca sigur masina va primi o finala stock....m-am cam saturat de zgomot :)
|
iti dau eu finala stock pe finala ta ? :))
trebuie sa fac un filmulet cum se aude toba mea, pe diesel ca toata lumea nu ma crede :D |
Am o finala stock....am impreisa ca e de cielo, dar e lenea mare si de asta nu am montat-o.....cred ca sambata ii soseste vremea. Cea de pe masina o tin cand ma mai apuca nebunelile si vreau ceva zgomot....mai mult zgomot.....chiar f mult zgomot. Ar trebui sa primesc un premiu pt o perioada lunga in care nu am ramas fara talon. Oricum ceva zgomot se va auzi de la filtrul sport....aducator de multi cai in plus :)
|
cand ai toba sport, parca te mananca picioru sa o tot accelerezi la stop :)) si uite cum mai creste consumu ;)) .
ai rezolvat cu usa spate? |
| All times are GMT +2. The time now is 18:55. |
- Copyright 2026 4Tuning