pai ti s-au prajit din cauza spalatorilor infometati dupa bani sa arda lumea...ca sa ti-o zic pe aia adevarata!...noi avem cativa pasi pe care ii respectam si aproape toate masinile au plecat functionale de la noi
, glumeam. deci e ok, daca motorul este diesel este si mai ok ca nu ai atat de multe rahaturi care sa iti cedeze, iar la motoarele pe benzina daca nu izolezi ecu, risti ori sa iti intre apa si sa faci scurtcircuit pe acolo...ori sa crape altceva ( de la bobine la rice alti senzori cacaciosi), la nici o spalatorie sau orice centru de detailing auto nu o sa vezi ca iti spala motorul cu furtunul din curte sa fim seriosi. deobicei la operatiunile astea mai delicate ma ocup eu sau tatal meu, cel mai bine ar fi sa dai un telefon pe 0761444386 sa ma prinzi pe mine acasa, sau daca nu, tata e in permanenta acolo
, iar ca si pret sincer sa fiu eu nici o data nu le tin minte
( din simplul fapt ca nu stau zilnic acolo sa zici ca stau si le invat) in principiu 15-20 de lei maxim.
iar ca si sfat e viitor , pt toti posesorii de masini, care tin la ele si isi stiu hibele, ar fi bine sa atentionati la orice spalatorie ...gen ( uite elementul asta este proaspat vopsit, pastreaza si tu o distanta de aprx. 50cm cu jetul blah blah blah, pe geamurile astea este folie pusa recent sa nu le stergi, plasticul ala de la scaun cade, nu-mi tranti usa ca imi cade geamul, insista la contraaripi ca am nisip pe amrtizoare si tot asa), nu toti spalatorii stiu sa accentueze in anumite zone, multi de-abea leaga doua cuvinte cum trebuie, multi au doar liceul terminat sau nici ala, multi sunt tineri si le fug ochii dupa bani, multi iti sterg si caroseria si pragurile si bordul cu aceeasi carpa, in 4-5 ani (cred ca s-au facut) am schimbat peste 100 si ceva de anajati, si ma pot lauda ca eu am ramas cel mai vechi din generatia mea
, nu mananc rahat ca de la fiecare angajat am furat cate ceva, cu ce m-am mai documentat de pe net, cu ce am pus in practica, am invatat destule "smecherii".
de exemplu, am fost o data la renumita spalatorie de 5 lei pe langa ca mi-a dat cu o spuma de zici ca era solutie de spalat vase
, mi-a atis caroseria cu furtunul cu care dadea cu spuma, si asta nu o data, de mai multe ori, am zis hai o data poate nu a vrut, poate s-a impiedicat dreacu stie, spalatul a durat nu mai mult de 3 minute zici ca era gen omv, bagasem o fisa si jumate si aia era distractia
, ma rog a terminat de spalat ( asta undeva la 3 dimineata) si ma intreaba daca vreau ceara, si il intreb " nu vezi ca e polishata masina si ca nu sta apa pe ea?"...la care el imi raspunde " aaa..da' vrei sa o mai stergem?" si i-am zis "daca ai obsit da-mi mie carpa ca mi-o sterg singur" vroiam sa ii las spaga dar nu i-am lasat nimic, din simplul fapt ca a fost cm tupeist, iar la final imi arunca vesnica replica " pana si taximestristi dau 5-7 lei acolo de o cafea" imi venea sa ii zic " dar unde iti faci tu viata ma , pe drobanti? "
asta in conditiile in care masina era dar putin prafuita ca am mers pe un drum de tara.."tara"..bineinteles ca in bucuresti si aveam noroi pe cauciucuri...in fine oameni si oameni. unora li se pare mult 25 lei int ext, dar in banii aia sincer intra ceva munca si plusuri pe care nu stiu cate spalatorii le fac la pretul asta, in banii astia intra si ceara, si o usoara degresare a jantelor, munca de chinez la interior la aerisiri curatate cu pensula , solutii pt plastic si multe altele, asa la 15 lei int ext nu situ cat de multe beneficii ai, dar o sa incerc o data de curiozitate si o spalatorie de 15 lei.
hai ca am facut un comentariu kilometric, mai am sa povestesc destule cu experientele mele la alte spalatorii, dar asta ar insemna sa devine jurnal acest topic si ideea lui este alta.