Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW Seria 3 vs Passat şi alte modele pe 402 metri (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/161235-bmw-seria-3-vs-passat-modele-402-metri.html)

roli 13-12-10 13:30

Re: BMW Seria 3 vs Passat şi alte modele pe 402 metri

pai gandeste ca , cu 90 si c u 900 de kg ala are 1500gk si 122 respectiv 1550kg si 131 de cai gandeste si iti dai seama ca se poate

vacaroz 13-12-10 14:15

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3893194)
masina mi-a mers mai bine decat alte pisici de 1.8 de cand a fost adusa din Germania,plus ca a fost foarte ingrijita. Cu alfa GT ce o are un prieten si cu un a4 2006 140 cai cu care am dat cand mai faceam linii noaptea..Am dat de mai mult de 2-3 ori ca la baieti ca nu le venea sa crede de ce sta in fata vechitura mea.. Alfa tragea mai bine decat audi,ce tin minte era ca 1 si 2 eram eu in fata,apoi audi abia cu jumate de masina ma facea la 400m.

era o editie speciala, nu? consuma si mai putin

cavaliere 13-12-10 15:23

Daca un 318 i pisica pierde la doar 1 jumatate de masina cu un A4 b7 2.0 tdi inseamna ca era un fel de limited edition ceva.:lol: Numai daca iei datele de fabrica si iti da cu virgula asa patanie ,dar sa mai pui si cei 15 ani care au trecut peste pisica astfel incat sa te intrebi cam cati din caii de fabrica ii mai are ( DECLARATI nu reali).

In fine iar se da intr-o polemica din aia infinita drept pentru care eu pun frana aici . :lol:

Unora chiar si daca le vii cu datele fabricantului nu le este destul de clar si vin cu intamplari de pe strada unde se pare ca datele alea de pe hartie sunt infirmate de fizica, rezultand ca masinile fug in realitate mai tare si consuma mai putin decat declara fabricantul. :lol:

aleks 13-12-10 19:57

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3894019)
Unora chiar si daca le vii cu datele fabricantului nu le este destul de clar si vin cu intamplari de pe strada unde se pare ca datele alea de pe hartie sunt infirmate de fizica, rezultand ca masinile fug in realitate mai tare si consuma mai putin decat declara fabricantul. :lol:

Iar top-speed-ul e cu minim 30 km/h peste datele oficiale...

vacaroz 13-12-10 20:36

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3894931)
Iar top-speed-ul e cu minim 30 km/h peste datele oficiale...

asta pana apasa butonul turbo!!

BMnWA 13-12-10 23:18

cine cunoaste masina in oras stie ce putea si cum mergea,am dat linii cu zeci de oameni,adunari au fost destule, nu e nevoie sa imi vina cativa papagali cu tico si 1.6 16v sa imi zica de masina mea cum merge si sa o dea la caterinca. Internetul asta da puteri supranaturale la oameni prea normali,lay low baietii, low de tot.

cavaliere 14-12-10 07:56

Papagalilor care sunteti voi obraznici si impertinenti care aveti tupeul sa veniti cu caterinca aici ce-nseamna asta asta ?!
Din moment ce au fost zeci de oameni si "adunari " incat se stie ca pisica aia fugea fara numar, fara numar , fara numar, pai atunci asa a fost ce coada ei de pisica limited edition . :idea:
Gluma , gluma dar zici ca vorbim de ceva soi de m3 nu de un amarat de cazan sedan de familie si el acolo ,cu un anemic 1.8 benzina. Dar probabil cand vii de pe masina cu 50 de cai si iei Bemveu rulat si el vreo 15 ani prin Germania ti se pare Apollo13. Parol curat-murdar:lol:

RVL 2000 14-12-10 21:06

@BMnWa sunt sigur ca mergea mai bine ca alte pisici de 1.8, adica decat 318i, a ta fiind 318is si cu ~ 25Cp mai mult...
Totusi, trebuie sa fie destul de slabut soferul de pe a4 si tu destul de bun ca sa castige doar cu atat sau diferente mari intre cauciucuri/jante.
Am mers destul de mult cu e36 320i si nu e vreun monstru, am facut o proba cu un prieten care are asa ceva iar eu cu un 320d e46 (ambele aceeasi putere) si ca sa ma tin de el nu ajungeam la 3500rpm niciodata iar el o omora.

