![]() |
Re: Nissan 200SX S13 SR20DET | Performance Road & Drift Project
Din pacate ma simt nevoit sa iau o decizie grea dar in acelasi timp necesara pe termen lung. Masina iese la vanzare si nu voi participa la tot sezonul competitional 2012, poate doar etapele din apropiere for fun cu o masina street-ish. Sper la o revenire in forta in 2013, moment in care sa fim, si eu si masina, pregatiti la un nivel mult superior.
https://forum.4tuning.ro/191-bazar-au...ml#post4677706 Multa bafta, Octav |
Greu de inteles decizia ta :?:. Dar tu cunosti mai bine situatia.
Sa fie pauza cat mai scurta si muta bafta pe viitor! |
Singura decizie batuta in cuie este vis-a-vis campionatul 2012, masina nu as vinde-o daca am avea niste strazi mai decente in zona asta. Inca ma gandesc sa scot toate chestiile scumpe de sub ea si sa o fac mai compatibila cu suprafetele de rulare "romanesti", vom vedea.
Orice se va intampla de drift nu ma las, intr-un mod sau altul tot il voi practica si voi incerca sa ma apropii incetul cu incetul de cum as vrea sa merg. |
Eu am crezut ca masina asta va fi exclusiv de drift si ca, la un moment dat, va "parasi" de tot strada, adica ma gandeam la platforma pt. drumul dus-intors la, si de la, competitii - mai ales in ideea ca vroiai sa ii pui motorul din soarer, banuiesc greu de omologat RAR.
|
Asta era planul dar s-au schimbat mai multe lucruri si tot la strada ajung, de unde am si inceput.
Ar fi multe lucruri de spus dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Eu unul sper sa se rezolve o parte din motivele pentru care vreau sa o vand si sa pot sa o pastrez/adaptez pentru ce am nevoie. |
Salut .. scuze de off topic ... vreau sa intreb si eu .... cum s-ar comporta un ca18det la o masina de zi cu zi ... ?
|
Salut, nu stiu cum sa-ti raspund la intrebare pentru ca este foarte generica si nu am detinut un CA18, S13-ul meu avea deja swap-ul SR20DET cand l-am cumparat (principalul motiv).
Poti sa-l intrebi pe bakal sau vlad_rally de ex. ,ei au CA18 si iti pot da mai multe detalii. Eu unul nu as rula/recomanda CA18 dpdv. fiabilitate si implicit costuri. Multa bafta, Octav |
Quote:
Bafta .. |
Quote:
|
Miercurea trecuta s-a desfasurat in iasi un eveniment auto centrat in jurul probelor de indemanare la care am fost invitat pentru demo drift. N-am putut sta degeaba si am zis sa fac putintel show si pe traseul de indemanare atacat gymkhana style, keepin' it sideways :)
A fost interesant pentru ca traseul era foarte strans, in multe locuri abia intra masina de-a latul printre conuri, nu stiu daca se vede suficient de bine in filmare. Sunt putin ruginit cu 1-a, nu am mai folosit-o de vreun an, a fost cool sa ne aducem aminte unul de altul. Mi-ar place mult daca la anul in loc de 3 campionate de drift ce se anunta unul din ele sa fie de gymkhana, consider ca ar fi o buna completare la tehnica de pilotaj. <object width="853" height="480"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/JWOnDRYZaY0?version=3&hl=en_US&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/JWOnDRYZaY0?version=3&hl=en_US&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" width="853" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> Am si filmari cu demo drift-ul de dupa insa, fiind deja intuneric, sunt foarte slabe calitativ si nu cred ca are rost sa le urc. |
Quote:
scuze ... nu m-am exprimat eu corect ... am citit undeva .. nu mai stiu unde .. ca , 18det ar avea probleme cu ungerea ..... intretinerea ... si ..pentru ca eu vreau un 200sx ca prima masina nu as vrea sa am probleme cu ea ..... ..... Multumesc pentru rapsuns |
iti raspund eu, trebuie sa consideri ca masinile acestea au 20 de ani si o fost cine stie cum intretinute deci ori ca vrei o nu trebuie sa bagi bani in ea ca sa ai o masina decenta...ca18det este foarte sensibil la ungere deci utilizand un ulei de proasta calitate sau nu schimbandu-l la timp duce la probleme dar am vazut si ca18det care o ajuns la 400.000km (un singur proprietar)...sper ca am fost de folos:D
|
Quote:
Sa inteleg ca daca .. folosesc ulei de calitate foarte buna si il schimb cand trebuie .. totul ar trebuii sa fie .. ok .... Multumesc mult ... pentru timpul acordat ..... ... Si scuze XSW .... ca am intreabat pe postul tau .. |
@rwdrulez
Nici o problema. -------------------- Am hotarat sa fac masina mai de strada si caut urmatoarele : - suporti motor si cutie de fabrica - suspensie de fabrica (moale, sa nu fie intarita) - diferential autoblocant (VLSD), diferential deschis sau (preferabil) nucleul helical de S15, OBX sau similar - amortizor motor aftermarket - sonda lambda SR20DET - bara fata de S13 facelift cu sau fara semnalizari - aripi fata - jante 16" 4x114.3 - releu comanda geamuri electrice (cel mare de la portiera soferului, al meu functioneaza intermitent) - trapa cu chedere bune - vas spalator parbriz + pompa - manerul de plastic de la frana de mana sau toata maneta (am luat masina fara si vreau sa cosmetizez si interiorul) PM, octav[at]oxylus.ro sau 0748 681 331 daca aveti piesele respective sau imi puteti recomanda pe cineva care dezmembreaza S13 si le-ar putea avea. Multa bafta, Octav |
ma bucur ca_consideri :) si varianta asta. bafta!
