![]() |
Re: Viteza Maxima Reala VS Viteza Maxima Constructiva
1 Attachment(s)
Eu am nceput aici discutia si revin cu un exemplu personal
clio 1,5 dci 82 cp vit maxima constructiva 175kmh viteza in bord 190kmh in timp ce GPS-ul arata 180kmh...si asta constant pt mai multi km...deci eroarea la acea viteza de 10kmh |
Quote:
|
Exact...si am comparat cu viteza de pe ceas si pe la 160km/h, daca aveam si unde sa tin putin viteza asta ca sa-si faca complet refreshul, digitalul imi arata 149-150km/h.Dar si el avea inca cativa (3-4km) in plus fata de gps.Oricum, e mult mai exact.
|
Cu cruise control activat,diferenta intre viteza afisata analog si cea afisata de computer este de 1-2km (in plus) iar GPS arata cu 4-5km in minus fata de vitezometrul analog.
V max in talon pe la 223. |
Quote:
|
sunt mai mari intradevar dar diametrul total este la fel ca cele din fabrica. conform calculatoarelor de dimensiuni de jante + cauciucuri cu astea am chiar o eraore de 0.3% in minus fata de cele de fabrica adik pe ce e calibrat bordul
|
Quote:
|
http://www.paspeedo.com/calculator.htm
incearca... |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Daca pui roti mai mari nu iti creste viteza maxima decat daca ai o masina cu potentialul necesar in care Vmax ar fi limitata de turatia maxima ceea ce eu nu am vazut la o masina de serie. De obicei exista un calcul legat de Vmax la putere maxima si/sau ultima treapta este folosita pentru consum optim. |
deci vrei sa spui ca rotile mai mari nu dau automat o viteza mai mare si demaraj mai mic ? eu asa stiam
|
Ba da, dar iti trebuie si putere ca sa iei viteza mai mare.
Daca cu roti pe 15" ai 160 la 4000 RPM, cu roti mai mari, vei avea 170 la 4000 RPM. Insa teoretic, practic masina nu va duce mai mult decat ducea initial. Asta pentru ca e limitata de putere, nu de o turatie prea mare aka limitare. |
pai nu vorbim de roti de 21 acolo unde initial au fost 15 ....ma refeream la un caz unde au fost 14 dupa aceea 16...
nu cred ca e nevoie de o asa mare putere pentru o diferenta mica de marime a rotilor |
Quote:
Quote:
Viteza maxima in cazul de fata e dat de puterea motorului vs forta de frecare cu aerul si ghinionul poate sa vina din faptul ca punand niste rosti mai mari, scade turatia si poate cobori putin din curba de putere si o sa rezulte o viteza mai mica. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:48. |
- Copyright 2026 4Tuning