eMH 14-12-10 21:07

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3896010)
Papagalilor care sunteti voi obraznici si impertinenti care aveti tupeul sa veniti cu caterinca aici ce-nseamna asta asta ?!
Din moment ce au fost zeci de oameni si "adunari " incat se stie ca pisica aia fugea fara numar, fara numar , fara numar, pai atunci asa a fost ce coada ei de pisica limited edition . :idea:
Gluma , gluma dar zici ca vorbim de ceva soi de m3 nu de un amarat de cazan sedan de familie si el acolo ,cu un anemic 1.8 benzina. Dar probabil cand vii de pe masina cu 50 de cai si iei Bemveu rulat si el vreo 15 ani prin Germania ti se pare Apollo13. Parol curat-murdar:lol:

Fara sa dau impresia ca il idolatrizez pe BMnWa, arunca un ochi pe la masinile lui, si vezi cum e cu aia 50 de cai...

BMnWA 14-12-10 21:13

nu era nici un IS,iti zic eu care e faza, cauciucuri noi dunlop de iarna , masina avea 160 mii cand a fost adusa in tara,totul schimbat,nu trebuie sa fie nici un sofer slab nici pe a4 ca era un descreierat ce omora masina. Aderenta face diferenta,daca unu patineaza si altu placa ghiulea nu cred ca e nevoie de prea multa teorie. Bai simpaticule , cavalere , nu mai judeca teoria cu practica, tu n-ai fost acolo , limiteaza-te unde ai fost,nu pe teorii si povesti. Eu scriu ce fac,ce am trait,aici vad ca sar in cap cu tot felul de diplome de profesori in ale masinilor. Poate voi acolo sunteti inconjurati de papagali de aceea sariti cu gura ca popcorn-ul in microunde,dar lucrurile se mai si imtampla in realitate,nu sunt doar povesti cum sunteti obijnuiti.

cavaliere 14-12-10 23:27

Da te rog sa ma scuzi ca la noi aici nu sunt masinile astea cu sute de cai care fac lucrurile sa "se intample in realitate " adica pisici 1.8. Caucicurile de iarna au aderenta mai mare ia lumineaza-ma cum se vede realitatea de la tine de acolo?Te rog scuza-ma inca o data , iarta-ma !:lol:

eMH 14-12-10 23:31

Probabil s-au dat iarna / pe zapada. Asta chiar nu inteleg...

Bogdan_mb 15-12-10 00:16

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3898219)
nu era nici un IS,iti zic eu care e faza, cauciucuri noi dunlop de iarna , masina avea 160 mii cand a fost adusa in tara,totul schimbat,nu trebuie sa fie nici un sofer slab nici pe a4 ca era un descreierat ce omora masina. Aderenta face diferenta,daca unu patineaza si altu placa ghiulea nu cred ca e nevoie de prea multa teorie. Bai simpaticule , cavalere , nu mai judeca teoria cu practica, tu n-ai fost acolo , limiteaza-te unde ai fost,nu pe teorii si povesti. Eu scriu ce fac,ce am trait,aici vad ca sar in cap cu tot felul de diplome de profesori in ale masinilor. Poate voi acolo sunteti inconjurati de papagali de aceea sariti cu gura ca popcorn-ul in microunde,dar lucrurile se mai si imtampla in realitate,nu sunt doar povesti cum sunteti obijnuiti.

Incearca din mers de la 50 de km/h, sa anulezi avantajele ce nu conteaza in acest versus sa vezi dupa aceea ca iti da 2 masini pana la 150.

BMnWA 15-12-10 00:20

Nici nu vreau sa te iert nici nu vreau scuze ironizate,poate aici se invarte limita ta,eu intru aici sa mai citesc una alta,sa mai invat cate ceva,poate mai vand si niste piese,nu sa umflu masini sau sa o ard aiurea,daca tu nu crezi lasa posturile de-o parte si nu mai scrie nimica,da dovada de inteligenta nea profesor,lasa-ma pe mine sa fiu fericit de fosta mea pisica de 1.8 si tu fericit de inteligenta si capacitatea ta de stocare date despre automobile si atunci toate sunt bune si frumoase.

