![]() |
Re: BMW Seria 3 vs Passat şi alte modele pe 402 metri
pai nah, n-am cum sa te conving si nici nu incerc. fiecare e indreptatit la o parere. bafta!
|
X5 3.5d daca pleaca lansat este greu de prins pe 400m chiar cu 335d.
335d stock nu scoate 13.5 pe 400m e undeva la 14 si ceva. 330d stock este putin sub 15s. |
335 d stock cica are 13,5 pe sfert de unde ai tu datele cu 14,5? Pe fastestlaps si inca vreo 4 siteuri apare cu 13,5 13,7.
|
uite, ca idee, un clip cu 0-200kmh cu masina. roti stock, dif stock. e tras cam aiurea (cu o mizerie de tel), dar totusi, de facut idee merge. bordul e in mile, si se vede unde e 100mph. mie mi-a dat intre 13s si 13.5s.
milele snt alea scrise mai mare, si snt din 20 in 20. 0, 20, 40, 60, 80, 100 etc <iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/-FE6zcuPSno" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
Uite un clip de la SantaPod : https://www.youtube.com/watch?v=jKcxN...eature=related Owner-ul : Quote:
+ din experienta personala stiu ca nu face 13.5 . |
Quote:
Trebuia sa specifici daca te refereai sa fie la vale :) @Mistreku Eu nu contest performantele masinii, doar imi spun parerea pentru exactitate. Schimbarea mai multur trepte nu e un dezavantaj pentru ca motorul va lucra pe o plaja de turatie cu putere medie mai mare. E avantajat sa functioneze intre 4-6000 decat intre 3 si 6000 sau la diesel 3-4000 fata de 2-4000. |
Quote:
o sa vad dupa ce imi schimb diful, ca asta va fi urmatoarea modificare la masina. totusi, ce pierd pe schimbat, sper sa castig la plecarea de pe loc (diful actual e open, urmatorul va fi blocant). |
Quote:
|
Deci tu vrei sa zici ca x5 pt ca e 4x4 ajunge la 100 mai repede decat 335 cu aceeasi motorizare?:lol:
|
Mai repede nu cred ca ajunge doar ca pana ajunge la 100 km/h x5-u parcurge o distanta mai lunga.
|
Quote:
|
X5 3.0 sd - 335d
http://www.zeperfs.com/en/duel1855-1543.htm |
Nu cred ca m-ai intales. Sa iti dau un exemplu mai concret :
Doua masini care termina de parcurs 400m cu acelasi timp una poate avea o viteza de finalizare mai mare ca si cealalalta asta inseamna ca dupa 1/3 din cursa una poate fi mai in fata decat cealalata. |
Quote:
Quote:
si uite si vis-a-vis de mine cu X5 3.5d: http://www.zeperfs.com/en/duel1855-89.htm. E36 325 stock bate X5 3.5d. iar masina mea e si mai usoara, si mai puternica cu 30 de cai decat cea din testul de pe zeperfs. |
Quote:
1.7 sec ar fi pentru modestul meu 320d care atinge 400m la doar 135km/h cam 60 de metrii, la 335d e mult mai mult. Din pacate, pe x5 il incurca mult aerodinamica dupa 140-150km/h Bogdane timpii masurati pe distanta nu lasa loc de interpretare ca cei de atingere a unei viteze. |
Quote:
de x5 nici nu am zis ca nu l-ar incurca aerodinamica, era doar un argument pt bogdan, care zicea ca nu e explicabil cum 325i e36 sa bata x5 3.5d. iar daca stock, 325i are timpi mai buni, a mea e departe de stock. |
Quote:
335xi : http://www.dragtimes.com/2008-BMW-33...ecs-18554.html 335i : http://www.dragtimes.com/2007-BMW-335i-Specs-14731.html Acum diferente : 1. La 60 feet (18,5 metri) : 335xi ajunge primul in 1,862 secunde 335i al doilea cu 1.933 (viteza ceva mai mare) 2. La 1/8 mile - 200 metri 335xi ajunge primul in 8,618 secunde cu o viteza de 81,15 mile/h 335i ajunge in 8,700 secunde cu o viteza mai mare de 81,64 mile /h 3. Dupa 400m - Cele doua sunt paralele insa RWD-ul are o viteza simtitor mai mare de 105,94 m/h fata de awd 102,84 m/h Ce vroiam sa demonstrez, ca o masina chiar daca ajunge mai repede la o anumita viteza (100 km/h de ex.) pe o distanta mai scurta poate sa fie depasita de o alta care pleaca mai bine. @mistreku eu nu am zis niciunde ca x5 face 325 sau 335d, doar ca pleca mai bine, dar cum am specificat si anterior nu era cel mai bun exemplu. Imi amintisem de o cursa de mai demult unde x5-ul era resoftat. Probabil de asta imi amintesc ca pleca atat de tare. |
Quote:
La datele reale iar sunt pe dinafara, dau 9.3 pe 0-100, eu scot la 9 din 10 incercari atat si de cateva ori am fost chiar la 0.1 de timpul oficial iar conditiile nu erau din cele mai bune si asta cu masina de ~6ani. 325i e36 are oficial pana la suta 8 sec, eu zic ca e in urma x5-ului si pana la 400m. Bogdane... aia dau acolo cu 3 zecimale... iti dai seama ca performantele alea sunt ireproductibile?Cea mai mica pala de vant, caucuciucri rulate cu 5000km mai mult sau mai putin, sau un gainat de vrabie pe strada si rezultatele nu mai sunt aceleasi. |
pai 325i are oficial 7.8sec iar ei dau 7.7sec. mi se pare destul de aproape de realitate. nu stiu ce sa zic, mie mi s-au parut de incredere, adica pana acum mi s-au parut ca bat cu realitatea.
