Re: Me vs. Orice pana in 120cp
Eu nu inteleg o chestie "ma dau cu 90-100cai. la 100 nu garantez dar cu 90cai ma iau lejer!"...cum adica "cu 90 de cai ma iau lejer" cand tu spui ca ai 75? In mod normal daca ambii soferi ar exploata eficient toata rezerva de putere a motoarelor lor tu nu ai nici o sansa in fata unei masini de 90 de cai cu greutate aproximativ egala (adica maxim 150->200kg in plus fata de cieloul tau). Cand faci o astfel de afirmatie te bazezi pe faptul ca ai sanse mari sa concurezi cu cineva care nu stie sa-si conduca eficient masina si ca ai sanse mari "sa-l faci" sau cum?
La fel si titlul si subiectul acestui topic "Me vs. Orice pana in 120cp"...vechiul proprietar al acestui 206 (care intre timp a ajuns pe mana mea) era si el un pic cam optimist. Daca avea sansa sa concureze contra unei masini un pic mai grele ca a lui (adica mai mult de 1080kg) si 120cai exploatati ineficient avea sanse mari sa castige daca nu nu.
Concluzia e ca multi spera ca in urma unor curse "dezechilibrate" din punct de vedere al masinilor sa iasa invingatori si sa zica "vai ce masina buna am eu ca am facut cu ea masini mai puternice" cand in realitate soferii/pilotii au de multe ori un rol mult mai mare in castigarea cursei decat masina pe care concureaza.