Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply

Thread Tools
Old 18-08-08, 14:01   #1
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Aur pentru Citroën in Germania

Echipajele Citroën, Sébastien Loeb/Daniel Elena si Dani Sordo/Marc Martí, au terminat Raliul Germaniei pe primele doua locuri. Pentru Citroën aceasta este a opta victorie in Raliul Germaniei, un record absolut, incluzand-o aici si pe cea a echipajului Philippe Bugalski / Jean Paul Chiaroni cu un Xsara WRC in 2001. In urma acestui succes, Sébastien Loeb a trecut pe primul loc in clasamentul pilotilor, iar Citroën ocupa prima pozitie in ierarhia constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri.

Raliul Germaniei, etapa a 10-a din Campionatul Mondial de Raliuri 2008, a fost, inca din start, o afacere Citroën. Sébastien Loeb si Daniel Elena, de sase ori castigatori ai acestui raliu, s-au instalat la conducere inca din prima zi reusind sa castige toate probele speciale. Dani Sordo si Marc Marti au avut si ei o evolutie excelenta si au terminat prima zi pe pozitia secunda. "M-am simtit foarte bine in masina inca de la inceput si am putut merge la limita de pe primii kilometri. A fost o zi buna pentru noi, dar un avans de 19,9 secunde nu este inca suficient”, a spus Sébastien Loeb, la finalul primei zile din Raliul Germaniei.

Ziua a doua, cea mai lunga din Raliul Germaniei, s-a terminat identic ca si prima pentru cele doua echipaje Ctroën Total. Sébastien Loeb si Daniel Elena au castigat 7 probe speciale, in timp ce Dani Sordo si Marc Martí si-au trecut in cont victoria pe ultima proba a zilei. "Am avut o zi excelenta. Am reusit sa ne distantam si mai mult de rivalii nostri si acest lucru este perfect pentru noi”, a declarat Sébastien Loeb, dupa parcurgerea celor 159,76 de kilometri de proba speciala din ziua a doua.

Ultima zi a Raliului Germaniei a fost una scurta, cu doar 84,97 km de proba speciala, iar echipajele Citroën au terminat etapa a 10-a a sezonului fara nicio problema. "In Raliul Finlandei am fost considerati outsideri, dar am reusit sa terminam pe prima pozitie. Aici, dimpotriva, toata lumea ne-a privit ca marii favoriti si aceasta ne-a pus putin sub presiune. Sunt mandru ca toti cei de la Citroën Sport si-au facut treaba excelent si am reusit astfel sa obtinem prima dubla din acest sezon. Este un rezultat incurajator pentru ultimele cinci etape ale sezonului. Sébastien si Daniel au mers impecabil, iar Dani si Marc au demonstrat ca pot aduce puncte importante pentru echipa noastra. Citroën Sport a stabilit noi recorduri in Germania si in urma acestor performante am urcat pe primele locuri in clasamentul constructorilor si in clasamentul pilotilor. A fost un sfarsit de saptamana perfect, dar asta nu inseamna ca acum ne vom relaxa. Ne asteapta cateva luni foarte aglomerate si lupta nu este inca castigata”, a spus Olivier Quesnel, directorul Citroën Sport.

Sébastien Loeb si Daniel Elena au obtinut a saptea victorie consecutiva in Raliul Germaniei, ajungand la un total de 43 de succese in mondialul de raliuri si stabilind totodata doua noi recorduri. "Dupa ce l-am invins pe principalul nostru rival la el acasa, nu aveam de gand sa lasam pe cineva sa ne strice bucuria in Germania. Modelul C4 WRC s-a comportat impecabil de la start la sosire. In plus, am facut cele mai bune alegeri in ceea ce priveste pneurile Pirelli. M-am simtit excelent la volanul masinii mele indiferent de suprafata si am putut pastra un ritm foarte rapid pe tot parcursul raliului. Este fantastic ca am reusit sa castig aici in Trier unde suporterii francezi vin mereu in numar foarte mare. Este un rezultat pozitiv si in ceea ce priveste clasamentul general. Am trecut pe prima pozitie si avem un avans de patru puncte, adica avem toate motivele sa fim multumiti cu evolutia din acest sfarsit de saptamana", a concluzionat Sébastien Loeb.

"Sunt foarte multumit cu acest rezultat. Raliul Germaniei nu este chiar preferatul meu, dintre etapele pe asfalt, pentru ca nu te prea lasa, datorita formatului, sa-ti gasesti un ritm constant. Totusi ma bucur ca am revenit pe o astfel de suprafata. La inceput am fost putini nesiguri in ceea ce priveste set-up-ul masinii, dar cu ajutorul tehnicienilor Citroën am gasit cele mai bune solutii. Rezultatul nostru este foarte important pentru Citroën care trece pe prima pozitie in clasamentul constructorilor. Am urcat si noi un loc in clasamentul pilotilor, suntem pe trei acum, ceea ce este perfect. Obiectivul nostru este sa repetam aceasta performanta si in etapele viitoare", a spus si Dani Sordo.

Succesul Citroën Sport a fost completat si de rezultatele excelente din Junior WRC. Sébastien Ogier a reusit, la primul sau raliu de asfalt din Campionatul Mondial, sa se impuna in J-WRC, fiind urmat de Aaron Burkart, tot la volanul unui Citroën C2 Super 1600. In urma victoriei din Germania, Sébastien Ogier a ajuns la 34 de puncte si este lider in Junior WRC.

Raliul Noii Zeelande, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, este programat in perioada 28 - 31 august 2008.

Statistici Raliul Germaniei 2008

Victorii de probe speciale
Ziua 1: PS1, PS2, PS3, PS4, PS5, PS6: Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC).
Ziua 2: PS7, PS8, PS9, PS10, PS11, PS12, si PS13: S. Loeb – PS14: Dani Sordo (Citroën C4 WRC).
Ziua 3: PS15, PS16, PS17 si PS18: François Duval – PS19: S. Loeb, Petter Solberg (Subaru Impreza) si Andréas Mikkelsen (Ford Focus).

Clasament victorii PS: S. Loeb, 14 victorii (1ex) – F. Duval, 4 – D. Sordo, 1 – A. Mikkelsen si P. Solberg, 1 (1ex).

Liderii raliului: PS1 la PS19: S. Loeb.

Rezultate finale in editia a 7-a a Raliului Germaniei * (etapa a 10-a din 15)
1. S. Loeb/D. Elena (Citroën C4) 3h 26 min:19,7 s
2. D. Sordo/M. Martí (Citroën C4) + 47,7 s
3. F. Duval/P. Pivato (Ford Focus) + 1 min:20 s
4. M. Hirvonen/J. Lehtinen (Ford Focus) + 1 min:30,1 s
5. P. Solberg/P. Mills (Subatu Impreza) + 2 min:35,3 s
6. C. Atkinson/S. Prevot (Subaru Impreza) + 4 min:45,9 s
7. H. Solberg/C. Menkerud (Ford Focus) + 5 min:36,2 s
8. U. Aava/K. Sikk (Citroën C4) + 5 min:37,8 s
9. JM Latvala/M. Anttila (Ford Focus) + 6 min:17,2 s
10. T. Gardemeister/T. Tuominen (Suzuki X4) + 7 min:16,8 s

Clasament general FIA WRC – Constructori (dupa etapa a 10-a din 15)*
1. Citroën-Total, 123 puncte – 2. Ford, 115 p – 3. Subaru, 69 p – 4. Stobart, 51 p – 5. Munchi's, 19 p – 6. Suzuki, 13 p.

Clasament general FIA WRC – Piloti (dupa etapa a 10-a din 15)*
1. S. Loeb, 76 puncte – 2. M. Hirvonen, 72 p – 3. D. Sordo, 43 p – 4. C. Atkinson, 40 p – 5. JM Latvala, 34 p – 6. P. Solberg, 27 p – 7. H. Solberg, 22 p – 8. G. Galli, 17 p – 9. M. Wilson, 12 p – 10. F. Duval, 11 p – 11. F. Villagra, 8 p – 12. U. Aava, 7 p – 13. C. Rautenbach, 6 p – 14. A. Mikkelsen, 4 p – 15. T. Gardemeister, 3 p – 16. JM. Cuoq, 2 p – 17. M. Rantanen, 2 p – 18. A. Aigner, 1 p – 19. PG. Andersson, 1 p – 20. J. Hänninen, 1 p – 21. S. Ogier, 1 p.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	58325_Loeb10D08cm105.jpg
Views:	270
Size:	1.29 MB
ID:	618327   Click image for larger version

Name:	58504_Loeb10D08cm150.jpg
Views:	280
Size:	1.70 MB
ID:	618328  
Old 18-08-08, 16:29   #2
nsl_iuli

Stage 5

nsl_iuli's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[RENAULT]
Default Re: Aur pentru Citroën in Germania

Se pare ca tot Citroen este nr 1 si anul asta...
nsl_iuli is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 16:36   #3
razzwan
Opel Driver

Stage 5

razzwan's Avatar

Member of:
[Opel]

cea mai tare firma :X:X:X
razzwan is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 16:42   #4
UNLORD

Stage 5

UNLORD's Avatar

Quote:
Originally Posted by nsl_iuli View Post
Se pare ca tot Citroen este nr 1 si anul asta...
Ford a fost campionul ultimilor 2 ani! Citroen au avut si au in continuare cel mai bun pilot fara discutie.
UNLORD is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 17:27   #5
RUDY20140TDI
VW Driver

Stage 5

RUDY20140TDI's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Ford a fost campionul ultimilor 2 ani! Citroen au avut si au in continuare cel mai bun pilot fara discutie.
Corect .
RUDY20140TDI is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 17:54   #6
ono41

Stage 5

ono41's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

Loeb e de departe cel mai bun pilot din istoria WRC-ului, incredibil cat de lejer se impune pe orice suprafata, masina e si ea pe masura si se pare ca Citroen + Loeb fac echipa perfecta si o sa o faca multi ani de acum inainte.

Last edited by ono41; 18-08-08 at 17:58.
ono41 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 22:20   #7
csebalyn

Stage 1

subaru ce mai face/asteapta de atatia ani ???
csebalyn is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 22:58   #8
83 kys

Stage 5

Citroën rules,bravo lor
83 kys is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 01:58   #9
T u p 3 u
VW Driver

Stage 5

T u p 3 u's Avatar