Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > Campionatul National de KARTING

Campionatul National de KARTING Etape din Campionat, Piloti karting, Clasamente, Stiri, Piste de Karting

Reply
 
Thread Tools
Old 23-06-10, 16:27   #1
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Exclamation Debut bun pentru Roberto Ene in CNK

In week-end-ul 19-20 iunie pe pista de karting Skat Kart din Targu Secuiesc, s-a desfasurat etapa III a Campionatului National de Karting. Pe o vreme capricioasa, care a creat mari emotii si batai de cap, atat pilotilor cat si echipelor de mecanici, spectacolul a fost la el acasa. Roberto Ene, cunoscutul pilot de numai 10 ani a reintrat in campionat dupa o pauza de aproape un an cu un rezultat bun.

Pilotii clasei PUFO, au avut cel mai aglomerat program, in aceste doua zile, desfasurandu-se doua etape, deoarece, in cadrul etapei precedente, datorita conditiilor meteorologice, aceasta nu s-a desfasurat. Pilotii clasei PUFO, conform regulamentului, in conditii de ploaie, nu participa. Pe parcursul desfasurarii acestor doua etape, s-au remarcat trei piloti, Paskar Mikhailo din Ucraina, legitimat la Selena Motorsport, castigatorul primei etape, Andrei Ponta de la Real Racing castigatorul celei de-a doua etape desfasurate in acest week-end si Khristopher Schlett de la Real Racing, cel care a ocupat pozitia secunda in ambele etape disputate acum.





La clasa MINI, suprematia a fost disputata intre pilotul Dionisios Marcu de la Selena si Petrut Florescu, pilotul clubului Urban Fast. Primul a avut castig de cazua, datorita timpilor mai buni din antrenamentele cronometrate, ambii castigand cate o mansa din cele doua disputate.


Clasa juniorilor, KF3, a fost castigata de pilotului lui Tomis Kart, Stefan Mihnea, ajutat de o serie de incidente petrecute pe pista, in care a mai fost implicat si David Dugaesescu de la Dumagas Racing Team, care a ocupat pozitia a doua si Calin Tariceanu, ocupantul locului al treilea.


La KF2, seniori, disputa a fost umbrita de retragerea pilotului Tiberiu Iorgulescu, lasand astfel ca batalia sa se dea intre Viktor Stefan de la Skat Kart Tg Secuiesc si Daniel Nicolescu de la Kart Racing Club Ploiesti, primul castigand atat antrenamentele cronometrate cat si cele doua manse disputate.


La clasa KZ2 seniori, kart-uri echipate cu cutie de viteze, castigatorul clasei KF2, Viktor Stefan, pleca favorit in fata lui Salvatore Arcarese, de la Real Racing Tulcea, mai ales dupa ce obtinuse cel mai bun timp in calificari si castigase prima mansa. In a doua mansa, ghinionul nu l-a ocolit pe Viktor si datorita unui incident tehnic ( bara spate de protectie s-a desprins si a fost nevoit sa intre pe linia boxelor pentru remediere ), a terminat mansa pe pozitia a IV-a, fapt ce l-a impiedicat sa castige aceasta etapa. Castigatorul a fost Salvatore Arcarese, urmat de Viktor Stefan si Radu Grozea Jr de la 3G Motorsport.





Dupa o pauza de aproape un an, pilotul brailean Roberto ENE, a revenit in campionatul national, datorita sprijinului oferit de CS Badsi Racing Bucuresti si a celor de la VTK Racing Service Bucuresti, acestia oferind pilotului brailean, atat suportul material necesar cat si asistenta tehnica. Dupa doua luni de antrenamente, sportivul nostru, a avut o evolutie destul de buna in aceasta etapa, umbrita insa de un acrosaj in mansa a doua de concurs. Dupa un timp modest in calificari, Roberto ocupa pozitia a 10-a in grila de start, lucru care nu l-a descurajat insa. In prima mansa, Roberto are un start excelent si dupa primul viraj, castiga 3 pozitii, ocupand locul al 7-lea, pozitie pe care a pastrat-o pana la sfarsitul mansei. Dupa verificarile tehnice, Roberto a fost clasat pe locul 6, datorita excluderii din mansa a unui sportiv depistat cu nereguli la motor.





In mansa a doua, speram la un loc, macar in primii 5. Un start mai slab ca cel precedent, il duce insa pe Roberto pe pozitia a 8-a. Dupa primul tur, Roberto incepe o cursa de recuperare excelanta, ajungand in turul al 4-lea pe pozitia a 6-a. Bucuria a fost de scurta durata insa, fiind acrosat, intentionat dupa parerea noastra de pilotul Cristian UNGUR din Sf Gheorghe. Este astfel a 3-a etapa consecutiva la Tg Secuiesc, in care Roberto este impiedicat sa termine ambele manse.


Concluzionand, revenirea lui Roberto este destul de promitatoare, finantatorii sportivului nostru fiind destul de increzatori in viitorul lui.


Foto: Vali TACHE
Hondarul is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -