Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Piese BMW de vanzare

Reply

Thread Tools
Old 23-06-14, 20:38   #1
geolex

Stage 5

geolex's Avatar

Default Probleme Grup Blocant E36 !!!

Salut pentru toata lumea care o sa citeasca acest topic.

Am sa incerc sa descriu pe scurt problema la un grup blocant 3.15.

De curand am achizitionat un miez de la un blocant diesel cu un raport mai lung care nu ma incanta. A luat un open 3.15 de pe care am desfacut coroana si am pus`o pe miezul blocant.

Miezul blocant l-am montat in carcasa de 3.15.

Problema este ca am joc foarte mare in grup. Flansa unde vine montat cardanul se deplaseaza in gol cam 1 cm.

Ce pot sa fac din pozitia asta, ce optiuni am?

Deci coroana si pinionul sunt cele de 3.15 si miezul de blocant diesel.

Pot sa reglez cumva jocul din pinion?

Poate e cineva in cunostinta de cauza si ma poate ajuta, am inteles ca se poate face o saiba pentru a distanta coroana de flansa ei de prindere dar nu stiu ce dimensiune.

Astept pareri si opinii !!

Multumesc !
geolex is offline   Reply With Quote
Old 23-06-14, 20:43   #2
Guvi

Stage 3

Guvi's Avatar

Default Re: Probleme Grup Blocant E36 !!!

Nu o sa-ti mearga niciodata de la 2.xx la 3.xx sau 4.xx , de la 3.xx la 4.xx merge sa te fac sa intelegi dintr-un 2.93 de exemplu nu merge sa faci 3.15 sau 4.44 in schimb dintr-un 3.15 merge sa faci 4.44 si invers dintr-un 4.44 merge sa faci 3.15 .
Guvi is offline   Reply With Quote
Old 23-06-14, 23:34   #3
CLR36

Stage 3

CLR36's Avatar

Sunt doua tipuri de miezuri: Primul tip care merge de la 2.56 pana la 3.07 iar al 2-lea tip de miez care merge de la 3.15 mai sus. Iti trebuie de la un 3.15 miezul sau raport mai mare de 3.15 si doar carcasa medie.Miezul trebuie sa arate ca cel din imagine pt 3.15, 3.23, 3.64 etc. Miezul care lai facut rost merge sa faci maxim un 3.07 blocant sau a doua optiune ar fi sa ii faci o flansa intre coroana si miez cu alte suruburi mai mari.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0298.JPG
Views:	86
Size:	2.98 MB
ID:	3000397  

Last edited by CLR36; 23-06-14 at 23:42.
CLR36 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-14, 08:52   #4
geolex

Stage 5

geolex's Avatar

Quote:
Originally Posted by CLR36 View Post
Sunt doua tipuri de miezuri: Primul tip care merge de la 2.56 pana la 3.07 iar al 2-lea tip de miez care merge de la 3.15 mai sus. Iti trebuie de la un 3.15 miezul sau raport mai mare de 3.15 si doar carcasa medie.Miezul trebuie sa arate ca cel din imagine pt 3.15, 3.23, 3.64 etc. Miezul care lai facut rost merge sa faci maxim un 3.07 blocant sau a doua optiune ar fi sa ii faci o flansa intre coroana si miez cu alte suruburi mai mari.

Salut,

Miezul care il am eu acasa NUeste cel din poza ....

Deci daca il puneam intr`o carcasa de 3.7 mergea fara prbleme? nu mai aveam acel joc?

Ai idee ce dimensiune e necesara pentru a apropia coroana de pinion?

