Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan Skyline GT-R vs. Porsche GT2 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/92684-nissan-skyline-gt-vs-porsche-gt2.html)

GTR 09-05-09 12:37

Re: Nissan Skyline GT-R vs. Porsche GT2

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 2301602)
Mai oameni buni, sa mai explic odata?
1.
Miracolul GT-R are 1730 de Kg si 480 CP. Si AWD pe care il ridica multi in slavi ca "e cel mai bun din lume" e inca o penalizare pe pista, ba chiar si pe linie dreapta dupa momentul plecarii de pe loc. Asta e, asa e fizica. Pierdere in transmisie, masa suplimentara etc. Am mai subliniat undeva ca AWD NU este un avantaj pe pista. Fara discutie, nu e ca poate sau nu, ca uneori da sa ba. NU, nu este un avantaj este un DEZAVANTAJ, punct. E suficient de clar acum? Cine spune altceva nu stie ce vorbeste (cu exceptia pistelor ude sau cu zapada gheta, aderenta scazuta in general, apropo poate imi spune cineva aici la cat scade procentual aderenta pe asa ceva, sa nu mor prost). Oare de ce varianta de pista a GT-R ului are Centrul de gretate e usor de vazut dupa inaltimea masinii, in special spatele care concureaza cu Chevrolet Cobalt SS. Mai analizam? Amplasare motor fata? Motor V6 fata de boxer 6? Turbine clasice fata de cele cu geometrie variabila? samd..

2. si cel mai important punct:
GT-R mai rapid in curbe? Asta e la rubrica gluma zilei? Daca Dorel de la revista XXXX scoate timp mai bun cu GT-R ul decat cu GT2 inseamana ca masina respectiva e cu adevarat mai rapida, ca a stors 100% din ea? Mai ales cand vorbim de GT2 aici (the widowmaker, anyone?), cine crede ca Dorel a condus la 100% GT2 ul, mana sus! Acum cei cu mana sus mergeti la culcare. Ma uitam si la forumul "pilot masina slaba contra amator masina tare". Ultima data la Mosport era un nene cu ochii oblici intr un 430 nou nout care nu a vazut eleronul Boxster ului meu mai mult de juma de tura, asta e raspunsul meu. Si Mosportul e a 3 a pista din lume ca viteza ! Diferenta dintre un sofer f f bun si un pilot e uriasa am mai scris asta undeva. Sub 1% din redactorii auto din lume sunt in stare sa duca la maxim o masina de 300 CP. Daca vb de supercar uri, noroc bun. A trecut vremea cand orice redactor (fost pilot) putea sa duca supercar ul de 250 CP la maxim. Chris Harris care e un redactor bun si pilot de duminica pe deasupra a zis clar ca in GT-R si bunica poate conduce repede, in GT2 nu a avut balls sa i dea cat poate. Si asta e ideea lui despre cat poate GT2 ul. S a dat vreunul din voi cu Walter pana acum? Eu da, si cobori (tremurand) cu totul alta idee despre ce poti tu, ce poate masina si ce poate el sa faca. Parol..vezi lansarea oficiala 997 Turbo.
O sa aud replici de genul "pai si GT-R ul a scos cu japanonboarddriver timp mai bun pe Ring ca GT2 ul.." da, si elefantii zboara cand afara ploua ..sau cand Nissan Marketing vrea sa fac publicitate ieftina..sa va aduc aminte de primul GT-R si ce s a descoperit dupa o vreme cu timpii postati de Nissan? Sigur, Nissan e referinta la corectitudine si Porsche e cel care umfla cifrele totdeauna, mai ales in ultimii 30 de ani, nu i asa? Oare cate teste imdependente s au apopiat macar la 10s de timpul "oficial" ? Hmmm, nici unul pana acum..chiar cu piloti la volan, ciudat, nu i asa? Ce naiba mai baieti, GT-R mai rapid ca Zonda, Enzo, Carrera GT, Scuderia si alte "harburi" hai sa respiram un pic, ne relaxam, lasam "recordul de pe pista Top Gear" :lol: si deschidem ochii, si punem un V-box in masinuta , io dam unui nene care se da 6 ore pe zi pe pista ca asta e meseria lui..si voala ! gata miracolul! Dar ma rog, cine vrea sa inteleaga si sa si foloseasca creierul bine, cine prefera sa fie spalat la creier cu minciuni, jocuri, filme rapide si furioase, legende urbane si alte alea, si mai bine..e amuzant sa vezi cum isi alimenteaza entuziasmul unul altuia pana la urma. Realitatea e insa un dus rece, accesibilitate, da, GT-R, performanta maxima GT2 fara dubii.
Condus placut.

Frumoasa poveste dar neargumentata real din "n" motive.

