Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   Despre vopsea si vopsire/lacuire (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218145-vopsea-vopsire-lacuire.html)

claudiugtt 17-07-12 17:54

Re: metal flake...cine ma ajuta ....

eu miam cumparat pana la urma de pe ebay.co.uk......si am cumparat silver hologram ... acum astept sa o bag la vopsit ... o sa dea smecher pe rosu .. am facut proba pe o placutza si iese prea belea ... succes si voua

sony_cristi 18-07-12 16:30

Vopsea...

De unde pot luat si eu vopseaua asta: Glacier Frost Mica de la Lexus, codul 074 si la ce pret !! multumesc astept un raspuns

peter4yu 19-07-12 07:16

Re: LAC auto rezistent

Am un lac ceramic din germania foarte bun la 150 euro tot setul :lac-1L+intaritor-0,5L+diluant 0,25L.

1300 23-07-12 19:23

Re: Vopsea...

0754.099.602 Lucian
Suna-ma sau lasa un numar de telefon, te pot ajuta cu un raport pret/calitate bun.

gigiprosop 25-07-12 13:16

vopsit interior piele pareri

tocmai am achizitionat niste fete de usi pt un bmw e36, imbracate in piele galbena..interiorul meu e negru deci intentionez sa le fac si pe ele asa.intrebarea e cum as putea sa vopsesc pielea sau mai bine zis cu ce incat sa arate normal , sa nu curga,crape vopseaua sau mai stiu eu ce ???

wheelman2009 26-07-12 14:08

Re: retusare vopsea mata

da se poate polisha si va ramane tot mata daca ai lacul mat, poti sa o iei pe toata cu smirghel foarte fin P2000 apoi polish si daca firele de praf sunt in ultimul strat de lac o sa iasa, daca nu ... macar ai incercat ( probabil ca masina nu a fost vopsita in cuptor sau daca a fost vopsita in cuptor filtrele cabinei erau vai de mama lor ).

wheelman2009 26-07-12 14:33

Re: salut ajutor cat este pretu de vopsit un negru mat la bmw 320 ???

ca si pret orientativ o vopsire totala la care sa ai pretentii de calitate e undeva la 25-30 mil ( materiale + manopera ) ca e negru mat sau nu are mai putina importanta ca munca tot aia e, doar lacul care sa da la final e mat si vezi ca poti gasi vopsitori/vopsitorii chiar aici pe forum.

Narcis.Rofel 26-07-12 16:07

Am facut exact cum ai specificat ,smilgher de 2000 si dupa ,polishata, multa munca sa o scot la un cat se poate de bine dar lacul nu a ramas matt a devenit un semi-lucios ,nu e ce mi.am dorit dar asta e . Problema e ca toate firele de praf sau ajezat cand un idiot a deschis usa la vopsitorie si deasupra usii era praf depus ,asta e invatare de minte ,unde platesti putini.ti face si lucru de mantuiala.

nicuvop 29-07-12 20:02

Quote:

Originally Posted by Narcis.Rofel (Post 5116413)
Am facut exact cum ai specificat ,smilgher de 2000 si dupa ,polishata, multa munca sa o scot la un cat se poate de bine dar lacul nu a ramas matt a devenit un semi-lucios ,nu e ce mi.am dorit dar asta e . Problema e ca toate firele de praf sau ajezat cand un idiot a deschis usa la vopsitorie si deasupra usii era praf depus ,asta e invatare de minte ,unde platesti putini.ti face si lucru de mantuiala.

Este ceva normal sa luceasca dupa polish ....... Eu am un atelier de tinichigerie vopsitorie si poate te pot ajuta uite numarul meu in caz ca inca nu ai rezolvat problema 0720920997 .Salut!!!

zackyler 04-08-12 22:22

Caut vopsitor

Caut vopsitor din ilfov-bucuresti.

vreau sa vopsesc plasticele unui scuter aprilia sr2 , sunt gata pregatite , necesita netezirea fullerului si vopsite , lac , perla , smirghel , am eu :)

razvan_drf
073 543 0615

zackyler 05-08-12 22:16

Re: Caut vopsitor

inca valabil

zackyler 07-08-12 22:32

valabil

montoya68 08-08-12 16:49

Quote:

Originally Posted by zackyler (Post 5130151)
valabil

Daca iti convine in contesti/db,km45 pe dn71,este un vopsitor bun la bani putini,nu stiu cit ti ar lua pe manopera dar oricum pina la 120 de lei,si poate iti mai repara si pe la cdru sau furca citeceva,este tinichigiu si vopsitor,mai stie si ceva mecanica,electrica,il recomand cu toata increderea este si de mare caracter,poate unic in aceasta breasla!montoya

CyPz 24-08-12 12:43

Re: Despre vopsea si vopsire/lacuire

2 Attachment(s)
Buna ziua! Vreau sa vopsesc un cadru de bicicleta. Am ales sa cumpar doua spray-uri de la Dupli-Color Galben Sport.
Vreau sa stiu parerea voastra: Este nevoie sa mai aplic lac? Vopseaua va fi destul de lucioasa, etc? Am mai vopsit cu vopsea la spray tot de la Dupli-Color o incuietoare de capota si parerea mea este ca avea destul luciu (pun cateva poze).
Astept pareri daca se poate v-as ruga cat mai repede pentru ca de maine plec din oras si nu am de unde procura lac.

Geo_ZGA 24-08-12 13:27

Parerea mea e sa iei si lac. Vopseaua are luciu, daca nu este mata, dar cu lac iese mai bine si ai o protectie mai buna a vopselei si a cadrului.

CyPz 24-08-12 13:44

Multumesc mult pentru raspuns!

wheelman2009 24-08-12 14:06

Iti trebuie si un spray cu lac, daca dai doar cu vopsea se va zgaria foarte usor si nici nu va fi lucioasa, dupa ce se usuca fara lac are un aspect semimat, lacul e cel care ii da luciu si o protejeaza, iar vopseaua e doar pentru culoare.

CyPz 24-08-12 14:44

1 Attachment(s)
Mi-am procurat si lac...tot de la Dupli-Color:
Va multumesc

peddro 24-08-12 23:08

As dori sa vopsesc unele zone unde este rugina. Am corectat si urmarit topicul am curatat degresat, tratat tabla impotriva ruginii grunduit vopsit lacuit cu spray.

Problema este ca nu mi-a iesit culoarea. Am fost in 3 locuri in Bucuresti si nu iese. Imi poate recomanda cineva un loc in Bucuresti unde prepara culoarea dupa reteta de pe calculator si iese bine?
Am fost in Lizeanu si in Targ la Vitan, deja am facut 3 spray-uri si nu ma mai tine punga :) sa dau rateuri.

mike-fullspeed 25-08-12 11:11

daca mergeai din prima la vopsitor rezolvai si din pirma si bine!

dexter_20 26-08-12 10:05

Quote:

Originally Posted by peddro (Post 5150558)
As dori sa vopsesc unele zone unde este rugina. Am corectat si urmarit topicul am curatat degresat, tratat tabla impotriva ruginii grunduit vopsit lacuit cu spray.

Problema este ca nu mi-a iesit culoarea. Am fost in 3 locuri in Bucuresti si nu iese. Imi poate recomanda cineva un loc in Bucuresti unde prepara culoarea dupa reteta de pe calculator si iese bine?
Am fost in Lizeanu si in Targ la Vitan, deja am facut 3 spray-uri si nu ma mai tine punga :) sa dau rateuri.

Daca tu te duci cu codul de vopsea care este scris pe masina, dar aceasta a fost canva vopsita integral dupa alt cod (de exemplu: codul tau este un verde inchis, iar in realitate este un verde mai deschis). Cel mai bine sa te duci cu un element al masinii(capacul de la rezervorul de benzina) pentru ca cei de la magazinul de vopsele sa poate compara cu paletarele lor si apoi sa iti faca o vopsea apropiata. Asta e varianta ieftina

Bogyciu 26-08-12 11:43

Cel mai bine e sa mearga cu masina, e posibil ca doar unele panouri de caroserie sa fi fost revopsite si sa nu se pupe culoarea de pe usita de rezervorul cu panoul pe care vrea el sa il vopseasca.

Nici nuantele de fabrica, fara sa fi fost revopsite, nu ies intotdeauna. Asta e cea mai mare problema in momentul de fata in vopsitorie, nuantarea.

dexter_20 26-08-12 12:14

In cazul de fata, eu recomand un blend-in, facut de un vopsitor. Nu am fost adeptul retusurilor si chestiilor ieftine.

peddro 27-08-12 18:24

Multumesc tuturor pentru sfaturi. O sa incerc sa ajung la vopsitor. Deja ma doare un rinichi de atata zdroaba. Si acumulasem ceva experienta, dar daca nu ai unde si cu ce...

dexter_20 27-08-12 18:30

Acum poate iti poti explica de ce vopsirea unui element se invarte in jurul a 300ron (cam asta e media)

Jok3r13 11-09-12 13:23

Un cod de culoare subaru gold daca poate sa imi spuna cineva sau de unde pot sa cumpar .Tin sa precizez ca vreau sa vopsesc niste jante !

savasuparman 13-09-12 14:21

aplicare lac la spray ...sfaturi

Am aplicat lac la tub peste vopsea, dar dupa cateva zile si a iesit oribil.De ce ?

savasuparman 13-09-12 14:23

cine imi poate recomanda o marca de lac spray buna? am incercat cu dupli color si este un pisu de lac , nu e bun de nimic , bani aruncati aiurea

dexter_20 13-09-12 17:37

Quote:

Originally Posted by Jok3r13 (Post 5169990)
Un cod de culoare subaru gold daca poate sa imi spuna cineva sau de unde pot sa cumpar .Tin sa precizez ca vreau sa vopsesc niste jante !