Daca distantez coroana de flansa ei de prindere nu exista sansa de a ceda mai repede?
Old 24-06-14, 16:18   #5
CLR36

Stage 3

CLR36's Avatar

Stiu, miezul tau este ca cel din imagine, acesta merge doar de la 3.07 in jos de ex: 3.07 , 2.93 , 2.65 , 2.56. Cu acest miez nu poti face 3.15 doar cu o flansa in plus sau faci rost de un miez ca in poza din postul anterior. In linkul de mai jos ti-am atasat exact problema ta ca sa te orientezi mai bine.

http://www.trackculture.com/forum/in...28i-sport-e36/
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	diff1.jpg
Views:	75
Size:	56.2 KB
ID:	3000529  

Last edited by CLR36; 24-06-14 at 16:29.
CLR36 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-14, 17:32   #6
geolex

Stage 5

geolex's Avatar

Quote:
Originally Posted by CLR36 View Post
Stiu, miezul tau este ca cel din imagine, acesta merge doar de la 3.07 in jos de ex: 3.07 , 2.93 , 2.65 , 2.56. Cu acest miez nu poti face 3.15 doar cu o flansa in plus sau faci rost de un miez ca in poza din postul anterior. In linkul de mai jos ti-am atasat exact problema ta ca sa te orientezi mai bine.

http://www.trackculture.com/forum/in...28i-sport-e36/
Salut, da miezul meu este identic cu cel din a 2 a poza unde e si cel open. Spre norocul meu am pe masina 3.07 si probabil o sa l montez in carcasa mea. si pe viitor o sa incerc sa gasesc un raport mai scurt pentru motorul de 2.8l.

Sau o sa l montez in carcasa lui de 2.65 si o sa incerc sa l vand asa sa mi pot lua ce imi trebuie.

Varianta cu saiba intre coroana si flansa nu prea ma incanta.

Daca e cineva care e interesat de miez poate sa mi faca o oferta.

Multumesc pentru sfaturi!
Old 26-06-14, 00:21   #7
x-kyller

Stage 4

x-kyller's Avatar

si eu am incercat sa modific un 2,93 in 3,15 si nu am reusit ,dar mergea cu flanasa facuta la strung am inteles de la un prieten .Pana la urma m-am lasat pagubas si mi-am luat unul original sa zic asa 3,15 iar pe cel 2,93 l-am vandut dar daca vrei neaparat sa -ti faci damblaua ,iei cele doua mizuri opanul si blocantul si te duci la un strungar iar ala le masoara in asa fel sa iasa la grosime la fel adica openul ii se pune un adaus intre coroana si miez atat de groasa cat inpreuna sa fie la fel ca blocantul ..sper ca m-ai inteles .................te salut George
x-kyller is offline   Reply With Quote
Old 26-06-14, 22:46   #8
geolex

Stage 5

geolex's Avatar

Quote:
Originally Posted by x-kyller View Post
si eu am incercat sa modific un 2,93 in 3,15 si nu am reusit ,dar mergea cu flanasa facuta la strung am inteles de la un prieten .Pana la urma m-am lasat pagubas si mi-am luat unul original sa zic asa 3,15 iar pe cel 2,93 l-am vandut dar daca vrei neaparat sa -ti faci damblaua ,iei cele doua mizuri opanul si blocantul si te duci la un strungar iar ala le masoara in asa fel sa iasa la grosime la fel adica openul ii se pune un adaus intre coroana si miez atat de groasa cat inpreuna sa fie la fel ca blocantul ..sper ca m-ai inteles .................te salut George
Salut, da asa am sa fac ...astazi am desfacut coroana de pe blocant ...si maine ma duc cu ele la strungar, m-am mai ajutat un coleg de pe forum cu niste informatii foarte bune ... un link ....

Din cate am inteles pot sa l fac 3.07, daca nu reusesc sa l fac 3.15 am pe masina open 3.07 si o sa montez miezul pe carcasa de pe masina.

Dar daca reusesc ... o sa postez cotele exacte aici sa fie de folos si la altii.
Old 07-07-14, 22:17   #9
geolex

Stage 5

geolex's Avatar

Salut din nou,

Am rezolvat problema, am facut o flasa adaptoare de 7.10 mm.

O sa fie nevoie si de suruburi ...eu am folosit prezoane de roti modificate putin la strung.

Am indreptat partea conica am facut`o la dimensiunea gaurii... adica sa intre perfect pe gaura de la glasa.

Am incercat sa fac capatul surubuli sa se apropie cat mai mult de cel original.

Maine am sa bag ulei si o sal pun pe masina.

Probabil o sa mai postez cand o sa l CRAP )

Multumesc tuturor pentru informatiile utile.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -