Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11-05-13, 22:07   #16
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: European Rally Championship 2013

Tempestini şi Marişca vor concura în Turul Corsicii

Marco Tempestini şi Bogdan Marişca au fost confirmaţi pe lista de înscrieri pentru Turul Corsii, a cincea etapă din Campionatul European de Raliuri.
Napoca Rally Academy s-a înscris cu două echipaje în Turul Corsicii, următoarea etapă a sezonului 2013 din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Principala noutate este prezenţa în cadrul echipei a lui Bogdan Marişca, fost campion naţional de raliuri în 2005, care va concura în Turul Corsicii la volanul unui Mitsubishi Evo 9 cu care participa şi la clasa 3 din CNR.

"După o pauză de aproximativ nouă ani, iată că reuşim să fim şi noi prezenţi la o etapă de Campionat European.Suntem acolo pentru a susţine Napoca Rally Academy şi vom merge cu aceeaşi maşină din CNR, adică Mitsubishi Evo IX clasa 3", a declarat el pe profilul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Marişca va fi acompaniat în Turul Corsicii de Marco Tempestini, care în acest sezon a mai concurat în etapele de ERC din Estonia şi Azore, în ultima reuşind să ocupe locul 10 în clasamentul general. Italianul va concura şi în această etapă cu un Subaru Impreza STi R4.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	927809l-610x390-b-af6a00e7.jpg
Views:	71
Size:	41.3 KB
ID:	2771119  
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "
Daniel_DRV is offline  
Old 14-05-13, 11:08   #17
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: European Rally Championship 2013

Napoca Rally Academy schimbă copiloţii şi îl recrutează pe Vlad Cosma

Napoca Rally Academy a anunţat câteva modificări în echipă, printre care schimbarea copiloţilor şi recrutarea lui Vlad Cosma cu un Dacia Logan.
130 de puncte a castigat Napoca Rally Academy in primele doua etape de CNR, cu 35 mai putin decat liderul ESD Rally Team
Napoca Rally Academy, una dintre cele patru echipeînscrise în Campionatul Naţional de Raliuri, a anunţat marţi o serie de schimbări prin care îşi propune să crească experienţa echipajelor şi, implicit, să-şi îmbunătăţească rezultatele.
Astfel, începând cu Raliul Delta-Tulcea, Marco Tempestini îl va avea drept copilot pe italianul Lucio Baggio, în timp ce fiul său Simone Tempestini îl va avea în dreapta pe Dorin Pulpea. Acesta din urmă a fost până în prezent copilotul lui Marco Tempstini şi are o experienţă mai mare în raliuri, astfel că îl va ajuta pe Simone Tempstini să-şi îmbunătăţească performanţele.

Pentru 2013 ne-am fixat nişte obiective ambiţioase şi ideea acestor schimbări este tocmai de a creşte nivelul de performanţă în cadrul echipei. Marco Tempestini Pilot Napoca Rally Academy
În plus, Napoca Rally Academy a anunţat cooptarea în echipa a lui Vlad Cosma, care nu a reuşit să găsească bugetul necesar pentru a participa în CNR cu o maşină cu tracţiune integrală. Cosma îl va avea drept copilot pe Sergiu Itu şi va concura cu un model Dacia Logan.

"Toate încercările noastre de a găsi un buget pentru sezonul 2013 au eşuat şi singura opţiune rămasă pentru noi a fost Dacia Logan. Pentru mine este important să particip la curse în continuare şi am început deja pregătirea pentru sezonul viitor. Sunt sigur că voi face o echipă bună cu Sergiu Itu şi o să-l ajut să acumuleze cât mai multă experienţă", a declarat Cosma. Marco Tempstini este încrezător că schimbările vor ajuta echipa Napoca Rally Academy să-şi îmbunătăţească performanţele pe parcursul acestui sezon.