Lap times
Main purpose for www.fastestlaps.com is to collect lap times from different tracks for different cars. All lap times seen in this portal are collected from various trusted sources - mainly automotive TV shows and car magazines. All hot laps are performed by professional racing drivers and cars are pushed to the limits.

Daca ai ideie cumva timpii de pista din revistele de specialitate si vorbim de reviste de specialitate de afara nu din Romania, folosesc piloti profesionisti si nu "Dorei" si chiar redactorii lor sunt sau au fost piloti profesionisti, pt ca ei au bugete si isi permit sa plateasca.

2. Porsche a avut o profitabilitate record si asta nu din nr de masini vandute (ca doar nu e VW Golf) ci din adaosul exagerat, probabil pretul de productie al GT2 este la fel sau putin mai mare decat al GTR-ului, dar dupa cum am aflat de la seful de proiect al GTR pretul masinii este mic deoarece nu au vrut o profitabilitate mare de pe urma acestui model ci au vrut un supercar accesibil si clasei de mijloc.

3. Daca GTR-ul poate fi condus si de bunica repede nu insemna ca e mai putin performant, din punct de vedere tehnologic GTR-ul este clar peste GT2, "(GT-R mai rapid in curbe? Asta e la rubrica gluma zilei?)" o gluma pentru cei ce nu inteleg, concluzia ca GTR e mai e mai rapid in curbe este banala din timp ce pe linie dreapta GT2 e mai rapid iar pe circuit GTR ajunge din urma GT2 unde ar putea sa recupereze daca nu in curbe, ca doar pe linie dreapta nu are cum si de altfel este si normal ("asa e fizica"), repartitia pe punti este mai buna GTR35 Weight distribution 53/47, Porsche GT2 Weight distribution 38.5 / 61.5, departe pt GT2 de a avea o repartitie buna pe punti imposibil de ajustat doar prin diferenta de marime a cauciucurilor. Dar asta este problema Porsche, au vrut sa pastreze traditia 911 si asta a fost problema tuturor generatiilor.

4. Cred ca nu ai citit tot topicul, ce ai scris tu nu este si regula "Am mai subliniat undeva ca AWD NU este un avantaj pe pista." atat timp cat Lamborghini se bate cot la cot cu Ferrari, cat M3 se bate cu RS4, cat STI sau EVO se bat cu multe masini tractiune spate , stim ce performante deosebite ar R8-ul, etc. parerea ta se pare ca nu are baza de sprijin, nu vorbim de monoposturi sau GT-uri, vb de masini de serie.

"e amuzant sa vezi cum isi alimenteaza entuziasmul unul altuia pana la urma. Realitatea e insa un dus rece"
Mie mi se pare amuzant cum iti alimentezi tu entuziasmul, realitatea este ca trebuie sa faci un dus rece. :)

LEGAL RACING 09-05-09 16:13

GTR este o supermasina ieftina si GT2 o OPERA DE ARTA!

993turbo 10-05-09 04:31

@GTR:
da, asa e cum zici tu, ai dreptate, probabil stii chestii de care nu stiu eu, felicitari pt alegere, GT-R e mai bun decat GT2. sper sa si cumpere cat mai multi GT-R si cat mai putini GT2. pacat ca nu ai raspuns la intrebarile mele "neargumentate".
serios acum, nu ti cer sa ma crezi, poate sunt doar un pustan de 12 ani care se da rotund pe net, fa un sondaj, asa pt curiozitate, du te la un pilot/mecanic/inginer de racing si prezinta i problema, dupa care scrie mi aici te rog raspunsul. ce ma mira pe mine e cum o chestie care nu cere cunostiinte avansate si analize de finete poate sa dea nastere la atatea dezbateri. e de bun simt tehnic. "argumentele" de calitate Top Gear tin poate cu altii, vezi eternul "motor pus gresit", si testele facute de celebrii piloti de la celebre reviste auto. cum sa o mai explic? un coleg de munca i a spus tipului care a venit pe Mosport sa si compare GT-R ul cu un GT2 :"it's not even in the same postal code".mai clar de atat nu cred ca poate fii exprimat. GT2 este o masina care inglobeaza zeci de ani de racing experience si de evolutie continua, ca un fel de tuning facut de Porsche timp de 30 de ani. sa descriu tot ce e inglobat in masina asta ar trebui sa scriu o eciclopedie. toata gargara cu farmacia in care se fabrica GT-R ul nu ajunge nici la gleznele Porsche Motorsport/ as vrea ca fan boy ul tipic GT-R sa incerce sa citeasca daca nu sa experimenteze in realitate si ceva despre tabara "adversa" , nu sa stea pe forumuri care preaslavsec Gozila si privesc de sus orice altceva, fara sa incerce macar sa vada daca face sens ce scrie respectivul acolo. faptul ca o cohorta de ziaristi a imbratisat isteria asta e doar un trend care da bine la rating, dar sa fim seriosi, sa ti bazezi argumentele pe timpi pe "circuitul Top Gear" arata doar ignoranta respectivului.
hai raspunde mi te rog la ceva concret: daca GT-R ul este atat de rapid in curbe explicam mi te rog cum realizeaza asta la masa pe care o are, la pata de contact pe care o are, la compound ul declarat de Nissan ca fiind folosit, la temperatura la care s au efectuat testele, la viteza in diferite zone pe Ring, samd. banuiesc ca stii cum se distribuie aderenta (finita) a unei anvelope pe o punte motoare ( ca doar ambele sunt punti motoare pe GT-R, nu i asa?) si cum o masina awd e mai buna decat una rwd pe circuit, indiferent ca e suv sau monopost. nu ti cer cifre, doar o explicatie logica, eu si restul care lucreaza in motorsport de amar de vreme nu am gasit solutia, ca altfel o bagam/bagau de mult la curse. ma repet, poate Nissan a descoperit o alta varianta de fizica/mecanica si nu stim noi, au descoperit o metoda de a castiga aderenta tangentiala cand repartizezi aderenta de tractiune in acelasi timp..da, e adevarat, publicul tinta al GT-R ului nu stie nici macar ce i ala un "late apex" daramite fizica de deformare a anvelpei sau microdeformare a pistei, chestii pt care se studiaza un pic mai mult decat 5 minute pe google. o sa revin cu niste lecturi pt cei care chiar sunt interesati sa vada mai departe de forumuri/reviste si...Top Gear. prea lunga discutia de fapt, cred ca renunt la incercarea de a argumenta daca nu vad macar un semn de deschidere. pana la urma pot sa ti dau track data caption si sa mi spui ca le am facut eu in Photoshop sau in Excel, nu i asa? fiecare alege ce vrea, pt street credentials GT-R ul face impresie mai buna, asa e, cine vrea sa piloteze va alege insa GT2 ul fara sa clipeasca. nu e a asa cunoscut, nu da asa bine ca un Lambo sau un Ferrari, Zonda sau alte exotice, nu e promovat de PS3, nu apare in "fast and furious 7", pe strada te poate confunda Doamne fereste cineva cu un simplu 911, e doar un nazi arsed engined bug, e incontrolabil pe pista de o mare vedeta de show de televiziune, nu e pe cool wall/sau e uncool, costa o caruta de bani etc. daca ma straduiesc scriu 2 zile..putini insa discuta despre cutia de viteze de pe GT2, despre ce optiuni de setari in general exista pe masina asta.setari tipice de motorsport, nu de masina de strada, asa, direct din fabrica. dar ca sa fiu onest, nici pe forunurile de fani nu se prea mai vb de cutia GT-R ului prea mult sau cu prea multa placere. e ridicol, sincer. ma opresc aici ca e tarziu,
cine are de urechi de auzit si ochi de vazut a priceput de mult.
numai bine.

georgerg 10-05-09 11:46

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 2303901)
@GTR:
da, asa e cum zici tu, ai dreptate, probabil stii chestii de care nu stiu eu, felicitari pt alegere, GT-R e mai bun decat GT2. sper sa si cumpere cat mai ..............................R ului prea mult sau cu prea multa placere. e ridicol, sincer. ma opresc aici ca e tarziu,
numai bine.

Ce ai tu la semnatura??!: "Porsche. There is no substitute" - deci SINGURA FIRMA, UNICA FIRMA DIN LUME CARE STIE SA FACA O MASINA ESTE PORSCHE SI NIMENI NICIODATA NU O SA POATE FACE O MASINA CARE SA O BATA IN NICI O COMPETITIE DE PE ACEASTA PLANETA. Deci este inutil sa argumentezi de ex ca o firma cu garaj in spatele casei care face gtr pe genunchi sa reuseasca vreodata sa-si depaseasca conditia de "legenda urbana"- si oricum este o masina care se adreseaza eventual papagalilor nicidecum cunoscatorilor - un adevarat cunoscator isi cumpara porsche - unica masina sport din lume. Eu unul - I rest my case - hai sa nu mai exageram pe acest subiect ca umplem acest forum de maculatura pe care deja nu o citeste nimeni si riscam sa plictisim cititorii. Hai sa revenim la topic - in batalia cu gt2 gtr reuseste sa tina pasul - (+/-) este acolo indiferent de gargara - eu unul votez gtr si din motive personale - oricum discutam ceva putin gresit din start - nu cu gt2 trebuie comparat gtr ci cu 911 turbo pe care eu spun ca il bate. O zi buna va doresc pe acest final de weekend.

Dripci 10-05-09 13:18

Nu va opriti ! Eu citesc, cu placere :))..chiar daca e maculatura multa..e printre cele mai interesante versusuri de aici :D.
OnTopic. Nu am votat niciuna dintre ele, pt ca...e greu sa aleg cand nu stiu ce aleg :)

GTR 10-05-09 17:53

Quote:

@GTR:
da, asa e cum zici tu, ai dreptate, probabil stii chestii de care nu stiu eu, felicitari pt alegere, GT-R e mai bun decat GT2. sper sa si cumpere cat mai multi GT-R si cat mai putini GT2. pacat ca nu ai raspuns la intrebarile mele "neargumentate".
serios acum, nu ti cer sa ma crezi, poate sunt doar un pustan de 12 ani care se da rotund pe net, fa un sondaj, asa pt curiozitate, du te la un pilot/mecanic/inginer de racing si prezinta i problema, dupa care scrie mi aici te rog raspunsul. ce ma mira pe mine e cum o chestie care nu cere cunostiinte avansate si analize de finete poate sa dea nastere la atatea dezbateri. e de bun simt tehnic. "argumentele" de calitate Top Gear tin poate cu altii, vezi eternul "motor pus gresit", si testele facute de celebrii piloti de la celebre reviste auto. cum sa o mai explic? un coleg de munca i a spus tipului care a venit pe Mosport sa si compare GT-R ul cu un GT2 :"it's not even in the same postal code".mai clar de atat nu cred ca poate fii exprimat. GT2 este o masina care inglobeaza zeci de ani de racing experience si de evolutie continua, ca un fel de tuning facut de Porsche timp de 30 de ani. sa descriu tot ce e inglobat in masina asta ar trebui sa scriu o eciclopedie. toata gargara cu farmacia in care se fabrica GT-R ul nu ajunge nici la gleznele Porsche Motorsport/ as vrea ca fan boy ul tipic GT-R sa incerce sa citeasca daca nu sa experimenteze in realitate si ceva despre tabara "adversa" , nu sa stea pe forumuri care preaslavsec Gozila si privesc de sus orice altceva, fara sa incerce macar sa vada daca face sens ce scrie respectivul acolo. faptul ca o cohorta de ziaristi a imbratisat isteria asta e doar un trend care da bine la rating, dar sa fim seriosi, sa ti bazezi argumentele pe timpi pe "circuitul Top Gear" arata doar ignoranta respectivului.
hai raspunde mi te rog la ceva concret: daca GT-R ul este atat de rapid in curbe explicam mi te rog cum realizeaza asta la masa pe care o are, la pata de contact pe care o are, la compound ul declarat de Nissan ca fiind folosit, la temperatura la care s au efectuat testele, la viteza in diferite zone pe Ring, samd. banuiesc ca stii cum se distribuie aderenta (finita) a unei anvelope pe o punte motoare ( ca doar ambele sunt punti motoare pe GT-R, nu i asa?) si cum o masina awd e mai buna decat una rwd pe circuit, indiferent ca e suv sau monopost. nu ti cer cifre, doar o explicatie logica, eu si restul care lucreaza in motorsport de amar de vreme nu am gasit solutia, ca altfel o bagam/bagau de mult la curse. ma repet, poate Nissan a descoperit o alta varianta de fizica/mecanica si nu stim noi, au descoperit o metoda de a castiga aderenta tangentiala cand repartizezi aderenta de tractiune in acelasi timp..da, e adevarat, publicul tinta al GT-R ului nu stie nici macar ce i ala un "late apex" daramite fizica de deformare a anvelpei sau microdeformare a pistei, chestii pt care se studiaza un pic mai mult decat 5 minute pe google. o sa revin cu niste lecturi pt cei care chiar sunt interesati sa vada mai departe de forumuri/reviste si...Top Gear. prea lunga discutia de fapt, cred ca renunt la incercarea de a argumenta daca nu vad macar un semn de deschidere. pana la urma pot sa ti dau track data caption si sa mi spui ca le am facut eu in Photoshop sau in Excel, nu i asa? fiecare alege ce vrea, pt street credentials GT-R ul face impresie mai buna, asa e, cine vrea sa piloteze va alege insa GT2 ul fara sa clipeasca. nu e a asa cunoscut, nu da asa bine ca un Lambo sau un Ferrari, Zonda sau alte exotice, nu e promovat de PS3, nu apare in "fast and furious 7", pe strada te poate confunda Doamne fereste cineva cu un simplu 911, e doar un nazi arsed engined bug, e incontrolabil pe pista de o mare vedeta de show de televiziune, nu e pe cool wall/sau e uncool, costa o caruta de bani etc. daca ma straduiesc scriu 2 zile..putini insa discuta despre cutia de viteze de pe GT2, despre ce optiuni de setari in general exista pe masina asta.setari tipice de motorsport, nu de masina de strada, asa, direct din fabrica. dar ca sa fiu onest, nici pe forunurile de fani nu se prea mai vb de cutia GT-R ului prea mult sau cu prea multa placere. e ridicol, sincer. ma opresc aici ca e tarziu,
numai bine.

Ce apreciez eu la tine este ca iti place sa palavragesti f mult si de fapt sa nu spui nimic, dar crede-ma ca am asista la cateva cursuri de comunicare si am vazut o gramada de politicieni vorbind mult, frumos si pe langa subiect.

1. Ca sa stabilim clar, nu sunt fun GTR, nick-ul meu il folosesc din'ainte sa stiu de existenta vre-unui GTR, nu am o masina model sau marca preferata,inca nu stiu daca as alege un GTR in defavoarea unui ZR1, la anul vreau si o sa-mi achizitionez un Porsche series (1983–1989), de preferat Cabriolet, anul asta un STI sau EVO, Cayman mi se pare una din cele mai frumoase masini unisex, etc.

Spre deosebire de tine eu nu sunt fixist, nu am o marca preferata, nu am un model preferat si asta probabil din cauza faptului ca nu am condus tot ce-mi doresc, poate nici 50%, sunt foarte curios sa conduc un Ariel Atom, un Catrham, o Honda NSX, si multe altele. Din toate pe care le-am condus si cele in care am fost plimbat nu pot sa aleg, poate depinde si de stare, poate intr-o zi am chef de STI, in alta de un Citroen C2 VTS, alteori cu un Mercedes S-klasse sau un Lexus, nu de putine ori o masina de teren si sa nu uit de adorabilul Porsche 911 (vechi) Cabriolet.

Nu am gandit si nu o sa gandesc niciodata ca o masina e mai buna pt. ca are un nume sau o istorie. Asta este o porcarie sau o basina.
Eu vreau ceva care sa ma satisfaca pe mine nu pe altii, nu-mi iau o masina de imagine imi iau ce-mi face mie placere sa conduc.

Exemplu: ce istorie are Toyota pe langa Mercedes si BMW, cred ca de nebagat in seama,
dar: declaratia Dieter Zetsche, directorul general executiv al Daimler, a declarat ca isi doreste o cooperare "ca parteneri egali" cu rivalii de la BMW si
BMW si Daimler mai colaboreaza si pentru dezvoltarea unei tehnologii hibride suficient de competitive pentru a rivaliza cu cea regasita pe Toyota Prius.

Deci doi monstrii sacrii se chinuie impreuna sa faca o tehnologie scoasa de Toyota acum "100" ani.

De-asta pt mine performantele nu au legatura cu isoria.

continuare:

Eu nu am zis ca GTR e clar mai rapid decat GT2, dar pt mine personal, (si nu numai pt mine cred), a fost o surpriza sa constat ca a trecut cu usurinta targetul Porsche Turbo si poate pune in dificultate un GT2, o masina de 2 ori mai ieftina, fara o conceptie directionata spre pista, poate pune in dificultate un varf de lance al Porsche, GT2, o masina mult mai orientata catre circuit.

Acum pentru ca si-a permis GTR35 sa se atinga de maretia sa GT2 trebuie sa-i cautam nod in papura gen: nu are istorie, GT2 a fost condus de "Dorei" si GTR-ul de piloti adevarati, sfideaza legile fizicii (pe care unii nu le cunosc asa bine se pare).

"publicul tinta al GT-R ului nu stie nici macar ce i ala un "late apex" daramite fizica de deformare a anvelpei sau microdeformare a pistei, chestii pt care se studiaza un pic mai mult decat 5 minute pe google. o sa revin cu niste lecturi pt cei care chiar sunt interesati sa vada mai departe de forumuri/reviste si...Top Gear."

Observ finuta aroganta si "superioritatea" inteligentei tale, dar te indepartezi de la subiect si te pierzi in detalii.
De ce ar interesa un cititor sau pilot "fizica de deformare a anvelpei sau microdeformare a pistei", astea sunt subiecte pentru pentru producatorii de anvelope si putin si pt. tehnicieni, proectanti auto.
Te rog frumos, vad ca avem cam aceeasi varsta, lasa povestiile si aburelile care sunt cam departe de subiect, daca ai argumente explica-le simplu, scurt si tehnic.

1."hai raspunde mi te rog la ceva concret: daca GT-R ul este atat de rapid in curbe explicam mi te rog cum realizeaza asta la masa pe care o are, la pata de contact pe care o are, la compound ul declarat de Nissan ca fiind folosit.

Mai exista un motiv de f. mare importanta pt. care un GTR poate fi mai rapid in curbe decat GT2, pe care nu l-am enumerat, astept sa primesc o parere logica, argumentata de la tine si poate cu ocazia asta o sa-ti dai seama si de greseala dintr-o afirmatie anterioara a ta. Daca nu, o sa-ti dau explicatia, banala de altfel.

2.Exista masini care se bat, sau bat si Porsche si Ferarri si Lamborghini pe pista si nu au mare sau chiar nici un fel de istorie in spate.

3.Aici vorbim de masini de strada nu de monoposturi sai masini de Rally.

4.Daca mai ajunge maria dumneavoastra din Toronto prin Romania sau Europa poate o sa avem ocazia sa ne intalnim si sa ne masuram conostintele de fizica, mecanica si de pilotaj mai ales.

5.Porsche nu mai poate fi niciodata ce a fost de cand a aparut Cayenne, o masina care a demonstrat decaderea de imagine si calitate a Porsche.

6."e ridicol, sincer. ma opresc aici ca e tarziu,
cine are de urechi de auzit si ochi de vazut a priceput de mult."

Ai dreptate, dar nu stiam ca-ti faci autocritica. :)

O zi buna!

P.S.
GT2 stock este acolo cu GTR 35 stock (cum a spus si vecinul de deasupra) dar diferenta de performanta este foarte mica mai ales in raport cu diferenta de pret exorbitanta.
Ca sa platesti dublu pt. un brand bun cu o istorie mare si in acelasi timp cu mai putina utilitate mai putina tehnologie si cred, cu mai putina posibilitate de tuning nu mi se pare o alegere din punct de vedere practic.

GTR 14-05-09 08:40

Quote:

@GTR:
daca ma straduiesc scriu 2 zile..putini insa discuta despre cutia de viteze de pe GT2, despre ce optiuni de setari in general exista pe masina asta.setari tipice de motorsport, nu de masina de strada, asa, direct din fabrica.

Pai spune-ne mai pe scurt si sa incepi cu cutia de exemplu.

993turbo 16-05-09 20:42

aveam de gand sa raspund iar pe puncte si cu detalii dar faceam iar o pagina intreaga, sa incerc o sinteza si daca gresesc poate ma corecteaza cineva:

GT2: mai performant/rapid pe strada sau pe pista, mai adaptat pt pista, mai orientat spre racing pur, mai configurabil pt performanta (asta apropo de cutia aia celebra, nu numai cutia - pinioane interschimbabile - dar si setup ul total al suspensiei si al fluxului de aer/apasare sunt reglabile, rollcage inclus la comanda, extinctor, master electric switch, etc), mai de calitate - motorsport grade (si nu ma refer la ce boxe/presuri/mp3 player are aici, ci la ce este important intr un supercar..), mai greu de stapanit, mai multa satisfactie la condus (la condus am spus, nu la ..."liniute"), mai exclusivist, valoare mai mare de revanzare, mai fiabil

GT-R: mai ieftin, mai usor de condus, mai bun pt trafic zilnic, imagine mai buna in randul tinerilor, mai plat in feeling, mai multe jucarii electronice (asta la + sau la -, fiecare cum vrea sa o ia..), poate da senzatia de "ce bun sunt" chiar daca nu prea le ai cu pilotajul, mai fragil, mai slab acoperit de garantie, si imaginea in sine, vezi Godzila samd (iarasi , pt unii e cu +, pt altii e cu -..)

Gresesc? As vrea ca cei care au votat aici , probabil 95% fara sa conduca cele 2 masini de mai sus sau macar sa fie pasageri in ele sa lase un pic youtube ul si sa iasa afara in lumea reala, preferabil la un racetrack dar probabil cer prea mult..:( Apreciez sinceritatea cuiva care imi spune ca a votat GT-R pt ca ii place mai mult imaginea pe care o proiecteaza decat cineva care incearca sa ma convinga, sau sa se autoconvinga, ca au votat GT-R ul pt ca e o masina mai performanta decat GT2 ul... Sa fim onesti, GT2 ul nu este pt oricine, au zis o piloti adevarati.
Numai bine.
PS: nevasta conduce un Phaeton, eu visez la un McLaren F1 (e drept ca e cam greu dar se poate inlocui cu altceva mai accessibil..), pt tavaleala imi doresc un Defender, clar acum cu gargara cu "numai Porsche"?

georgerg 16-05-09 23:29

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 2325463)
aveam de gand sa raspund iar pe puncte si cu detalii dar faceam iar .................................................

Nu te corecteaza nimeni - nu ai spus nimic nou - toate cele de mai sus le stim deja - GTR trebuie comparat cu 911 Turbo - nu cu o masina orientata spre pista ca GT2 - cu toate acestea GTR, o masina normala sa spunem, reuseste performante apropiate. In viitorul apropiat va aparea si o varianta exclusivista de tipul GT2 - ceva de genul R34 Vspec II Nur sau Nismo Z Tune - care avea de ex un pret la aparitie mai mare ca la GT2 si era mult mai performant si mai exclusivist - si acum costa la fel sau chiar mai mult - asta daca gasesti de vanzare(http://www.nismo.co.jp/Z-tune/) - pt moment GT-R si GT-R SpecV actuale sunt doar un fel de teaser pt ce urmeaza. GT2 este un 911 pregatit de competitie - deci in cel mai rau caz luam un GTR, il pregatim si facem comparatii dupa. Eu sustin ceea ce spun din experinta proprie - am condus Porsche 911 Turbo, GT3, GT2, 4S, 2S, Cayman,etc.. si GTR. Pe strada, autostrada, traseu montan,... nu pe pista din pacate. Citesc, ma informez si vb constant cu diversi oameni din motorsport din US care utilizeaza GTR in competitii reale nu pe youtube si parerile pozitive inclina spre GTR. Uite un ex. de GTR modificat care a castigat o competitie vs GT2: http://www.gtrblog.com/2009/05/12/on...wins-outright/ . Ai dreptate cu o treaba GTR este foarte usor de condus raportat la ce face - dar si daca are la volan un sofer adevarat nu ii stau multi in fata - deci nu poate fi minimalizat nivelul acestei masinutze "minune".

GTR 17-05-09 02:56

Nu ne-am plictisit :)

Este foarte adevarat ca GT2 este destinat pistei si putine masini probabil sunt capabile sa ofere senzatia oferita de el, dar diferenta minima de performanta nu se reflecta in pret totusi, cu toate ca 997 GT2 este clar peste 996 si implicit peste GTR, cu banii de pe un GT2 iti iei un GTR si un ZR1. Probabil daca era o diferenta de 30-40 era de inteles dar cred ca daca bagi intr-un GTR sau ZR1 diferenta de bani, performantele GT2-ului intra in con de umbra.
Repet, imi place f mult brandul Porsche dar pretul de achizitie este prea mare in raport cu ce ofera si asta e valabil la toata gama nu numai la GT2.

laur_nsl 17-05-09 06:20

gt2 fara discutie, e o masina de circuit setata speciala pentru asa ceva. dar dupa parerea mea gt-r ul se compara mai bine cu 911 turbo,parerea mea.

DZ1 18-05-09 08:21

Foarte des citesc un argument: daca bagi restul de bani in masina cutare esti mult mai rapid .....
Sa fim seriosi, cine isi cumpara de ex. un GT2 nu il intereseaza bani, la fel si el poate baga mai departe bani in masina lui..
Omul de aia isi cumpara GT2, ca are posibilitatile materiale si nu vrea o masina ieftina care sa aiba fiecare la coltul strazi!!!!
Credeti ca daca bagam intr-o dacie restul de bani pana la un Veyron nu o facem mai rapida?
Eu mi-as dori un GT2 ,dar sunt prea multi bani si am ceva asemanator, de aia probbil imi voi lua un GTR...
Uni oameni isi cumpara masina cu portofelul in primul rand, eu o fac cu inima si dupa aia in functie de posibilitatile financiare.

GTR 18-05-09 12:47

Quote:

Originally Posted by DZ1 (Post 2328345)
Foarte des citesc un argument: daca bagi restul de bani in masina cutare esti mult mai rapid .....
Sa fim seriosi, cine isi cumpara de ex. un GT2 nu il intereseaza bani, la fel si el poate baga mai departe bani in masina lui..
Omul de aia isi cumpara GT2, ca are posibilitatile materiale si nu vrea o masina ieftina care sa aiba fiecare la coltul strazi!!!!
Credeti ca daca bagam intr-o dacie restul de bani pana la un Veyron nu o facem mai rapida?
Eu mi-as dori un GT2 ,dar sunt prea multi bani si am ceva asemanator, de aia probbil imi voi lua un GTR...
Uni oameni isi cumpara masina cu portofelul in primul rand, eu o fac cu inima si dupa aia in functie de posibilitatile financiare.

Cand compari 2 masini presupun ca este relevanta si suma, ca de-aia se numeste comparatie.
Pe mine cel putin ma deranjeaza cand citesc "Porsche a avut profit record" sau "profitul foarte mare al Porsche" etc., mai ales ca nu vand milioane de masini pe an, mai ales ca la Cayenne au luat o platforma Touareg si au scos o masina mai proasta si mult mai scumpa, ma deranjeaza sa vad ca un 996 turbo la 20 mii de km are finisari de clasa medie (zbarnaie ceva in fata, zbarnaie ceva in spate), este o problema oarecum subiectiva pentru majoritatea dintre noi dar este o problema. Poate sunt eu cusurgiu dar intideauna m-a deranjat vanzarea brandului si nu a produsului.
Aici sunt pareri personale si poate multe coincid si cu ale oamenilor care-si cumpara astfel de masini, sa nu crezi ca multi din ei nu se uita la bani, unii se uita la bani, altii la brand, etc., astia sunt cumparatorii.

