Salut rechini...
Tin sa felicit totate persoanele care au inclinatie si detin acest model de masina...
Eu unu am avut acest hobby si placerea sa reconditionez un astfel de autoturism, care a fost luat de taicamiu prin '90, care ma fermecat in asa hal incat l-am reconditionat complet.
Dupa ce am mai trecut prin cateva sevice-uri, mi-am dat seama ca daca vrei sa ai ceva de calitate nu o sa ai niciodata!!
Asa ca am inceput sa lucrez la ea incet incet surub cu surub.
Am avut un garaj unde am desfacuto complect, am sablato, am cositorito, am chituito, am vopsito, am lacuito....si asta din mai multe maini pana a iesit perfect.
Urmatorul pas a fost partea mecanica, unde am reconditionat totul in afara de motor.
In timp ce colectam piese pentru motor am reconditionat tapitaria.
Dupa ce am pus la punct planetarele, rulmentii, grupul, cardanul, cutia, directia, ambreiajul, franele, amortizoare, etc. a urmat motorul in sine.
Motorul original de 1.6 a trebuit facut si el ca la carte de la zero...rectificat bloc, rectificat arbore, rectificat chiluasa, etc.
Eh fratilor toate astea mi-au luat c-am 3 ani de zile, pentu ca 90% le-am facut cu mana mea... si tabla, si mecanica, si tapitaria...
M-am dat cu capul de pereti si am invatat muncind, sincer din greu...
Acum depinde de fiecare, ce abilitati si cata vointa ai...
A mai ramas carburatia, de care nu sunt multumit... este decalibrata si tre sa gasesc ceva sa o rezolv...
De multe ori am zis ca o vand, ca renunt, dar nu am putut sa fac asta la cat timp si munca zii de zii am bagat.
Ca investitie nu stiu; dupa calculele mele ar fii in jur de 3000 Eu in acest decurs de 3 ani ... dar e de munca ....
In concluzie merita daca vrei cu adevarat... am facut asta pentru ca nu mai am incredere in nici un service, sau "basca" meserias...
succes tuturor in proiectele voastre...
poze sunt aici pe forum...
altceva puteti sa intrebati...
...urmatorul proiect este sa o fac electrica