![]() |
Re: Ford Sierra 2.0 DOHC
Quote:
|
Quote:
Depinde si pentru ce tara este produsa masina. Ai sa razi , dar ai sa observi diferente intre un Logan pentru Romania si unul facut pentru export , intre un Audi A6 facut in Germania pentru neamt si unul facut pentru Romanes Mo' . Daca iti zic ca am vazut un Merc' clasa E ruginit , ma crezi ? PS: Am logan si ai dreptate , a ruginit de zici ca e facut din tabla de pe case , reciclata :)) |
Quote:
Ce zici tu cu diferentele alea, stiu si eu... Fata nasilor mei are o Fiesta din 2007 cumparata de noua de la noi si a bagat in ea mai multi bani decat am bagat eu in coaja mea. Si totusi...n-are rugina. Daca te uiti bine pe strazi, nu prea vezi masini noi (relativ noi, <10 ani) ruginite. Decat Matizuri (mai ales), Cielo-uri, Dacii si mai vezi cate o straineza ruginita, dar sunt cazuri izolate. Normal ca daca faci 5000 de km intr-o iarna (sau si mai mult) si aduni toata sarea de pe drum, iar masina iti aduci aminte s-o mai speli si tu profi (la spalatorie, nu cu ligheanul acasa) abia in vara...cum naiba sa nu fie ruginita dupa 3 ierni din-astea? Mai conteaza si cum o ingrijesti ;) Dar in general, sunt mai predispuse masinile vechi la rugina. |
Quote:
Legat de spalat , logan 2009 din dotare , de la 0km . L-am spalat la curte cu jet si metoda 2bm . Mai o ceara , mai un polish. Iarna nu stiu cati km fac , media pe luna este intre 1500-2500 km , si pe timp de iarna o spalam la saptamana sau la 2 saptamani exteriorul , dar la spalatorie si fara sters. Spalatoriile nu iti spala masina profi , prea putine , si un spalat profi e de la 50ron in sus (unu care iti spala masina frumos , fara perie , cu manusa din lana , cu metoda 2bm , etc...etc...) . Am ramas fara solutii(foloseam de la Mafra , Einszett) , la cum a luat-o rugina (nu in locuri vizibile , sub chedere , etc..) , mai bine o spal cu smirghel sau cu instalatia de sablat daca ma intelegi .Scuze de offtopic nea florine' :) |
@Popescu Ionel Multumesc , nu imi fac griji si nici nu ii bag in seama pe rautaciosi .
Ca sa fiu si eu rau , dau un ex : tabla de pe audi 80 si 100 e galvanizata , e tzapana nu o vezi ruginita decat daca a stat pe la un taran in namol... si e de dinainte de 2000 cum spuneti voi . Nu mai aratati ca masinile noi sunt asa bune , pentru ca nu sunt . O sa urc niste poze mai tarziu cu ce am facut azi . |
Quote:
Hai cu pozele, ca eu m-am tinut de promisiune si le-am pus! :lol: |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Ok , ma bucur sa mai fie activitate si pe la mine .
Azi am dat iar totul afara , scaunele , bancheta, mocheta etc pana la tabla. Am curatat urmele de rugina , se prezenta chiar foarte bine credeam ca o sa fie mai rau . Am grunduit , apoi am aplicat un strat bun de izolatie (mastic pensulabil) Am mai aplicat si in portbagaj , am pus ceva accent cu grundul in zona chederului pentru ca statea apa si a ruginit (neimportant dar rezolvat) Apoi am ridicat masina pe partea dreapta si am dat si sub ea la fel . Am bagat cricul pe fata , era aproape maxim de sus si am avut norocul ca tocmai ce incercam sa pun un butuc sub ea . S-a rupt la gaura unde bagi cricul si era sa imi cada masina pe maini si cricul sa imi sara in cap . A picat pe butuc dar ma bucur ca nu a trecut prin podea. Bine ca nu eram sub ea si cu butuc cu tot ... Trebuie deci sa mai fac o vizita la tinichigiu . Putini bani dar multa munca . Fix 24 de ore cu demontat , muncit , montat la loc . Sper sa ma ajute si ca antifon si ca strat de protectie pentru tabla . |
Ai grija unde bagi cricul ca-i periculos,eu la a mea bag pe lonjeroane. Dar,am cric hidraulic,nu mai folosesc d-ala original. In legatura cu grundul,sa folosesti din acela pe baza de ulei sau protecta. Eu unul am folosit protecta,mie imi pare foarte bun,dar de abia la anul voi sti sigur cat de bun este. Offtopic,am vazut mercedes-uri si bmw-uri dupa 2000 care aveau rugina,la usi in partea de jos,praguri si puncte pe usi. Un om care are bani si-o repara de rusine,ca a dat o gramada de bani pe o masina de firma(cacat cu emblema)care a ruginit dupa 3- 4 ani de folosinta. Mercedes sincer,am vazut si 2005 ruginit la usi,nu mai vorbesc de ford,volkswagen sau alte marci. Astea dupa 2009 nu comentez ca n-am vazut eu in persoana.
|
off topic, am avut linea 2007 luat de nou in prima iarna era plin de puncte de rugina pe aripi si usi, a-doua mai rau, iar pe urma nu mai stiu... doblo 2008 tot de nou mai putine puncte(garaj) dar acu dupa 5 ani cand i-l mai vad nu mai are vopdea cat doua palme pe aripi(de 3 ani l-am dat). asa ca s-a fim noi sanatosi cu rugina pe care o avem finca multe din astea noi nor sa prinda atatia ani...
on topic ... progresele se vad si arata bine directia in care te indrepti, nu pot zice decat multa bafta. |
1 Attachment(s)
Quote:
Azi am readus masina ca la inceputuri (sper ca isi da toata lumea seama ca interiorul e pus la loc) . Am vopsit capacul motorului cutia de la admisie si am mai pus ceva , se vede in poza : Ce firma e mai buna pentru filtrul de aer? |
Quote:
|
Quote:
Problema la mine nu e din friltru , e din senzorul de relanti . Nu imi place sa ma complic . Vreau doar un filtru normal , poate peste mult timp o sa imi iau k&n dar tot in cutia originala. |
Quote:
|
Quote:
|
O zi intreaga de cautari pentru filtru Mann nu a fost de ajuns , intr-un final gasisem dar a fost o problema . Lumea se uita crucis la mine si eu aveam nevoie in ziua aia de el.
Tot raul spre bine pentru ca am luat un filtru "romanesc" pentru cielo care se potriveste chiar bine , blue filter by falke la 20 de lei ( nu incercati sa cautati poze pe net , eu nu am gasit). Zic ca e un lucru bun deoarece cu banii de pe mann o sa il schimb de 2 ori pe asta . Motorul meu e mai fericit acum |
filtrele aer sport nu merg bine pe DOHC, e bataie mare de cap cu senzorul de aer si traseul de admisie si nu merge usor adaptarea, din cate stiu nici nu au reusit multi sa monteze asa ceva, deci e mai bine pe model gen standard :wink:
|
Quote:
M-a saturasem de adaptari si aiureli . Cand scoteam cutia de la aer trebuia sa am grija de senzor, furtune , cutii ... si mi-am bagat picioarele . Mai era varianta sa scot in afara recuperatorul dar nu am vrut . O sa imi fie dor doar de sunet , dar daca era ceva de calitate ma chinuiam asa , dar nu era . |
3 Attachment(s)
Modificari pentru iarna si bara stabilizatoare in portbagaj :D :
|
1 Attachment(s)
Pentru ca nu mai exista nimeni pe aici mai pun o poza , cu multumiri pentru dre73 :
|
Hihi...e cam frumoasa! :D
|
Multumesc :D
|
1 Attachment(s)
Old habits die hard
|
Ai o masina foarte frumoasa, si este o masina care nu o vezi pe toate drumurile, mai ales asa ingrijita. Intotdeauna mi-a placut Sierra cu "carcasa" asta. E un thread care merita urmarit. Keep up the good work! :-)
|
Multumesc . Bafta si tie !
|
5 Attachment(s)
Streetmaniacs Winter Grill & Fun
|
Foarte tare!! :twisted:
|
Sarbatori fericite !
|
WTSul si PSTul le stiu din trafic, masinile arata intr-un mare fel...frumoase poze "uratilor" :P
Sarbatori fericite. |
1 Attachment(s)
Multumesc , eu unul nu il stiu pe propietarul cu bmw din poza , dar as vrea :)
Arata bine masina mi-a placut foarte mult , mai ales culoarea , e cam la fel cu un rosu folosit pe Sierra :D |
La multi ani !
|
2 Attachment(s)
frumoasa masina.mereu mi-au placut fordurile astea mai vechi.am avut si eu un orion,tot asa ingrijit era....mi-e dor de masina aia
|
1 Attachment(s)
La multi ani si de la asiguratori !
Ce fata are ala , mor de ras :D |
W O W , ce sume la asiguratori :lol::lol::lol:
Si eu foloseam acel site/broker insa am gasit in alta parte preturi mai bune, asadar ca sfat mai cauta, nu te astepta la minuni insa sumele pot fii ceva mai mici! |
Deci WTF ?:)))
Ce preturi sunt alea frate? La banii aia mai bine platesti timbrul de mediu si o treci pe numele parintilor/bunicilor sau direct tataRa bulgariski... |
Pana in mai am timp sa imi caut avocat si / sau detalii despre Bulgaria
NWZeu mai mici mai mici dar cat de mult poate sa scada ... |
e hotie pe fata :) nu redeschid subiectul cu rca, ca nu ajungem nicaieri. dar de fiecare data cand vad la tv cate un bagator de seama care urla ca tinerii sunt periculosi in trafic mi se pune asa o pata neagra. va vine sa credeti ca rca-ul este foarte ieftin daca masina este pe numele unei persoane de ~45 ani dar fara permis de conducere? :lol::lol: e de fapt normal, nu are permis deci sigur nu va produce accidente :lol::lol: sau tot asa persoana ~45 ani dar incepator:lol::lol:
|
Da , sa vezi la 90 cum e
|
pentru ce masina ai calculat tarifele alea?
|
Sierra mea :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:26. |
- Copyright 2026 4Tuning