Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

Chocol4te 21-04-11 14:25

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

Quote:

Originally Posted by Chocol4te (Post 4273277)
Buuuun,deci dupa lungi asteptari,mi-a venit NUP-ul si din pacate nu scrie nimic de perioade de suspendare... deci ? Ce e de facut mai departe ?

LE: M-am programat pt reexaminare. La cat timp imi recuperez permisu dupa ce am luat testu ?

valitataye 25-04-11 09:31

Pai ar trebui in maxim 24h sa il recuperezi dupa ce ai luat examenul acela:P

vladdd 03-05-11 17:44

Quote:

Originally Posted by Aiur (Post 4241770)
Salutare! Am ramas si eu per pedes din cauza alcolului! Am avut 0,29 la testul cu etilotest si mi-au suspendat perisul pe 3 luni. Sunt constient ca am gresit dar vreau sa il iau mai repede. Acu am si eu mai multe intrebari :
1- Se poate reduce durata suspendarii permisului de la 3 la o luna in cazul consumului de alcool ?
2- In caz ca nu sustin testul pt recuperare\il pic (doamne fereste) mi se mai adauga o luna automat ?
Mentionez ca am permisul de 3 ani si ceva si nu l-am avut suspendat pana acu. Acu imi dau seama ce dobitoc am fost cand m-am urcat baut la volan! A fost prima si ultima oara!

iti poti recupera permisul mai repede si in cazul consumului de alcool. daca iei la testul acela minum 13 din 15 puncte ai trecut. Poti da in fiecare saptamana testul, pana il iei, pe perioada suspendarii. doar daca nu reusesti sa il iei se mai adauga o luna de suspendare. Sunt niste conditii si la reducerea acestei perioade de suspendare: sa ai cel putin un an de vechime in ale sofatului, sa nu mai ai permisul suspendat in ultimii 3 ani, sau sa nu mai fi beneficiat de reducerea unei suspendari in ultimii 2 ani. dar vad ca tuh le indeplinesti...

P.S. si eu am dat testul, dar pt. o alta abatere si l-am luat din prima cu 15 puncte, nu-i chiar asa greu cum zic unii....

Preparatul 08-05-11 17:19

intrebare,daca imi expira pedeapsa pe data de 09.05.2011 ma pot duce pe data de 9 sau pe data de 10 sa imi redic permisul?

andi_cimpean 09-05-11 01:24

Quote:

Originally Posted by vladdd (Post 4300009)
iti poti recupera permisul mai repede si in cazul consumului de alcool. daca iei la testul acela minum 13 din 15 puncte ai trecut. Poti da in fiecare saptamana testul, pana il iei, pe perioada suspendarii. doar daca nu reusesti sa il iei se mai adauga o luna de suspendare. [...]

La consumul de alcool nu se micşorează perioada de suspendare a permisului, dar dacă nu dai testul, aşa cum ai spus şi tu, se adaugă o lună īn plus!

Quote:

Originally Posted by Preparatul (Post 4311932)
intrebare,daca imi expira pedeapsa pe data de 09.05.2011 ma pot duce pe data de 9 sau pe data de 10 sa imi redic permisul?

Data de 9 este pānă la ora 00:00, deci poţi merge īncepānd cu ziua de 10!

Bogdan_mb 13-05-11 15:01

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4312948)
La consumul de alcool nu se micşorează perioada de suspendare a permisului, dar dacă nu dai testul, aşa cum ai spus şi tu, se adaugă o lună īn plus!

Se poate micsora, la prima abatere cat si in functie de vechime, antecedente etc.

Intrebarile la examen le puteti gasi aici : http://www.teste-carnet.ro/pagini/13-din-15.php defapt sunt chiar simple ;)

donaleqs 25-05-11 15:10

Va salut!

In urma cu ceva timp, mi-a fost ridicat permisul pt neacordarea prioritatii la pietoni - 30 zile ; am depus plangere, mi-am luat permisul inapoi, am continuat sa conduc, a decurs procesul, am pierdut, am intarziat inapoierea permisului catre Politie; la predarea permisului, datorita intarzierii, mi l-au oprit pt 60 zile...intrebarea este daca, aceste conditii, in urma reexaminarii, se poate reduce perioada la 60 de zile?

Multumesc.

phaeton 26-05-11 15:40

e simplu. NU
stai 60 de zile

y2korn 29-05-11 13:12

Quote:

Originally Posted by vladdd (Post 4300009)
iti poti recupera permisul mai repede si in cazul consumului de alcool. daca iei la testul acela minum 13 din 15 puncte ai trecut. Poti da in fiecare saptamana testul, pana il iei, pe perioada suspendarii. doar daca nu reusesti sa il iei se mai adauga o luna de suspendare. Sunt niste conditii si la reducerea acestei perioade de suspendare: sa ai cel putin un an de vechime in ale sofatului, sa nu mai ai permisul suspendat in ultimii 3 ani, sau sa nu mai fi beneficiat de reducerea unei suspendari in ultimii 2 ani. dar vad ca tuh le indeplinesti...

P.S. si eu am dat testul, dar pt. o alta abatere si l-am luat din prima cu 15 puncte, nu-i chiar asa greu cum zic unii....

salut. asta mi s-a intamplat si mie aseara. m-a prins cu 0.33(de vina a fost finala champions league:P). prima oara in 8 ani cand mi-a fost suspendat permisul. deci dupa cum ai precizat vladdd, pot da examenul in fiecare sapt timp de 3 luni. daca in astea 3 luni nu-l iau atunci imi mai adauga o luna?

Bogdan_mb 29-05-11 13:17

Quote:

Originally Posted by y2korn (Post 4358950)
salut. asta mi s-a intamplat si mie aseara. m-a prins cu 0.33(de vina a fost finala champions league:P). prima oara in 8 ani cand mi-a fost suspendat permisul. deci dupa cum ai precizat vladdd, pot da examenul in fiecare sapt timp de 3 luni. daca in astea 3 luni nu-l iau atunci imi mai adauga o luna?

da , ti se adauga o luna.

Arunca o privire la intrebarile de aici (aceleasi de la examen) : http://www.teste-carnet.ro/pagini/13-din-15.php , le faci de 2 ori si obtii 15 din 15.

y2korn 29-05-11 13:21

ms. asta o sa fac. maine tre sa ma duc sa platesc amenda de 3 mil(jumatate din 6 cat e intreaga:|) acum nu mai tin minte...parca a zis politistul ca mi se injumatatesc si punctele care mi le-a dat pe permis daca platesc in 48 de ore. sau poate nu am inteles eu bine. mi-a dat 9 puncte.

andi_cimpean 29-05-11 13:51

Punctele n-au treabă cu valoarea amenzii!

y2korn 29-05-11 13:53

pacat. dar daca iau reexaminarea? mai raman cu punctele sau mi le mai reduce?

Bogdan_mb 29-05-11 16:40

Quote:

Originally Posted by y2korn (Post 4359037)
pacat. dar daca iau reexaminarea? mai raman cu punctele sau mi le mai reduce?

La suspendare nu ai primit puncte de penalizare, chiar si daca ai fi avut, dupa perioada de 3luni ( sau 1 luna cu reducere) ti se sterg toate.

Daca te uiti mai atent la proces, ai primit 9 puncte amenda (asa se calculeaza cuantumul, 1 punct = 62 lei) si nu de penalizare.

chunkypops 09-06-11 21:02

E cineva din brasov care a trecut prin experienta suspendarii carnetuluio recent? :D mam despartit de prietena si am baut cateva guri de vin cu ea si m-au prins cu 0.14. Povestea o vad comuna 90 de zile, cu posibilitatea de reducere la 30 prin intermediul reexaminarii. Unde trebuie depusa cererea si ce alti pasi trebuie urmariti ?

