![]() |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
|
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
|
Quote:
|
Care e legatura dintre Common Rail si EGR ca eu nu o dibuiesc ?
La BMW nu o sa scoti niciodata 4-5% in oras. Nici cu efficientDynamics n-am reusit. |
Quote:
2. N-am vb de consumul de oras....la o masina care scoti 5% in oras inafara poti lejer 3.5. Pot scoate atata cu 318d sau 318tds noaptea pe la periferie :-P |
EGR-ul se anuleaza destul de usor, scoti mufa si gata. EGR-ul cand se infunda se curata. Mai usor se defecteaza partea electronica care in cazul 1.5dci costa 7milioane noua. 1.5dci nu prea scoate 5 mediu desi nici departe nu e. Trebuie sa mergi subturat in afara ca sa scoti 3.8-4 (sau sa ai rabdare de melc sa accelerezi liniar nu brusc, iar unde se poate frana de motor care duce consumul real spre 0) pentru ca in oras nu scazi sub 6. Altfel consumul mediu poate fi 5.5-6, iarna sigur e asa.
|
Eu chiar te rog sa-mi explici o afirmatie facuta de tine. Sau nu poti ?
Cat despre 316d si 318d seria e9x n-as baga mana-n foc ca tine ca sunt capabile de 5 la periferie. |
Quote:
Las ca bine ca-i crezi tu pe aia de scot 5% la matiz in oras mergand numai la blana....ce satul sunt de povesti d-astea cu "benveu si mertzanu consuma mult indiferent cum mergi" si racaticiu nou cu motor pe benzina de capacitate cu motocicletele consuma in oras 5% la forja de soferel angajat cu salar minim pe economie! :shakefist |
Quote:
|
Gixer, poti explica, ca eu nu m-am luat de tine deloc acum.
Cat despre sub 5 litri la suta, mi-e greu sa o cred. Doar la 1100RPM si cu vant din spate. |
Quote:
Masina mea a scos un minim chinuit de 5,7 in Bucuresti noaptea. Ziua imi consuma intre 9 si 11 la mers linistit. La fel consuma si E90 320d 163CP. Afara pot sa scot lejer 5% si al fel si E90-ul. Foarte mic consum am scos in Bucuresti cu un Megane 1.5 dci, dar este un motor mult mai mic si mai slab, este si normal. Am avut si Smart diesel, consuma intre 7 si 10 in Bucuretsi ziua, dar il cam forjeam ce-i drept. BMW 320d Efficient Dynamics este foarte smecher, chiar de curand s-a scos intr-un test pe un traseu Romania-Germania un consum mediu cu 0.1 sub cel declarat. Dar in Bucuresti ziua cred ca tot ia un 7%. |
GTR : cred ca te referi la 220 cdi ? Chiar acum seara (aceasi motorizare) dupa un drum de ~200 km (national) am obtinut un consum de 4.8l / 100 km.
Dar ce vad aici, motor 2000cc si consum mediu urban / extern de 5 L nu cred. Vreau sa vad o poza de la cineva care imi arata o medie pe ultimi 1000 de km cu un consum de 5.xx L la suta. |
Daca vrei neaparat poti :D la diesel se poate, dar o sa fie ca in emisiunea aia Braniacs de la Discovery, in care un tip voia sa scape de greutate corporala intr-un timp cat mai scurt si iti tundea parul, isi epila tot ce se putea, isi storcea cosurile :lol::lol: Adica trebuie sa mergi ca melcul, nu trebuie sa ai bagaje, trebuie sa ai anemometru si senzori pentru directia vantului :lol: ca sa alegi cel mai eficient traseu, trebuie sa schimbi la putin peste relanti :D si cel mai important sa alegi o motorina fara aditivi prea multi cat mai "grasa" care se consuma putin mai greu.
2.3% cu loganul :D https://www.youtube.com/watch?v=ET6f1...eature=related |
2 Attachment(s)
vezi medie, nu instant : 2.8 litri (2148cc c220 cdi , masina de 10 ani )
Dar nu la cazuri extreme ma refer, o medie de circulat normal intre 5 si 6 litri |
Quote:
De vreo luna incoace a inceput sa consume mai mult si scoate putin fum negru, o sa-i curat admisia, verific furtunelele, senzorii, etc. si mai fac dupa niste probe comparative cu E90 320d 163CP. Datele din carte sunt: C 220 CDI Sports Coupé Empty mass: 1405 kg + cateva optiuni Capacity: 2148 cm3 Power: 105 kW (143 hp); 4200 rpm Fuel system: common rail Topspeed: 220 km/h Acceleration 0-100 Km/h: 10,3 s Fuel consumption city: 8,8 l/100km; (1 op 11,4) Fuel consumption highway: 4,7 l/100km; (1 op 21,3) Combined: 6,2 l/100km; (1 op 16,1) Deci la un mers foarte linistit si intr-un oras normal se pot scoate consumurile din carte. BMW E90 320d 163CP consuma insesizabil mai putin, 0.1-0.3 l mai putin. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:38. |
- Copyright 2026 4Tuning