![]() |
Re: Cand au inceput raliurile in Romania?
O imagine completa cu Break-ul de asistenta (presupun) din poza D-lui Rusanescu nu are cineva?
|
1 Attachment(s)
am eu una, dar nu cred ca e asta.
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=oHcED6j8rfE |
N-am stiut ca a existat o astfel de Dacia "Pullman"! :-)
Foarte faine povestile de pe topicurile dedicate acelei perioade a sportului auto romanesc. Sarbatori fericite tuturor celor "muscati" de virusul automobilistic! |
Mulţumesc pentru urări!
Are cineva o poză cu un alt hibrid construit la Cāmpulung: caroserie de Dacia Break montată pe şasiu de ARO 10? Am făcut traseul Raliului ARO MUSCELUL īntr-un an īnainte de 1989. |
Puteti gasi aici toate automobilele romanesti construite vreodata:D
http://www.automobileromanesti.ro/ |
2 Attachment(s)
Quote:
ARO 12 a fost produsa in serie mica pentru MApN. Acesta era realizat pe sasiu de Aro 10, cutie de viteze de Aro 10 si caroserie de Dacia 1310 Break. Motorul era un motor Ifa in 3 pistoane diesel si tractiune 4x4. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
S-ar putea, dacă e pe şasiu de ARO 10.
Am primit o confirmare de la cineva care a lucrat la ARO. Dar aştept alta de la un fost pilot de la ARO - Cătălin NICOLAESCU. Mulţumesc, |
Bravoo Ady pentru readucerea in prim plan a unor amintiri despre participarile romana la Turul Europei, si completrilor facute.
Tuturor La multi ani ! Sanatate si vesti bune din automobilismul autohton ! |
4 Attachment(s)
Se cuvine să amintim şi de arbitrii de frunte ai automobilismului sportiv şi ai kartingului. Pe 27 decembrie 2012 Gheghe FOTESCU - cel care ani de zile s-a ocupat de stabilirea traseelor de curse (īn special pentru raliuri) şi a readus autocrossul īn curse (ARO şi AUTOCAMIOANE) - a īmplinit 84 de ani.
La Mulţi Ani cu sănătate Gheghe! Foto 1: Ieri la el acasă. Foto 2: Autocross M. Ciuc 1984 Foto 3: Autocross Cţmpulung Muscel 1986 Foto 4: Viteză pe circuit Galaşi 1986 |
3 Attachment(s)
Echipaje la "Kempen Rally 1978 - BELGIA.......dupa cum imi aduc eu aminte, a fost un raliu "secret" care a pus probleme navigatorilor N.Herisanu si P.Vezeanu, dar totul s-a terminat cu bine si bine ca s-a spart ghiata, atunci, cu plecarile in West....Multe salutari, R.D."
...... din mailul trimis de dl. Radu DOBRESCU lui Niki HERIŞANU, care apoi mi la trimis şi īl fac public şi prietenilor automobilismului romānesc. Delegaţia era formată din: Col. (rez) Ioan PETRE Echipaje: Eugen IONESCU CRISTEA-Nicolae HERIŞANU şi Ştefan IANCOVICI-Petre VEZEANU Mecanic: Traian MACARIE |
La multi ani, domnule Gheghe Fotescu !
Stima si respect pentru activitatea depusa in inchiderea raliurilor , mai ales editiile R. Dunarii. Am participat efectiv in anii '77....'80 impreuna cu Dvs, si am trait momente de care imi aduc aminte cu multa placere. Si unul este recordul meu personal, ca dupa startul din Turnu Severin am parcurs tot traseul Raliului Dunarii pana la Baia Mare, fiind ba arbitru inchizator de traseu, ba sofer, ba mecanic pentru masina de inchidere....etc total peste 53 de ore din care am atipit doar cateva minute intre posturi pe regularitate....... Multumim frumos pentru poze si prezentare domnule Mitica Rusanescu ! |
2 Attachment(s)
Turul Europei 1983 .
|
1 Attachment(s)
Asta o fi de la noi ? hmmm...:???::shock:
|
N-as crede. Imi pare un Sinpar.
http://www.forum-auto.com/sport-auto...ujet377645.htm Sunt cateva poze cu masina aici. |
DAp ! asa este. Ai dreptate
|
1 Attachment(s)
Sa aveti un An 2013 BEstiaL !!!!!
LA MULTI ANI TUTUROR ! |
Bine aţi sosit īn 2013!
Vă doresc călătorie plăcută şi īnteresantă īn continuare! Rusănescu |
1 Attachment(s)
Va doresc tuturor un an mai bogat īn īmpliniri, mai īnalt īn aspiraţii şi plin de succese.
LA MULTI ANI 2013!! |
va doresc an nou cu multa benzina in sange si multi cai putere ,la multi ani multa sanatate si fericire in suflete
|
La Mulţi Ani şi belşug īn toate celor care poartă numele Sf. Ioan.
Rusănescu |
Motorsport in Romania 1990
https://www.youtube.com/watch?feature...v=M_ZehYy8eR0#! |
3 Attachment(s)
rasfoind prin arhiva personala, si vazand cateva documente interesante din anii '79-80, unele, m-am gandit sa le prezint aici:-)
|
1 Attachment(s)
M.Cosereanu - S.Pop - 1983
|
1 Attachment(s)
Am reusit sa salvez niste documente cu foarte mare valoare istorica, chiar inainte de a fi distruse. Imi pare rau ca nu le mai am in original dar le-am transcris si va prezint exact ce mi-a ramas mie. Acesta este primul episod.. O sa mai urmeze si altele. Sper ca nu deranjez pe nimeni ca le postez aici dar vad o comunitate foarte documentata si sper sa ajute aceste materiale.
|
3 Attachment(s)
Anul 1970 : Raliul Kemper Belgia ! 2 masini Dacia la startul unui raliu secret international reprezentand FRAK Bucuresti..
Iata unul din echipaje: Eugen Ionescu - Cristea ( !! zambind :!:) si Nicolae Herisanu. |
1 Attachment(s)
parca aici e mai bine !:-)
|
Quote:
A cui este cupa de locul II la Raliul DUNĂRII-DACIA? |
11 Attachment(s)
Quote:
Si ca o surpriza am poza si cu dnul Rusanescu :) cu Lucian Filip in Grecia.;) |
1 Attachment(s)
Quote:
AICI POZA: |
Quote:
BANCA, DACIAN (1953) n. Cluj-Napoca. Pilot şi copilot de raliu, legitimat la clubul sportiv Unirea Tricolor Bucureşti, Dacia Piteşti. A debutat ca pilot īn anul 1974 la R. Castanelor obţinānd locul III la clasa 850 (Fiat 850). A participat la Volan-Ungaria, Nisipurile de Aur-Bulgaria, Tatra-Cehoslovacia, Acropole-Grecia, Gunaydin-Turcia, Turul Europei. A fost copilot pentru L. Balint, N. Grigoraş, D. Urdea, Cr. Măcăneaţă, D. Toma. Ca pilot a avut copiloţi: L. Borbely, M. Mureşan, C. Zărnescu, P. Ciucă, I. Mălăuţ, D. Urdea. A concurat pe automobile: Fiat 850, Dacia 1300. A fost desemnat cel mai bun sportiv la automobilism īn anul 1992. I s-a acordat titlul de maestru al sportului din anul 1980. Palmares Internaţiona Raliu: 1979 locul IX cls general şi locul I la clasă, R. GUNAYDIN, ediţia a VIII-a, īn Turcia, etapă īn Campionatul Balcanic, copilot Ionel MĂLĂUŢ, 1979 locul IX cls general, locul V īn Campionatul Balcanic, īn R. DUNĂRII, ediţia a XIV-a, īn Romānia, etapă īn CE de Raliuri, CPP şi Campionatul Balcanic, copilot Ionel MĂLĂUŢ. Echipajul a cāştigat grupa şi clasa īn CPP şi Campionatul Balcanic şi clasa īn CE de Raliuri, 1979 locul I la clasa 1300 şi titlul de Campion Balcanic la clasă, la finalul Campionatului Balcanic obţine un titlu balcanic. -1982 locul X cls general, locul X īn CPP, R. DUNĂRII-DACIA ediţia a XVII-a, la Tulcea, etapă īn CE de Raliuri şi īn CPP, pilot Gheorghe URDEA, 1985 locul XXXV cls general şi locul VIII la clasă, R. ACROPOLE ediţia a XXXII-a, Grecia, etapă īn Campionatul Mondial de Raliuri, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1987 locul XXVIII cls general şi locul V la clasă, R. ACROPOLE ediţia a XXXIV-a, Grecia, etapă īn Campionatul Mondial de Raliuri, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1988 locul VII cls general şi locul III la clasă, īn TURUL EUROPEI, ediţia a XXXI-a, locul II pe naţiuni, locul I pe mărci, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1994 locul VII cls general, R. ROMĀNIEI ediţia a XXIX-a, Baia Mare, etapă īn CE, pilot Dorin TOMA, 2000 locul IV cls general, R. ROMĀNIEI ediţia a XXXIV-a, Braşov, etapă īn CE, pilot Dorin TOMA, Palmares Naţional Raliu: 33 de titluri de campion naţional, din care trei de campionat absolut : 1978 Campion clasa 1300, grupa 1, copilot Constantin ZĂRNESCU, 1979 locul III clasa 1300, grupa 1, copilot Ionel MĂLĂUŢ, 1982 locul III cls general, pilot Gheorghe URDEA, 1983 Campion naţional absolut, Campion naţional grupa C, pilot Gheorghe URDEA, 1992 Campion naţional absolut, Campion naţional grupa H, pilot Dorin TOMA, 1993 Vicecampion absolut, Vicecampion grupa H, Campion clasa H 12, pilot Dorin TOMA, 1994 Cāştigător grupa A, pilot Dorin TOMA, 1995 Vicecampion absolut, vicecampion grupa A, pilot Dorin TOMA, 1996 Vicecampion absolut, Cāştigător grupa N şi Cupa ROMĀNIEI, pilot Dorin TOMA, 1997 Locul III cls general FIA, Campion grupa N, campion clasa 7, locul III cls Open, pilot Dorin TOMA, 1998 Campion grupa H, campion clasa 7, locul III cls Open, pilot Dorin TOMA, 1999 Vicecampion absolut, vicecampion grupa A, pilot Dorin TOMA, 2000 locul V cls general, pilot Dorin TOMA, 2001 Campion grupa H, campion clasa 7, locul VIII-IX cls general, pilot Dorin TOMA, 2003 locul V clasa A 7, pilot Florian NUŢĂ Palmares Naţional Viteză īn coastă : 1978 locul III clasa V.BANCA, DACIAN (1953) n. Cluj-Napoca. Pilot şi copilot de raliu, legitimat la clubul sportiv Unirea Tricolor Bucureşti, Dacia Piteşti. A debutat ca pilot īn anul 1974 la R. Castanelor obţinānd locul III la clasa 850 (Fiat 850). A participat la Volan-Ungaria, Nisipurile de Aur-Bulgaria, Tatra-Cehoslovacia, Acropole-Grecia, Gunaydin-Turcia, Turul Europei. A fost copilot pentru L. Balint, N. Grigoraş, D. Urdea, Cr. Măcăneaţă, D. Toma. Ca pilot a avut copiloţi: L. Borbely, M. Mureşan, C. Zărnescu, P. Ciucă, I. Mălăuţ, D. Urdea. A concurat pe automobile: Fiat 850, Dacia 1300. A fost desemnat cel mai bun sportiv la automobilism īn anul 1992. I s-a acordat titlul de maestru al sportului din anul 1980. Palmares Internaţiona Raliu: 1979 locul IX cls general şi locul I la clasă, R. GUNAYDIN, ediţia a VIII-a, īn Turcia, etapă īn Campionatul Balcanic, copilot Ionel MĂLĂUŢ, 1979 locul IX cls general, locul V īn Campionatul Balcanic, īn R. DUNĂRII, ediţia a XIV-a, īn Romānia, etapă īn CE de Raliuri, CPP şi Campionatul Balcanic, copilot Ionel MĂLĂUŢ. Echipajul a cāştigat grupa şi clasa īn CPP şi Campionatul Balcanic şi clasa īn CE de Raliuri, 1979 locul I la clasa 1300 şi titlul de Campion Balcanic la clasă, la finalul Campionatului Balcanic obţine un titlu balcanic. -1982 locul X cls general, locul X īn CPP, R. DUNĂRII-DACIA ediţia a XVII-a, la Tulcea, etapă īn CE de Raliuri şi īn CPP, pilot Gheorghe URDEA, 1985 locul XXXV cls general şi locul VIII la clasă, R. ACROPOLE ediţia a XXXII-a, Grecia, etapă īn Campionatul Mondial de Raliuri, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1987 locul XXVIII cls general şi locul V la clasă, R. ACROPOLE ediţia a XXXIV-a, Grecia, etapă īn Campionatul Mondial de Raliuri, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1988 locul VII cls general şi locul III la clasă, īn TURUL EUROPEI, ediţia a XXXI-a, locul II pe naţiuni, locul I pe mărci, pilot Nicu GRIGORAŞ, 1994 locul VII cls general, R. ROMĀNIEI ediţia a XXIX-a, Baia Mare, etapă īn CE, pilot Dorin TOMA, 2000 locul IV cls general, R. ROMĀNIEI ediţia a XXXIV-a, Braşov, etapă īn CE, pilot Dorin TOMA, Palmares Naţional Raliu: 33 de titluri de campion naţional, din care trei de campionat absolut : 1978 Campion clasa 1300, grupa 1, copilot Constantin ZĂRNESCU, 1979 locul III clasa 1300, grupa 1, copilot Ionel MĂLĂUŢ, 1982 locul III cls general, pilot Gheorghe URDEA, 1983 Campion naţional absolut, Campion naţional grupa C, pilot Gheorghe URDEA, 1992 Campion naţional absolut, Campion naţional grupa H, pilot Dorin TOMA, 1993 Vicecampion absolut, Vicecampion grupa H, Campion clasa H 12, pilot Dorin TOMA, 1994 Cāştigător grupa A, pilot Dorin TOMA, 1995 Vicecampion absolut, vicecampion grupa A, pilot Dorin TOMA, 1996 Vicecampion absolut, Cāştigător grupa N şi Cupa ROMĀNIEI, pilot Dorin TOMA, 1997 Locul III cls general FIA, Campion grupa N, campion clasa 7, locul III cls Open, pilot Dorin TOMA, 1998 Campion grupa H, campion clasa 7, locul III cls Open, pilot Dorin TOMA, 1999 Vicecampion absolut, vicecampion grupa A, pilot Dorin TOMA, 2000 locul V cls general, pilot Dorin TOMA, 2001 Campion grupa H, campion clasa 7, locul VIII-IX cls general, pilot Dorin TOMA, 2003 locul V clasa A 7, pilot Florian NUŢĂ Palmares Naţional Viteză īn coastă : 1978 locul III clasa V. URDEA, GHEORGHE (1954), n. īn Cristian, Judeţul Braşov. Este mecanic auto. A debutat īn karting īn anul 1967 sub īndrumarea faimosului formator de sportivi de automobilism şi karting Dumitru TELESCU, īn cercul de specialitate de la Casa Pionierilor, legitimat la CSU Braşov. A cucerit titlul de campion de 7 ori īn anii 1972, 1973, 1975 (de patru ori la cls. 50 şi de trei ori la 175 cmc) A fost desemnat īn topul celor mai buni piloţi de karting ai anilor 1976 şi 1977. A primit titlul de maestru al sportului la karting īn anul 1978. S-a stabilit īn Germania. |
1 Attachment(s)
Tot e īn desfăşurare Raliul MONTE CARLO 2013.
Să ne reamintim: Raliul Monte Carlo din 1936 a avut 105 competitori īnscrişi, 91 au luat startul, iar la final au ajuns 72. Printre aceştia s-au numărat şi doi romāni, Petre CRISTEA şi Ion ZAMFIRESCU, care au concurat cu un robust Ford V8 (65 CP) şi care au cāştigat raliul ! Deci victoria la Monte Carlo īn 1936 a fost o victorie romānească!!! |
Incredibil!
|
1 Attachment(s)
rallycross 8)
|
5 Attachment(s)
MAsina lui Iancu Nita
|
A doua poza e maxima :)
|
4 Attachment(s)
Echipaj: Bogdan Marisca - Seby Itu pe Lady Liberta - 1997! ;)
|
1 Attachment(s)
am dat de o poza si nu stiu de unde sa o iau. dupa nr se pare ca se distinge ca ar fi de mures -MS-. Are cineva idee cine a pilotat aceasta masina ?
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:50. |
- Copyright 2026 4Tuning