Va multumesc anticipat

ondin 16-06-11 13:04

pai daca te-ai despartit de ea cum ai baut apoi vinul tot cu ea? sigur nu era alta? pai ori te-ai despartit ori nu. vezi tu cum un necaz nu vine niciodata singur.
cererea se depune la sectia de politie din raza de domiciliu in atentia comandantului.

ondin 16-06-11 13:06

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4359034)
Punctele n-au treabă cu valoarea amenzii!

ce vorbesti? tu nu ai luat niciodata amenda? sunt puncte amenda si puncte penalizare, ambele merg mana in mana, deci la 2 puncte din alea ai si 2 din alealalte si viceversa.totul in tara asta e viceversa.
:)

ondin 16-06-11 13:09

dar in Bucuresti la voi nu sunt taxiuri? :) sau daca e champions league la televizor este eprmis orice? :)

nu voi intelege niciodata cum poti sa bei o bere sau un pahar de vin si apoi sa pleci vitejeste cu masina. cea mai mare tampenie din lume, vine un prost treaz si da peste tine iar apoi tu esti ala vinovat, care repara si plateste tot.
daca tot trebuie sa bei, lasi masina in parcare si a doua zi te prezinti dupa ea, sau chemi un prieten treaz sa te conduca cu masina ta acasa.
asta ca sa nu te doara capul a 2 zi.sau vreme de 90 de zile.
:)

phaeton 02-07-11 16:35

am si eu o intrebare.
la examenul de redobandire de unde sunt intrebarile, din carte sau sunt incluse si cele de la chestionarele online ?

pentru ca pe net am vazut intrebari care nu se regasesc in carte, editura national din 2011.

LE: chestionarele de pe incepator.ro cred ca sunt niste prostii, nu au legatura cu cartea.

am gasit un site, teste13din15.ro, exact aceleasi intrebari cu cele din carte

Bogdan_mb 02-07-11 22:24

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 4438318)
am si eu o intrebare.
la examenul de redobandire de unde sunt intrebarile, din carte sau sunt incluse si cele de la chestionarele online ?

pentru ca pe net am vazut intrebari care nu se regasesc in carte, editura national din 2011.

LE: chestionarele de pe incepator.ro cred ca sunt niste prostii, nu au legatura cu cartea.

am gasit un site, teste13din15.ro, exact aceleasi intrebari cu cele din carte

aici http://www.teste-carnet.ro/pagini/13-din-15.php gasesti 99% din intrebarile din carte. Sunt doar vreo 2 , 3 care difera minor.

CHITZUL 28-07-11 14:15

Salut!

Mi-a fost suspendat permisul 60 de zile pentru efectuarea unei depasiri fara a ma asigura corespunzator, depasire in urma careia am acrosat un alt participant la trafic, fara victime, doar cu avarii usoare.
Accidentul s-a produs intr-o comuna de langa Curtea de Arges.
Am patru (si chiar mai multe, dar 4 principale) intrebari referitoare la procesul de scurtare a suspendarii si recuperare a permisului:
1. Unde trebuie sa depun cererea de sustinere a examenului daca permisul mi-a fost eliberat la Pipera? Unii spun ca la Pipera, altii la Udriste, altii la G. Cosbuc..:rolleyes2
2. Unde trebuie sa trimit dosarul cu rezultatul pozitiv al examinarii: la politia judeteana Arges (Pitesti) sau la politia comunala care mi-a retinut permisul si a emis dovada?
3. Dosarul trebuie sa il duc personal sau il pot trimite printr-un curier rapid? Cat dureaza analiza lui?
4. Am vazut pe site-ul politiei ca ar trebui sa includ si o copie a procesului verbal de contraventie, dar acesta mi-a fost retinut de asigurator in vederea deschiderii dosarului de dauna. Nu este suficient sa trimit chitanta de plata a procesului-verbal? Ca ar trebui sa merg la asigurator si sa ma rog de el sa-mi dea o copie.. :x

Multumesc!

CHITZUL 28-07-11 16:22

No, am gasit cateva raspunsuri pe un blog:

1. Examenul s-ar sustine la Udriste, zilnic, in 2 serii, la 8:00 si 9:30.
2. Dosarul se depune la IGPR G. Cosbuc, in Bucuresti.

KaFfros 19-08-11 21:45

Buna ziua, am tot stat si citit.. unii zic ca da altii zic ca nu. Sa ma lamureasca cineva... mi-au ridicat permisul 90 ZILE pentru ALCOOL (0,2) -- specific: NU AM FACUT ACCIDENT, NU AM LOVIT PE NIMENI, NU AM ATINS PE NIMENI, a fost pentru neport de centura mi-au pus fiola in bot m-am ales cu 0,2 si permis SUSPENDAT 90 ZILE ATAT.

INTREBAREA ESTE: Se poate REDUCE pedeapsa de la 90 zile ? DA sau NU ? In lege spune daca ai facut si accident..etc.. dar nu am facut asa ceva.

Sa ma lamureasca cineva va rog ca altii zic ca pentru ALCOOL NU SE REDUCE .. altii zic ca se reduce numai inteleg nimic.. cineva in domeniu sa ma lumineze si pe mine. Va multumesc

andi_cimpean 20-08-11 00:36

Pentru consum de alcool nu se reduce dar dacă doreşti să nu mai stai după cele 90 de zile, īncă o lună pe bară, trebuie să faci 13 din 15 deci dai reexaminarea!

KaFfros 20-08-11 17:35

Pai stai putin nu te supara .. imi poti arata si mie in LEGE .. ceva orice unde scrie : NU POTI SCADE PEDEAPSA PENTRU CONSUM DE ALCOOL (DOAR CONSUM DE ALCOOL) ? ... in lege scrie ca : A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT DE CIRCULATIE din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul īn timp ce se afla sub influenţa alcoolului; deci in acest caz sa inteleg ca se INTERPRETEAZA SAU CE? .. adica unii pot zice DA MA poti da si altii NU MA nu poti da???

andi_cimpean 20-08-11 17:52

Am verificat mai bine şi se pare că nu este scris negru pe alb ceea ce am spus eu mai sus, aşa că pare a fi un mit! :lol:

Eşti eligibil īn condiţiile īn care:

1. ai obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an īnainte de săvārşirea faptei;

2. īn ultimii 3 ani de la data săvārşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, nu ai beneficiat de o astfel de măsură;

3. īn ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară, nu ai mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

KaFfros 20-08-11 18:25

Pai vezi ce zic eu acuma... iti spun in felul urmator SUNT ELIGIBIL DIN TOATE PUNCTELE CARE SUNT SCRISE... ca rezultat ar trebui sa POT dar stii cum e legea la noi in Romania si vreau ca cineva care a trecut prin asta... SA IMI CONFIRME aceasta poveste .. sa zica DA BA PROSTULE POTI SA DAI .. sau NU MA PROSTULE NU MERGE !

Miserupix 06-09-11 15:09

Quote:

Originally Posted by KaFfros (Post 4537395)
Pai vezi ce zic eu acuma... iti spun in felul urmator SUNT ELIGIBIL DIN TOATE PUNCTELE CARE SUNT SCRISE... ca rezultat ar trebui sa POT dar stii cum e legea la noi in Romania si vreau ca cineva care a trecut prin asta... SA IMI CONFIRME aceasta poveste .. sa zica DA BA PROSTULE POTI SA DAI .. sau NU MA PROSTULE NU MERGE !

Da' de ce nu te duci sa-i intrbi pe cei de la Rutiera?

Radu_Toretto93 12-09-11 19:05

Salut.
Treaba sta asa :
Neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. De fapt a oprit, au trecut cei de pe trecere. Cand s-a pus in miscare altii au calcat pe trecere (1,2 pasi) de pe refugiul tramvaiului.
Gaborii intr-o parcare pe dreapta. Vazut. Tras pe dreapta.
Amenda si permis suspendat 30 de zile. Amenda platita pe loc.

Acum intrebarea este : Ce probe trebuie sa sustina pentru a avea permisul inapoi dupa 30 de zile ? Doar testul ala de 15 intrebari sau cate mai are el sau si altceva ?
Va rog cateva lamuriri. Omul nu prea are treaba cu internetul si nu se poate informa pe indelete.
Multumesc anticipat.