GK1
2004 - 2004
BBS GOLD
SUBARU

L920
2006 - 2006
ENKEI GOLD
SUBARU

Sper sa iti fie de ajutor. Daca totusi mai ai neclaritati, link-ul sper sa iti fie de ajutor. http://cdb.sxcolor.info/ro/AdvancedS...rchKeys=subaru

dexter_20 13-09-12 17:39

Quote:

Originally Posted by savasuparman (Post 5172478)
cine imi poate recomanda o marca de lac spray buna? am incercat cu dupli color si este un pisu de lac , nu e bun de nimic , bani aruncati aiurea

Problema cu lacul la spray e ca se matuieste destul de repede in timp. Totusi, eu folosesc de la KENT si sunt multumit. Partea proasta e ca asa ceva e pentru uz profesional.

savasuparman 13-09-12 21:53

Quote:

Originally Posted by dexter_20 (Post 5172664)
Problema cu lacul la spray e ca se matuieste destul de repede in timp. Totusi, eu folosesc de la KENT si sunt multumit. Partea proasta e ca asa ceva e pentru uz profesional.

nu ma intereseaza sa tina ani de zile , e ceva temporar...sa tina cateva luni macar.doar ca am ramas prost cand aplicam lacul si parca nu vroia sa adere la suprafata respectiva.si prin magazine cand intrebi toti recomanda duplicolor ca e cam cel mai scump

Jok3r13 14-09-12 01:31

Quote:

Originally Posted by dexter_20 (Post 5172660)
GK1
2004 - 2004
BBS GOLD
SUBARU

L920
2006 - 2006
ENKEI GOLD
SUBARU

Sper sa iti fie de ajutor. Daca totusi mai ai neclaritati, link-ul sper sa iti fie de ajutor. http://cdb.sxcolor.info/ro/AdvancedS...rchKeys=subaru

Multumesc dexter!

dexter_20 15-09-12 12:45

Quote:

Originally Posted by savasuparman (Post 5172958)
nu ma intereseaza sa tina ani de zile , e ceva temporar...sa tina cateva luni macar.doar ca am ramas prost cand aplicam lacul si parca nu vroia sa adere la suprafata respectiva.si prin magazine cand intrebi toti recomanda duplicolor ca e cam cel mai scump

Incearca sa dai straturi cat mai subtiri, pauze de 4-5min intre fiecare aplicare

darktemplar 18-09-12 11:13

Re: aplicare lac la spray ...sfaturi

daca vopseaua folosita e din cele ce necesita lac e normal sa nu reflecte lumina, sa fie mata
in ce sens lacul nu are nici un efect?...nu capata luciu?incearca sa mentii presiune constanta si da lacul in plin nu gazat, ai grija sa dai cu suprapunere altfel vei obtine niste dungi de toata frumusetea cu alternanta mat-lucios; nu da in straturi prea groase;

darktemplar 18-09-12 11:31

eventual mai fa si o matuire intermediara....din comoditate am lacuit cu spray-ul 2 jante...dupa 3 straturi de lac luciul era evident insa nu erau oglinda...o matuire si inca 2 maini de lac au facut minuni...HINT la stratul final nu folosi un tub mai gol de jumatate: presiunea este deja scazuta iar de pe fundul tubului s-ar putea sa apara niste chestii interesante in lac, sau sa ti-l coloreze intr-o tenta galbui.

DRIFTERDACIAN 21-09-12 07:06

Re: vopsea mata

2 Attachment(s)
daca e vopsita de un meserias iasa frumos dar pe a mea am vopsit-o eu si a iesi toata nori si dungi deci sfatul mru e sa fie facuta de un meserias.pun si o poza sa o vezi

ariel 21-09-12 14:31

Quote:

Originally Posted by gavish (Post 5011927)
vreau sa-i dau o culoare mata la masina, mai exact negru mat, ca pana acum am avut colant si nu mi-a placut. daca imi da culoarea negru mat o sa iasa exact culoarea acelui colant mat?

depinde de materiale,de vopsitor si de BUGETTTTT-ul tau.
un VOPSITOR bun iti face orice ce vrei tu daca ai suficienti bani.
nu uita de pretul vopselei+lac.
daca ai autocolant pe TOATA masina si cineva iti cere 3-500lei sa-l dezlipeasca e bine.
nu conteaza marca,
conteaza suprafata si cat trebuie slefuit.
stiu din experiente !

ariel 21-09-12 14:36

Quote:

Originally Posted by gavish (Post 5012608)
si cat te-a costat? zgarieturile nu ies in evidenta? adica nu se vede urat? ca la colant nu-mi placea cum arsta

pe negru mat orice pata sau scama se vede perfect !!!!!!!!!
si orice picatura de ploaie !!!!!

zeus_robert 21-09-12 22:26

pata scama sau mizerie masina va arata bine mata
daca o dai si cu lac mat cum este indicat sa dai este usor de curatat
eu am masina visiniu mat dat cu lac standox si arata bine si se curata usor

ariel 21-09-12 23:14

Quote:

Originally Posted by zeus_robert (Post 5182750)
pata scama sau mizerie masina va arata bine mata
daca o dai si cu lac mat cum este indicat sa dai este usor de curatat
eu am masina visiniu mat dat cu lac standox si arata bine si se curata usor

mat sau nu,negrul este cea mai pretentioasa culoare.

All times are GMT +2. The time now is 13:46.

- Copyright 2026 4Tuning