|
pai cam mare parte le-as avea eu
|
Hai ca ne auzim maine la un telefon Razvane (eu sunt pe final de program), am vorbit deja de cateva dintre ele, poate reusesc sa mai completez :)
@georg - Ar fi pacat sa stea degeaba, nu ? Multa bafta, Octav |
Un mic update pentru ca nu am scris de multa vreme.
Am strans o parte din piesele de care am nevoie pentru transformarea masinii intr-un street weapon mai compatibil cu suprafetele de rulare din Iasi. Au venit : - Suspensie de fabrica moale - Suport cutie de fabrica (al meu original era cam uzat) - Trapa cu chedere bune (a mea mai scapa) - Frana de mana stock cu tot ce trebuie - Vas spalator parbriz + pompa - Releu de geamuri electrice, se mai bloca aiurea uneori - Diferential autoblocant VLSD (nu e pentru drift dar .. il voi incerca si acolo) - Inca doua jante de 17 de la Rares, acum am doua seturi de 17 si doua de 15, urmeaza si unul de 16 si ma declar acoperit Din pacate bara din fata de la rollcage (pe sub bord) a facut dificila remontarea canalelor de ventilatie pentru dezaburire, nu e ideal pe frigul asta dar apelez la solutii tip anii 50, no problem. Urmeaza in timp sa imi mai comand ceva-ceva din strainatate, sa izolez masina fonic cum trebuie, ceva muzica si, dupa ce voi fi ferm convins ca au scazut dramatic sansele sa o troznesc, lucrata si partea estetica. De la finalul campionatului masina nu a stat degeaba si sunt foarte fericit sa spun ca a inceput sa-si faca banii prin satisfactiile oferite. Atata vreme cat nu ma intereseaza (pe moment) rezultate in competitii masina va fi facuta undeva intre stock si D1SL sa spun asa. Practic sper ca va fi o unealta fiabila de invatat si distractie. Dupa timpul asta petrecut impreuna, fara frica ca voi ramane fara masina la etape (hint) pot spune ca nu cred ca va mai fi de vanzare, suntem legati. O poza din care ai putea zice ca nu se afla in elementul ei dar va promit ca nu este asa :) http://myride.ro/S13/pics/stage1/ss/525.jpg Multa bafta, Octav |
Quote:
|
Mai nimic, sunt la pastrare, inca ma gandesc ce sa fac cu ele.
Varianta de transplant V8 iese din schema daca nu ma intereseaza rezultatele in concurs. Nissan-ul merge foarte fain cu SR-ul pentru distractie si antrenament, este foarte echilibrata. Soarer-urile probabil le voi vinde sau voi pastra UZZ32-ul pentru plimbari de week-end. Cutia manuala de supra a plecat deja. Vom vedea. |
toti ne-am intors de la masini de competie la strada e mult mai bine sa te dai in fiecare zi pt inveti masina foarte bine!!!!!
|
Rares, ce sa spun, nu as face miscarea asta daca unele lucruri ar fi diferite insa nici nu ma plang, chiar ma simt mult mai okay per ansamblu si imi pot controla pasiunea fara compromisuri.
Tine-mi pumnii sa reusesc sa-mi fac vreme sa va fac o vizita in Februarie. Am fost dus la un teaser la voi pe dealuri si ... vreau sa ma mut acolo :) Multa bafta, Octav |
Cine imi da si mie un senzor de ABS de pe diferentialul spate de S13?
Ieri, dupa aproximativ 2 ani de zile, la masina mea in cele din urma s-a invartit o roata de pe spate si cealalta a stat pe loc...:) Back to streets, where we belong. |
|
ha ha.... ce sa ter faci cu vremea asta... stai maine sa iti arat eu o poza
|
In coltul asta Japs vs Zee Jermans | 3-3
Ca tot intreba cineva ce mai fac lexy-urile. http://myride.ro/service/004.jpg |
Am hotarat ca pentru urmatoarea masina de competitie sa optez pentru ceva mai .. special si reprezentativ pentru a noastra draga tara. Stiu ca unii ma vor blama insa eu chiar cred in asta si sper sa duc proiectul pana la capat.
Nissan-ul va primi si el niste goodies dar va ramane street + trainer cu SR-ul lui care este un motor excelent si nu merita sa-l schimb doar pentru ca traseele noastre de parcari favorizeaza cilindreele mari. Acum caut un turbo pentru ea, sa vedem ce variante gasesc. Thread-ul : https://forum.4tuning.ro/361-drift-se...ct-2013-a.html |
Mi-am adus aminte ca am dat un scurt interviu la Tele M cu ocazia etapei finale din campionatul de drift 2011. Ma gandeam sa-i rog sa-mi dea inregistrarea dar se pare ca este online :)
http://www.telem.ro/telem/sport/3829...-de-drift.html Multa bafta, Octav |
Quote:
|
Da, este cam singurul motiv.
|
ceva noutati?
|
Asteptam urmatoarea "carte" cu etapa a2a :D
|
Vine povestea mai tarziu saptamana asta, acum am mult de recuperat la lucru :) Per ansamblu in week-end extraordinar, m-am distrat excelent si m-am bucurat foarte tare sa revad niste prieteni de care imi era tare dor. Am facut maxim ce am putut, am tras si de mine si de masina fara retineri insa nu am apucat sa ma "lupt" pentru terenul propriu, ratand calificarea in battle-uri.
Pana atunci un filmulet cu turele mele de calificare. Din pacate am mers mult mai prost decat in antrenamente in mare parte din cauza ca m-am dat cu niste gume pe care nu le-am testat in prealabil si nu "tineau" masina atunci cand o aruncam. In fine, voi povesti mai pe larg. <object width="853" height="480"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/xwPF89APDKE?version=3&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/xwPF89APDKE?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="853" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> Toate bune, Octav |
Ceva ture cu antrenamente tandem, din pacate imi lipsesc unele ture mai spectaculoase dar lucram cu ce avem :)
<object width="853" height="480"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/PWwgZUcz2b4?version=3&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/PWwgZUcz2b4?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="853" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> Toate bune, Octav |
succes in continoare si felicitari pentru masina:D
|
4 Attachment(s)
Ti-am vazut masina la drifting in iasi si mi-a placut. Bravo si sper sa te mai vad!
|
Salut!
Ramanand la R154 si W58....eu nu gasesc nici una prin Bucuresti sau prin alta parte la mai putin de 1000 euro si sincer nu-mi permit acum. O varianta era (am vazut la un suedez) sa adaptez o cutie de BMW 530d E39 care e foarte solida. Ma ingrijoreaza insa ca adaptarea va fi peste ce un mecanic priceput de pe aici ar stii sa faca. Am un Soarer automat cu 1JZ-GTE in stare perfecta si vreau sa il fac de drift. Ceva sfaturi? Mersi |
Quote:
Se poate face in Bucuresti cu mari succesuri, s-a mai facut si nu o singura data insa nici modificarea asta nu e ieftina, te costa cam 500 sa modifici cutia + ce dai pe cutie + volanta facuta custom + ambreiajul in sine, te apropii de mia de euro de care vorbeai. Este genul de modificare care nu este ieftina indiferent cum o sucesti. Vis-a-vis de soarer si drift, este o masina potrivita doar daca ai buget mare.. este grea => trebuie usurata daca vrei sa faci ceva + cutia manuala = un metru cub de bani. |
Salut liviuv,
Ti-a scris foarte bine Razvan mai sus. Cu mentiunea ca si o masina grea poate fi competitiva (ex. Felix Chitipachovian cu a lui Supra masurata la 1540kg) insa trebuie sa compensezi din putere si gume serioase (Felix se da cu RSR-uri). Ca sa-ti faci o idee de ansamblu, cu Soarer-ul poti ajungi relativ usor la 1200kg cu JZ dar trebuie sa faci mai tot de fibra (incl. usile alea-s grele rau). Asta o stiu de la ungurii cu Soarer-ul mov ca au cantarit-o. Nu e mult 1200kg daca ai restul okay, trebuie doar condusa altfel fata de o masina de 900-1000kg. Fata de ce a scris Razvan as vrea sa adaug ca participarea competitionala la drift nu e tocmai ieftina si nu ar fi o idee rea sa-ti faci un calcul de buget inainte. Din pacate am vazut multi piloti talentati invinsi de partea financiara si e regretabil. Daca vrei in principal sa inveti si in timp sa strangi buget, mai ales ca vine acum iarna, ti-as sugera urmatoarele : - sudeaza diferentialul - baga-ti o frana de mana hidraulica buna, preferabil cu etrieri separati de cei pentru frana de picior - pune un stopper la cutia automata inainte de Drive (sa nu bagi din greseala N sau mai rau R). Merge pe mod "manual" adica bagi 1,2, 3, D in functie de faci. In principiu nu prea ai ce cauta in D, mai mult o sa te joci cu 1-a si a 2-a, oricum sunt lungi a naibii. - fa ceva modificari sa bracheze mai mult (Soarer-ul e notoriu pentru cat de putin bracheaza), gasesti suficiente build-uri pe net - Daca ninge baga gume serioase de iarna, nu te juca cu gunoaie - Go drifting. Nu te speria prea mult de automata, in special asta de Toyota care e faina, se descurca foarte okay pentru nivelul de invatat si daca inveti sa te folosesti de convertizor in avantajul tau e chiar smecherie. Era printr-un drift tengoku sau option sau ceva un segment despre auto drifting, poti sa-l cauti sa vezi cum fac baietii. Sper sa nu simti ca te descurajez, iti spun din proprie experienta ca e bine sa pe langa entuziasmul de inceput sa fii si realist altfel te pregatesti pentru dezamagiri de-a lungul drumului. Acum, pe alta nota, pentru cine e interesat voi posta aici doua playlist-uri cu calificarile si battle-urile de la finala campionatului de anul acesta. Calificari : https://www.youtube.com/playlist?list...AGPjdQ99I2nz9D Battles Top16 : https://www.youtube.com/playlist?list...udBuIGQVgVf_Cp Mai revin in functie de vreme, toate bune ! LE : Nu merge embed, las doar link-uri. |
1 Attachment(s)
Salut si multumesc pentru raspunsuri.
Diferentialul este intr-adevar primul pas pe care o sa-l fac cu Soarer-ul. Referitor la participarea in competitiile de drift....m-ai inteles gresit. Nu intentionez sa ma dau cu Toyota Soarer cu 1JZ-GTE in tsuitso battle cu "baietii" cu ursi facuti prin soproane. Nimic nu am cu ei, ii cunosc din vedere, doar tin la masina mea. Si nu ma gandesc atat de departe. Cu banii aia, mi-as face masina mai buna nu as baga-o in competitie. Eu vreau sa fac drift de placere (daca exista asa ceva in Romania). Deocamdata, cand avem timp si cauciucuri, ma dau cu un prieten care are o Silvia S14 cu SR20DET (si manuala cu autoblocant). Cum spuneam, de placere. Interesanta ideea cu folosirea automatei pentru drift, desi nu prea imi dau seama cu se poate folosi frana de mana pentru initiere din moment ce transmisia este deja cuplata.... Partea cu cutia manuala o voi urmari pana cand o voi face. Referitor la usi, asa e, sunt imense si foarte grele, balamale telescopice si tot ansamblul. Imi mai bat capul cu suspensia ei stock....Piezo Electronic Modulated Suspension....la un momentdat va dispare pentru niste coilover-uri performante, dar acum sunt curios daca pot sa o modific pe-asta. In alta ordine de idei....ce circuite se mai incearca a fi construite prin Romania? La Adancata de Ialomita, pauza momentan :( Ar fi fost super sa se infiinteze un club de drift si sa se cumpere un teren de 1-2 hectare si sa-l cimentuim daca asfaltul e scump. 100 de membri a cate 1000 lei sunt 22 mii de euro. 2 hectare prin vreo comuna pe la tara costa maxim 5000 euro. Cu 17.000 euro se pune si ciment, se planteaza si niste pomi. Noi suntem deja 3-4. Mai se strang 96? Nu cu pilotii din campionat se face treaba, ei au alte ganduri. Cu pasionatii insa.... Salve! |
| All times are GMT +2. The time now is 00:21. |
- Copyright 2026 4Tuning