Eu ma bucur cand vad pretul unui GTR sau a unui Corvette pentru ca sunt un target realizabil si fara compromisuri de performanta si poate asta e valabil si pentru tine si pentru multi altii.
Din punctul meu de vedere putea sa arate ca un Logan, pe mine ma intereseaza raportul pret/performanta, nu ma intereseaza sa se uite lumea la mine, imi voi lua o masina care sa-mi satisfaca placerile soferiei nu sa-mi fac o imagine si oricum nu or fi ele Porsche dar si GTR si Corvette mi se pare ff frumoase.

vacaroz 18-05-09 13:05

poate fi vorba doar de marketing, poate fi vorba doar de gurile rele.poate fi vorba de alte materiale care nu prea se vad, calitatea lor si rezistenta lor.
daca facem un overall pana acum porsche nu a dat rateuri asa mari cum a facut nissan cu launch control :D
toate chestiile astea te fac sa alegi un brand anume in defavoarea altuia ca spuneai mai sus ca unii se uita la brand.
pe mine ma deranjeaza (nu ca as avea bani de vreuna:D) reclamele agresve ale niponilor cum e cea de la avensis ca "ar vrea si nemtii sa aiba asa ceva" sau cei de la nissan in comunicatul de presa ca am gasit noi nasul pt porsche, am facut o masina mai buna si mai ieftina decat a lor ca oricum ei scot recorduri profit
sincer pana sa apara nissan cu zvonul ca porsche face profit record din vanzarea masinilor cu supra pret nu vorbea nimeni de asta.
ceea ce au facut niponii mai sus a fost sa arunce cu noroi in concurenta, sa scoata in evidenta defectele lor sa vanda ei produsul. din punctul asta de vedere mi se pare ceva injositor...

GTR 18-05-09 15:53

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2329318)
poate fi vorba doar de marketing, poate fi vorba doar de gurile rele.poate fi vorba de alte materiale care nu prea se vad, calitatea lor si rezistenta lor.
daca facem un overall pana acum porsche nu a dat rateuri asa mari cum a facut nissan cu launch control :D
toate chestiile astea te fac sa alegi un brand anume in defavoarea altuia ca spuneai mai sus ca unii se uita la brand.
pe mine ma deranjeaza (nu ca as avea bani de vreuna:D) reclamele agresve ale niponilor cum e cea de la avensis ca "ar vrea si nemtii sa aiba asa ceva" sau cei de la nissan in comunicatul de presa ca am gasit noi nasul pt porsche, am facut o masina mai buna si mai ieftina decat a lor ca oricum ei scot recorduri profit
sincer pana sa apara nissan cu zvonul ca porsche face profit record din vanzarea masinilor cu supra pret nu vorbea nimeni de asta.
ceea ce au facut niponii mai sus a fost sa arunce cu noroi in concurenta, sa scoata in evidenta defectele lor sa vanda ei produsul. din punctul asta de vedere mi se pare ceva injositor...

Pai profiturile Porsche le gasesti pe net si nu au fost date nici de Nissan nici de alti japonezi, sunt date oficiale anuntate chiar si de Porsche, asa ca nu vad partea injositoare.
Eu nu fac un overall pana acum, ca nu cumpar istorie ci cumpar masina, asa cum cu f multi ani in urma Porsche era cotata cea mai fiabila masina, asa cum nici Toyota acum nu este cea mai fiabila masina, asa cum Nissan iti comunica in cartea masinii folosirea si"problema" launch control (deci nu mint) si asa cum daca-mi pui maine 25 mii de Eur iti ofer un Porsche Cayenne S 2003, 67 mii km, sa il cumperi tu si sa i bafta de fiabilitatea lui mai mult decat am avut noi.........
"nissan in comunicatul de presa ca am gasit noi nasul pt porsche" - pai asta cam asa este, pt. ca GTR a avut ca target 911 Turbo si in nici un caz GT2, si daca facem o comparatie
Nissan GTR - $84,000
Porsche Turbo - $130,000
si ii cam rupe oasele pe unde il prinde
http://www.fastestlaps.com/index.php...=4585844a79f19
Asta nu mai este marketing.

P.S.
Si vorbind de reclame rautacioase sa o privim pe asta, care de altfel este bestiala, dar rautacioasa si agresiva clar:)
http://www.dpccars.com/car-videos-09...-home-town.htm
asta este marketingul ,genul asta l-au folosit si japonezii si germanii.

All times are GMT +2. The time now is 07:18.

- Copyright 2026 4Tuning