Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW golf 4 vs dacia logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/234027-vw-golf-4-vs-dacia-logan.html)

aleks 30-01-11 18:40

Re: VW golf 4 vs dacia logan

la golf4 si logan putem compara costurile, să nu vorbim de alte extreme, nu are rost.

SynTheLaZ 30-01-11 18:40

Am inteles ceea ce spui tu RVL dar initial s-a plecat de la un logan nou si un Golf 4 second !

De ce sa compari acuma Golf 4 nou cu A8 second? Nu prea vad eu legatura cu acest topic ! Anaconda a deviat de la ce s-a vorbit initiat (Golf 4 second) motiv pentru care am mentionat in post-ul meu anterior SECOND !

Sper ca ai inteles ceea ce am vrut sa spun.

Coby83 30-01-11 19:39

Acum 2 ani aceeasi dilema am avut-o si eu. Golf sh sau Logan nou? Am ales cu inima, si nu cu mintea. :) Am mers pe Golf 4 (cu mult hulitul motor 1.4 16v). Nu regret nici un minut alegerea facuta.

Am mers si cu Logan 1.4 Mpi... si mai nou cu 1.2 16 V.

Plusuri pentru Logan:
*miroase a nou, stii ca vreo 2-3 ani nu ai dureri de cap cu intretinerea.
*destul de spatioasa.
*masina ideala pentru simpla deplasare din punctul A in punctul B.
Minusuri:
*consum destul de mare pentru motoarele pe benzina, iar daca alegi faimosul 1.5 Dci, atunci fii pregatit sa platesti in plus si s-ar putea sa nu te mai incadrezi in buget.
*tinuta de drum sub cea a golfului.
*piesele sunt mai scumpe decat cele la VW, asta daca tii masina mai mult de 3-4 ani.. si incep sa apara diverse probleme.
*pentru orice dotare de bun simt, trebuie sa platesti in plus.

Plusuri pentru Golf 4: (sper sa nu fiu socotit subiectiv)
*sta bine pe sosea.
*materialele folosite la interior si exterior sunt clar peste cele ale Loganului.
*dupa aproximativ 10 ani, nu prezinta nici macar o urma de rugina.
*la un pret bun poti avea o masina cu destule dotari (functionale de asemenea).
*intretinere relativ ieftina.
*o masina rezistenta pentru drumurile din Romania spre surprinderea mea. (au cedat bucsile de la bara stabilizatoare, 5 lei bucata.. si un pivot... cam 50 lei bucata).
*daca ai grija de ea, cu minim de investitie, poate intoarce priviri si in zilele noastre. (sunt destule modele de jante si kituri exterioare la preturi mai mult decat decente care dau bine pe ea).

Minusuri:
*pentru raceri, motorul 1.4 se va dovedi unul foarte lenes.
*fiind o masina sh, dupa ce o cumperi, sper ca mai ai pusi deoparte vreo 2-3000 lei... ar fii bine sa ii schimbi MACAR filtrele, uleiul si distributia.
*te poti astepta oricand sa cedeze vreo piesa. Sa speram ca nu va fi cazul.
*spatiu destul de mic in portbagaj... sper ca nu ai de gand sa cari ceva saci cu cartofi.. sau altceva :D
*un consum de 8-9% in oras. (extraurban sta mult mai bine... undeva la 5-6%).

Una peste alta, cred ca ambele masini isi merita pretul actual.

Sa auzim numai de bine!

lord_wader 30-01-11 22:51

Parerea ta este pertinenta si corecta din cate imi dau seama. O singura intrebare am: compari preturi la piese de schimb noi luate de la reprezentanta (vw si dacia) sau de la diverse magazine de piese auto? Pentru ca de ex. filtru de aer la logan gasesti si la 25LEI dar si la 80-90. Placute de frana si la 35-40RON dar si la 200. Iar piese de schimb sh gasesti si la vw si la dacia.

_anaconda_ 30-01-11 22:57

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4035501)
îţi înţeleg punctul de vedere, şi înţeleg că familia ta şi-a permis tot timpul maşini noi, dar nu trebuie să încadrezi toate maşinile s.h. la categoria cazane. Nu e fair.

Ai dreptate, nu toate sunt cazane dar foarte multe sunt in starea aia iar noi avem tendinta sa cumparam doar cazanele, vecinu tre sa vada ca am 316i full fara piele, navi si geamuri electrice pe spate, nu conteaza ca masina e cazuta si a costat 3500 euro, are 105 cp, 1450 kg si consuma 9% mediu ca sa se tarasca si un Chevrolet Spark 1.0 iti poate pune probleme pe distante scurte. Who cares ? :lol:

LE @ SynTheLaZ - stiu foarte bine ce am pus in poza care e orientativa sa vezi cam ce poti sa cumperi la bani de un hatchback sh. Un A8 din 1996-2000 il gasesti la bani putini cu o sacosa de jucarii, calitate a asamblarii si materiale pe care un golf o sa le aiba la generatia 15-ea, confort, spatiu si tot ce vrei. Asta daca tot bateti apa in piua cu ia sh-ul ca are dotari si confort, macar sa le aiba cu adevarat, nu ?!

Apropo, zicea cineva ca la Golf sunt piesele mai ieftine ca la Logan. Serios ? O distributie la 1.4 8V e 300 lei cu piese de origine, ca alea din fabrica. Tare m-as mira sa fie atat si la Golf 1.4 16V cu piese DE ORIGINE nu vapor ware.

Coby83 31-01-11 13:20

@lord_wader: Cand fac o comparatie intre piesele auto, iau ca punct de referinta reprezentantele auto. Dupa multe drumuri intre diverse S.R.L. - uri obscure, am ajuns la concluzia ca atunci cand vine vorba de piese e mult mai indicat sa le iei de la reprezentanta. Si nici nu costa mult mai mult.

In cazul meu am cateva exemple:
*filtru de polen cu carbon activ: OEM - 76 ron, pe producator am gasit intre 65-80 ron.
*bielete antiruliu: OEM - 69 ron, pe producator 55-75 ron... si lista continua.

Cat despre preturile la piesele la Logan... (ma repet, nu vreau sa fiu subiectiv), din spusele prietenilor mei piesele sunt sensibil mai scumpe... uneori tind sa exagere in cazul reprezentantelor. Ca un exemplu pot da un set de 4 injectoare care au picat la un Logan 1.4 Mpi pe la 155.000 km... in jur de 14000 lei cu tot cu montaj. Nu am intrebat cat costa la Golf -ul meu 4 injectoare... si nici nu vreau sa aflu prea curand. :D

Bafta!

demin2609 31-01-11 19:06

LA REPREZENTANŢĂ piesele pot avea un adaos comercial de 500 %

Un injector Bosch de Logan 1.4 8v este de 214,79 lei cu TVA.

Se potriveşte cu cel de 1.6 8v.

VW GOLF IV hatchback (08.1997-06.2005) 1.4 16V (55 / 75; 1390; AHW, AKQ, AXP, APE, BCA)

BOSCH 532,45 lei cu TVA

sensibil mai scump?

eu unul nu recomand la NIMENI să ia vro piesă din reprezentanţă, că se rupe de banii de vacanţă!

RVL 2000 31-01-11 20:33

Quote:

Originally Posted by Coby83 (Post 4038237)
Ca un exemplu pot da un set de 4 injectoare care au picat la un Logan 1.4 Mpi pe la 155.000 km... in jur de 14000 lei cu tot cu montaj. Nu am intrebat cat costa la Golf -ul meu 4 injectoare... si nici nu vreau sa aflu prea curand. :D

Bafta!

Daca nu casti ochii casti punga! Pai atat nu costa nici la dieseluri, parca la e46 e vreo 1500ron bucata si sunt bosch, nu stiu ce au la benzina loganurile, la diesel au delphi.

Ca sa nu mai zic ca a fost dubla teapa: la ce sa schimbi 4 injectoare la 150k?!?

Coby83 31-01-11 20:41

Sincer sa fiu, nu stiu exact ce model de injectoare folosesc cei de la Dacia pe Logan, (nu m-a interesat prea tare preturile pieselor) dar exemplul meu de mai sus e cat se poate de real... masina a fost dusa la reprezentanta de prietenul meu pentru ceva verificari.. iar verdictul lor m-a lasat masca... mai ales pretul. O sa dau detaliile exacte daca vreti si motivul pentru care e necesara schimbarea injectoarelor. Din cate stiu, masina e trasa pe drepta in momentul de fata din lipsa de fonduri.

Numai bine.

Predator 31-01-11 20:47

Injectoarele de pe TDI sunt mai scumpe ca cele de pe BMW ca pret de productie.

Au pompa integrata in corpul de injectie, sunt facute sa lucreze la o presiune mai mare in comparatie cu cele de BMW care folosesc Common-Rail si au pompa de presiune separata.

RVL 2000 31-01-11 22:29

Stiu stiu (ca detin unul) dar cele de benzina sunt muult mai firave, lucreaza la cativa bari.

@Coby83 saftuieste-ti prietenul sa intrebe in stanga si-n dreapta, n-are cum sa-l coste nici jumate.

vinyl 31-01-11 23:40

Quote:

Originally Posted by razvyy21 (Post 4024570)
Totusi euro4(cat aveau loganurile pana acum 2 luni) are si un golf4 de dupa 2000. Golf4, pe care l-ar lua MULT mai ieftin decat un logan. Ganditi-va ca pot lua un golf4 lejer la 2500-3000, decat sa dea 7000+ pe logan (la ei cel mai ieftin logan e vreo 7000,fiind mai scumpe ca la noi datorita transportului)

Macar nu mai vorbi in necunostinta de cauza.Loganul care il cumperi,si cel de 1.4 are norma de poluare Euro 5.Sunt 100% sigur pe chestia asta.S-a achizitionat in familie unul.Cel mai ieftin Logan este undeva la 6500 euro.
Decat sa iei un G4,Sh mai bine iei Logan nou.Dar asta depinde pentru ce ai nevoie.

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4032570)
Orice masina e mai buna ca Dacia, nu e argument.

Ce masina conduci RVL-ule?

Quote:

Originally Posted by khrysty@n (Post 4032621)
Deci e 101% clar ca "Dracia" e inferioara oricarei alte marci auto existenta momentan...

Dar cum a putut cineva sa deschida un asemenea Thread "Logan VS Golf 4"... Nu mai pun un pas in Logan cat traiesc, pt. ca tin la viata mea.

La asta nou, Duster nu imi vine sa cred ca idiotii nu au pus un motor mai mare de 1.6 sau care e cel mai mare? Pai daca te prinde pe undeva seara, prin ceva coclauri ce te faci... Ca aia de la Promotor, imprumuti 1 singur cal, dar potent sa iesi de acolo :lol:

Lasa frate ca e bun Peugeotul.
Romanii au ramas traumatizati de pacatoasele 1310 cu care au crescut de mici copii.Renault Symbol e tot aia cu Loganul,dar daca se face thread "Logan vs Symbol" Clarrrr ! Symbol e mai bun.Dar e produs de aceeasi firma,si are aceleasi materiale se folosesc,aceleasi motorizari folosite.
De aia nu traim bine.Ca "importam" masinile nemtilor.Ca ne place SH.:rolleyes2
E ca si cum te-ai duce la un Second-Hand sa iti iei un tricou Nike,dar ala a fost purtat de un cersetor libanez,dar noi il cumparam ca e 3 lei,si nu dam 10 pe unul no-name.De ce?Sa apara Nike pe noi,si sa ne mai ramana 7 lei sa punem un litru de carburant.De ce?Ca suntem niste lasi.Noi suntem milioane,iar ei cateva sute,si fac doar ce vor ei.
Asta e strict parerea mea.Nu imi pasa de parerea voastra.Puteti sa ma
ignorati.Hai salut.

PS:Omul a zis ca vrea Logan cu 3 tichete,deci asta inseamna 3000 euro.Deci sunteti atenti....MAXIM!
Topicul daca ar fi avut un nume gen "LOGAN LA 3000 EURO VS GOLF 4 LA 3500" Unde va mai inclina parerea?
UuuuPs !:oops::oops::oops:

_anaconda_ 31-01-11 23:45

Eu cred ca tu ar trebui sa citesti mai bine posturile inainte sa faci acuze.

1) Razvan are dreptate, era vorba de ce erau Loganurile PANA acum cateva luni, nu ca acum nu ar fi EURO 5. Citeste toata conversatia si iti dai seama despre ce era vorba. Apropo, cel mai ieftin Logan e 5900 EURO iar 1.4 MPI nu este EURO 5 deoarece de cand s-a trecut la EURO 5 (la Dacia ma refer) 1.4 nu se mai fabrica / vinde, a ramas doar 1.2 16V.

2) Un aplaudac a venit si a aruncat o aberatie gen "orice masina e mai buna ca Dacia" iar RVL a spus ca asta nu e un argument. De la asta pana la masina care o conduce el e cale lunga.

RVL 2000 31-01-11 23:53

Am un 320d 2004, dar nu mi-e rusine sa ma urc in Logan, eu ziceam acolo ca e deplasat sa spui ca orice masina e mai buna.
Am in familie un logan 2006 1.4 si un golf 2003 1.6(luat in 2008 ), sunt destul de in tema.
Ca intretinere, nici unul din cei doi nu are de ce sa-i para rau, ambele au avut probleme minore, comparabile ca pret.
Ca si comportament - la fel, n-au ce sa se planga: unul are copil mic, celalat e tatal meu, deci mult mai calm la volan datorita varstei.
Cel cu golful zice ca masina e prea mica pentru familie cu un copil mic.
Consumurile sunt foarte apropiate, golful consuma un pic mai mult.

vinyl 01-02-11 00:02

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4040349)
Eu cred ca tu ar trebui sa citesti mai bine posturile inainte sa faci acuze.

1) Razvan are dreptate, era vorba de ce erau Loganurile PANA acum cateva luni, nu ca acum nu ar fi EURO 5. Citeste toata conversatia si iti dai seama despre ce era vorba. Apropo, cel mai ieftin Logan e 5900 EURO iar 1.4 MPI nu este EURO 5 deoarece de cand s-a trecut la EURO 5 (la Dacia ma refer) 1.4 nu se mai fabrica / vinde, a ramas doar 1.2 16V.

2) Un aplaudac a venit si a aruncat o aberatie gen "orice masina e mai buna ca Dacia" iar RVL a spus ca asta nu e un argument. De la asta pana la masina care o conduce el e cale lunga.

Chiar astazi s-au achitat cei 3000 euro pentru un Logan 1.4,care spre surprinderea ta este Euro 5.Vad ca tu conduci Audi.Stii tu preturile de la Dacia?Ai fost in reprezentanta vreodata?Nu cred...Pe site apare un lucru,iar la reprezentanta e altul.
Nu stiu ce Audi,ai dar din cate inteleg dn avatarul tau,este un 3.2,l-ai luat nou sau SH?Asa pentru curiozitatea mea intreb.Daca nu e cu suparare.:lol:

All times are GMT +2. The time now is 12:13.

- Copyright 2026 4Tuning