Zizuu 14-10-11 11:56

aceeasi situatie ca a lui Radu_Toretto93 . eu sunt din buzau, dar permisul mi l-au luat in bucuresti pe bd iancu de hunedoara, langa statia ratb de tramvai din zona. mie mi-au luat permisul pe data de 10 oct 2011. mi-au dat dovada 15 zile, valabila pana pe 25 octombrie. dupa data de 25 octombrie, trebuie sa ispasesc pedeapsa de 30 de zile fara permis, nu? adica pana pe 25 noiembrie? sau in acele 30 de zile intra si perioada in care am avut dovada? si daca vreau sa sustin un test de recuperare a permisului, acela cu 15 intrebari... ce trebuie sa fac? trebuie sa ma duc la buzau, la unitatea care mi-a emis permisul, nu? dupa cat timp pot sa ma duc sa dau testul ala? va rog dati un raspuns! multumesc

alexxl_xxl 04-11-11 07:22

Salut!In urma cu o luna mi s-a retinut permisul pt alcool (0.17).Am sustinut reexaminarea (15/15) si am facut cerere pt diminuarea pedepsei (art 221 hg1391/2006).La depunerea dosarului politistul mi-a calculat 30 de zile din acel moment iar legea spune ca pedeapsa se diminueaza la 30 de zile daca indeplinesti toate conditiile.Stie cineva concret care este procedura?Multumesc pt raspunsuri.

cannavaro 04-11-11 07:45

La alcool mi se pare ca nu se reduce pedeapsa.
Adica mi se pare culmea sa iti ia permisul ptr alcool si sa ceri reexaminare chiar daca aveai doar 0.17.

alexxl_xxl 04-11-11 18:25

Quote:

Originally Posted by cannavaro (Post 4690026)
La alcool mi se pare ca nu se reduce pedeapsa.
Adica mi se pare culmea sa iti ia permisul ptr alcool si sa ceri reexaminare chiar daca aveai doar 0.17.

Ti se pare prost si culmea degeaba pt ca pedeapasa s-a redus de la 3 la 2 luni dupa cum mi-a explicat politistul de la ghiseu dar nu sunt sigur din ce moment se calculeaza reducerea pedepsei la o luna potrivit legii(art 221 hg 1391/2006).Mai citeste o data postul meu poate ti-a scapat ceva.Ah.............si apropo examinarea mi s-a impus de catre politie conform art 106 alin2.

DJBOSS 16-12-11 11:12

Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare cu ale voastre, acum intrebarea mea este : Sunt grele cele 15 intrebari ? Am inteles ca sunt doar cu 1 raspuns adica din 3 daor una singura e corecta , nu ca la examenu de permis care pot fi toate 3 intrebarile corecte . Astept un raspuns de la voi care ati dat testu

alexxl_xxl 17-12-11 06:16

Salut!Eu am dat acest examen,nu este greu daca inveti cat de cat.Sunt 15 intrebari din care 13 trebuie sa le faci pentru a promova.Intrebarile au un singur raspuns corect din cele 3 deci nu sunt intrebari fara raspuns sau cu mai multe raspunsuri.Bafta!

Aditzuw124 20-12-11 11:40

sunt din targu mures....stie careva unde trebuie mers pentru a sustine acest examen...nimeni nu stie exact o adresa sau ceva,am intrebat si de la 2 sticleti si dadeau din umeri(nu ca m-ar mira)...cum dreaq sa nu iti fie data o adresa o informatie ceva...unde si in ce conditii dai acest test examen sau whatever ....

DJBOSS 20-12-11 12:03

Aveti ideie unde pot invata si eu aici pe internet online, cartea aceea pentru cele 15 intrebari ? si ceva siteuri unde pot sa fac testu .Multumesc

Bogdan_mb 23-12-11 00:12

Cu doua pagini mai in spate am pus link-ul dar stiu, lenea asta, daca ar pica tot din cer, defapt daca ar merge alcineva la examen in locul tau :

http://www.teste-carnet.ro/pagini/13-din-15.php

cristianic 16-01-12 15:31

Se mai poate lua dovada dupa ce ai fost declarat admis la proba practica?

DJBOSS 16-01-12 19:54

Eu am luat examenul cu brio maxim 15 intrebarile au fost ca acelea de pe site umpic diferite,adica daca aveti cartea aceea cu redobandirea permisului 13 din 15 este perfecta sunt aceleas intrebari ca, acolo.Multa bafta celor care vor mai da si sa speram ca veti fi cat mai putini ;)

All times are GMT +2. The time now is 08:21.

- Copyright 2026 4Tuning