Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

hihi 17-02-11 00:18

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

Astazi mi s-a suspendat permisul cu dovada de circulatie 15 zile, pt accident, cauzat de neacordare de prioritate.
Permis suspendat 90 de zile (spune gaboru) in baza art. 101, al. 3, lit a (care spune permis suspendat 60 de zile)
Bun, eu vreau sa dau reexaminarea dupa ce expira dovada, dar mi s-a spus ca nu pot beneficia de reexaminare daca am mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani.
Permisul l-am avut suspendat 30 zile in decembrie 2009, dar am castigat procesul in instanta.
In cazul asta, se considera permisul suspendat in ultimii 3 ani sau nu?

Voi ce ziceti ?

Dj_kyd 19-02-11 08:13

Nu, nu are treaba daca ai castigat in instanta, pentru ca oricum nu ai stat "in dreapta" pe toata perioada procesului ai mers cu masina. Mare grija sa calculezi bine daca l'ai mai avut suspendat chiar nu poti sa mai dai.... defapt eu am dat, am luat si cand am fost cu cererea de reducere pentru perioada nu mi sa mai aprobat pentru ca aveam o diferenta de 10 zile adica adica 2 ani 11 luni si 20 zile:lol:

hihi 19-02-11 11:11

Hmmm.. din ce zici tu, Dj_kyd, faptul ca l-am avut suspendat dar castigat in instata, nu se ia in considerare ca suspendat ? :???:

Dj_kyd 20-02-11 07:40

Exact pentru ca ai castigat procesul:-) adica nu ai avut permisul suspendat probabil ca daca te duci la politie nici nu o sa mai apara abaterea aceea.:-)

hihi 20-02-11 20:26

Aham, got it ! Sper intr-adevar sa fie asa... mi-e frica sa nu imi ceara vreun document doveditor ca am castigat procesul, ca nu imi aduc aminte sa am sa ceva..
Ms pt replyuri

andi_cimpean 20-02-11 21:08

Îţi vine hotărârea acasă!

Nu mai cunosc acum termenul!

vinyl 20-02-11 22:45

Quote:

Originally Posted by hihi (Post 4092708)
Astazi mi s-a suspendat permisul cu dovada de circulatie 15 zile, pt accident, cauzat de neacordare de prioritate.
Permis suspendat 90 de zile (spune gaboru) in baza art. 101, al. 3, lit a (care spune permis suspendat 60 de zile)
Bun, eu vreau sa dau reexaminarea dupa ce expira dovada, dar mi s-a spus ca nu pot beneficia de reexaminare daca am mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani.
Permisul l-am avut suspendat 30 zile in decembrie 2009, dar am castigat procesul in instanta.
In cazul asta, se considera permisul suspendat in ultimii 3 ani sau nu?

Voi ce ziceti ?

Deschide proces.O sa iti elibereze cate o dovada pe 30 de zile pana la verdictul final...:)

hihi 21-02-11 08:21

Cred ca nu ai inteles, nu e nevoie sa fac contestatie pt ca tamponarea a fost din vina mea, mi-am luat si amenda, mi-au luat si carnetu, asta e, am gresit

Marius 25-02-11 19:10

Cand este obilgatorie testarea la cunoasterea regulilor de circulatie

phaeton 25-02-11 19:34

Quote:

Originally Posted by hihi (Post 4104150)
Aham, got it ! Sper intr-adevar sa fie asa... mi-e frica sa nu imi ceara vreun document doveditor ca am castigat procesul, ca nu imi aduc aminte sa am sa ceva..
Ms pt replyuri

intra pe noulportal.just.ro, introduci numarul dosarului si iti apar acolo toate datele. cu acel print te prezinti unde vrei tu ca sa dovedesti decizia finala a judecatoriei.

daca ai deschis proces si l ai castigat, inseamna ca nu ai mai avut permisul suspendat. cerere de reducere a perioadei de suspendare se poate face doar daca nu ai mai avut retinut permisul cu 1 an inainte, si nu 3 cum s a spus.

Dj_kyd 25-02-11 20:32

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 4120842)
cerere de reducere a perioadei de suspendare se poate face doar daca nu ai mai avut retinut permisul cu 1 an inainte, si nu 3 cum s a spus.

Eu am fost cu cineva recent acuma 2 luni maxim in decembrie de fapt si i sa spus fetei ca nu poate da examenul ala de reducere pentru ca a mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani? S-a schimbat asa repede regulamentul iarasi?:shock:

phaeton 25-02-11 20:41

Art. 104. - La cererea motivată a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.
iar ROUG 195/2002 prevede:
Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

este vorba de 2 ani, imi cer scuze am gresit eu

Dj_kyd 25-02-11 20:50

Nu ma lasai si trebui sa sun fata aceea sa vad de cati ani era vorba si imi spuse la fel tot 3 ani:shock: nu pot sa inteleg, "militianul" ala cred ca a vrut sa faca misto si nu avea de cine:x

phaeton 25-02-11 20:59

nu trebuia sa ne bazam pe ce ne spun organele.
nu sunt absolut deloc informati

Dj_kyd 25-02-11 21:26

Mdea imi pare rau ca nu m'am mai interesat.... asta este ce sa faca inca pe dreapta sta:lol:

Chocol4te 17-03-11 20:23

Am avut un accident pe data de 5 ianuarie,accidentul a fost din vina mea,neacordare de prioritate intr-un giratoriu. A fost cu o victima,mentionez ca a fost ranita usor,dupa platirea daunelor morale cerute de victima,si-a retras plangerea,ca sa nu devina caz penal. Mi s-a zis ca trebuie sa vina de la parchet(parca) o hartie care sa mentioneze ca am iesit de sub urmarire penala,au trecut 2 luni de cand mi s-a zis acest lucru,iar pe 5 apr sunt 3 luni de la accident,si din cate stiu pt neacordare de prioritate atat se acorda. De la politie nu am niciun proces verbal nimic...mi-au zis sa astept acea foaie,atat. Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva ? Cu cine trebuie sa vorbesc ? Daca foaia aia vine in juma de an de ex,eu nu pot face nimic ?

andi_cimpean 18-03-11 16:10

Quote:

Originally Posted by Chocol4te (Post 4178090)
Am avut un accident pe data de 5 ianuarie,accidentul a fost din vina mea,neacordare de prioritate intr-un giratoriu. A fost cu o victima,mentionez ca a fost ranita usor,dupa platirea daunelor morale cerute de victima,si-a retras plangerea,ca sa nu devina caz penal. Mi s-a zis ca trebuie sa vina de la parchet(parca) o hartie care sa mentioneze ca am iesit de sub urmarire penala,au trecut 2 luni de cand mi s-a zis acest lucru,iar pe 5 apr sunt 3 luni de la accident,si din cate stiu pt neacordare de prioritate atat se acorda. De la politie nu am niciun proces verbal nimic...mi-au zis sa astept acea foaie,atat. Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva ? Cu cine trebuie sa vorbesc ? Daca foaia aia vine in juma de an de ex,eu nu pot face nimic ?

NUP-ul trebuie să îţi sosească acasă (Neînceperea Urmăririi Penale)...

Asta durează foarte mult! Ai să vezi...

Chocol4te 19-03-11 00:37

Si pana imi vine nu pot conduce ? Nu pot nici sa-mi prelungesc dovada ?

Dj_kyd 19-03-11 07:40

Incearca la parchet sau unde trebuie sa iti elibereze hartia aia, dute si vorbeste cu cineva nu mai sta ca o sa pierzi timpul degeaba.:???:

andi_cimpean 19-03-11 17:17

Quote:

Originally Posted by Chocol4te (Post 4181123)
Si pana imi vine nu pot conduce ? Nu pot nici sa-mi prelungesc dovada ?

Clarifică treaba la poliţie...dar dacă ţi s-a spus de atunci că stai 3 luni pe bară şi treaba s-a întâmplat pe 5 aprilie, atunci până pe 6 aprilie n-ai nicio şansă să ai permisul în mână...ba chiar mai mult, eşti obligată la o tură de reexaminare!
Asta dacă nu doreşti să îţi iei permisul d-abia în luna mai.

Chocol4te 19-03-11 17:30

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4182813)
Clarifică treaba la poliţie...dar dacă ţi s-a spus de atunci că stai 3 luni pe bară şi treaba s-a întâmplat pe 5 aprilie, atunci până pe 6 aprilie n-ai nicio şansă să ai permisul în mână...ba chiar mai mult, eşti obligată la o tură de reexaminare!
Asta dacă nu doreşti să îţi iei permisul d-abia în luna mai.

Pe 5 apr se fac 3 luni,de aia ziceam ca sunt sanse sa-l iau atunci. Pai stiu ca trebuie sa dau testu acela doar ca nu cred ca-l pot da fara nicio foaie de la politie fara nimic...trebuie neaparat sa merg la politie sa ma interesez mai exact

sez me 24-03-11 17:43

ceva sfaturi, indrumari, in cazul in care mi-a fost suspendat permisul pentru alcoolemie?
in prima faza, cand m-a oprit politia, aveam 0.55 in aerul expirat, iar rezultatul de la IML primit ulterior de agentul care se ocupa de dosarul meu indica 1.15 g la mie la prima testare, si 1.00 g la mie la cea de-a doua testare.
agentul care se ocupa de dosar m-a sfatuit sa cer o recalculare a alcoolemiei, dar costul de 510 lei ma pune pe ganduri. nu ca ar fi un capat de tara, dar parca nu prea imi vine sa cred ca de la 1.00 cat a iesit din a doua testare are cum sa iasa sub 0.8 la recalculare, si astfel nici nu se schimba situatia si mai arunc si niste bani.
din propria experienta, imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac?
de fapt, intrebarea sincera este, o sa mai reusesc sa conduc, ever?
mentionez ca nu am mai avut permisul suspendat si nu imi fac iluzii ca as putea rezolva situatia peste noapte, dar ca idee.. ce sanse am?

andi_cimpean 24-03-11 18:31

Permisul ţi-a fost suspendat pentru 3 luni!

În astea 3 luni, neapărat trebuie sa mergi să dai reexaminare. În caz contrar, ţi se mai adaugă înca o lună de stat pe bară!

În privinţa retestării, nu ştiu ce să zic...
Să nu fie bani irosiţi şi să rămâi în aceeaşi situaţie dar mai sărac de 500 de lei.
Mai repede îţi faci ceva la maşină de banii ăia.

P.S. Intră te rog pe thread-ul cu accidente şi vezi ce face alcoolul din om.

Cea mai mare prostie să bei şi să urci la volan. Eu aş da (tentativă) omor cu premeditare pentru absolut oricine ar omori/accidenta un om.
Prostia şi inconştienta ar trebui mai aspru pedepsite...
De ce?
Din cauza faptului că nu a vrut să ia un taxi până acasă, deşi băuse...

KAY_ 24-03-11 19:23

@Andi , alcoolemie de peste 0.8 in sange sau 0.4 in aeru respirat e penal cu anulare a permisului , nu suspendare .

@sez , recalcularea se face dupa un calcul "matematic" sa zic asa :-) .Cel mai bine vorbesti cu cineva de specialitate , gen doctor ca sa intelegi despre ce e vorba , inainte de a plati taxa aia .

Cu bautura e cam nasoala treaba , o sa ai ceva de tras . Bafta !

sez me 24-03-11 20:56

@Andi si Kay, nu vreau sa fiu inteles gresit. nu am un obicei din a conduce dupa ce beau si de fapt nu am obiceiul sa beau in general, dar oricum nu vreau nici sa ma scuz si nici nu caut absolvire de orice vina, pentru ca sunt constient ca bine ca s-a intamplat sa ma opreasca, si nu sa fiu implicat in vreun accident. nu sunt mandru cu ce am facut si nici nu ma laud.
cum a spus si Kay stiam si eu ca peste 0.8 ma incadrez in caz penal si voi ajunge in instanta.
speram sa imi poata infirma cineva mai ales ca asta banuiesc ca inseamna cel putin ca nu voi mai conduce niciodata, daca nu cumva poate si alte minunatii.
perfect.. capu face, capu trage..

