Acum am vazut sectiunea asta si m-am gandit sa imi povestesc si eu patania.
Acum ceva timp am cumparat de la elspa un DVD 1-DIN + GPS. Am dat 1800 RON pe el.
L-am montat eu pentru ca cel la care m-a trimis elspa sa il montez era ocupat ziua aia iar eu urma sa plec din buc si aveam nevoie de GPS.
GPS-ul n-a mers niciodata. L-am sunat de mai multe ori pe elspa, omul foarte binevoitor la telefon, zicea ca o sa aduca el o alta antena, ca nu stiu ce problema ar fi cu impedanta, ce sa mai.. vorbe.
De asemenea in anunt zicea ca aparatul vine cu igo 8, n-a fost sa fie, avea o copie shareware de igo 2006 cu hartile ca vai de ele. I-am pus eu Igo 8 pana la urma si tot nu a mers.
Am luat doua antene GPS cu conector SMA-male (conector de-asta avea DVD-ul) si nici asa nu am reusit sa conectez GPS-ul. Apropo, orice antena Gps merge, atata timp cat are mufa compatibila, nu conteaza impedanta dupa cum zicea el. Afisa pe ecran incontinuu "No signal. Please wait later" (misto engleza, nu?).
Din cate am inteles de la el aparatul avea modul gps SIRF III. De unde? Zero. Din cand in cand meniul de gps se vedea alb-negru, monitorul avea momente cand nu se rabata pe verticala, sau se rabata sacadat, sau se rabata si nu vedeai nimic pe el, bazaia motorul in boxe, se incalzea carcasa de nu poti tine mana pe ea (ma rog, asta nu era mare problema).
Singurele functii care mergeau ok erau dvd-playerul, bluetooth-ul si si ipod-ul.
Ma gandeam ca totusi, la 1800 RON fiind, chiar made in China, o sa fie un echipament de calitate macar medie, dar nu era nici pe aproape..
Am dus aparatul la reparat, cel care s-a ocupat de el a zis ca aparatul mai fusese desfacut, dat fiind ca avea multe suruburi lipsa. Placa cu chipul de gps si procesorul pentru navi nu putea fi reparata, fiind necesara achizitia unui GPS Box, care pe vremea aia ma ducea tot la banii pe care i-am dat pe porcaria aia de dvd de la elspa.
Ideea de baza e ca marea parte a vinei imi apartine, pentru ca am fost prost si am dat 1800 roni pe un dvd si nu l-am verificat cu atentie pentru ca avea o oarecare vechime pe forum, elspa e unul care te duce de nas si atat, se bucura ca a vandut un rahat de produs si gata.
In cele din urma DVD-ul a decedat in urma coliziunii cu un perete dupa ce l-am adus de la service, aveti in poza ce a mai ramas din el