![]() |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
In al 2-lea rand in Germania gasesti la 9000-10000 de EUR un 320D de 163CP, iar 200k de km mersi acolo sunt echivalenti cu 100k mersi in Romania. |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
De gasit gasesti cu 200 k km si 10 k euro ,dar la asta mai adauga adusul si taxa . Si nu zic ca nu mai merge, dar ce zic eu este ca o masina la 200 k km este oricand predispusa la stricaciuni . Nu sustin ca e90 nu este foarte fiabil dar , si atentie orice masina trecuta de 150 k km papa bani .
In fine iar o dam in offtopic cu e90 si alte balarii. In principiu masina sh cu multi km este o loterie fara doar si poate. Si cine isi permite sa isi asume riscurile atunci da , se merita un sh adus din afara care arata dupa 5 6 ani mai bine decat arata o masina de 1an 2 rulata prin Rumania. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Dar sa pun ambreiaj sau altceva second? La cat de bine s-a purtat masina asta cu mine n-as putea sa pun asa ceva, prefer s-o las pe bara pana cand am bani de piese noi, de calitate. Placute de frana second? Nu tin la viata mea sau ce? Si treaba asta ne aduce la afirmatia mea: masina buna este masina pe care ti-o permiti; nu ca pret de achizitie, ci ca intretinere. Faptul ca ti-ai luat o masina premium sau una medie e irelevant, multi pot sa-si cumpere sh-uri premium, relevant este daca reusesti s-o intretii asa cum trebuie, nu cu sarma si piese luate cine stie de unde. |
Quote:
E90 bate tot la fiabilitate fara discutii, Mercedesul nu exceleaza in fiabilitate dar nici rau nu sta, de Audi pana la cateva modele noi nu vreau sa aud. On topic, legat de SH cred ca merita multe piese de caroserie, ornamente, anumite elemente de transmisie (cutii, diferentiale, planetare), etc., pe parte de tren de rulare (rulmenti, bucsi, pivoti, etc.), unele accesorii de motor si consumabile, numai noi. |
M-am crucit la cate am citit pe forum in cateva pagini.... unii nu stiu sa faca diferenta bunului simt, si vorbesc ca pe camp.... sa nu mai zic de respectarea opiniilor celorlalti, care evident vin din alte medii, alte salarii, alte necesitati (auto), alte contexte, si lista poate continua. Nu mai are rost sa zic nimic, sunt de acord cu ce a scris colegu mai sus:
Quote:
|
Nu este o regula in romania asta, cu masina pe care ti-o permiti. Sunt o gramada de oameni care nu isi permit masinile si nu le intretin, nu le fac revizii, sunto gramada de oameni modesti care isi permit masini mult mai scumpe decat chiar au, nu e o regula, sunt si pasionati, si cocalari, de toate pentru toti. La germani e valabila chestia cu masina pe care ti-o permiti, la popoare civilizate. La noi nu este cazul.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Si la mine acuma am gasit toate cele 6 perechi de placute de frana la 170Ron marca Ferodo, astfel cand mai am nevoie le iau de noi, nu de second cum mi-a pus la frana de mana cel de la care am luat-o de tot la 2-3 sapt mai strang un filet la cabluri! :oops: Quote:
Quote:
Eu am lucrat mult cu ambreaje, si crede-ma ca, decat un disc second mai bine ti-l ferodezi pe al tau, si volanta mai ales daca e cu masa dubla, mai bine faci un efort si iei noua, si as zice ca si la placa de presiune, desi eu stiu sa le verific, si imi cam dau seama cam cat o sa mai tina la o expoatare medie! Eu am o alta definitie la masina buna, asemanatoare ca a ta, dar mai completa ca si continut as zice: Masina buna e masina care te duce in conditii bune si costuri minime dintr-un loc in altul! Unde conditii bune inseamna fara frica de a te lasa in drum din cauza la o defectiune neprovocata, iar la costurile minime treaba e foarte relativa, fiind in fct de bugetul si nevoile de deplasare ale fiecaruia, dar ca sa dau un etalon, sa zicem 25%/luna din venituri, atata timp cat acestea sunt peste 300E, daca ai mai putin, procentul asta neaparat tre sa scada, pana la nivelul cand pe la 150E pe luna nu-ti mai permiti nici o masina daca tre sa te intretii din ei! |
Quote:
Si ce masina consuma mediu 5%? :))) |
Masina de cusut.
E90 e mai fiabila, dar nu ca etalon. Ambele impingatoare de centura mi-au murit, si costa de-ti vine sa schelalai. Senzorii de ocupant sunt putini haotici cand e cald afara. Iar aerul conditionat nu prea face fata. Bine, masina e neagra interior/exterior. |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:17. |
- Copyright 2026 4Tuning