![]() |
Re: Muscle Car vs. Japoneze
Quote:
Asta pe langa faptul ca e mai ieftin Mustangul. Mai fiabil si MULT mai distractiv de condus. |
MULT mai distractiv? Mai degraba palpitant, nu crezi? Comparat cu o masina sport europeana (mai oricare) Mustangul are frane proaste si o directie ce lasa de dorit. Motorul este intr-adevar fantastic. Dar, spune-mi, cate Mustanguri ai vazut tu concurand impotriva unui 1.8T cu chip si downpipe, soferi egali, cauciucuti cu aderenta egala etc? Nenumarate? Mai gandeste-te ;)
|
Quote:
faptul ca majoritatea posesorilor de japoneze mici isi aleg sa le faca brad de Craciun in loc sa bage bani in performantza nu inseamna ca ele au "posibilitati de tuning" ci ca ai lor cumparatori sunt in mare parte riceri. Un Civic cu 650 cp (ceva care nu e nou, am vazut o gramada pana acum ) are urmatoarele probleme: - e FWD - asta inseamna ca fara slickuri poti sa faci ceva pe ei de 650 cp. Pe cauciucuri de strada daca pune 300 pe asfalt e bine. - e FWD - FWD + putere mare = masina devine f greu de controlat, rezulta ca iarasi omul daca vrea s-o foloseasca cat de cat eficace in mers de zi cu zi tre sa scada boost-ul mult - benzina - nu este tot timpul cazul, DAR, cam tot ce iese peste 500 cp dintr-un motor Honda mic (1.6, 1.8) ajunge la aceste puteri folosind benzina de curse. Tu chiar crezi ca ai Civic de 650 cp si il duci la rompetrol sa-l alimentezi cu 95(ca sa ai toata acea putere) ? LOL - turbo lag - pt 650 cp iti trebuie ditamai turbo-ul. Ditamai turbo-ul pe un motor mic rezulta un Turbo lag f mare. Extrem de greu de trait cu asa ceva in ritm de condus zilnic. - fiabilitate - tu crezi ca masina asta condusa cu cei 650 cai face mai mult de 3-4 curse de 400 m fara sa-i pice ceva? Pai din experienta mea, chiar si cele duse spre 300-350 cp au probleme f frecvente, d'apoi asta. In special planetarele care-s f firave la Honda. |
Quote:
destule si nu vad de ce trebuie sa ma mai gandesc la ce am vazut. Crezi ca am probleme cu memoria sau cum? soferi egali si cauciucuri cu aderenta egala e logic ca n-am de unde sa stiu, asa cum n-are nimeni de unde sa stie. Tu la cate curse de drag ai fost, oragnizate pe o pista de drag adevarata? Nu de alta dar ca sa intelegen ce nivel de experienta in domeniu avem fiecare. Cate Mustanguri ai vazut si condus? La cate le-ai analizat sistemul de franare ca sa expui cu atata fermitate ca are sistem slab de franare? Masina sport europeana? Hahahaha, orice Vw cu 1.8T nu e masina sport. Masina sport e RWD. Golf-ul e un o simpla compacta conceputa sa te duca de la A la B, iar Bora/Jetta e aceeasi treaba doar ca are portbagaj. Nu are nici una din ele ceva cu adevarat sport in ele. |
Quote:
Quote:
Quote:
Pentru un om care conduce o masina de 70 CP,300-500 CP inseamna "cai putere ioc" ? Esti penibil... Daca te referi la cuplu si putere maxima,uite un exemplu:Evo IX si Mustang GT. Evo 286 CP 289 lbft Mustang 300 CP 320 lbft Chiar sunt diferente enorme... Quote:
Despre consum acum:ca de obicei,cretinii care sustin tampenii nu se obosesc niciodata sa se bazeze pe ceva.Masinile americane sunt scumpe,sunt greu de modificat,mai si consuma mult acum.Hai sa vedem niste consumuri in oras/pe autostrada pentru diferite masini,luate de pe site-urile constructorilor pentru versiunile vandute in SUA,exprimate in mpg: Corvette C6:18/28 Civic Si:23/32 TL:20/29 Evo IX:19/25 M3:16/24 Deci Corvette-ul ala cu un V8 de 405 CP consuma doar putin mai mult decat Civic Si (hatch de familie de 200 CP WWD-primul W e pentru Wrong),aproape identic cu Acura TL,care are un V6 de 258 CP,aproape la fel cu un Evo IX de 286 CP (chiar mai putin pe autostrada),si mai putin decat un M3 de 333 CP (l-am luat ca exemplu pentru ca nu exista nici un coupe japonez cu peste 300 CP...oare de ce ? :D ) Adevarul e ca masina asta consuma atat de mult pentru puterea infima pe care o are si performantele ei de rahat,incat nu se compara cu minunatiile celelalte,care abia se ating de benzina si sunt atat de rapide incat nu incape comparatie cu Corvette... Este peste puterea mea de intelegere cum pot fi unii oameni atat de batuti in cap.E atat de simplu sa deschizi o pagina oficiala a unui constructor si sa vezi preturi si consumuri,incat sa nu sustii tampenii...si cu toate astea nu o faceti.Copii tampiti... |
Quote:
f1anatic scoate consumul declarat de fabricant si el. Ba nu, mint, scoate un consum mai mic decat cel care apare pe acel site. Deci bazat pe experienta mea si calcule concrete, nu sunt balarii. Evident ca conteaza si cum o conduci si unde. Dar nu-mi vorbiti de ce consum aveti in Bucuresti, ca ma lasa complet rece chestia asta. Plus ca un consum mare e si dovada unui motor intretinut prost. In final tin sa va reamintesc ca eu detin o japoneza, prefer japonezele per total, dar nici intr-o americana muscle car nu mi-ar fi rusine. Si degeaba imi plac mie japonezele, argumentele proaste m-au impins pe partea cealalta a argumentului. |
am vrut sa editez ultimul post
:"soferi egali si cauciucuri cu aderenta egala e logic ca n-am de unde sa stiu, asa cum n-are nimeni de unde sa stie (a fost ridicola intrebarea). Dar daca presupun aceste 2 lucruri apoi se pot analiza masinile direct fara sa mai existe acesti 2 factori destul de importanti. Si e simpla fizica sa-ti dai seama ca Mustangul ar trebui sa accelereza mai repede. Si lucrul asta , cum ziceam, mi-a fost confirmat de multe ori pe viu.Mustangurile GT 99-04 stock sunt intre 13.8 si 14.4 si 1.8T-urile lejer modificate intre 14.6 si 15.5. Tu la cate curse de drag ai fost, organizate pe o pista de drag adevarata? Nu de alta dar ca sa intelegen ce nivel de experienta in domeniu avem fiecare. Cate Mustanguri ai vazut si condus? La cate le-ai analizat sistemul de franare si directie ca sa-ti dai cu parerea atat de ferm si sigur de tine?" |
Quote:
LOOOOOL Deci eu am exagerat (fara voie) cand am zis 1.4 si 100 cp cu 40 cuplu. Adica am exagerat cu , hp, la cuplu probabil sunt pe aproape. Acu inteleg de ce pune D16, motorul ala e arta comparat cu actualul. |
Race, daca tu esti asa destept si te simti asa lezat de niste oameni "batuti in cap" si "penibili" de ce iti mai bati capul? Ramai cu convingerile tale si nu mai insulta persoane angajate in discutii constructive, te rog. :silenced:
|
Aha...sa inteleg ca a pune date,poze,teste e neconstructiv,dar a sustine tampenii fara sens,legende urbane,clisee,plus afirmatii in genul "masina mea are 70 CP dar 350 CP mi se pare foarte putin" e constructiv ?! Nu de alta,dar eu nu vad nimic postat de fanete in afara de chestii din astea.Cat despre ScAcKi,9 din 10 oameni alesi aleator de pe strada stiu mai multe despre ORICE subiect decat stie el despre masini.
|
Nu te contrazic, dar oamenii sunt aici ca sa afle lucruri noi, fie ca vor sau nu ;) . Poate au bagat la cap (eu sigur da, cu toate ca m-am cam incurcat o data la mpg, nefiind obisnuit cu sistemul asta de masura)
|
daca unii dintre voi sunt atat de puturosi incat sa citeasca toate post-urile nu mai postati nimic. cititi cu atentie toata fraza sii trageti ideeea principala dintr-o propozitie.
am specificat de cateva ori si inca o mai specific. sunt restrans financiar, ca as face un civic care v-a scoate 8 sec pe 400m. vad ca toti cei care sustin ca americanele sunt mai bune sunte-ti din america. in romania si chiar in europa sunt putini chiar foarte putini cei care prefera masinile americane. |
Quote:
|
neXus pai asta e problema, ca ei nu vor sa invete ceva nou, ei stiu deja si nu vor sa accepte nimic altceva. Si cu insulte scuzama dar daca citesti dinou de la inceput ai sa realizezi cine insulta pe cine, virsta putin conteaza cand esti incapatinat poti sa ai tu si 70 de ani si tot te trimit la scoala daca nu sti ce vorbesti, eu si in ziua de azi merg la scoala daca vrei sa sti.
Be open minded, learning is great! We learn new things everyday. When you thought you knew everything something new comes along and you need to learn that too now! Si in legatura cu "Tractoru" va rog frumos, terminati, puteti sai spuneti ALAMICU, Ford-u lu Dan, Expy-u lu Dan, Dan's 4x4 whatever, ca eu nu am jignit masina nimanui. In orice caz am sa tin ochi deschisi pentru Honde Civic ca sai demonstrez ce inseamna 9 luni de munca, efort si suflet pus zilnic 10-12 ore pe zi si ce poate un Ford V8 SUV de care el initial e facut sa urce muntii cu 7-8-9 pasageri, tot echipamentu lor de ski, peste pietroaie, noroi, si alte obstacole si nici gand sa alerge si sa calce un civic ca pe un BUG cum am de gand..... Mark my words.... |
Topic inchis!
asta pana la curatare sau stergere... si probabil bonus lista de avertismente si pedepse. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:57. |
- Copyright 2026 4Tuning