PS: Kay, inteleg ca si tu esti de acord ca nu are sens sa dau banii pe retestare, ca banuiesc ca nici sangele meu de atunci nu va avea alta concentratie si nici formula de calcul nu se va schimba, nu?..

KAY_ 24-03-11 21:35

Alcoolemia ramane aceasi si peste 10 zece ani , numai poate fi schimbata .Eu nu ti am spus sa nu o faci .Mai intai afla despre ce este vorba cu recalcularea aia si apoi te decizi daca o faci sau nu .

Dj_kyd 24-03-11 21:48

Daca te straduiesti un pic la recalculare poate ai noroc si o sa iesi in 'parametri" normali acuma ca mai dai pe langa aia 500 lei alti 2000 asta este alta treaba dar macar il iei inapoi, sistemul romanesc functioneaza;)

Lanc3lot 25-03-11 08:42

Ca informare pentru cei din Prahova pentru redobandirea permisului in cazul in care indeplinesti conditiile de reducere a numarului de zile de suspendare: mergi la politie in Ploiesti pe Vasile Lupu, la serviciul rutier, sa te programeze pentru examen. Programarea va fi dupa ce ti-a expirat dovada de 15 zile. Examenul se da in fiecare Joi in Ploiesti de la ora 14:00 (cel mai bine sa fi acolo pe la ora 13:30 ca sa platesti o taxa de 5 lei, pt sala probabil). Locatia este exact incinta ACR de pe Sos. Vestului. Examenul e scris asadar sa aveti un pix la voi. Intrebarile sunt din cartea cu "Redobandirea permisului...13 din 15".
Neaparat sa aveti la voi C.I. si dovada de 15 zile in original.

Bafta

cretzu_00 25-03-11 18:29

Salut,

Am si eu o problema, am ramas fara permis sapt trecuta, ma luat radarul cu 178 in afara localitatii, politistul a spus ca o sa imi fie suspendat pe 30 de zile, insa nici pe procesul verbal, nici pe dovada nu scrie pe ce perioada mi-a fost suspendat. Puteti sa imi spuneti nu ar trebui sa fie scris pe procesul verbal, sau cum sa aflu sigur pe ce perioada imi este suspendat?
Si nu ar trebui sa fie suspendat pe 90 de zile pt depasirea vitezei cu peste 50 de km peste limita legala?

phaeton 25-03-11 19:03

grija mare baieti cu alcoolul la volan, chiar nu este de joaca.
oricum, pt cei care obisnuiesc sa bea si sa conduca, nu va linistiti pana nu patiti ceva.
asta vara mi a fost suspendat permisul pt bautura, am facut contestatie si l am luat inapoi. la 1 saptamana am rupt un gard si m am trezit in curtea unui biet mos, bineinteles tot beat. abia atunci am constientizat.
acum ma pregatesc pentru redobandire.
bucurati va cand va este luat permisul pentru alcool si baga ti la cap ceva

valitataye 27-03-11 15:53

Quote:

Originally Posted by cretzu_00 (Post 4199797)
Salut,

Am si eu o problema, am ramas fara permis sapt trecuta, ma luat radarul cu 178 in afara localitatii, politistul a spus ca o sa imi fie suspendat pe 30 de zile, insa nici pe procesul verbal, nici pe dovada nu scrie pe ce perioada mi-a fost suspendat. Puteti sa imi spuneti nu ar trebui sa fie scris pe procesul verbal, sau cum sa aflu sigur pe ce perioada imi este suspendat?
Si nu ar trebui sa fie suspendat pe 90 de zile pt depasirea vitezei cu peste 50 de km peste limita legala?

Salut.La fel scrie si in legislatie "Depasirea vitezei maxime admise cu peste 50km/h".Se suspenda pe 90 zile.

Preparatul 27-03-11 17:37

salut,am si eu o problema,mi-a fost suspendat perimisul de conducere pe 3 luni de zile cu posibilitate de reducere la 1 luna daca dau examen,asta in urma urma unui accident minor cu pagube materiale,intrebarea mea este daca dacau examenul dupa o luna si pic examenul se mai adauga inca 30 de zile pe langa cele date de politist?

Stie cineva care sunt cele mai intalnite intrebari de la examen?minumule ste de 13 din 15 intrebari nu?

andi_cimpean 27-03-11 17:48

Daca accidentul s-a produs din vina ta, pentru neacordare de prioritate, este obligatorie reexaminarea!
Reexaminarea o poţi da oricând până în cele 3 luni de zile!

Dacă nu vei susţine reexaminarea, se mai adaugă încă 30 de zile.

Deci după 4 luni de zile, îţi iei automat permisul!

Şi da, trebuie 13 din 15!

Întrebările le găseşti pe "goagăl" şi există şi o cărţulie din care poţi învăţa. Poţi face rost de ea chiar de la DRPCIV!

Neapărat mergi la DRPCIV şi vezi cu exactitate ce trebuie să faci!

pispirei 28-03-11 21:57

Buna seara.
Am si eu o intrebare. mi-a fost suspendat permisul 1 luna pentru neacordare de prioritate,exista posibilitate de a da rexaminare pentru al lua mai repede,dupa ce expira dovada de 15 zile.stiu ca e cam penibil dar mi-a luat painea de la gura!!!!!! fiind sofer.

andi_cimpean 28-03-11 22:43

Quote:

Originally Posted by pispirei (Post 4207896)
Buna seara.
Am si eu o intrebare. mi-a fost suspendat permisul 1 luna pentru neacordare de prioritate,exista posibilitate de a da rexaminare pentru al lua mai repede,dupa ce expira dovada de 15 zile.stiu ca e cam penibil dar mi-a luat painea de la gura!!!!!! fiind sofer.

Nu ai cum să stai mai puţin de 30 de zile fără permis!

Vezi să nu trebuiască să dai reexaminare. Dacă trebuie să dai şi nu te prezinţi, ţi se mai adaugă o lună de zile!

Nu mai ştiu cu siguranţă, dar este bine să te interesezi!

valitataye 05-04-11 22:46

Cei care s-au interesat e bine sa posteze aici ca ceilalti useri care au probleme de genul sa stie cum sa rezolve treaba:D

Aiur 10-04-11 04:49

Salutare! Am ramas si eu per pedes din cauza alcolului! Am avut 0,29 la testul cu etilotest si mi-au suspendat perisul pe 3 luni. Sunt constient ca am gresit dar vreau sa il iau mai repede. Acu am si eu mai multe intrebari :
1- Se poate reduce durata suspendarii permisului de la 3 la o luna in cazul consumului de alcool ?
2- In caz ca nu sustin testul pt recuperare\il pic (doamne fereste) mi se mai adauga o luna automat ?
Mentionez ca am permisul de 3 ani si ceva si nu l-am avut suspendat pana acu. Acu imi dau seama ce dobitoc am fost cand m-am urcat baut la volan! A fost prima si ultima oara!

phaeton 10-04-11 13:11

da 2 pagini inapoi si ai sa gasesti raspunsul la prima intrebare. ( pag 25)

da, nepromovarea examenului atrage prelungirea perioadei de suspendare.

Preparatul 10-04-11 13:13

maine sustin si eu exaamenul pentru redobandire,sper sa-l iau am facut rost de manualul pentru redobandire cu este 13 din 15.

Chocol4te 21-04-11 12:51

Buuuun,deci dupa lungi asteptari,mi-a venit NUP-ul si din pacate nu scrie nimic de perioade de suspendare... deci ? Ce e de facut mai departe ?

All times are GMT +2. The time now is 09:37.

- Copyright 2026 4Tuning