Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 16-11-13, 11:07   #1
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default E.R.C. 2014

Raliul Sibiului, etapa pe zapada in Campionatul European de Raliuri 2014

Raliul Sibiului 2014 se va desfăşura pe zăpadă în perioada 27 februarie - 1 martie şi va include o probă specială pe Transfăgărăşan, potrivit calendarului Campionatului European de Raliuri pentru anul viitor.

2013 este anul in care Raliul Sibiului a debutat in Campionatul European de Raliuri
2012 este anul in care Raliul Sibiului a fost inclus in premiera intr-o competitie internationala (Intercontinental Rally Challenge)
România va fi reprezentată în calendarul Campionatului European de Raliuri (ERC) şi în sezonul 2014 prin intermediul Raliului Sibiului, însă cea de-a doua ediţie se anunţă mult mai spectaculoasă decât cea din acest an.
La cererea promoterului Eurosport Events, organizatorii au fost de acord să mute Raliul Sibiului din luna iulie în februarie pentru a se putea desfăşura pe zăpadă.

Principalul scop este realizarea unui mini-campionat cu trei raliuri pe zăpadă în debutul sezonului de ERC, la finalul căruia va fi acordat şi un trofeu, regulamentul fiind adoptat pentru creşterea interesului piloţilor pentru această competiţie.

"Am avut întotdeauna în plan să creştem numărul de etape programate în lunile de iarnă, pentru că raliurile pe zăpadă şi gheaţă sunt extrem de spectaculoase. Am vrut să găsim o soluţie la probele dure din România şi atunci când organizatorul Raliului Sibiului a acceptat să mute evenimentul în februarie a avut sens să lansăm ERC Winter Challenge şi să încurajăm piloţii să participe. Se vor acorda puncte şi premii separate, iar după etapa de la Sibiu va exista un campion al etapelor de iarnă", a declarat Francois Ribeiro, directorul de dezvoltare Eurosport Events Motorsport.

TRANSFĂGĂRĂŞAN, "CEL MAI SPECTACULOS DRUM DIN LUME"

"Transfăgărăşan este cel mai spectaculos drum din lume pentru o probă de raliu, o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d'Huez la ciclism." Francois Ribeiro Director Eurosport Events
Punctul de atracţie al Raliului Sibiului 2014 va fi o probă specială care va avea loc pe celebrul drum Transfăgărăşan. De altfel, existenţa acestui traseu spectaculos a fost o altă motivaţie a celor de la Eurosport de a muta raliul în luna februarie pe timp de iarnă.
"Faptul că la Sibiu vom avea o specială pe Transfăgărăşan este fantastic, pentru că eu cred că este cel mai spectaculos drum din lume pentru o probă de raliu, o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d'Huez la ciclism. Da, va fi în ERC în 2014”, a adăugat Ribeiro.

Cu mai puţin de patru luni înainte de eveniment, organizatorii Raliului Sibiului au admis că nu au stabilit încă traseul etapei, singura certitudine fiind prezenţa probei speciale de pe Transfagarasan.

"Încă nu am definitivat programul ediţiei din 2014 a Raliului Sibiului, dar este clar că vom avea o probă specială pe Transfăgărăşan. Pentru noi este extrem de important că Raliul Sibiului a fost inclus în calendarul european şi în cel mai scurt timp vom pune la punct detaliile pentru etapa de la sfârşitul lunii februarie", a precizat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

CALENDAR DE 12 ETAPE PENTRU ERC 2014

Sezonul 2014 al Campionatului European de Raliuri va avea în total 12 etape. Sezonul va începe în primul weekend al anului cu etapa programată în Austria şi se va încheia la începutul lunii noiembrie cu Turul Corsicii.

Principala noutate în calendar este Raliul Greciei, considerat unul dintre cele mai dificile din lume, care a pierdut locul în Campionatul Mondial de Raliuri, alte etape noi fiind programate în Irlanda, Cipru şi Estonia.

Etapa Perioada Suprafata
Raliul Austriei 3-5 ianuarie zăpada
Raliul Letoniei 31 ianuarie - 2 februarie zăpada
Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie zăpada
Raliul Greciei 28-30 martie mixt
Raliul Irlandei 17-19 aprilie asfalt
Raliul Portugaliei 15-17 mai macadam
Raliul Belgiei 19-21 iunie asfalt
Raliul Estoniei 17-19 iulie macadam
Raliul Cehiei 29-31 august asfalt
Raliul Ciprului 19-21 septembrie mixt
Raliul Elvetiei 23-25 octombrie mixt
Turul Corsicii 6-8 noiembrie asfalt
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	671853l-610x390-b-6e5dc078.jpg
Views:	72
Size:	120.8 KB
ID:	2892183  
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "

Last edited by Daniel_DRV; 16-11-13 at 11:11.
Daniel_DRV is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -