![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
nu cumpara nimeni un bmw pentru consum, sau macar asa ar trebui sa fie si cred ca numai in Ro se pune gpl la un bmw.
:) |
Si in Germania de ce se contruiesc masini cu GPL?Poate numai in Romania e vazuta partea cu GPL din prisma pretului in alte parti e vazuta ca o alternativa la benzina si motorina adica mai nepoluanta!!
|
Acceleratia dieselului inainte de aparitia TGV-ului parea imposibila la raportele de putere/masa date.
Dupa cum se vede, acest motor, dezvolta cuplul maxim pana la turatia de putere maxima ceea ce inseamna o putere medie pe 3000-4000 rpm de ~350Cp, nu cred ca e imposibil. Pentru 2.5tone 0-100 in 4.7 sec, neglijand frecarile e nevoie de o putere medie la roata de 287cp. Aceleasi calcul pentru masina mea cu o singura turbina si 6 tr manual: necesar pe 0-100: 95Cp, putere medie pe 3000-4000rpm :~130cp x6 a avea cel putin cutia cu 8 trepte. Aerodinamica influenteaza prea putin pe 0-100. Consumul ala e dat probabil la 90km/h la ralanti :D Si la 320d e dat 4/4.4 care se poate atinge dar n-are sens. |
Quote:
Daca ar fi prevaut din fabrica cu un loc de rezervor mare mi-as cumpara orice masina cu GPL, dar asta e alt topic. |
Quote:
Quote:
Iar legat de timpi, pt multe publicatii autohtone si nu numai, editori etc, 0-60mph = 0-100km/h. Adica preiau articole si comunicate oficiale de presa (de obicei de la amerciani si cei ce folosesc sistemul imperial) si nu tin cont ca timpul 0-60 mile/h (96km/h) nu este egal cu 0-100km/h, o eroare des inatlnita care haleste cateva zecimi bune. De ex. M3 E46 face 0-100km/h in 5.2 s si 0-60 mph in 4.8 s. Sau noul M5 face 0-100km/h in 4.4 s si 0-60 mph in 3.7 s (mai mult ca sigur ca e masurat cu rollout). Si asta nu e tot, unele publicatii (de obicei americane: CarandDriver, Insideline etc) posteaza cifrelele de la acceleratie cu 1 foot of rollout iar metoda asta mai haleste si ea vreo 0.3 secunde. Probabil ca 0-60 mph pt M5 (fara rollout) ar fi cam ~ 4 s. De aceea e important sa stim sursa si cum sunt facute masuratorile inainte de a ne arunca in razboiul cifrelor! :) <object id="flashObj" width="486" height="412" classid="clsid:D<param name="movie" value="https://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="flashVars" value="videoId=41353535001&playerID=1898242908&pla yerKey=AQ~~,AAAAAHEk3X0~,zM4RQ9vWMtzwLtbADYKp69ce1 5RSQQEg&domain=embed&dynamicStreaming=true" /><param name="base" value="http://admin.brightcove.com" /><param name="seamlesstabbing" value="false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="swLiveConnect" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="https://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1" bgcolor="#FFFFFF" flashVars="videoId=41353535001&playerID=1898242908 &playerKey=AQ~~,AAAAAHEk3X0~,zM4RQ9vWMtzwLtbADYKp6 9ce15RSQQEg&domain=embed&dynamicStreaming=true" base="http://admin.brightcove.com" name="flashObj" width="486" height="412" seamlesstabbing="false" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" swLiveConnect="true" allowScriptAccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></embed></object> Mai multe despre rollout: aici |
Quote:
nu cred ca bmw pune gpl din fabrica. :) |
nu stiu daca bmw pune gpl din fabrica, dar nu vad dc ar fii ceva rau? ce bmw inseamna ferarri, lamborghini, porsche, bugatti?
sunt si maybach cu gpl, ce este drept nu din fabrica. aia care au gpl pe maybach nu sunt cocalari romani, sunt chiar oameni bogati din tat in fiu, nu dasetea imbogatiti peste noapte din carduri, sau nu stiu ce moldovence a scos la febra de mandibula pe strasse! subaru face instalatii din fabrica, nu vad dc bmw nu ar monta? |
Quote:
indiferent cum ar fi asta, intr-adevar, acest motor la minim 3000 de ture are aproximativ 310 cp cp=cuplul x turatia/ 7140(o constanta) cp=740 x 3000/7140=310cp nu stiu, o medie de 350 cp pe un interval de la 3000 la 4500 de ture mi se pare prea putin pt a ajunge la 100km/h in 4.7 secunde cu un suv de 2.5 tone varianta lui unlord mi se pare mai plauzibila. sa asteptam cifrele oficiale bmw cat si cele din teste. ma uitam pe a8 4.2 tdi twinturbo. masina are 350cp, 800nm + avantajul capacitatii cilindrice si a greutatii in varianta standard de 2070kg. audi declara 5.5 secunde pana la 100km/h iar cel mai bun timp pana la 100km/h a fost scos de autobild, adica 5.2 secunde. a8 are aceeasi cutie in 8 trepte ZF ca si bmw, tractiune integrala(care asigura aceeasi aderenta la plecarea de pe loc) au ambele marci, iar daca stau si ma gadesc, 550xd ar avea fix aceeasi greutate ca a8 4.2 tdi(a8 are caroseria din aluminiu). tinand cont de cei 31 cp in plus ai lui 550xd, un 4.9 secunde pt 550xd este realizabil, insa refuz sa cred asta pt x6 50d |
Constanta provine din transformarea in SI
(381*0.7355) /(4000*2*3.1416/60)=670Nm adica 90% din cuplul maxim Intervalul in care evolueaza intr-o singura treapta cred ca e mai scurt de 3000-4500. Daca-mi aduc bine aminte eu la 6 trepte daca am cu 2-a la 4000, intr-a 3-a am ~2800 (echivalent 3150-4500), o sa verific daca-mi aduc aminte. Oficial x6 40d are 2.2 tone, nu stiu de 50d, dar practic e acelasi motor. Referitor la comparatia cu 4.2tdi - normal un motor turbo mai mic cu aceeasi putere ar trebui sa fie un pic mai agil ,dar de la marci diferite e mai greu de apreciat. Nu contest ce zice unlord, am zis doar ca nu pare imposibil la prima vedere. Ca o fi 4.7, 4.9 sau 5.2 nu cred ca are foarte mare importanta. |
Quote:
Mai sunt si alte diferente mari, sistemul de supraalimentare, distributia variabila, etc.. Este adevarat ca teorretic nu se pupa deloc timpul de accelerare cu puterea diponibila la kg alea dar cam astea sunt surprizele BMW, uneori cu un raport mai slab cp/kg bat concurenta cu un raport mai bun cp/kg, de unde si vorba "cai de BMW". Si eu sunt foarte curios ca si mie mi se pare timpul ala de accelerare exagerat. |
Quote:
deci benzina si motorina pana se gata sunt sfante pentru toti fabricantii din titlu, si nu monteaza nimeni din fabrica ceva dezastruos doar pentru 3-5% din cumparatori. nu cumpara nimeni o masina de lux ca sa faca apoi economie la gaz. sau cel putin asa ar trebui. :) |
Quote:
Quote:
|
Pai in logica ta, de ce mai exista seria 7 diesel, s klass diesel, A8 etc? Asta cu GPL distruge motoarele deja nu mai are rost as comentezi, e delir.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning