![]() |
Re: kingpin mobil
Quote:
Nu vreau sa-ti tai din elan, dar baietii aia te-au aburit. Tare! Un K7M n-o sa aiba-n veci 168 cai. |
Re: Muttley
Asa va place sa vorbiti aiurea in necunostinta de cauza, e sport mondial pe forumuri. Daca sti tipul motorului sau esti cine stie ce raicer/tuner/inginer sau lucrezi la firme concurente nu inseamna ca le sti/stiti pe toate. Eu personal recunosc ca habar nu am nici cum se numeste versiunea de dotari a loganului meu, ambiance, preference sau cine mai stie ce nume dapai numele sau tipul motorului.
De multe ori imi pun intrebarea dece imi pierd vremea cu forumurile astea ca daca ma luam dupa toti sfatosii, "inginerii", tiunerii,raicerii nu ajungeam nicaieri. Nu am zis ca eu sunt un cunoscator al ingineriei mecanice dar eu macar stau in banca mea si nu ma umflu in pene si vin cu afirmatii in necunostinta de cauza. :!: MULTI VORBESC PUTINI CUNOSC :!: |
@muttlty: c-asa vrei tu? sau de ce? :) s-au vazut motoare de 1760cmc si 240cp, deci care-i problema? nu vorbim de fiabiliate, ca aia inca e discutabila, dar strict ca idee, ca se poate sau nu sa se obtina acea putere, nu cred ca e ceva imposibil.
|
Ma uit la postul meu si cred ca mi te-am adresat destul de decent. Nu-i problema.
Quote:
Quote:
|
Nu esti primul care "contesta" si pe alt forum au fost discutii interminabile despre veridicitatea acestei valori, important e, ca masina sa-si demonstreze calitatile in competitii. Cel mai sigur mod de a inchide gura multora !
|
Quote:
Scuze am dat quote la ce nu trebuia,sa argumentezi te rog de ce motorul de pe logan nu are 168 de cai. |
Ce, ca nu se intelege din citatul tau.
|
@Muttley: Daca nu ai habar atunci macar nu mai vorbi aiurea sau iti da cu parerea ca este de prisos numa faci pe altii sa-si piarda vremea cu tine. Nu ma apuc acuma sa-ti explic cum are Costel din Arad compresie 17 pe golful lui ca nu are rost.Documenteaza-te si vezi ca se poate.
P.S. se poate face din logan 1.4 benzina cu acelasi bloc motor si cu interne de 1.6 un motor de 1.8 daca chiar e cineva interesat il pot indruma cum se face ;) |
Quote:
|
Quote:
Si VREAU sa aflu cum se face motor de 1.8 la Logan!!! Promit sa-mi fac mea culpa in public daca imi explici treaba asta. Quote:
|
Muttley e sigur compresie masurata si nu raport de comprimare ... la raport de comprimare 17 ar trebui sa circule cu o benzina care inca nu s-a inventat .
Vgroza : ai zis asa ca din logan 1.4 benzina cu interne de 1.6 il faci 1.8 ... eu nu prea inteleg cum e posibil asa ceva , explica daca se poate ... pai si daca am 1.4 benzina cu iterne de 1.6 de ce nu il fac 1.9, 2.0 2.1 .... ?!?!?! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Daca motorul stimabilului e facut sa aiba 90 de cai la 5500 rot/min, fii sigur ca n-a facut reno-ul pistoanele si segmentii si supapele si cuzinetii de biela sa reziste la 168 de cai. Nu e justificat economic. Un exemplu - 1.5 dci. In varianta de 65 de cai are niste materiale, in varianta de 105 are altceva. Apoi stimabilul cunoscator de conversii la 1.8 litri n-a zis nimic in tot topicul asta de decomprimarea motorului. Ori pentru a DUBLA puterea unui motor aspirat prin supraalimentare (si totusi, vorbim de compresor (solutie de kko), nu turbo-suflanta), decomprimarea trebuie riguros facuta. Daca voi va simtiti bine stiind ca sunt 168 de cai acolo si 220 Nm, eu n-am nimic impotriva, sincer. Insa la cresterea cilindreii la 1.8, aici e alta poveste. Astept cu interes detalii, si pare-se ca nu-s singurul. |
Quote:
Si in legatura cu afirmatia ta ca motoarele sunt concepute sa reziste STRICT la puterea data de fabricant, te inseli, motoarele sunt intodeauna calculate sa reziste la puteri mai mari. Dar nu am rabdare sa iti mai exemplific, sunt sigur ca tu o stii doar pe a ta si gata. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:07. |
- Copyright 2026 4Tuning