![]() |
Re: SUA vs. Europa: Cadillac CTS-V vs. BMW M5
Quote:
in situatia de fata e vb de o masina noua vs una aproape apusa si sa nu mai enumar cele cu motorul si uite ca tot se tine bine |
Dupa cum am spus aia au motoare mai mari sau supercharger dar si BMW are nevoie de 2k RPM mai mult este FIX acelasi lucru nu e ceva revolutionar. Ori pui turbo, ori maresti cc ori il faci motor de turatie ridicata. Nu stiu de ce vi se pare un avantaj (cand clar nu este) si trageti tare cu asta sa aratati ce tehnologie are bmw. Mai ales ca la un motor turbo poti stoarce relativ usor si ieftin mai multa putere. Si BMW cand nu are motoare de turatie pune turbo, sau chiar 2 ca sa scoata 100 CP pe litru. So ?
|
eu tind sa cred, anaconda, ca nu stii ce e cuplu si putera. 6.3 amg produce cam 130 kW la 2000 , iar m5 la 3000 produce tot atat. deci numai 1000 in plus, care zic eu ca trec destul de repede pe turometru. nu va mai dati atat cocosi , ca bmwu are 2000 rpm in plus si produce cantitati destul de mari de putere inca de la 3-4 mii, deci nu e relevat ca trage de jos sau de sus. asta are legatura mai mult cu categoria de soferi caruia ii e destinata. normal ca daca nu stii sa conduci ii dau aia puterea mai jos .
|
Da de la 2000 la 3000 o diferenta de 50% e o nimica toata ce naiba. Una e cantitati destul de mari si alta este cifra exacta aici nu vorbim de performante destul de mari ca si 540i are performante destul de mari ci de cifre exacte. Totusi m-ai putea invata tu ce e puterea si cuplu :D
PS: Vrea sa stiu si eu de ce e asa clar M5...iti place NFS sau ? (pentru primul post de pe pagina). |
Quote:
asta denota ca bmw e tot cu un pas inaintea la americani |
puterea se produce prin cuplu sau turatie, iar daca le ai pe amandoua e f bine si surprinzator M5 are 475 nm la 6000 rpm , asta inseamna ca intre 5800 si 8200 rpm produce de la 470 la 500 cp :D, deci de unde isi da duhu motoru ala de pe cady asta inca se simte f bine, zice ceva daca are efiecienta volumetrica maxima la 6000.
PS: poate mie imi place NFS , dar ce legatura are? inca ceva: am vazut ca tie nu iti placeau dieselurile , iti placea benzina ca are turatie, aici de ce sustii tare ca e mai bun motoru ala ca produce puterea jos? |
Caddy! Si asta din 2 motive.
1. Sunt fan al "americanelor". 2. Diferenta de pret este destul de mare si nu cred ca i-ar strica cuiva sa economiseasca 30.000$. Performantele sunt chiar incredibil de apropiate, avand in vedere diferentele intre motoare. |
Quote:
PS: Are legatura NFS cu aia de zic "BEMEU CLAR CLAR !!!" care nu sunt in stare sa lege 2 cuvinte si sa argumenteze alegerea asa "CLARA!!!". PS: Imi place mai mult benzina ca nu se plafoneaza la 4.5K RPM ~ dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi placa neaparat un motor de 8k + RPM in cazul de fata unde Caddy are avantaj si mai este MULT mai ieftin si probabil asta es te cel mai important aspect ca daca banii nu ar fi o problema toti am conduce Zonda si motoare turbate hexa turbo dar realitatea este diferita de aia vezi dizal la fiecare pas si mai toate masinile care le vezi oriunde nu sunt chiar hyper car-uri. Deci banii SUNT o problema. Ar mai fi si chestia ca in "daily use" cand nu te crezi Schumacher pe circuit (care btw nu prea o sa ajungi ever) este mai usor de exploatat un motor cum are Caddy fata de asta la M5. Nu cred ca ti-ar conveni si ca ar fi ideal sa il tii tot timpul turat ca sa scoti untul din el. |
mie sincer nu prea imi plac bmwurile , dar in cazul de fata e mai bun decat cadillac. este mai ieftin, dar ai cateva minusuri din cauza asta: motor cu arhitectura de prin anii 50, materiale slabe, nici macar volan de piele nu are, aerodinamica nu prea eficienta. daca ar trebui sa am o masina din asta , sigur banii nu sunt o problema. prefer sa imi investesc inca 20000 euro in bmw, ca daca ar fi sa iau masina sa o exploatez usor mia lua un V8 vantage sau 535 d.
@boywonder: mi sa parut ca e din plastic, de asta ma miram, o masina de 40000 euro sa nu aiba volan de piele??? |
Anaconda....ma intreb eu in mintea mea daca sti cate titluri de best engine, best handling car in the world are BMW M! Ma intreb daca sti ce e aia putere liniara si nu zvacnire de cuplu de la 1500 rpm!
Dar sti ce ma intreb cel mai rau....dc nu inchide un moderator odata threathul asta???? |
Quote:
|
Quote:
PS: Prefer sa salvez 49832459395 euro si sa renunt la volanul ala din piele, si btw imi place optimismul tau cand spui ca banii nu sunt o problema :d. Daca vrei iti pot da contul meu de la BT sa imi dai si mie 1-2 mii $ ca tare bine mi-ar prinde. BMW este cu 50% mai scump ca si Caddy si spui ca banii nu ar fi o problema ? Uh...daca era vorba de Veyron ca ori 1.4 ori 1.6 mil $ era una dar aici e cu totul diferit. Si oricum ai pune problema indiferent de chestii imaginare gen arhitectura motor / aerodinamica (lol) atata timp cat rezultatul final este mai bun de ce m-ar interesa ? |
@ laur: am dat 2 exemple de masini in banii CTS-ului
@ anaconda. nu imi mai bat capu cu tine ca oricum ai ideile tale si cunostinte minime sau inexistente. sanatate. |
Ok nene daca tu zici :). Chestii mai mult sau mai putin argumentate sunt inexistente insa afirmatii gen aerodinamica, "mai bun" etc care sunt NEfondate si neargumentate sunt pline de substanta. Te-am inteles.
|
asta cu volanul din piele chiar nu stiu de unde o scoate, dar ma amuza :D
modelul standard vine cu volan din piele si optional se poate alege volan din piele intoarsa, asa cum are exemplarul din teste. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:44. |
- Copyright 2026 4Tuning