Lumineaza-ma apropo te rog despre aderenta gumelor de iarna ca nu am prea inteles ce ai vrut sa zici.. Adica nu am cum sa cred ce ai vrut sa zici,detaliaza putin poate imi scapa mie ceva si sa nu mai zic la altii o comit gratis.

cavaliere 15-12-10 08:14

"cauciucurile de iarna au aderenta mai mare?" Credeam ca intelegi si fara semnul de intrebare, ca doar venise din partea ta informatia . Ai zis ca masina era abia adusa si avea cauciucuri dunlop de iarna.

ps: Acum sa vezi c-o fi c-o-mparti, tu vrei sa zici ca de fapt a patinat audi prea mult si aia e explicatia. Pai atunci cu un sofer decent inseamna ca iti dadea 3 masini . Ca la puterile astea relativ pamantesti nu vad eu cum un sofer decent ar putea s-o patineze in asa hal incat sa piarda asa mult pe plecare. :yes:

BMnWA 15-12-10 10:33

Nu,cauciucurile le-am luat eu,daca veneau cu masina nu mai erau cauciucuri noi.Nu a patinat audi pe loc,dar e tractiune fata iar eu aveam cauciucuri de iarna la 25 grade, nu stiu cine avea aderenta mai buna. Conteaza ca ma contrazici din teorii,pe cand eu am fost acolo. Si ce jmecherie e un a4 de 140 cai ? face in 10 secunde 100 ? daca are gume proaste si nu are aderenta optima ? daca eu am timp de reactie mai bun ? eu am cronometrat pe vremea cand aveam 318 timpul in cat facea 100 si era intre 10.3 si 10.6 .Ce diferenta ai vrea sa fie Profesore ? Sunt multe chestii care conteaza la o linie,nu tine totul de cai/masina . A4 e o masina ce are 300 kg peste 318i si cu asta cred ca s-au adunat suficiente justificari DE CE doar jumate de masina mi-a dat, A4 era si break.

cavaliere 15-12-10 11:26

A4 b7 2.0 tdi nu are cine stie ce motor ,nimic neobisnuit, dar iti dadea 2 sate pt ca are 0 100 undeva sub 9.4 secunde. Polemica e inutila constat , deci ai tu dreptate era un limited edition pisicul . End of story ca ne contrazicem pana poimaine de pomana.

BMnWA 15-12-10 11:28

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3899555)
A4 b7 2.0 tdi nu are cine stie ce motor ,nimic neobisnuit, dar iti dadea 2 sate pt ca are 0 100 undeva sub 9.4 secunde. Polemica e inutila constat , deci ai tu dreptate era un limited edition pisicul . End of story ca ne contrazicem pana poimaine de pomana.

a4 din 2006 break are 1500 kg si face in 9.9 secunde. Era editie linitata,km putini,foarte ingrijita si mergea perfect. In oras si-a dovedit capacitatile si daca stie cineva masina si intrebi de ea nu zice nici cel mai mic lucru de rau,restul sunt povesti la samanta si cola.

lord_wader 16-12-10 11:04

Sa puna cineva un video si gata

BMnWA 16-12-10 21:26

este si video cand am dat cu a4 dar era noapte si nu se intelege nimica. Oricum,vorba multa saracia de capitala, ar trebui schimbat proverbul. Am mai zis,lucrurile se mai si intampla in realitate,nu e totul samanta,cola si caterinca toata noaptea.

cavaliere 17-12-10 07:48

Bine fiule am inteles "Saracie de capitala" , dar mergi mai departe in masinile alea care fug mai tare la 200 000 km decat noi . Am inteles ideea nu trebuie sa semnalizezi incontinuu in speranta ca se coboara un extraterestru si iti da un premiu de popularitate.

BMnWA 17-12-10 10:41

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3904657)
Bine fiule am inteles "Saracie de capitala" , dar mergi mai departe in masinile alea care fug mai tare la 200 000 km decat noi . Am inteles ideea nu trebuie sa semnalizezi incontinuu in speranta ca se coboara un extraterestru si iti da un premiu de popularitate.

daca dai din papagal si habar nu ai despre ce vorbesti , poate tu esti obijnuiti sa vorbesti degeaba asa numa sa te auzi tastand inutil. Eu vorbesc de un fapt,tu vorbesti niste povesti si presupuneri.

cavaliere 17-12-10 10:55

Povesti sunt cele relatate de tine cu cazane care din diferite motive ti se par rachete. Iti dai seama ca daca povesteai de vreun Veyron atunci aveai toata stima audientei , dar cand evoci niste epave ce ai vrea sa-ti cer si autograf? Si pe langa povestile astea ale tale mai faci si aluzii aiuristice , fapt care iti diminueaza si mai mult credibilitatea.

BMnWA 17-12-10 11:14

pai mister porsi scuze ca tu nu ai avut masini de 116 cai , du-te in pana mea pe forum la nemti si vorbeste cu ei de masini de sute de cai daca aici tu esti prea superlativ,tu imi zici ce gust are salata dar tu nu ai mancat salata, ai vazut doar ca e alba,mai las-o in pana mea mai superiorule imi explici tu mie ce masina am avut 2 ani ?nu te mai penibiliza si las-o in plata ei de poveste.

cavaliere 17-12-10 11:40

Am avut chiar si masina de 50 de cai nu asta e problema. (inca mai am si un utilaj cu motor de 600 cmc si isi face treaba f bine in oras si pt ce e destinata).Ideea era ca ar trebui sa fim mai realisti. Date concrete gasim peste tot doar trebuie sa le si acceptam. N-am contestat ca nu era ok masina ta si intretinuta , dar cu doi soferi identici si cu date clare reiesea ce ti-am zis eu mai sus.
In fond discutam aici ,polemizam sau oricum vrei sa-i spui, dar macar sa incercam sa ne pastram calmul si respectul , chiar daca ne contram verbal . Ce zici ? Cheers

BMnWA 17-12-10 18:35

Asta puteai zice de la inceput fara comparatii si complimente ironice,ne contrazicem dar tu ai dat-o in jigniri prietene. Era totul civilizat daca nu faceai masina cazan,sau ce ai mai scris mai sus. Un golf 5 1.6 fsi de 116 cai si pisica de 1.8 cele mai slabe masini ca motorizare ce le-am avut in rest doar mai mari si cu toate astea nu zic nimica de rau de 318i pentru ca am fost foarte multumit. Eu vreau sa schimb idei,opinii,sa invat una alta,nu sa ma cert aiurea,din partea mea discutia putea fi civilizata de la inceput,dar ai oferit ironii,am oferit la randul meu. Din punctul meu e ok pe viitor,nu am treaba,e doar un forum unde discutam probleme legate de masini eventual se mai leaga prietenii etc..

BMnWA 01-03-11 01:28

uppp cu seria 3 , raketa anilor 90`:twisted:

mistreku 01-03-11 03:16

pun si eu cu seria 3 vs alte modele, desi cu pasat nu am..

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/g7Zxay2aKTg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/MBds6faDIG0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/2n1kK3LE7Us" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/fSMy2rOOb-8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/H47Wj7XBRcs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/vlaGcpV3GCs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

BMnWA 01-03-11 08:11

hai sa o luam altfel... ce passat putea fi la linia de start ? R36 ? isi uza ambreiajul degeaba... :))

bluey 01-03-11 08:25

Mistrekule alea sunt masini care iti sunt inferioare si stock.
Asa bucurii ai tu?? :D
Ne modificam masinile sa batem masini care ne sunt superioare stock.
Tu ai 2.5 24v nu?

mistreku 01-03-11 12:32

nu le-as subestima chiar asa.. VR6-le ala e cu cateva sute de kg mai usor ca a mea si e 2.8. l-am vzt si cu 325 stock, si il bate.

e90 330d are 231 de cai, deci iar mai smecher ca 2.5 cu vreo 40 de cai. nu mai zic de cuplu, ca ma ingroapa. din nou, stock pe stock, bate un 325i de il asculta cu urechea.

GTI edition ala are 180 stock, si era resoftat plus admisie. avea dyno de 225bhp la el. deci departe de inferior fata de o pisica stock de 2.5.

del sol-ul, intr-adevar, era inferior clar, dar nah.. ai vazut si tu miturile pe net cu v-tec-ul.. am zis ca se merita o liniuta.

X5-ul, la fel.. nu e masina de drag, dar daca tot era la clipuri..

uite cu 328i cu admisie de 2.5 M50 (clar superior).

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/R66LgZYcwH0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vz9wkReTyLs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

m-am dat cu mult mai multe masini, dar pt ca nu am clipuri de back-up, o sa ma abtin, pt ca presimt ca se lasa in flame-uri dupa aceea. :))

Bogdan_mb 01-03-11 12:46

Slabutz 330d. Este manuala masina ?

mistreku 01-03-11 13:17

imi place cum pui problema.. slab 330d, nu ca ar trage bine 325-ul. 330d nu era nici slab, nici puternic, era un 330d de 231 bhp stock. manuala, da.

Bogdan_mb 01-03-11 16:50

Din cate imi aduc aminte 530d face 325 (e46) cu soft e deja alta poveste. Ma asteptam totusi sa castige diesel-ul. Succes cu masina.

cavaliere 02-03-11 11:40

e90 330 d stock are in 6 sec suta. Cu soft e cam racheta putin asa ma indoiesc de rezultat cu un sofer decent. Nu-mi sari in cap e parerea mea ca te prafuia rau.

mistreku 02-03-11 13:29

de ce sa iti sar in cap, e forum.. fiecare are dreptul la o parere.

dar sa iti aduc un contra-argument la 0-100 in 6 s. si a mea tot cam pe acolo bate (poate ceva mai slab, dar sub 7s), cu diferenta ca a mea cred ca trage mai bine peste 100.

gandeste-te ca 330d are ceva kg in plus (1600kg), iar e36 are 1300kg. iar la cai, el are 231, eu am 223. deci, am 300kg in minus, 2000 rpm in plus, si cam aceiasi cai. pare mai plauzibil acum?

RVL 2000 02-03-11 14:20

330d 231cp are 0-100 in 6.7 sec, 335d are 6.2s
2000rpm in plus nu sunt un avantaj, conteaz distributia cuplului pe plaja de turatii, dar nu pr toata plaja ci pe intervalul intre doua schimbari de treapta.
Singurul tau avantaj este diferenta de masa care e cam de 200kg, functie de dotari.

X5-ul ce motorizare era? era manual?

beck 02-03-11 14:33

mistrekule, felicitari, ai o masina interesanta, cum stai cu un m3 e36 de 3.0? sau 3.2?

sa nu uitam ca topicul era 3er vs passat si nu vad vre-un passat in filmuletele tale :))

mistreku 02-03-11 15:34

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4135839)
330d 231cp are 0-100 in 6.7 sec, 335d are 6.2s
2000rpm in plus nu sunt un avantaj, conteaz distributia cuplului pe plaja de turatii, dar nu pr toata plaja ci pe intervalul intre doua schimbari de treapta.
Singurul tau avantaj este diferenta de masa care e cam de 200kg, functie de dotari.

X5-ul ce motorizare era? era manual?

pai 2000 de ture eu zic ca snt avantaj, pt ca schimb mai putine trepte decat el (daca observi la start, plecam amandoi la fel, dar eu ma duc in fata o jumate de masina cand schimba el a 2-a. tocmai pt ca eu nu schimb treapta si trage in continuare). dar inteleg ce zici cu turele, e un punct de vedere.

diferenta e de 300kg, a mea, care e mai "troaca" de fel, are 1335kg in certificat (dar intre timp a mai "slabit"), 330d din cate stiu are cam 1600kg. oricum, un a fost primul 330d care il bateam, dar doar pe asta l-am filmat.

avantajul principal e raportul cai greutate. cum ziceam, e diferenta de 8 cai intre masini, si 300kg. ar fi ciudat sa ma bata 330d (stock).

X5 era 3.0d si cred ca si automat. M-am dat insa cu X5 cu 3.5d si l-am batut si pe ala. in jur de 270 de cai avea, daca imi aduc aminte bine. dar din nou, X5 e ditamai sufrageria, nu e chiar masina de liniute.

Quote:

Originally Posted by beck (Post 4135881)
mistrekule, felicitari, ai o masina interesanta, cum stai cu un m3 e36 de 3.0? sau 3.2?

sa nu uitam ca topicul era 3er vs passat si nu vad vre-un passat in filmuletele tale :))

heh, nu m-am dat cu M3 (nici 3.0 nici evo) dar nu visez sa stau langa ele. e cale lunga de la 220 de cai la 300. ma crapa oricare din ele, la orice ora.

legat de topic, citez: "seria 3 vs passat vs 'alte modele.' " am zis ca se incadreaza la linii cu alte modele. :)

mersi de apreciere.

cavaliere 02-03-11 16:30

m3 e36 -213 kw are 0-160 km/h in 13,5 sec

e90 330 d are 0-160 in 14,5

Intelegi de ce am eu parerea ca te prafuia ? Intr-adevar ai 2000 rpm in plus dar si agricolul are vreo cca 500 nm .
Deja 335 d are 13,5 sfertul de mila stock deci iar ma indoiesc ca x5-ul ala de 280 hp nu te batea sau macar nu statea langa tine.

All times are GMT +2. The time now is 07:23.

- Copyright 2026 4Tuning