![]() |
Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second īn aceiaşi bani?
o masina nu e investitie din start. poate decat daca esti samsar.
pana la urma avantajele masinii noi sunt CLARE(vorbesc din punct de vedere auto, nu ca bani ca evident ca iesi in pierdere financiar), insa recomandarea mea ramane masina SH maxim 2 ani vechime. la 10,000 iei o masina care a costat de noua 15-16.000 si in 1-2 ani in mod normal ar trebui sa fie ca noua. Masina SH mai veche de 3-4 ani NU as lua in ruptul capului. Bine, poate doar daca as avea 4-5000 de euro unde chiar nu prea ai ce sa iei si faci un compromis. |
Cand o sa va dati seama ca diferenta intre 2 masini nu se gaseste doar in pret? Ca nu toate sunt la fel, unele se conduc mai bine, altele mai prost, unele miros in interor ca intr-un magazin chinezesc de adidasi altele au doar un cheder la usa, altele 2 etc. Conteaza ce asteptari ai de la masina respectiva.
|
Sincer Loganul 1.6 16v Prestige nu are adversar la capitolul raport, calitate si pret !
Nu prea ai ce sa iei la banii astea mai bun :| Multi critica Loganul doar pentru ca e sub sigla Dacia, sau sunt pusti de 10-15 ani care aud si ei de la cocalari ca "DACIA E DACIE" dar nu constientizeaza sau nu vor sa constientizeze ca dacia nu mai e dacie, mai nou dacia e renault... Am vazut ca si cei de la OPEL au niste oferte foarte bune... si un Astra H (classic 3) e o alegere foarte buna... |
Quote:
barem la cheder la usi nu mai zic... toate usile erau pline de rugina sub cheder |
@ andreimp3, Ai perfecta dreptate! Nu contest nimic, primele Loganuri au avut problema asta, din cate am inteles s-a rezolvat problema asta la modelul nou...
|
Acum 2 ani aveam niste bani si eram in aceeasi dilema: Logan sau Second Hand. In final mi-am luat inima in dinti si m-am dus in Germania si am luat o Toyota Celica din 1990 (2000cmc Turbo 4WD). 4400 Euro + 7000RON taxa de inmatriculare.
Masina e instare mecanica perfecta, doar vopseaua e dusa. In 2 ani am schimbat pistonul de la pedala de ambreiaj (800 lei) si tot kitul de ambreiaj ca ii venise vremea (180000km, 2500 lei). Iese 7200 de euro pe o masina de 200 de cai, coupe, pe care toata lumea o admira. Pai compara asta cu 7200 de euro dati pe un logan... Pentru cei ce zic ca "te faci prieten cu mecanicul" le impartasesc alta logica pe care am avut-o: M-am hotarat asupra masinii si am cautat ceva nou si similar ca performante. Am zis sa fie VW Golf GTI (motor tot de 2l cu turbo, 210 cai). Una noua e 22000 euro. Sa imi iau una second hand ar fi ca si cand as lua-o in rate, si asa a fost. Am dat "avans" 6400 euro (masina si inmatricularea), in 2 ani am mai platit 800 euro (reparatii). Am o masina cu performante similare unui Golf GTI, dar pana la suma de 22000, cat e unul nou, mai am de platit 14800 euro pe reparatii la asta second hand. cum e? |
Quote:
Pai tu spui ca ai vrut logan - masina de familie cu performante mediocre - dar ai dat fuga in Germania si ti-ai luat masina sport in 2 usi si turbo pe deasupra. Pai care e logica alegerii tale? Nu stiai ce sa alegi intre 2 masini total diferite ca si performanta, consum, spatiu interior, asta ce inseamna ca nu stiai ce iti doresti? Vrei sa-mi spui ca oscilai intre 2 masini total diferite? Hai ca nu te cred, zau :shock: Mai intelegeam daca aveai de ales intre logan si un golf normal de familie dar asa....Sau vrei sa scoti in evidenta faptul ca pe langa masina ta, loganul e un c....t de masina si ca "ce prostii sunt oamenii care isi iau logan" cand ar putea proceda ca tine? mai degraba eu asta observ mai ales din ce spui tu : Quote:
|
:) o să rāzi, dar aşa a fost. toată lumea īmi zicea să nu īmi iau second hand că o să am de tras cu ea. şi de banii ăia nouă īmi luam logan sau mai ştiu io ce... clio, matiz. nu zic că am vrut logan, dar aia era a doua variantă. că veni vorba, ca maşină sh mă gāndeam la BMW iniţial...
Vroiam doar să subilniez că susţin ideea ca de 10000 de euro să īţi iei o maşină tare second hand (care nouă ar fi 20-30000) decāt să īţi iei un logan nou sau ceva similar. Īn plus, contează şi omul. Dacă ar fi unul de 40 de ani, i-aş zice "dute tată şi ia-ţi logan". Dar unuia de 20, da, i-aş zice "eşti prost dacă īţi iei logan, du-te şi caută un bmw din 2000, şi-ţi mai rămān şi bani să umbli la ea". |
Vad ca e mare disputa intre Logan si SH nemtesc :)
Din punctul meu de vedere e clar ca un BMW,Audi,VW sau .....in 10.000 euro e mult mai masina per total decat un Logan nou.Daca ,cel ce da 10.000euro pe un Logan nou ,face pe an maxim 10-15.000km atunci nu prea are sens achizitia unei masini noi indiferent de marca....va pierde enorm la revanzare sa zicem dupa 5 sau 7 ani cu toate ca masina nu va avea rulati mult peste 100.000km sa zicem.In schimb daca iti iei o masina pentru ca te vei folosii de ea foarte des(sa zicem >30.000km pe an) din acel moment nu te prea mai gandesti tu la ce demaraj are,ce stabilitate are....ci te intereseaza pur si simplu sa fie cat mai noua si ieftina ca si intretinere.Un om care are nevoie de o masina sa o folosesca zi de zi nu isi va lua un BMW 530i din 2000 cu 350.000km la bord ,si va prefera sa zicem ceva nou de aceiasi bani. Pentru baietii care isi iau masini de 250cp si cu 300.000km si merg cu ele doar duminca prin centru e si normal sa blameze Loganul :) ei atata cunosc atata vad. |
Eu chiar sunt curios, sa aduca cineva niste cifre sa vedem ce statut social si ce varsta au cumparatorii de logan. Eu cred ca in mare parte sunt persoane trecute de 35 de ani, cu familie, serviciu stabil cu un venit lunar de pana in 2000lei, etc ceea ce e de inteles
|
De ce ii tot condamna lumea pe nemti ca-si dau masinile la remat si cumpara Logan-uri? Pur si simplu sunt niste persoane calculate, si in loc de o masina scumpa pe care sa o frece peste tot prefera un Logan pentru oras (consum mic, intretinere ieftina) si o masina de talie medie pentru drumuri lungi unde conteaza mai mult siguranta, confortul.
In ciuda faptului ca primele au avut probleme diferite (nu le mai enumer pentru ca sunt destui proprietari care stiu), Logan-ul este un model chiar reusit pentru pretul sau. In privinta SH-urilor sunt de acord cu ajaccio, sunt multi factori dar daca mergi putin merita din plin un SH de o varsta decenta cu km putini, deoarece stii ca mai e pana ajungi la limitele masinii. Familia mea acum aproape 3 ani a fost in situatia similara scrisa la inceputul topic-ului. Ce puteai lua la 14 mii de euro? in cel mai bun caz mai faceai un leasing mic si te infigeai la un Megane, un Hyiundai Accent, un Focus, un Mondeo. Dar pana la urma am ales varianta SH-ului, care s-a dovedit a fi mai buna decat orice alta posibilitate la momentul respectiv. De ce? pentru ca poti gasi o masina la mana a 2-a foarte ingrijita, iar in cazul nostru (mergand ~ 12 mii km/an) chiar era foarte convenabil. O masina SH este riscanta deoarece risti sa bagi bani in ea, oricum costurile de intretinere ale unei masini SH cu pretul similar cu al uneia noi este de obicei mai mare, dar de obicei merita din plin. Parerea mea este ca poti alege un SH in favoarea uneia noi doar daca stii masina, o gasesti intr-o stare impecabila si esti sigur ca nu trebuie sa bagi prea multi bani in ea in viitorul apropiat. |
Da, dar voi ati avut banii aia 12mii-14mii cash, in mana, dar cei mai multi, poate peste 70la suta, care isi cumpara masina noua pana in 7-8-9mii se bazeaza pe un imprumut bancar, fac o ipoteca, stau cu grija somajului, iar banca nu prea iti da bani cash ci iti plateste masina. Am un prieten care a trebuit sa isi cumpere matiz acum vreo 6ani ca sa il vanda apoi unui apropiat pt a folosi banii pt o alta masina.
Voi daca ati avut banii ati ales ce ati avut chef si ce v-a convenit, iar daca se defecta ceva sunt sigur ca nu era o problema in a scoate banii din buzunar pt. ca probabil ii aveati. Aici e diferenta intre unul care cumpara Sh si altul care cumpara logan. Ala care prefera loganul o face si din nevoie, chiar si asa trebuie sacrificii la o familie normala, fara concedii, fara haine scumpe, fara gratare, fara termopane si alte cheltuieli :D |
De aia trebuie sa fii atent cand alegi un SH... Complicat, intr-adevar statutul economic al tarii limiteaza multi oameni de la acest capriciu.
|
Un caz concret, C220 cdi , luata de noua in 2001, dupa un an doi, au inceput sa apara problemele pe partea electrica, cine cunoaste modelul stie ce vorbesc. In urma cu un an, situatia face sa re-cumpar una identica (an, motorizare, nivel dotari etc.) in stare buna. Pana azi nu a aparut nici o problema si nici nu ar da semne sa apara. Cu exemplul acesta ce vroiam defapt sa subliniez, sunt cazuri si cazuri, nu poti generaliza intotdeauna. O masina ce pare intretinuta poate fi cazan sau masina ok., dar sansele sunt 50-50, multi, din motive financiare evident, refuza sa isi asume astfel de riscuri de aceea aleg varianta sigura, in care totusi pot sa apara abateri, cei drept mai mici , ca si cea prezentata de mine mai sus.
Cum am vazut si unele pareri de aici, solutia cea mai buna pare a fi masina de 1 an 2 vechime, cu km rezonabili (dar nu masina de drive-test) deoarece nu suporti tu deprecierea in totalitate si majoritatea avand in continuare o anumita perioada de garantie, in cazul unor probleme "ascunse" , ai sansa sa nu le suporti financiar. |
va intreb eu o chestie
cine e mai prost? tata ca a cumparat skoda octavia 2 cu 15.900 euro acum un an jumate si ca a parcurs 22 mii km cu ea? sau ala care o cumpara de la tata cu 9000 euro si isi face damblaua cu ea ca masian asta mai tine cel putin 15 ani fara pic de problema... eu zic ca tot tata e prostul aici; pentru ca nu poti sa sti nicodata ce probleme intervin in timp si esti nevoit sa vinzi masina... o mai zic iarasi... MASIAN SH E MAI BUNA DECAT UNA NOUA |
| All times are GMT +2. The time now is 22:36. |
- Copyright 2026 4Tuning