Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Kingpin Mobil - Logan 1.8 Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/145823-kingpin-mobil-logan-1-8-turbo.html)

Muttley 25-10-09 18:31

Re: kingpin mobil

Am zis ca nu are atatia cai si am argumentat parerea MEA.
Crezi ca standurile dyno sunt infailibile, nu se pot manari rezultate?
Aici insa recunosc, poate am fost pripit in aprecieri aruncand cu noroi in cei care i-au masurat puterea. E posibil sa scriu prostii.

Da, motoarele vechi sunt concepute sa reziste la puteri mai mari. Unde aprinderea, alimentarea, cunosteau marje largi de eroare. La nivelul electronicii de astazi, aceste supradimensionari nu mai sunt necesare, totul fiind facut pentru profit maxim si atat.

Referitor la puterea aia... Ganditi-va doar la faptul ca un compresor mecanic, spre deosebire de o turbosuflanta, CONSUMA energie. Deci motorul ala, initial avand 90 de cai, acum cu 80 mai mult, de fapt pierde multi din acesti cai prin lucrul mecanic consumat de compresor. Asadar, acei 168 de cai sunt putere finala. Reali, netinand seama de pierderile compresorului, ar fi (estimez) pe la 200, ori mai mult. Iar asta dintr-un 1.6 renault facut in Turcia sau Romania.
Siiiiigur ca da!

vladpvs 25-10-09 18:58

Pai cum ai argumentat? ai zis doar ca nu are. Eu iti zic ca are, si in spatele afirmatiei mele sta fisa dyno.
Standul dyno pe care a fost masurata masina este un Superflow AutoDyn30. Mai multe detalii poti sa gasesti aici: https://forum.4tuning.ro/37-cluj/1233...y-spdzoom.html sau pe spdzoom-punct-ro

Si motoarele noi sunt la fel concepute sa reziste la puteri mai mari, din diferite motive, de fiabilitate, de marketing ( vezi de ex motorul 2.0TFSI de pe Golf ed30 cu 230cp, Seat Leon Cupra 241cp, Audi S3 265cp, motorul absolut identic)

Muttley 25-10-09 19:03

Quote:

Originally Posted by vladpvs (Post 2749950)
Si motoarele noi sunt la fel concepute sa reziste la puteri mai mari, din diferite motive, de fiabilitate, de marketing ( vezi de ex motorul 2.0TFSI de pe Golf ed30 cu 230cp, Seat Leon Cupra 241cp, Audi S3 265cp, motorul absolut identic)

Cu asta-ncerci sa-mi intaresti afirmatiile? :|
Cred ca da, atata timp cat compari 2.0 TFSI de la VAG cu 1.6 8V de la renault.

TheEnZo 25-10-09 19:08

Un lucru care este extrem de ciudat , e, ca eu unul mi'am dat seama ca aia de Mercedes sunt prosti !!! Ei pe SLK 2.0 16v Kompressor dezvoltat la ei in uzina au reusit abea sa scoata 163 de cai si 230 NM si lucrand cu un raport de comprimare marisor de 9.5 : 1, deci s'au chinuit ceva sa obtina puterea asta ....

Pe cand la noi in romania pe un motor renault de 1.6 care nu e cine stie ce de capul lui asipirat la origine cu electronica aproape stock si interne complet stock punand kompressor'ul de Mercedes au obtinut 168 de cai si 220 NM. Si fara suparare la noi in romania in 90% din cazuri se face un engine tuning de tot *** ...

De ce, doar mie mi se pare prea similiare rezultatele intre loganul aspirat pe care sa pus kompressor cu motor de 1.6 si mercedesul original 2.0 16v kompressor.
Eu incep din ce in ce mai tare sa ma indoiesc de puterea acestei masini din mai multe motive ...
1. motorul e 8v
2. nu are probleme cu aderenta deloc la puterea asta cu 195/50/15 ...
3. merge cu o presiune mai mica decat slk 2.0 16v kompressor dar are putere mai mare.
4. din cele citite a stat in fata lui un golf 1.4 aspirat ...

Ca sa nu se inteleaga gresit , eu unul personal cu posesorul masini nu am nimic, doar ca nu cred datele legate de putere si chestia cu motor 1.4 cu interne de 1.6 rezulta motor de 1.8 ...

vladpvs 25-10-09 19:09

Da, ti-am intarit afirmatia "Motoarele tuturor constructorilor din lume, inclusiv renault, in ziua de astazi sunt de asa natura dimensionate, materialele in asa fel alese, incat sa reziste STRICT la puterea de fabrica...."
E usor sa arunci vorbe in stanga si dreapta, dar mai bine te-ai documenta putin inainte sa faci unele afirmatii.

Victor, saptamana viitoare vin la Cluj cu Polo-ul, care apropo, are 150 de cai din fabrica si rezista cu brio la aproape dublu....:lol:

ne vedem pe acolo ;)

StreetStyle22 25-10-09 19:20

TheEnZo aia de la Merc au redus puterea motorului,ca sa tina,sa fie fiabil. Nu are rost sa comparam un motor umblat si unul din fabrica. Daca la motorul acela de la merc ai umbla la soft,si ai reduce limitariile aproape de zero,ar avea mai multi cai dar ar fii mai putin fiabil.
Si loganul 1.6 8v are tot acelasi raport de comprimare,inca ceva vgroza merge doar cu benzina de 100.

TheEnZo 25-10-09 20:52

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2750017)
TheEnZo aia de la Merc au redus puterea motorului,ca sa tina,sa fie fiabil. Nu are rost sa comparam un motor umblat si unul din fabrica. Daca la motorul acela de la merc ai umbla la soft,si ai reduce limitariile aproape de zero,ar avea mai multi cai dar ar fii mai putin fiabil.
Si loganul 1.6 8v are tot acelasi raport de comprimare,inca ceva vgroza merge doar cu benzina de 100.

Asa bun si ce face benzina aia de 100 iti mai da putere nu :)))))) ??? , spui lucru asa de parca ar merge cu ceva ce noi ceilalti nu am putea folosi ...

1.6 8v acelas raport de comprimare , acelas kompressor presiune mai mica 168 de cai.
2.0 16 acelas raport de comprimare , acelas kompressor presiune mai mare 163 de cai.

Ti se pare logic ? posibil mecanic ?

StreetStyle22 25-10-09 22:53

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 2750300)
Asa bun si ce face benzina aia de 100 iti mai da putere nu :)))))) ??? , spui lucru asa de parca ar merge cu ceva ce noi ceilalti nu am putea folosi ...

1.6 8v acelas raport de comprimare , acelas kompressor presiune mai mica 168 de cai.
2.0 16 acelas raport de comprimare , acelas kompressor presiune mai mare 163 de cai.

Ti se pare logic ? posibil mecanic ?

Din cate stiu eu are CO mai mare,nu apar detonatii,de ex se benzina cu CO mai mare se foloseste la motoarele cu raport de compresie mare. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Nu mi se pare logic,mecanic iar nu stiu,am scris mai sus,un motor din fabrica stock e limitat la nu stiu cat la % din potentialul lui.Iar motorul de pe Logan scoate atati cai ca e umblat si v-a crapa mai repede.

TheEnZo 25-10-09 23:33

StreetStyle22 - bun deci in legatura cu benzina e ok , singurul lucru e ca foloseste benzina de 100 ca sa evite detonatile , ..., cand ai zis tu "si inca ceva vgroza foloseste benzina de 100" ai spus'o de parca benzina aia ii da 20 de cai ... nu isi avea loc afirmatia da in fine.

Cum spui tu ala e limitat din fabrica , dar transformarea din aspirat in kompressor cu axa normala conceputa pt ASPIRAT , electronica pt ASPIRAT, pompa de benzina stock, traseiele alea dintre intercooler si kompressor si intercooler si clapeta de admisie care sunt cum sunt ... (asta au remarcat si alti userii) ... ASTEA NU RESTRICTIONEAZA ?!?!?

O tii in sus si in jos ca ala e restrictionat de fabrica la nu stiu cat la % din potential dar tine cont de faptul ca SLK in overboost face ~0.9 bari !

Sau alt exemplu : Mini Cooper S care poate ma insel poate nu dar foloseste acelas kompressor ca si in cazul de fata are 1.6 16v kompressor in overboost face 0.8 si scoate 160 de cai !

Nu are rost sa comparam un motor 8v cu unul cu 16v, care mai cu seama ala 8v este un motor de logan ...

Poate daca motorul era o conversie turbo nici nu imi bateam capu sa scriu ceva pe aici, dar kompressor nu are randamentul la fel de mare ... plus ca aicea sunt multe lucruri contradictori.

Sa dea domnu sa ne inselam noi astia care nu credem valori si sa aibe ceilalti dreptate !

StreetStyle22 25-10-09 23:37

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 2750827)
StreetStyle22 - bun deci in legatura cu benzina e ok , singurul lucru e ca foloseste benzina de 100 ca sa evite detonatile , ..., cand ai zis tu "si inca ceva vgroza foloseste benzina de 100" ai spus'o de parca benzina aia ii da 20 de cai ... nu isi avea loc afirmatia da in fine.

Cum spui tu ala e limitat din fabrica , dar transformarea din aspirat in kompressor cu axa normala conceputa pt ASPIRAT , electronica pt ASPIRAT, pompa de benzina stock, traseiele alea dintre intercooler si kompressor si intercooler si clapeta de admisie care sunt cum sunt ... (asta au remarcat si alti userii) ... ASTEA NU RESTRICTIONEAZA ?!?!?

O tii in sus si in jos ca ala e restrictionat de fabrica la nu stiu cat la % din potential dar tine cont de faptul ca SLK in overboost face ~0.9 bari !

Sau alt exemplu : Mini Cooper S care poate ma insel poate nu dar foloseste acelas kompressor ca si in cazul de fata are 1.6 16v kompressor in overboost face 0.8 si scoate 160 de cai !

Nu are rost sa comparam un motor 8v cu unul cu 16v, care mai cu seama ala 8v este un motor de logan ...

Poate daca motorul era o conversie turbo nici nu imi bateam capu sa scriu ceva pe aici, dar kompressor nu are randamentul la fel de mare ... plus ca aicea sunt multe lucruri contradictori.

Sa dea domnu sa ne inselam noi astia care nu credem valori si sa aibe ceilalti dreptate !

Imi pare rau,n-a vrut sa sune asa,n-a fost intentia aia.
Deci pompa de benzina,softul,rampa de injectie,traseu benzina toate sunt modifcate.Injectoare nu mai sunt de 1.6 8v sunt de pe alta masina.

alexufo 25-10-09 23:43

no offence dar se umple forumul cu discutii inutile..
azi eu am fost cu masina ..m-am dat cu ea.. ramai socat cand vezi cuplul ala pe masina asta de la asa turatii mici.. in 7-8 oct sunt legale la baia mare.. haideti acolo si il vedeti si acolo fotocelula nu mai "minte".. ca si dyno... REPET nu vreau sa atac pe nimeni asteptati si apoi vedeti rezultatele ..sincer pe mine m-a impresionat rau de tot. numai bine

vgroza 25-10-09 23:52

Inainte sa criticati, sa veniti cu sfaturi mai bine cititi tot threadul si apoi mai vorbiti !!!!! Aata se intampla daca citesti ultima pagina, nu prea ai cum sa-ti dai seama daca s-au inlocuit anumite piese sau nu !!! Daca nu stiti sigur mai bine nu vorbiti aiurea numa ca sa va creasca nivelul (stage-ul) pe forum ca inafara de aia nu creste si altceva...

@Ufo: chiar sunt curios si eu cum o sa mearga masina pe 402m 8)

CJ19TZU 26-10-09 17:37

@StreetStyle22: Mercedes-Benz scotea din 1998cmc cu compresor 192 de cai stock (SLK/CLK200 Kompressor din '96 si pana in 2000)
163 de cai scoate cu usurinta si din 1796 de cmc cum e pe clk200kompressor modelul actual. mai pune si un cip tuning si o evacuare si un filtru sport si ajungi si cu asta la 200 de cai (dupa ce s-a calculat lucrul mecanic bla bla)
Si care a zis ca "compresorul e o sursa de supraalimentare de kko"?

Daca ai avea o masina cu compresor si una cu turbo pe aceeasi varianta de motorizare pe care ai alege-o (in varianta stock!!!) pentru a o duce la curse? Pe cea care are turbo lag sau pe aia fara? (sa se noteze ca poti obtine aceeasi putere si din compresor si din turbo;turbo mai mare sau fulie mai mica)

ma rog. eu personal sunt multumit de 1.8 compresor (comparativ cu un 1.8T)

Cuiutz 26-10-09 17:46

Salut .. bafta cu masina ..
Am auzit ca ti-ai testat masina cu un nou soft .. daca da .. cum a iesit ?

alex_nos 26-10-09 19:48

Super initiativa, un proiect interesant si unic pe la noi. Tuning in adevaratul sens.
in legatura cu disputa cu motoarele: puterea din talon este o putere nominala, si este cea mai mica putere(sau sub) dezvoltata de un motor dintr-o serie de motoare iesite din fabrica. Deci rezista la puteri mai mari decat cele din talon.

mult succes in continuare cu bestia:D

All times are GMT +2. The time now is 09:15.

- Copyright 2026 4Tuning