iar la 320d nu inteleg ce zici. adica din ce inteleg eu, iti confirma timpul care il scoti si tu personal, dar nu vad cum iti sustine asta in afirmatia ca datele snt incorecte. sau te refereai la celelalte motorizari de 2.0d? p.s. sau e prea tarziu pt mine si nu mai inteleg nimic! :P p.p.s: in fine, da-i naiba de zeperfs, de 2 pagini rupem maimuta'n offtopic! sa continuam cu topicul. |
320d e46 este deȘ 136cp, 150cp.5tr, 150cp/6tr iar ei stiu decat de 130cp si 150Cp
Ei dau 9.3 sec care este relativ usor de atins, eu am scos de cateva ori 8.9. In fine eu am gasit foarte putine greseli pe http://www.ultimatespecs.com/ Ai dreptate, gata cu off-topicul. |
Cu ce ai masurat tipmul de 8.9 ?
|
1. timpul 0-100 dat de producator e dat in niste conditii de omologare, ceva de genul masina cu greutatea a 3 persoane si ceva bagaj. normal ca o sa scoateti timp mai bun cu masina goala.
2. eroarea de vitezometru. voi defapt faceti ceva de genul 0-95 kmh.. de la 95 la 100 mai trece ceva timp, chiar daca in cazul masinilor puternice e foarte putin |
Quote:
|
Quote:
Se trezeste cate unul sa mai debiteze cate o prostie. Cand va opriti ma baieti ? Cand citim si noi inainte sa cascam gura aia ? Investeste un ban aici ca sa nu te faci de ras pe viitor. http://standards.sae.org/j1491_200607/ |
@Bryan nu am zis ca am masurat cu vitezometrul care are o abatere intentionata +/- eroare.
Timpi oficiali sunt cu o persoana, cateva zeci de kg de bagaje si parca jumatate de rezervor. Am masurat cu un soft, prin obd care masoara si 402m, timpul de reactie, etc. Preciazia vitezometrului real (cel afisat de soft sau pe meniu ascuns) este buna, verificat cu GPS si pe bornele kilometrice. Se poate masura cat de cat si cu instrumentele de bord dar nu direct cu vitezometrul ci cu turometrul: stabilesti turatia pt 100km/h si FILMEZI sprintul, iar timpul exact il afli cu un editor de film deruland cadru cu cadru. Dar metoda asta poate avea erori destul de mari. |
Este cu 300lbs. Vreo 137kg adaugate la Unloaded Vehicle Weight.
Aceasta cuprinde soferul si instrumentatia. Astea sunt conditiile de balast. Nicidecum 3 persoane, bagaje si caiac pe masina. |
Eu ma indoiesc ca se poate obtine un timp mai bun decat ce da producatorul .In multe cazuri se poate obtine mai prost .:lol:
|
Nimeni n-a zis pana acum ca scoti timpi mai buni decat zice producatorul, in aceleasi conditii. In realitate poti sa intalnesti conditii mai bune: temperatura mai joasa a aerului, combustibil cu putere calorifica mai mare, masina mai usoara dect cea de test (de ex fara dotari si cu sofer de 50kg)
Sa mai fiu si on topic: Passatul e orientat spre confort nu spre sportivitate, din cauza asta si pentru fiabilitate are puteri specifice mai mici ca bmw si nu exceleaza la acceleratie. Comparatia mai potrivita e cu audi. |
Quote:
E un topic despre 402m, cred ca nu ma hazardez prea tare cu supozitia asta. Adica nu prea vad cine ar veni la curse cu masini stock. Cat despre passat, topicul nu e neaparat bmw vs passat, e si "si alte modele pe 402 metri". Deci cred ca puteti sa comparati si cu audi. |
Am zis "ineleasi aceleasi conditii" asta inseamna si masa, temperatura, presiune atmosferica, combustibil s.a.m.d.
|
Quote:
|
Quote:
|
Stiu, dar e mica, eu am cu 6tr, care e dat 8.8 in cartea masinii, cel cu 5 e dat 8.9.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:02. |
- Copyright 2026 4Tuning