Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW X5 vs. Porsche Cayenne (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/7035-bmw-x5-vs-porsche-cayenne.html)

adrian78bmw 09-02-09 19:46

Re: BMW X5 vs. Porsche Cayenne

Quote:

Originally Posted by Causal (Post 2052171)
Aici sunt de acord cu asta daca porche sunt asa de tari dc nu se compara cu mercedes-benz ML 63 Amg 6.3l j 510 hp 0-100 5 sec ML-ul asta ii da clasa:)

au comparat altii care sunt in mai masura sa vorbeasca si a castigat ML 63 AMG ...e etalonu clasei

Dutor 09-02-09 20:23

Desi nu imi place niciuna din masini, totusi Cayenne-ul e mult mai de prost gust, in plus e si depasit. In al doilea rand nu mai este un Porsche, imprumutand deja 2 motoare mediocre de la VW si folosind platforma de Touareg. Iar cu motoarele noi (mai ales alea biturbo), X5-ul se detaseaza clar. Iar versiunea M sigur va ingropa Turbo S-ul de la Porsche.

YGD-sef 09-02-09 21:48

Ai dreptate...;)

THX-1 09-02-09 22:18

Quote:

Originally Posted by Causal (Post 2052171)
Aici sunt de acord cu asta daca porche sunt asa de tari dc nu se compara cu mercedes-benz ML 63 Amg 6.3l j 510 hp 0-100 5 sec ML-ul asta ii da clasa:)

Vorbesti prostii!,in toate testele Cayenne a iesit mai bun si mai rapid decat ML63 AMG si tine cont ca era vorba de Cayenne turbo vechi VS. ML 63AMG(model nou).Vrei sa le compari,compara ambele modele de aceasi generatie;Ia arunca un ochi pe fisa tehnica de la Porsche Cayenne Turbo-S : 550cp,750NM,0-100 in 4,8s vit.max 280km/h. ML-ul nu exceleaza nici la performante pe asfalt nici pe offrod unde pana si Touareg-ul este mult mai bun ca el.Pe asfalt ML-ul este lipsit de directia precisa si stabilitatea lui Cayenne.
Momentan,singurul concurent pt. Cayenne ca si sportivitate este noul X6 care are un sasiu foarte bine pus la punct,plus ca bmw pregateste un X6M.

Uite si un test intre ML63amg si cayenne turbo modelul vechi:

https://www.youtube.com/watch?v=MU2khXpX9MA

Daca nici modelului vechi nu face fata...cu atat mai putin modelului nou de Cayenne.

Bogdan_mb 10-02-09 01:45

nici nu au aparut datele pentru X5/X6 M dar deja bate orice cu 4 roti.. :( bmw rulzz

993turbo 10-02-09 02:56

Quote:

Originally Posted by Dutor (Post 2052336)
Desi nu imi place niciuna din masini, totusi Cayenne-ul e mult mai de prost gust, in plus e si depasit. In al doilea rand nu mai este un Porsche, imprumutand deja 2 motoare mediocre de la VW si folosind platforma de Touareg. Iar cu motoarele noi (mai ales alea biturbo), X5-ul se detaseaza clar. Iar versiunea M sigur va ingropa Turbo S-ul de la Porsche.

Si care ar fii motoarele alea 2 mediocre? La ce va ingropa M ul Turbo S ul? la off road poate? Ca doar vb de SUV uri, nu? Eu zic sa asteptam sa nu ne grabim prea mult, vb totusi de un SUV de 550 de CP de parca ar fii un Ford Ka..o doza de realism nu strica, daca nu ridica serios puterea pt X5 M fata de actualul V8 biturbo o sa aiba de furca chiar si pe sosea cu Turbo S ul. X6 e alta categorie, e in clasa cu Infiniti ul ala minune, categoria "am SUV dar nu pot sa merg la iarba verde si nici nu am loc mai mult ca intr un break".
Numai bine.

UNLORD 10-02-09 12:34

Cred ca se refera la motoarele de origine VW. Unul de 3.6 FSI si 3.0 TDI-ul. Dezavantajul Cayenne-ului TS in fata BMW-ului M va fi greutatea mai mare, la putere similara.

993turbo 20-02-09 04:44

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2053999)
Cred ca se refera la motoarele de origine VW. Unul de 3.6 FSI si 3.0 TDI-ul. Dezavantajul Cayenne-ului TS in fata BMW-ului M va fi greutatea mai mare, la putere similara.

In RO nu mi par motoare slabe niciunul, poate in Dubai sau aici in N America sa strambe careva ca nu are V8 sub capota, si oricum 3.6 de pe Cayenne e mai bun decat 3.0 de pe X5 iar cine vrea Diesel probabil e mai interesat de consum decat de 0.5 s mai repede sau mai tarziu pana la suta. Cine vrea viteza max mai bine isi ia altceva, personal m as opri cu puterea pana la Turbo (pt dotari mai mult) dar putere nu cred sa mi trebuiasca atata, poate daca vreau sa mi duc masina de track pe trailer cu 200km/h :)), nici nu mai vb de Turbo S..
Referitor la a doua parte, sa vedem ce cuplu o sa aiba M ul, la greutati de genul asta are o importanta f mare pe langa puterea produsa. Plus raportul final si etajarea cutiei, in fct de vit maxima dorita si alte alea alea. Si ramane valabil ce am spus, M ul o sa fie f rapid probabil dar slab in offroad (vezi Jeep ul SRT care nu poate trece nici o bordura mai serioasa "trebuie sa fie mai rapid decat Cayenne ul, cu orice pret"). Eu asta admir cel mai mult la Cayenne, dualitatea asta imposibila care il face cel mai bun Sport Utility Vehicle, adica nici offroader nici break sport, undeva la mijloc. Altfel nu vad motive sa ti cumperi un SUV..doar sa stai mai sus ?? Si ma bucur ca poti avea atatea optiuni pt motoare, personal mi as dori un Transsyberia cu TDI (stiu, inca nu se poate) si pachetul complet offroad (am avut o iarna cu 3 m de zapada in 2007 aici :))
Numai bine.

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning