Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/240272-recuperezi-taxa-prima-inmatriculare.html)

eddy1973 16-02-11 22:15

Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?

bai wolfe..fara suparare esti oftopic stai sa faci aici caterinca sau polemica cand altii poate vor raspunsuri serioase?!eu am pus o intrebare serioasa si tu daca te apuci ca sa scrii la caterinca numai vede nici dracu ce intreb eu fara suparare a mai zis cineva mai devreme ca se face cam mult oftopic pe aici

werewolf_eu 16-02-11 22:26

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4092301)
bai wolfe..fara suparare esti oftopic stai sa faci aici caterinca sau polemica cand altii poate vor raspunsuri serioase?!eu am pus o intrebare serioasa si tu daca te apuci ca sa scrii la caterinca numai vede nici dracu ce intreb eu fara suparare a mai zis cineva mai devreme ca se face cam mult oftopic pe aici

"eddddddy" accepta-mi scuzele!!!

werewolf_eu 16-02-11 22:39

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4092301)

mai eddy '73 , imi cer scuze ..,daca vrei sa stii ceva vis-a-vis sau(vizavi)de inmatriculari masini noi ..importate...cu mare placere ...
daca vrei ceva special..., adus de unde vrea muschiu' tau...iti pot sugera un importator ok...
decizia iti apartine.
p.s. scuze impresia de individ care le stie pe toate!

keddy_ovi 16-02-11 22:55

Quote:

Originally Posted by tudorb (Post 4086539)
mai nou a aparut si varianta de scutire de la plata impozitului anual,a seriei de sasiu

poti da niste detalii?

elenacimp 16-02-11 23:03

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4092282)
poate ma lamureste si pe mine cineva ca habar nu am ce taxa am platit de poluare sau prima inmatriculare...este adusa in 2008 vara in ro si inscrisa in februarie2009. ca in final iar ar fi discriminare indiferent de nume daca eu am platit de poluare sau altul de prima inmatriculare sa zicem amandoi aceeasi suma si doar unul isi poate recupera numai pt ca difera denumirea?!ce aberant..in fine.unde sau cum aflu ce taxa am platit sa stiu si eu daca pot da in judecata sa recuperez ceva ca este o suma bunicica 880 euro pe praful asta

Eddy,daca ai platit taxa in februarie 2009,ai platit taxa de poluare si ar trebui sa ai si decizia de calcul.
Si,de regula procesele pt taxele platite in 2009 se castiga in baza faptului ca in 2009 a existat acea scutire de la plata taxei a masinilor cu euro4 si pana in 2000cmc,motor.Subliniind faptul ca,Romania produce masini cu aceste caracteristici,se protejeaza productia interna si deci,este evidenta discriminarea.Asta este argumentul folosit de avocati,in principal,pt taxele platite in 2009.
Mai departe,Dumnezeu cu mila!

Orice suma este buna,tinand cont de faptul ca sunt banii nostri,munciti,nu furati de la popor cum sunt ai lor.

SirGaby 16-02-11 23:12

Salut o scurta intrebare !
Masina din 2002 luna mai vw passat 1.9 tdi euro 3 inmatriculata pe italia momentan si ma gandeam sa fac chestia asta ,adica sa ma risc cu datu' in judecata si s-o inmatriculez pe romania!
De ce?
Simplu pentru ca ma 'rupe' asigurarea pe an 1400E pe italia dar si noua taxa pe romania nu e de neglijat din pacate:cry: la a mea : 3,120.98 EURO
si masina in italia valoreaza 4000E!

Cat masina atat si taxa :rolleyes2!

