![]() |
Re: Nissan Skyline GT-R vs. Porsche GT2
Quote:
PS. Desi ma simt profund jenat sa fac asta - ar fi frumos sa comparam si fizic un GTR cu un GT2 la niste sute de metrii garduri si chiar la un traseu virajat - eu ma ofer - ceva posesori de GT2 doritori?!? :D |
am votat porsche.am avut ocazia sa conduc un gt2 in germania in urma cu 3-4 luni.nu am condus gtr.in prezent conduc un rs6 care se invarte in jurul a 600 cai dar nu il pot compara cu gt2-ul.am ramas socat.parca e dublu de puternic ca rs-ul.sau e senzatia aia de masina mica cu motor in spate care iti urla acolo de te face sa crezi e gata gata sa te inghita cu tot cu scaun si volan.
|
nu prefer R35-ul;eu as zice ca R34 e masina care merita toate laudele
|
|
ar trebui sa va ganditi si la faptul ca diferenta de putere e de 50 CP(gt2=530cp;gtr=480CP)
|
Quote:
|
Nissan GT-R vs Porsche 997 GT2
Discipline________________GT-R____997 GT2 Max speed.___________310 km/h____330 km/h 0-100 km/h acceleration_____3.5____3.6 0-160 km/h acceleration_____7.8____7.3 0-200 km/h acceleration_____12.4___11.2 0-300 km/h acceleration_____53.3___33.0 Quarter mile time___________11.6___11.4 Power/weight ratio__________0.2_.__0.27 Lap Times Track __________________________________GT-R____997 GT2 Top Gear Track_________________________1:19.7____1:19.5 (partly damp) Nordschleife___________________________7:27.56____ 7:31 (FC) Tsukuba______________________________1:01.94____1: 03.263 Hockenheim Short_______________________1:11.2____1:09.7 Vairano Handling Course________________1:17.600____1:15.528 Willow Springs_________________________1:31.23____1:33.57 Buttonwillow Configuration13______________1:56.9____1:59.7 Twin Ring Motegi (Conf. 2)______________2:07:600____2:11.543 (damp) Bedford Autodrome West Circuit___________1:23.60____1:23.50 Inta__________________________________1:08.52____1 :11.47 Auto Club Speedway______________________51.85____50.94 Silverstone.____________________________2:10.03___ _2:10.10 Willow Springs - Streets of Willow(1.7 miles)_1:08.90____1:09.77 El Toro._________________________________40.63____40. 61 Camden Airport_________________________1:09.46____1:06.92 Anglesey National________________________1:00.6____0:59.8 Las Vegas Motor Speedway Road Course_____0:58.1____0:57.5 Nihonkai Maze_________________________1:05.273____1:06.092 Concluzie: GT2 + mai rapida pe linie dreapta + raport cp/kg net superior GTR 35 + mai rapida pe viraje + la jumatate de pret + 4x4 sursa: http://www.fastestlaps.com/index.php...xcludewet=true Quote:
http://www.fastestlaps.com/index.php...=4585764d0f9c7 si chiar se bate cot la cot si cu Lamborghini Gallardo LP560-4 http://www.fastestlaps.com/index.php...=47d02484a8b12 |
GTR 35 ocmai a mai castigat on duel si cu noul GT3.
https://www.youtube.com/watch?v=LOpai...layer_embedded |
http://www.onelapofamerica.com/histo...09&res=OVL_CUM
Vorbim aici de masini modificate - nu stock - deci la varf sunt doua masini foarte foarte tari- GTR si GT2 - la diferenta foarte mica - a si sa nu uit GTR este pe primul loc.:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1. Miracolul GT-R are 1730 de Kg si 480 CP. Si AWD pe care il ridica multi in slavi ca "e cel mai bun din lume" e inca o penalizare pe pista, ba chiar si pe linie dreapta dupa momentul plecarii de pe loc. Asta e, asa e fizica. Pierdere in transmisie, masa suplimentara etc. Am mai subliniat undeva ca AWD NU este un avantaj pe pista. Fara discutie, nu e ca poate sau nu, ca uneori da sa ba. NU, nu este un avantaj este un DEZAVANTAJ, punct. E suficient de clar acum? Cine spune altceva nu stie ce vorbeste (cu exceptia pistelor ude sau cu zapada gheta, aderenta scazuta in general, apropo poate imi spune cineva aici la cat scade procentual aderenta pe asa ceva, sa nu mor prost). Oare de ce varianta de pista a GT-R ului are Centrul de gretate e usor de vazut dupa inaltimea masinii, in special spatele care concureaza cu Chevrolet Cobalt SS. Mai analizam? Amplasare motor fata? Motor V6 fata de boxer 6? Turbine clasice fata de cele cu geometrie variabila? samd.. 2. si cel mai important punct: GT-R mai rapid in curbe? Asta e la rubrica gluma zilei? Daca Dorel de la revista XXXX scoate timp mai bun cu GT-R ul decat cu GT2 inseamana ca masina respectiva e cu adevarat mai rapida, ca a stors 100% din ea? Mai ales cand vorbim de GT2 aici (the widowmaker, anyone?), cine crede ca Dorel a condus la 100% GT2 ul, mana sus! Acum cei cu mana sus mergeti la culcare. Ma uitam si la forumul "pilot masina slaba contra amator masina tare". Ultima data la Mosport era un nene cu ochii oblici intr un 430 nou nout care nu a vazut eleronul Boxster ului meu mai mult de juma de tura, asta e raspunsul meu. Si Mosportul e a 3 a pista din lume ca viteza ! Diferenta dintre un sofer f f bun si un pilot e uriasa am mai scris asta undeva. Sub 1% din redactorii auto din lume sunt in stare sa duca la maxim o masina de 300 CP. Daca vb de supercar uri, noroc bun. A trecut vremea cand orice redactor (fost pilot) putea sa duca supercar ul de 250 CP la maxim. Chris Harris care e un redactor bun si pilot de duminica pe deasupra a zis clar ca in GT-R si bunica poate conduce repede, in GT2 nu a avut balls sa i dea cat poate. Si asta e ideea lui despre cat poate GT2 ul. S a dat vreunul din voi cu Walter pana acum? Eu da, si cobori (tremurand) cu totul alta idee despre ce poti tu, ce poate masina si ce poate el sa faca. Parol..vezi lansarea oficiala 997 Turbo. O sa aud replici de genul "pai si GT-R ul a scos cu japanonboarddriver timp mai bun pe Ring ca GT2 ul.." da, si elefantii zboara cand afara ploua ..sau cand Nissan Marketing vrea sa fac publicitate ieftina..sa va aduc aminte de primul GT-R si ce s a descoperit dupa o vreme cu timpii postati de Nissan? Sigur, Nissan e referinta la corectitudine si Porsche e cel care umfla cifrele totdeauna, mai ales in ultimii 30 de ani, nu i asa? Oare cate teste imdependente s au apopiat macar la 10s de timpul "oficial" ? Hmmm, nici unul pana acum..chiar cu piloti la volan, ciudat, nu i asa? Ce naiba mai baieti, GT-R mai rapid ca Zonda, Enzo, Carrera GT, Scuderia si alte "harburi" hai sa respiram un pic, ne relaxam, lasam "recordul de pe pista Top Gear" :lol: si deschidem ochii, si punem un V-box in masinuta , io dam unui nene care se da 6 ore pe zi pe pista ca asta e meseria lui..si voala ! gata miracolul! Dar ma rog, cine vrea sa inteleaga si sa si foloseasca creierul bine, cine prefera sa fie spalat la creier cu minciuni, jocuri, filme rapide si furioase, legende urbane si alte alea, si mai bine..e amuzant sa vezi cum isi alimenteaza entuziasmul unul altuia pana la urma. Realitatea e insa un dus rece, accesibilitate, da, GT-R, performanta maxima GT2 fara dubii. Condus placut. |
http://www.nissanusa.com/configurato...es:Build.Link2
Pretul la care puteti comanda un GTR. Este o masina ieftina pentru cat de mult ofera insa sa nu cereti de maimult decat costa. In plus are cateva probleme care trebuiesc remediate, in special pe transmisie. Nu pot insa sa fac o comparatie intre un GTR si un GT2 sunt total difereite, au alta conceptie si doar una e "made in china". Pretul poate fi o referinta de la 60000 la 145000 este cam ori 3. Un GT2 cu anvelope de strada si tractiune spate are nevoie de 3,6s sa ajunga la 100km/h si 330km/h vit de carte... Foarte tare si GTR dar a vrut sa ofere f mult si f ieftin, e o masina geniala insa Porsche e o opera de arta. |
83.000 dolari in state. fara tva transport vama taxa etc.si-a luat un prieten si am avut placerea sa conduc gtr. cu totul in tara l-a ajuns fix 107 mii euro fara sa punem bataia de cap si faptul ca l-a comandat cu un an inainte. este imens pentru un Nissan...dar! Nu cred ca momentan ofera cineva macar atat de multa tehnologie si performanta la banii astia. Si inca nu e varianta de top . Vorbind de masini standard cu cine vom compara v-specul? Gt-2 e masina mea favorita, dar din alte motive. Sigur ca din moment ce gt-r a schimbat reperele si standardele multi contesta dar masina chiar e un etalon de performanta. Gt-2 e varianta de top 911 si cel mai puternic 911 ever made. pare putin exagerat sa-l compari cu gt-r . este totusi o onoare pt gt-r sa fie pus direct langa gt2 si o confirmare. nu?
|
Quote:
PS Sincer raportat la perioada istorica eu cred ca 959 merita mai multa lauda decat un GT2. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:46. |
- Copyright 2026 4Tuning