![]() |
Re: Pumpe Düse versus Common rail
eu aleg CR, chiar daca multe au probleme de fiabilitate mai mari ca PD, insa cu timpul se vor rezolva. tehnologia CR este inca la inceput, iar bmw si mercedes chiar au reusit sa ii dea de cap ca sa spun asa. au scos si putere si consum si fiabilitate din aceasta tehnologie. VAG, in schimb, abia au pasit pe acest taram si cam dau "rateuri" noile motoare cu CR, pe cand cele vechi cu PD am observat de la diversi cunoscuti ca sunt destul de bune, fiabile, insa consuma mai mult si sunt mai brutale.
pot da exemplul urmator: VW passat 1.9 tdi 101 cai consum 9 in oras, ford mondeo 2.0 tdci 6.9 (le-am condus pe ambele, iar fordul se aseamana mai mult cu benzina, mi se pare foarte tare). |
Cum adica VAG de abia a trecut la CR ? Sunt cel putin 8 ani de cand aveau motoare cu CR, posibil sa fie si mai mult.
|
Au intarziat fata de concurenta, probabil la asta se refera.
|
Quote:
|
Audi A8 4.0 TDI, Audi A6 3.0 TDI sunt 2 exemple de masini din grupul VAG cu CR, prima din 2003 a doua din 2004. Motorul de 3.0 TDI se gaseste si pe Phaeton, Touareg, etc. Daca nu au avut CR pe toate modelel nu inseamna ca e ceva nou pentru ei, oricum ma indoiesc ca atunci cand alte firme au trecut la CR, toata gama de diesel-uri folosea tipul asta de injectie.
PS - nu cred ca mai vand PD-uri de ceva timp. Pe Octavia 1.9 TDI nu mai exista, a fost inlocuit de 1.6 TDI 105CP care e CR. |
Quote:
acum asa e, pe motoarele mari au avut CR, insa daca nu le era asa noua tehnologia de ce au amanat inca 5 ani pana sa o puna si pe A4, passat, golf? trebuie sa recunosti ca CR le este relativ nou celor din VAG si asta se demonstreaza din numarul motoarelor cu CR si timpul de cand utilizeaza tehnologia. |
Fanele, scuza-ma ca-ti spun, dar habar nu ai sa duci lingura la gura si filozofezi din ce auzi.
Din Q4 2008 / Q1 2009 nu se mai vand masini din catalogul VAG cu pompa injector. Tehnologia asta, este mai scumpa de produs decat cea Common Rail. Ceilalti nu au avut cum sa o produca din cauza licentei VW si s-au simtit nevoiti sa treaca la CR. Poate nu stii, desi la credinta stai bine, VW a renuntat la ea din cauza ciclului de post injectie pentru masinile cu DPF, fiind necesar inca un lob pe axa cu came. Nu ca ar fi fost proasta. |
Quote:
eu astea le stiu din date gasite pe site-uri mai credibile, acum daca nu e corect imi asum lipsa de informare edit: oricum CR e mult mai profitabil pt VAG, la cate injectoare si alte piese pt motoare au produs :D |
VW nu produce niciun injector.
Doar cele produse de Siemens generatia PPD1, cu actionare piezo si nu prin solenoid au fost problematice. PDE v1/v2 produse de Bosch inca merg de sting. Pentru motoarele in V e mai complicata integrarea lor, mai ales ca o depaseau ca si costuri pe cea Common Rail. Ai ca model pe cel V10 TDI PD, care mi se pare un motor foarte prost. Ca o comparatie directa, prefer motorul Common Rail, dar nu din cauza implementarii ei ci din alte motive cum ar fi: O data cu introducerea lor, VW a renuntat la un arbore cotit cu 8 contragreutati in favoarea unuia cu 4 si au integrat mecanismul "Harmonic Balancer" care este un foarte mare plus. Astfel au reusit sa reduca modurile F2 implicite unui motor cu 4 cilindrii eliminand o parte din troncanit. Kingpinul pistonului este putin in offset fata de arbore, dar asta se gaseste si la ultima generatie de PD. Aerul ce se gaseste in motorina se elimina mult mai usor in pompa de inalta presiune. Controlul presiunii de injectie este mult mai progresiv. Injectoarele standard sunt capabile sa injecteze cantitati mult mai mari decat cele PD, in aceeasi perioada de timp. Desi inca nu toate CR-urile au presiuni de injectie de peste 2000 bari, o data cu introducerea CR3.3 si CR3.4 in anul acesta si urmatorul, motoarele PD o sa fie inferioare. |
nu produc ei, ci Siemens, dar daca tu cumperi de la VW un injector e mai scump decat daca il iei de la Siemens. aici ma refeream...
eu unul as prefera cu motor cu PD, de la VAG. |
Scuzati ca ma bag si eu, dar din cate am inteles injectoarele pe VW Golf sunt de la Bosch. Dar e posibil sa fie facute si de Siemens, ca doar tot a lui Bosch e si Siemens din cate stiu.
|
Quote:
Spuneai de diferenta de consum dintre passat si mondeo in ORAS. Tare comparatia. are greutatea nu conteaza, cutia de viteza, restul transmisiei? Asta doar ca tu le-ai condus pe amandoua? PD-ul de 170 CP a fost motorul diesel de pe masini de pasageri cu cel mai mare randament construit vreodata. Adica a fost cel mai economic motor ever. Avea un randament de 46, ceva, daca imi amintesc bine. PD-urile au avut un mare avantaj. Compresia si presiunea de injectie mare. De aici avantajele dar si dezavantajele iulian2476: Injectoarele Bosch sunt pe motoarele CR si PD-urile cu injectoare solenoid. Injectoarele Siemens sunt pe PD-urile cu injectoare piezoelectrice. Nu Bosch a cumparat Siemens, ci Continental. |
"Spuneai de diferenta de consum dintre passat si mondeo in ORAS. Tare comparatia. are greutatea nu conteaza, cutia de viteza, restul transmisiei? Asta doar ca tu le-ai condus pe amandoua?:
Adica ce diferenta exista intre ele la greutate ? Mai exact ce ai vrut sa zici? |
Scuze, acolo trebuia sa fie
Quote:
Foarte importanta este si transmisia, soferul, etc. Motorul ala de 2.0 si 170 CP este cel mai economic dpdv al combustibilului consumat / unitatea de energie produsa. Totusi daca mai adaugi si pretul unui injector nu mai este la fel de economic :D |
Quote:
S-au chinuit au dat-o pe toate fetele domnii de la VAG si au pierdut cam rau in comparatiile directe. 320D a si iesit cel mai bun randament putere/consum. Si nu vorbim neaaparat de Efficient Dynamic, putem vorbi de cel de 177CP. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:05. |
- Copyright 2026 4Tuning