"Pentru 2013 ne-am fixat nişte obiective ambiţioase şi ideea acestor schimbări este tocmai de a creşte nivelul de performanţă în cadrul echipei. Simone avea nevoie de un copilot cu experienţă mare, iar Sergiu Itu poate să acumuleze experienta alături de Vlad Cosma", a adăugat el. Raliul Delta Tulcea va avea loc în perioada 31 mai - 1 iunie.
Daniel_DRV is offline  
Old 15-05-13, 10:55   #18
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: European Rally Championship 2013

Transmisiuni TV pentru etapa ce urmeaza:

Vineri 17 Mai ora: 12:00 Eurosport
ora: 21:00 Eurosport

Sambata 18 Mai ora: 13:00 Eurosport
ora :19:00 Eurosport
Daniel_DRV is offline  
Old 20-05-13, 11:28   #19
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: European Rally Championship 2013

Bryan Bouffier a câştigat Turul Corsicii, Kubica a abandonat din nou.

Bryan Bouffier a câştigat Turul Corsicii după ce a profitat de abandonul suferit de Robert Kubica la scurt timp după ce devenise lider.
4 lideri a avut Turul Corsicii inainte ca Bouffier sa-si adjudece victoria
Nu mai puţin de patru piloţi au luptat pentru victorie în Turul Corsicii, a patra etapă a sezonului 2013 din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Prima zi a competiţiei a fost dominată de Craig Breen, însă o greşeală de pilotaj l-a forţat pe pilotul Sainteloc Peugeot să coboare în pluton, cedându-i poziţia de lider lui Robert Kubica în PS 4.

Fostul pilot de Formula 1 nu s-a putut însă bucura de prima poziţie în clasament, întrucât cu numai patru kilometri înainte de finalul PS 5 a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de alimentare cu combustibil a lui Citroen DS3 RRC.

Astfel, Bouffier a devenit lider şi, chiar dacă i-a cedat temporar prima poziţie lui Jan Kopecky, a revenit puternic în ultima zi şi a câştigat raliul cu un avans de aproape 40 de secunde în faţa acestuia. Locul trei i-a revenit lui Stephane Sarrazin, în timp ce Breen a terminat pe patru în faţa lui Francois Delecour, campionul naţional de raliuri.

PUNCTE IMPORTANTE PENTRU NAPOCA RALLY ACADEMY

Pentru noi era important să adunăm puncte aici, deoarece duelul cu cei de la Renault Sport Technologies este extrem de dificil pe asfalt. Marco Tempestini Napoca Rally Academy
România a fost reprezentată în Turul Corsicii de două echipaje ale Napoca Rally Academy, care au participat la clasa Production Cup. Marco Tempestini a obţinut în final locul patru în această clasă, în timp ce Bogdan Marişca a finalizat etapa pe locul şapte, la prima apariţie într-un raliu international după aproximativ nouă ani. În urma acestor rezultate, Napoca Rally Academy rămâne pe primul loc în clasamentul constructorilor din Production Cup în fata rivalilor de la Renault Sport Technologies.

"Pentru noi era important să adunăm puncte aici, deoarece duelul cu cei de la Renault Sport Technologies este extrem de dificil pe asfalt. În final, cu puţin noroc, am reuşit să adunăm mai multe puncte decât rivalii noştri şi ne-am consolidat poziţia de lideri", a precizat Tempestini.
TURUL CORSICII - CLASAMENT GENERAL

1. Bryan Bouffier Delta Peugeot 2h41m58.2s
2. Jan Kopecky Skoda + 39.8s
3. Stephane Sarrazin First Mini + 1m37.6s
4. Craig Breen Sainteloc Peugeot + 1m40.8s
5. Francois Delecour Kronos Peugeot + 3m25.0s
6. Julien Maurin Ford + 3m37.6s
7. Andreas Aigner Stohl Subaru + 7m53.9s
8. Jean-Mathieu Leandri Sainteloc Peugeot + 8m47.8s
9. Germain Bonnefis Renault + 9m16.8s
10. Jean Michel Raoux Delta Peugeot + 13m54.3s
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	977823l-610x390-b-f942aeb5.jpg
Views:	64
Size:	65.9 KB
ID:	2778275  
Daniel_DRV is offline  
Old 08-06-13, 09:52   #20
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: European Rally Championship 2013

Raliul Sibiului 2013 - organizatorii au anunţat programul complet al etapei de ERC

Raliul Sibiului 2013 va avea loc în perioada 26-27 iulie pe un traseu de 228 de kilometri împărţit în 14 probe speciale, 20% din distanţa totală urmând să fie parcursă pe asfalt.

14 probe speciale va avea Raliul Sibiului in sezonul 2013
228 de kilometri cronometrati vor parcurge pilotii in Raliul Sibiului 2013
3.8 kilometri are superspeciala din Sibiu care va fi parcursa de doua ori
Organizatorii Raliului Sibiului au anunţat vineri programul complet al ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 26-27 iulie şi care este inclusă în calendarul Campionatului European de Raliuri.

Etapa de ERC va avea loc pe 14 probe speciale, dintre care opt dinstincte, iar traseul competiţional pe care îl vor parcurge piloţii este de 228 de kilometri, dintre care 80% pe macadam şi 20% pe asfalt.

Traseul este în mare parte similar cu cel de anul trecut, însă organizatorii au crescut numărul de kilometri pe asfalt prin introducerea probei speciale Sadu care are loc exclusiv pe această suprafaţă, iar superspeciala de 3.8 kilometri se va desfăşura acum de două ori datorită popularităţii de care s-a bucurat în 2012.

"Superspeciala este una din probele care atrage mult public şi de aceea am decis ca ea să fie parcursă de două ori. Mai sunt câteva mici modificări ale traseului, dar în mare am păstrat formula de anul trecut care a fost una extrem de spectaculoasă. Toate probele au intrat în reabilitare şi suprafaţa va fi mult mai bună decât la ediţiile anterioare, aceasta fiind şi una dintre solicitările celor de la Eurosport, promotorul Campionatului European de Raliuri", a declarat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

"Am ales un format foarte compact şi spectaculos. Sper să reuşim să atragem şi anul acesta cât mai mulţi spectatori pe probele speciale şi în Piaţa Mare a oraşului, unde va fi parcul de service. "Sorin Itu Organizator Raliul Sibiului
Parcul de service al raliului va fi deschis luni, 22 iulie, iar în 23-24 iulie vor avea loc recunoaşterile înainte de calificările programate în 25 iulie pe superspeciala care se va parcurge în sens invers. În aceeaşi zi va avea loc şi startul festiv programat pentru ora 20:30 în Piaţa Mică, iar vineri se vor desfăşura primele şapte probe speciale.

"Prima zi începe cu două treceri pe probele Dobarca şi Crinti, apoi superspeciala şi cele două probe speciale de noapte: Păltiniş în urcare pe asfalt şi Santa pe macadam, unde mă aştept să fie şi cei mai mulţi spectatori", a adăugat Itu.

Sâmbătă vor avea loc celelalte probe speciale, Sadu, Gâtu Berbecului şi Santa Max urmând să fie parcurse de două ori înainte de superspeciala programată pe terenul de rally cross din cartierul Ştrand. Organizatorii speră ca noul format cu o dublă parcurgere a superspeciale în Sibiu să atragă mai mulţi spectatori decât anul trecut.

"Am ales un format foarte compact şi spectaculos. Sper să reuşim să atragem şi anul acesta cât mai mulţi spectatori pe probele speciale şi în Piaţa Mare a oraşului, unde va fi parcul de service", a concluzionat Itu.

Înscrierile piloţilor pentru Raliul Sibiului au loc în perioada 7 iunie - 13 iulie. Fără îndoială, una dintre atracţiile etapei ar fi prezenţa fostului pilot de Formula 1 Robert Kubica, care a obţinut recent prima victorie la nivel înalt în lumea raliurilor după ce a câştigat Raliul Greciei la clasa WRC2 cu un Citroen DS3 RRC.

Polonezul a anunţat în luna martie că programul de ERC include doar patru etape, el participând deja la rundele programate în Insulele Canare, Azore şi Turul Corsicii înainte să încheie campania în Polonia la sfârşitul lunii septembrie. Totuşi, nu este exclus ca polonezul să facă o apariţie surpriză în Raliul Sibiului, în cazul în care programul extins de şapte etape din WRC2 îi va permite acest lucru.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	985522l-610x390-b-fc2d2bde.jpg
Views:	69
Size:	96.3 KB
ID:	2793338  
Daniel_DRV is offline  
Closed Thread



- Copyright 2024 4Tuning -