''Taxele de prima inmatriculare(nu cea de poluare) se recupereaza 100%,indiferent de situatie pentru ca au fost considerate ilegale de catre CE.''
frumos citatul:!::D

eddy1973 17-02-11 00:08

mersi mult elena...deci trebui sa ma uit prin acte sa vad ce si cum..stiu ca am platit 30 si ceva de milioane.. as vrea din 2 motive sa i recuperez daca as putea 1 pt ca ma oftic ca atunci nu exista faza cu deprecierea si nu e corect fata de mine altul la aceeasi masina sa plateasca la jumate!sa ma duc atunci sa mi o deprecieze si mie nu?!acum nu ar fi cazul din pacate ca am facut o impecabila fata de cum a fost adusa..si daca i recuperez le platesc tot lor impozite si amenzi :)) am luat legatura cu o avocata sa intreb asa verbal-telefonic si a zis ca stie de procesele cu dacia de la cec din 89 da cu taxa asta ea habar nu are :)) deci imi recomanda si mie cineva un avocat care sa platesc la final ce trebui sau platesc si avans da sa imi de a scris ca va castiga :)

elenacimp 17-02-11 00:39

Quote:

Originally Posted by eddy1973 (Post 4092697)
mersi mult elena...deci trebui sa ma uit prin acte sa vad ce si cum..stiu ca am platit 30 si ceva de milioane.. as vrea din 2 motive sa i recuperez daca as putea 1 pt ca ma oftic ca atunci nu exista faza cu deprecierea si nu e corect fata de mine altul la aceeasi masina sa plateasca la jumate!sa ma duc atunci sa mi o deprecieze si mie nu?!acum nu ar fi cazul din pacate ca am facut o impecabila fata de cum a fost adusa..si daca i recuperez le platesc tot lor impozite si amenzi :)) am luat legatura cu o avocata sa intreb asa verbal-telefonic si a zis ca stie de procesele cu dacia de la cec din 89 da cu taxa asta ea habar nu are :)) deci imi recomanda si mie cineva un avocat care sa platesc la final ce trebui sau platesc si avans da sa imi de a scris ca va castiga :)

Nu ai pt ce.Daca pot,ajut cu toata placerea.
Cat despre avocati,iti recomand sa iei legatura cu Dragos Tarsia,telefon 0269.235221 sau 0722277703,din Sibiu dar preia cauze pt taxa din toata tara,din cate am inteles.
Iar o firma specializata pe astfel de cauze,care la fel preia cauze din toata tara,este din Iasi,TD Inmatriculari.Dar pt date contact va trebui sa cauti pe Google ca au si site,nu gasesc numarul acum.Ei percep 20% comision din taxa recuperata iar in avans platesti 40 ron,taxa aceea de timbru.Asta mi-au spus mie,cel putin.Au avocatul lor specializat pe taxe auto,il platesc ei urmand a primi cei 20% ca plata pt servicii.Mi-a spus administratorul ca au deja 110 cauze de acest fel dintre care 40 deja castigate si restul pe rol(sunt termenele foarte lungi).Eu deocamdata pun dosarul la punct cu toate actele si apoi o sa ma hotarasc pe cine angajez.
Mult succes!

Am mai vorbit cu o avocata specializata in taxa auto,din Alba Iulia,Larisa Dudciuc care,la fel,preia cauze din toata tara numai ca cere onorariul in avans.Mie mi-a cerut in medie 1000 ron de masina,in functie de valoarea taxei.Dar garanteaza castigarea procesului.In ce mod,nu mi-a spus...:eyebrow:
Eu astea le-am gasit pe net si le-am considerat folositoare.

Maniak22 17-02-11 03:45

Quote:

Originally Posted by werewolf_eu (Post 4092292)
sefu' , tu esti un om bine intentionat,multumesc !!!!
"samsar-ul" de care vorbesti , eu un prieten care iti aduce orice masina vrei tu , de unde nici nu gandesti...."samsar"caruia eu i-am incredintat stampila firmei mele.....
cum zici tu atotstiutorule!!!!!!
samsarul se numeste AUTODELUXE, exista prin romanica ...si chiar iti aduce ce vrea ciocanu' tau ...
am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De.
ia zi-mi ceva!!!:D

Tin sa te anunt ca suntem in 2011 si chiar e foarte usor sa aduci orice masina vrei tu in tara fara sa ai vreo facultate in plus sau master sau sa apelezi la diverse firme destepte care aduc masini la preturi "sub Germania" si etc etc. Spune-mi si mie ce e atat de greu sa aduci masini ieftine din strainatate? Eu ma ocupam de treaba asta la 19-20 de ani.Eu sunt in Germania acum si ca sa cauti o masina pot sa ai si 10 ani si deschizi internetul si gasesti imediat sau iei un ziar local sau national sau mergi la un handler care te pune in legatura cu masina dorita la pretul dorit. Pai se poate? Eu trebuie sa te invat?
Nu esti deosebit.. ca daca erai te lasam sa continui topicul. Esti un simplu samsar care vrea sa faca si el un leutz ca iti aduce in tara si face rost de orice vrea si citez din tine "muschiu tau" :):) sau "ciocanu tau" doar sa faca un leutzul.

Legat de : am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De.
ia zi-mi ceva!!!:D[/QUOTE]

Eu daca zic ca am luat mai ieftin CSL din Romania decat din Germania iti cam dau afacerea peste cap nu ???:):):):):) Apropo daca mai vrei ceva contacteaza-ma personal numai strica topicuri cu glume proaste. Ti-am fi toti recunoscatori pe bune

antonsan_77 17-02-11 09:05

Quote:

Originally Posted by Dj_kyd (Post 4084887)
Ma intreb treaba asta se poate face si inainte sa platesti taxa?:???:

dureaza mai mult dar se poate.
eu am 2 bmw 320, o limuzina din 1994 si un coupe din 1999, aduse din Germania.
am deschis proces cu amandoua odata, cu masina din 94 pt recuperare taxa, si cu cea din 99 sa nu platesc taxa. cu cea din 94 am castigat, am ridicat si banii dupa aprox 4 luni, cheltuielile de judecata abia acum urmeaza sa o iau, iar cu cea din 99 s-a taraganat intr-atat incat am fost nevoit sa o inmatriculez si sa merg tot pe recuperare taxa. cea din 99 a fost inmatriculata pe germania cu impozit si asigurare platita acolo. a trebuit sa o inmatriculez ca sa ma scutesc de un drum in germania la sfarsitul lui 2010, ca sa fac ITP-ul, (TUV-ul la nemti).
in concluzie, cine nu e presat de timp, poate sa mearga pe neplata taxei. (declaratiile ministrului mediului sunt nefondate si menite sa descurajeze, el fiind constient ca multi au castigat in instanta si multi vor mai castiga)

antonsan_77 17-02-11 09:11

[QUOTE=antonsan_77;4093092]dureaza mai mult dar se poate.

by the way, am platit la avocat 2000RON, cate 1000RON pt fiecare masina (in mod normal e 1200RON pt recuperare taxa si 1500RON pt neplata ei, dar cred ca mi s-a facut discount de grup) bani considerati cheltuieli de judecata pe care partea vatamata (romanul platitor de taxe) ii primeste inapoi cu dobanda dupa terminarea procesului. (si castigarea lui evident)

N1st0rash 17-02-11 09:34

am si eu un astra din 97 inmatriculat in 2010 cu motor de 1.8.
am facut cererea la finante de cv vreme(aprox o luna) si acuma astept sa imi vina acasa foaia pt a depune hartia la judecatorie.
Avocat imi e un prieten care a mai facut asa cv iar modul de plata acceptat e foarte diferit : -am platit 45 de lei taxa pt contencios,iar in cazul in care castigam facem banii pe din doua.Iar in acest fel s-au mai bagat ink vre 6 prieteni in procese,pe acelasi model ca si me inafara de unu care are 60 de mil taxa si a platito acu 2 ani si ala ii da 300 de lei avans si 300-400 la gata :d.

care sunteti din mures si vreti sa dati statu in judecata pt taxa va dau nr lu avocatu meu,eu zic ca e convenabila afacerea

ioan1973 17-02-11 12:38

Legat de : am amici care au AMG cumparat din u.s. mai ieftine decat luate din De.
ia zi-mi ceva!!!:D[/QUOTE]

Eu daca zic ca am luat mai ieftin CSL din Romania decat din Germania iti cam dau afacerea peste cap nu ???:):):):):)

* imi permit si eu o remarca : la cati papagali sunt care au platit o caruta de parale pt masini care nu isi meritau pretul si care dupa ce au dat cte 40-50 mii de euro nu au avut bani sa continue cu plata ratelor , e clar ca putem lua un CLS din 2007 cu 20 de mii sau cum si-a luat in 2010 o prietena , un Q7 din 2007 cu 22 de mii .....Pt cine nu are idee ...asta sunt masini pt care au costat 70 de mii acum 3-4 ani si care dupa 70-80 mii km s-au devalorizat cu 70% ; daca nu bagam banii in Mustang luam si eu un CLS 320 cdi ...tot din Romania nu din Germania .

filip89 17-02-11 12:40

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4084477)
Ti se pare normal sa platesti taxe peste taxe si sa nu vezi nimic concret facut cu banii colectati de stat? Platesti impozit pe masina, taxa de prima inmatriculare, rovinieta, accize la benzina si motorina si cu siguranta vor mai veni si altele.

Cea mai controversata dintre acestea este taxa de prima inmatriculare deoarece contravine dreptului comunitar de libera circulatie a marfurilor si este discriminatorie. Statul are puterea sa o ceara dar si tu, la randul tau, ai dreptul sa o contesti si sa incerci sa-ti cauti dreptatea in instanta.

Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxa auto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Pana in prezent Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro unui numar de 135 contestatari care au avut castig de cauza.

Mai sus puteti urmari un interviu cu un avocat din Alba Iulia care a castigat astfel de procese precum si cu un client care si-a recuperat banii pe aceeasi cale legala.

Care sunt pasii legali care trebuie urmati pentru a recupara in instanta suma platita pe taxa de inmatriculare:

1. In primul rand trebuie depusa o petitie la Directia de Finante Publice de care apartii, in care sa fie precizat ca taxa este in contradictie cu dreptul comunitar si discriminatorie, drept pentru care soliciti restituirea ei, plus dobanda actualizata pana la data restituirii. La petitie se anexeaza si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare. Fiscul este obligat sa raspunda la petitie in termen de 30 de zile si mai mult ca sigur raspunsul va fi negativ.

2. Dupa ce primesti raspunsul negativ de la Fisc, vei putea face o cerere de chemare in judecata a Fiscului, pe care o depui la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului de care apartii cu domiciliul. In cererea de chemare in judecata se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.
3. In cazul in care Tribunalul admite cererea, va incepe procesul in urma caruia poti avea castig de cauza. Fiscul va putea face recurs, iar daca Curtea de apel va respinge recursul, practic hotararea va deveni executorie urmand sa-ti fie restituiti banii.

Video

salut.eu nu prea ma pricep la societatile astea a le statului fisc si etc.Mi-am cumparat un bmw 320i din germania am fost personal la bulgari si lam inscris pe bune nu am avut nici o problema in privinta actelor chiar pt romania am platit si rovinieta ca sa nu fiu nesimtit.stau si ma gandesc daca am vreo sansa sa o inmatriculez pe Ro fara sa cheltui prea multi bani pt ca nu vreau sa fac curu mare statului roman care ne omoarea din ce in ce mai rau pe zic ce trece ... o sa vb cu un avocat ceva sa vedem daca e vreo sannsa sa o inscriu pt ca vreau nr de Ro preferentiale nu de alta si se vede mai altfel cand e inscrisa aici. pt ca am vazut o gramada de cotete cazaturi de masini inscrise pe Bg si e cam aiurea sa fi bagat in aceeasi oala cu vagabonti aia. astept niste ideei sugesti de la voi .ms .respect

cornea 17-02-11 12:42

va intreb am platit taxa in aprilie 2010 ;acum este prea tarziu sa incerc sa mi recuperz banii dati pe taxa?

All times are GMT +2. The time now is 21:56.

- Copyright 2026 4Tuning